Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018
Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Με την απάντησή σου,βλέπω ότι συμμερίζεσαι και τη δική μου γνώμη:612:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Σ εναν ενισχυτη ομως οταν το ρευμα ηρεμιας πχ η το κυκλωμα που το υποστηριζει φλερταρει αποκλισεις πανω κατω ακανονιστα, ε αυτο μας ενδιαφερει και πολυ μαλιστα...
Δηλαδή αν σε έναν επεξεργαστή δώσω 1,5 αντί για 1 volt δέν θα γίνει τίποτα??

Reaction score
3.619

Εξήγησε μου, πως με τόσα μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου, δεν έχω βρει μέσα αντιστάσεις εξειδικευμένες.
Δεν έψαξες καλά τα κουτιά, γι αυτό δεν τις βρήκες .
Οι περισσότερες εξειδικευμένες εκτός από ακριβές είναι και κρυφές.

Reaction score
3.619

Αμα σας συγκολλήσω 10 φτηνές αντιστάσεις του 1Ω στη σειρά και σας βάλω μετά να ακούσετε διαφορά με μια άλλη των 10Ω ίδιου τύπου , θα ακούσετε διαφορά ?

Reaction score
3.619

Να πω ένα παράδειγμα. Πάω σε ένα εργοστάσιο και τους παραγγέλνω από 1000 αντιστάσεις για τέσσερις διαφορετικές εφαρμογές. Για λαμπάτο προενισχυτή, για phono με τελεστικούς, για την πλακέτα ελέγχου ενός πυραύλου αέρος - αέρος, και για μια συσκευή blue tooth. Ας πούμε ότι όλες τις θέλω στη στάνταρ ισχύ 0,75W, και με στήριξη through hole, (όχι SMD). Σε τί θα διαφέρουν αυτές οι αντιστάσεις, εκτός από τα Ωμ;
-2

