- Reaction score
- 141
Re: Απάντηση: Αντιστασεις......ultra hi η εν μερει ...μυθος..
roberto kalami :138:ζιβανσί?
roberto kalami :138:ζιβανσί?
εχει πραγματι και θελει μαστοριλικι για να ερθει στα ισια του........To πάνω ράφι πάντως υπό το βάρος του κεντρικού ηχείου το βλέπω να έχει πετσικάρει λίγο... :111:
Επρόκειτο προφανώς γιά ιδιοκατασκευή εγνωσμένης...(ατ)αξίας:612:Μεγάλη επιτυχία λοιπόν αυτή η ιδιοκατασκευή!!! :142:
Αυτό ξαναπές το!Οι κακοί χαϊεντάδες σχεδιαστές υπήρχαν πάντα .
Γιατί σε SONY, σε ROTEL , ΥΑΜΑΗΑ και σε Marantz δεν έχει καεί ποτέ αντίσταση ?
τωρα εγω γιατι έχω rotel, sansui που θέλουν ποτενσιόμετρα και luxman που θέλουν πυκνωτές; Μήπως οι μάρκες έχουν οπαδούς; ... κάτι σαν τα κόμματα ή τις ομάδες...Αυτό ξαναπές το!
Έχω άπειρα παραδείγματα από Yamaha, marantz, Kenwood, Sansui, Rotel, Luxman πού δουλεύουν ανελλιπώς 4 τουλάχιστον 10ετίες χωρίς ούτε ένα καθαρισμό στα ποτενσιόμετρα...
Αστο Κωστα, εγω πρεπει να πατησω 10 κουμπια μεχρι ν αρχισουν να παιζουν τα ηχεια (οθονη, e-great, dac, 2 στον προενισχυτη , 2 μονομπλοκ απο 2 κουμπια στον καθενα, σαμπ ). Πικρα :141:Δε με λες καλέ; Πόση ώρα θες για να τα ανάψεις ή να τα σβήσεις όλα αυτά; Κανά δεκάλεπτο; :136:
Μμμμ, δε μου λες; Γιατί δύο κουμπιά στον προενισχυτή; Νήματα και τάση;Αστο Κωστα, εγω πρεπει να πατησω 10 κουμπια μεχρι ν αρχισουν να παιζουν τα ηχεια (οθονη, e-great, dac, 2 στον προενισχυτη , 2 μονομπλοκ απο 2 κουμπια στον καθενα, σαμπ ). Πικρα :141:
Να πάρεις ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο και να προγραμματίσεις macroεντολή (από αυτές πού δεν δουλεύουν ποτέ!) :142:Αστο Κωστα, εγω πρεπει να πατησω 10 κουμπια μεχρι ν αρχισουν να παιζουν τα ηχεια (οθονη, e-great, dac, 2 στον προενισχυτη , 2 μονομπλοκ απο 2 κουμπια στον καθενα, σαμπ ). Πικρα :141:
πάουερ και μιούτ.Μμμμ, δε μου λες; Γιατί δύο κουμπιά στον προενισχυτή; Νήματα και τάση;
Αντιστάσεις όμως δεν θέλουν :126:τωρα εγω γιατι έχω rotel, sansui που θέλουν ποτενσιόμετρα και luxman που θέλουν πυκνωτές; Μήπως οι μάρκες έχουν οπαδούς; ... κάτι σαν τα κόμματα ή τις ομάδες...
Πάντως κάποιοι κατασκευαστές άκουσαν ότι ζεστά δουλεύουν καλύτερα και είπαν δεν βάζουμε και καμιά φωτίτσα να κρατήσουμε το Temp ψηλά;
Ούτε πρόκειται να πάθουν κάτι στο μέλλον. Απλως να τα ανάβεις συχνά για να μην χαλάσουν ποτέ.Αυτό ξαναπές το!
Έχω άπειρα παραδείγματα από Yamaha, marantz, Kenwood, Sansui, Rotel, Luxman πού δουλεύουν ανελλιπώς 4 τουλάχιστον 10ετίες χωρίς ούτε ένα καθαρισμό στα ποτενσιόμετρα...
Γιατί πήρες τα φθηνά μοντέλα τους που κατασκευάζονται σε Κίνα, Μαλαισία, Χόνγκ Κόνγκ και όχι τα καλά τους μοντέλα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία! :410:τωρα εγω γιατι έχω rotel, sansui που θέλουν ποτενσιόμετρα και luxman που θέλουν πυκνωτές;
Σωστός :109:Γιατί πήρες τα φθηνά μοντέλα τους που κατασκευάζονται σε Κίνα, Μαλαισία, Χόνγκ Κόνγκ και όχι τα καλά τους μοντέλα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία! :410:
Το ξέρω! Ο πατέρας μου έχει ραδιοενισχυτή Kenwood eleven III από το 1976, τον χρησιμοποιεί καθημερινά και δεν κάνει ούτε ένα τσικ το ποτενσιόμετρο!Ούτε πρόκειται να πάθουν κάτι στο μέλλον. Απλως να τα ανάβεις συχνά για να μην χαλάσουν ποτέ.
Λάθος υποθέτεις. Άλλη σκέψη;Γιατί πήρες τα φθηνά μοντέλα τους που κατασκευάζονται σε Κίνα, Μαλαισία, Χόνγκ Κόνγκ και όχι τα καλά τους μοντέλα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία! :410:
Πράγματι, αλλά αντιστάσεις είναι και αυτά:105:Αντιστάσεις όμως δεν θέλουν :126:
Τα κοινά ποτενσιόμετρα πλαστικού φιλμ ή άνθαρακος δεν υλοποιούνται με διακριτές αντιστάσεις.