- Reaction score
- 141
αυτες εχουν την μεγαλυτερη διαφορα http://www.pyraelectric.gr/products.html
Αν ο ενας και ο αλλος ειναι ο κατασκευαστης των αντιστασεων τοτε εγω θα σου πω οταν κατασκευασω τις δικες μου...Μεχρι τοτε θα πιστευω αυτους.
Σ ενα κυκλωμα οταν αλλαξεις εστω οπως ειπατε 5 αντιστασεις μονο (κι ετσι πρεπει αφου επιλεξεις σωστα τα σημεια) με υψηλης ποιοτητος αυτο που θα κερδισεις ειναι η σωστοτερη λειτουργια του κυκλωματος δηλαδη εκεινη που ακριβως υπολογισαν τα μαθηματικα του σχεδιαστη του (μηδαμινες ανοχες και αποκλισεις). Ε αυτο ειτε το πιστευουν καποιοι ειτε οχι ακουγεται, αλλος λιγο αλλος πολυ.
Τελικά, τί συμβαίνει από τα παραπάνω;Φοβαμαι οτι κρινεις εξ ιδιων τα αλωτρια οπως επισης φοβαμαι οτι δεν εχεις κανει ποτε αναλογο πειραμα , τουλαχιστον σε συσκευες και με συσκευες που θα το αναδειξουν.....
Επειδη το δικο μου ηχειο ειναι 11 ετων μ αυτα παροτρηνεις τους κατοχους αναλογων ετων ηχεια στην αντικατασταση τους ανεξαρτητως τιμης και ποιοτητας κατασκευης?Σίγουρα το πρώτο θα είναι τα woofer να είναι ελαστικά με αποτέλεσμα τσιμπημένες χαμηλομεσαίες.Για το κύκλωμα μέσα δέν το συζητώ.Μιας και ασχολείσαι κάντου μία αλλαγή με αυτά τα επώνυμα που έβαλε ο Βλάσης.Ίσως το μόνο μή λαβωμένο να είναι το κουτί...αν δεν το έχουν φάει τα σαράκια:142:.
Ακριβως τα ιδια λεμε και οι δυο.Τελικά, σαφώς έχει περισσότερη σημασία η ακρίβεια των τιμών των αντιστάσεων για την υλοποίηση κάποιου κυκλώματος ως προβλέπεται από το σχεδιαστή του, ιδίως η ομοιότητα της ακρίβειας της τιμής των αντιστάσεων μεταξύ τους σε σημεία ανάλογα του κυκλώματος.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι άλλες διαφορές μεταξύ των αντιστάσεων, πέραν της ονομαστικής τιμής της ωμικής τους αντίστασης, οι οποίες αναλόγως του κυκλώματος και της θέσης τους σε αυτό, ακούγονται από πολύ έως καθόλου.
Δέν είναι το ίδιο.Το καλώδιο έχει ένα Α μήκος.Σε αυτό το μήκος εμφανίζονται φαινόμενα επαγωγής απο το περιβάλλον(κεραίες κ.τ.λ.)που είναι άμεσα διακριτά.Ουσιαστικά δηλαδή σε ένα χαμηλό σήμα όπως του πικάπ έχουμε αποτελέσματα επαλληλίας μέσα στο ίδιο το καλώδιο.Επίσης το καλώδιο εισάγει μία αντίσταση στο συνολικό αποτέλεσμα που δέν είναι μέσα στη μελέτη του συστήματος.Αντιθέτως η αντίσταση κάνει αυτή τη δουλειά εξ ού και το όνομα "αντίσταση".Αν βέβαια δε σας ενδιαφέρει διόλου το καλώδιο στην πορεία του σήματος (πχ interconnect) τότε σαφώς δε σας ενδιαφέρει-απασχολεί και η ποιότητα των αντιστάσεων στην πορεία του σήματος.
Αν σου ερχόταν ένας με υπολογιστή 11 ετών και σου έλεγε "άλλαξα σκληρό δίσκο απο 3200 στροφές σε 4200 και ο υπολογιστής φυσάει" τί θα του απαντούσες???Ή αντίστοιχα ένας με ένα αμάξι 11 ετών..Θα του λεγες κράτα το???Επειδη το δικο μου ηχειο ειναι 11 ετων μ αυτα παροτρηνεις τους κατοχους αναλογων ετων ηχεια στην αντικατασταση τους ανεξαρτητως τιμης και ποιοτητας κατασκευης?
Λαθος διαφωνειτε.....ελεγε καποτε η Αλιφερη......Διαφωνώ στο οτι αλλάζω τυχαία μερικές και παρατηρώ διαφορές.
Ναι αλλα έχω δικαίωμα να αποζητώ μία εξήγα ρε παιδί μου.:142::142::142:Εμένα ο υπολογιστής μου που είναι ένα αρκετά πιο ευαίσθητο σύστημα απο έναν ενισχυτή...πώς στο διάολο δουλεύει??Αν είχαμε αποκλίσεις στις αντιστάσεις...απλά δέν θα δούλευε.Λαθος διαφωνειτε.....ελεγε καποτε η Αλιφερη.
Συμφωνώ και επαυξάνω...Απλά...επειδή το έφερε η κουβέντα στο τί είναι καλύτερο κάποιος να αλλάξει.Και απ το να αλλάξει μία αντίσταση μέσα στον ενισχυτή καλύτερα να επενδύσει σε κάτι τέτοιο.Παντως teachertza, να ξερεις οτι περισσοτερο απασχολει η παλαιοτητα των πυκνωτων τροφοδοσιας στους ενισχυτες παρα η πτωση των μοναδων και του cross στα ηχεια ειδικα οταν αυτα εχουν πλαστικους πυκνωτες.
Γλουπ,,,αυτο μ ενδιαφερει.Για ψαξε.Τώρα που το θυμήθηκα έχω και δύο βάσεις γι αυτό το ηχείο στο υπόγειο.Ενδιαφέρεται κανείς??Αν είναι να πάω να τις ψάξω...
Ο παραλληλισμός που κάνεις,σημαίνει ότι δέχεσαι πως μέρος των ΄΄ακουστών΄΄ διαφορών οφείλεται και σε ψυχοακουστικά φαινόμενα;Αν βέβαια δε σας ενδιαφέρει διόλου το καλώδιο στην πορεία του σήματος (πχ interconnect) τότε σαφώς δε σας ενδιαφέρει-απασχολεί και η ποιότητα των αντιστάσεων στην πορεία του σήματος.
Εσύ πες μου! :138:Ο παραλληλισμός που κάνεις,σημαίνει ότι δέχεσαι πως μέρος των ΄΄ακουστών΄΄ διαφορών οφείλεται και σε ψυχοακουστικά φαινόμενα;