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Λοιπον ετσι για την κουβεντα...αντιστασεις ,πυκνωτες.τρανζιστορ(ειτε μεταλλικα ειτε πλαστικα),καλωδια (ειτε ασημια,ειτε χαλκινα,ειτε οτι παπαρια θελετε),ειτε βυσματα,,ειτε...διαλλεχτε και παρτε οτι γουσταρετε....ειναι αντικειμενα ενεργα η μη που σαν σκοπο εχουν την τοποθετηση τους σε διαφορες εφαρμογες,ειτε αφορουν μηχανηματα ηχου ειτε καρδιολογικα,ειτε κωλοβυθομετρα παχεος εντερου.......
Σαν Βλασης λοιπον και οχι σαν κατασκευαστης αυτων η τοποθετηση μου ειναι ειλικρινα απλη που δεν βασιζεται στην γνωση των ηλεκτρονικων κυκλωματων οπως καποιοι απο εσας εχετε ΑΛΛΑ στο ακουσμα.....ναι ναι καλα ακουσατε!!!!!!!!!
Και οταν λεω ακουσμα εννοω αυτην την διαδικασια που περναει ο ηχος απο το αυτι και παει σιγα σιγα του σκοτωμου στον εγκεφαλο και αυτος με την σειρα του βλεπει τις μαλακιες που ακουω και μου λεει εντιμος αν μου αρεσει αυτο που ακουω η μου βροντοφωναζει ....παλι μαλακιες εκανες μαστορα και πηγες και εσκασες 80 δολλαρια για να βαλλεις τις Duellund στο σημα !!!!!!!!!!!!!!!!!
Το ξαναλεω ....δεν ειμαι ηλεκτρονικος για να μπορω με αναλογα επιχειρηματα να καταριψω αυτα τα σουπερ ντουπερ η οχι υλικα που ο καθε κατασκευαστης βγαζει στην αγορα!!!!!!!!!!!!!!
Στα χρονια ενασχολησης με το σπορ(κακοχρονο ναχει) οφειλλω να ομολογησω κυριοι ενορκοι,κυριοι δικαστες πως ΝΑΙ....ΝΑΙ (δινω εμφαση διλεπτη) εχω αλλαξει παρα πολλες φορες σε διαφορα μηχανηματα (τις περισσοτερες φορες εχοντας το σχεδιο)αντιστασεις,πυκνωτες ,βυσματα,εσωτερικη καλωδιωση,διακοπτες ,μπουτον,διοδακια(πουτανες ultra fast),αφαλειες,με ασημοκολλησεις -Siltech-WBT-Wonder Soldering και τωρα τελευταια παιζω και με λαμπες χρυσοποδαρες(τα εχουν πλυνει)εχοντας επικεντρωσει την προσοχη μου σε αυτες που εχουν κατασκευαστει απο το 650 εως το 900 Π.Χ μιας και παιζουν καλλιτερα (ειναι ποιο σφιχτοκωλες στα χαμηλα που με αρεσει κομματακι) και εχω να ομολογησω τα κατοθι...........καθιστε αναβω τσιγαρο.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
εχω αλλαξει μονο αντιστασεις σε προενισχυτη (12 τον αριθμο )εχοντας αντικαταστησει καποιες φθηνες ΦΥΣΙΚΑ χωρις να αλλαξω στο παραμικρο τα στοιχεια αυτων με αλλες σαφως ποιο ακριβες με αλλα υλικα oμως κατασκευασμενες(βλεπε Caddock-Mills-Ricen-Dalles)και βασει του κατασκευαστη τους με μεγαλυτερη ακριβεια και ΝΑΙ ....οι διαφορες που ακουσθηκαν ηταν σημαντικες στο ηχητικο αποτελεσμα(πιστεψτε με ...δεν εχω αναγκη να πω ψεματα,δεν μου χρειαζεται).
Το ιδιο εχει συμβει και με πυκνωτες στο σημα,ειτε στην τρφοδοσια,ειτε στο Bypass......
Θελω ομως να πω οτι κανοντας σε αρκετα μηχανακια αυτες τις αλλαγες(ασχετα αν ειναι σωστο η οχι)πολλες φορες μου συνεβει το αποτελεσμα να ειναι κωλος και να ξαναβαζω τα υλικα που υπηρχαν απο τον κατασκευαστη....
Στα σιγουρα ομως δεν σημαινει οτι αν καποιος βαλλει ενα σουπερ καραπανακριβο υλικο σε καποιο σημειο θα ακουστει κιολας,μην γελιομαστε,θελει ψαξιμο και γιατι οχι και λιγο τυχη.....
Μην με σκατε αλλο με δαυτα γιατι σημερα θα παω για ποτακια στου Avsite το κονακι στην παραλια και δεν θελω ζαχαρενια χαλασμενη ,Δολοφονακη θα εχει και καναπεδακια νηστησιμα με μπρικ!!!!!!
Θερμη παρακληση στους γραφιαδες αυτου του τοπικ....δεν χρειαζεται να με αναφερεται στα γραφομενα σας....γραψτε οτι θελετε το μαμημενο η πιαστε κανενα κολλητηρι Weller και δοκιμαστε αν ισχυουν τιποτις απο ολα αυτα........
Κωστακι...λυσσαξες ρε παιδακι μου,ο Βλασης αυτο,ο Βλασης το αλλο....ημαρτον βρε φιλε.....και να σου πω και κατι...μπορει καποια στιγμη να μαστορεψαμε τον τελικο μου αλλα με δυατα αχολουμαι αρκετα απο ποιο πριν αρχιζοντας απο την RS eNGLAND,TO KERATO MOY.....
Και επισης για την κουβεντα ...ΣΑΦΩΣ TA 802 Nautilus ειναι καλλιτερα ηχεια μακραν απο τα Matrix.....δηλαδη η Bw μετα απο χρονια ερευνας πηγε πισω αντι για μπροστα βγαζοντας μια νεα γραμμη παραγωγης ηχειων με σκοπο να δειξει οτι στην νεα της σειρα επιασε πατο?
Και να πω και το αλλο......αλλοι ακουν διαφορες με τα καλωδια και αλλοι οχι,αλλοι με τις αντιστασεις και αλλοι τους χλευαζουν γιατι το θεωρουν μουφα....τελικα μαι ζωη ετσι θα ειμαστε...σωστοι η λαθος.....τουλαχιστον μας επιτρεπετε να εχουμε την δικη μας αποψη μην χεσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Και επισης για την κουβεντα ...ΣΑΦΩΣ TA 802 Nautilus ειναι καλλιτερα ηχεια μακραν απο τα Matrix.....δηλαδη η Bw μετα απο χρονια ερευνας πηγε πισω αντι για μπροστα βγαζοντας μια νεα γραμμη παραγωγης ηχειων με σκοπο να δειξει οτι στην νεα της σειρα επιασε πατο?
Κοίτα να σου πώ...Το επόμενο του Ν δηλαδή το D είναι αρκετά πιο γεμάτο ηχείο.Έχει καλύτερη ανάλυση,μπάσο δυνατό-αισθητό αλλα εμένα δέν μου άρεσε.Δέν είχε αυτό που λέω μόνιτορ ήχο.Αυτό δέν σημαίνει οτι είναι χειρότερο.Εμένα δέν μου άρεσε.Ας καταλάβουμε τη διαφορά του καλύτερου με του εμένα δέν μου άρεσε...Επιτέλους...Αντιθέτως το 800d έχει τον ήχο του Ν,αρκετά πιο μόνιτορ γενικά για μένα απο τα πιο τέλεια ηχεία στον κόσμο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Ολίγον real high end για να μη ξεχνιόμαστε.

Και τώρα συνεχίστε με τις αντιστάσεις σας...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Mωρέ αλλού είναι το ψωμί εδω άλλα δεν λέει τίποτα η κορινθιακή σφίγγα.
(Θα τα μαρτυρήσει το βράδυ αλλιώς θα του γεμίσω τζίτερ τα φλακ και μετά τον βλέπω να αλλάζει αντιστάσεις στην μητρική).

Reaction score
23

@vlasis

Εγώ θα επικεντρωθώ σε δυο σημεία που με εντυπωσίασαν και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο με το (ειναι ποιο σφιχτοκωλες στα χαμηλα που με αρεσει κομματακι) και το τελικα μαι ζωη ετσι θα ειμαστε...σωστοι η λαθος.....τουλαχιστον μας επιτρεπετε να εχουμε την δικη μας αποψη μην χεσω!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μέσα…

Αθώος ο κατηγορούμενος απαλλάσσετε λόγω αμφιβολιών.

Reaction score
1.846

Συμφωνώ με τις προσεγγίσεις των Costas Coyias και DOL FON, ότι δηλαδή αν αλλάξεις κάποιες αντιστάσεις και ακούσεις διαφορά, πρέπει να οφείλεται στα εξής:
  1. Ο κατασκευαστής της συσκευής δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στα χρήματα του πελάτη, κάνοντας προχειροδουλειά ή τσιγκουνιά. Στην 1η περίπτωση μη υλοποιώντας σωστά το κύκλωμα που του έδωσε το software που χρησιμοποιεί. Στη 2η αγοράζοντας κατώτερης ποιότητας αντιστάσεις, π.χ με μεγάλες ανοχές στα Ωμ, πάνω από 10%, ή αποφεύγοντας να πάει στη σειρά Ε96 (που έχει μεγαλύτερη ποικιλία στις τιμές Ωμ), ώστε να πετύχει ακρίβεια της υλοποίησης, γιατί δεν τις βγάζει ο κινέζος.
  2. Η χρήση της συσκευής έχει επιφέρει καταπόνηση στις αντιστάσεις, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά τους (σπάνιο). Το άφθαρτο δεν είανι του κόμου τούτου.
  3. Υπάρχει σαφής επιρροή και τάση στο φενγκ σούι ... :125:
Επίσης να τονίσω στο φίλο teachertza πως είναι άλλα τα παραδείγματα που συνοδεύονται από αριθμούς, οπότε κάποια διαφορά είναι προφανής
Δηλαδή αν σε έναν επεξεργαστή δώσω 1,5 αντί για 1 volt δέν θα γίνει τίποτα??
και άλλο να υποστηρίζε κανείς κάτι χωρίς να το έχει μετρήσει, ενώ είναι μετρήσιμο από παλμογράφο π.χ.
Αν είναι να καταργήσουμε τις συσκευές μέτρησης και να προτείνουμε αυτιά, τότε πάω πάσο, για να μην επιμείνω και πέσω στα σκληρά! :107:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Mωρέ αλλού είναι το ψωμί εδω άλλα δεν λέει τίποτα η κορινθιακή σφίγγα.
(Θα τα μαρτυρήσει το βράδυ αλλιώς θα του γεμίσω τζίτερ τα φλακ και μετά τον βλέπω να αλλάζει αντιστάσεις στην μητρική).
ΖΗΜΙΑ......τιποτα αλλο.......Αληθεια τι ωρα το βραδυ νεαρε?

Reaction score
23

...... για να μην επιμείνω και πέσω στα σκληρά! :107:
Όχι σκληρά, μόνο soft drinks το βράδυ. Άντε και κανένα ξηρό καρπό.
Ο λογαριασμός στο μαγαζάτορα...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

και άλλο να υποστηρίζε κανείς κάτι χωρίς να το έχει μετρήσει, ενώ είναι μετρήσιμο από παλμογράφο π.χ.
Αν είναι να καταργήσουμε τις συσκευές μέτρησης και να προτείνουμε αυτιά, τότε πάω πάσο, για να μην επιμείνω και πέσω στα σκληρά! :107:
Επειδή μου αρέσουν οι μετρήσεις μόνο που...κανείς δέν παρουσίασε καμία εκτός των εμπειριών...

α.Μπορεί κάποιος να μου δώσει μετρήσεις??Δηλαδή πόσο % της αντίστασης χάνεται στο χρόνο?1?2?20?πόσο?
β.Μπορεί κάποιος να μου δείξει μία έρευνα που αποδεικνύει οτι εστω και στατιστικά οτι αυτό το 1% είναι αντιληπτό απο το ανθρώπινο αφτί??

Νομίζω οτι είμαι ξεκάθαρος....

Reaction score
1.685

Ε ρε γλεντια.....Παιδια τοιχο τοιχο μην φαμε καμια αδεσποτη.

Φιλε, ξεχνας πολυ γρηγορα.....................................

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..

Επειδή μου αρέσουν οι μετρήσεις μόνο που...κανείς δέν παρουσίασε καμία εκτός των εμπειριών...

α.Μπορεί κάποιος να μου δώσει μετρήσεις??Δηλαδή πόσο % της αντίστασης χάνεται στο χρόνο?1?2?20?πόσο?
β.Μπορεί κάποιος να μου δείξει μία έρευνα που αποδεικνύει οτι εστω και στατιστικά οτι αυτό το 1% είναι αντιληπτό απο το ανθρώπινο αφτί??

Νομίζω οτι είμαι ξεκάθαρος....
Έτσι νόμιζα για μένα αλλά προφανώς μπα.
Λοιπόν δεν στηρίζω την αντικατάσταση των αντιστάσεων. Εκτός και απο τα γραπτά μου
Συμφωνώ με τις προσεγγίσεις των Costas Coyias και DOL FON, ότι δηλαδή αν αλλάξεις κάποιες αντιστάσεις και ακούσεις διαφορά, πρέπει να οφείλεται στα εξής:
  1. Ο κατασκευαστής της συσκευής δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στα χρήματα του πελάτη, κάνοντας προχειροδουλειά ή τσιγκουνιά ...
  2. Η χρήση της συσκευής έχει επιφέρει καταπόνηση στις αντιστάσεις, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά τους (σπάνιο). Το άφθαρτο δεν είανι του κόμου τούτου.
  3. Υπάρχει σαφής επιρροή και τάση στο φενγκ σούι ... :125:
προκύπτει κάτι τέτοιο. Αν ξαναδιαβάσεις θα δεις πως στο 2 λέω ότι η φθορά είνα κάτι σπάνιο για τις αντιστάσεις στο δρόμο του ηχητικού σήματος.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541