ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Για να αξιολογήσω τις μετρήσεις, χρειάζεται να δω και το ηχείο!

Προφανώς, πολλές από αυτές τις μετρήσεις συσχετίζονται με τις οπτικές πληροφορίες από την υλοποίηση του ηχείου!

Τα συμπεράσματά μου (στα τυφλά) είναι:

1. εξαιρετική απόκριση, χωρίς έλλειψη στα μπάσα. Το σχεδιάγραμμα απόκρισης που δείχνει πτώση στα μπάσα θα ισοσταθμιστεί άριστα στο χώρο ακρόασης από τον ίδιο το χώρο (πρόκειται για ανηχοϊκή μέτρηση του MLSSA).

2. γρήγορο. τα φάσματα είναι άριστα. οι συντονισμοί χαμηλά είναι μηδενικής σημασίας ενώ οι δυό κούρμπες δείχνουν 2 πηγές χαμηλών συχνοτήτων, που ερμηνεύονται είτε σα τρύπα και μεγάφωνο, είτε σαν 2 μεγάφωνα διαφορετικά. Οι τρύπες σχεδόν ποτέ δεν έχουν τόσο ελεγχόμενα φάσματα.

3. οπότε και δε νομίζω να είναι bass-reflex. (αν είναι, είναι εξαιρετικά καλά σχεδιασμένο). Κλειστό κουτί, μάλλον με 2 γούφερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά (- ή άλλης διαμέτρου ή με διαφορετική καμπίνα ή παθητικός ακτινοβολητής, ή ανοικτής μπάφλας ή μεμβράνη μπάσων)

4. ηχείο μεγάλης ευαισθησίας (92db/w/m), ευκολο-οδήγητο (δε πέφτει κάτω από τα 4 ωμ).

5. δε θεωρώ αδύνατο να πρόκειται για ηλεκτροστατικό πάνελ, ίσα ίσα.

6. στα ανώτερα πρίμα (14 χιλιόκυκλους) και πάνω έχει μια μικρή τόνωση που πιθανά προέρχεται από άλλο δρόμο με ανάστροφη φάση. Αλλά μπορεί να είναι και η σχεδίαση του μετασχηματιστή τέτοια, ή η κατασκευή της πρόσθιας μπάφλας έτσι. Μπορεί όμως κι όλο αυτό να προέρχεται από ένα by-pass πυκνωτή, κολπάκι συχνό για ψιλο-τόνωση ανώτερων πρίμων.

7. Γενικά βρίσκω πολύ καλές τις μετρήσεις αυτές. Πιστεύω ότι πρόκειται για ηχείο που βγάζει σωστό ήχο, με λίγο συγκρατημένο χαρακτήρα ψηλά, κάτι που το κάνει πολύ ευχάριστο σε συνήθεις χώρους ακρόασης, με μια ήπια τόνωση στο άνω άκρο του φάσματος που δίνει την εντύπωση υψηλότατης ανάλυσης. Μπόλικα,άφθονα μεσαία, ολίγον τι προβολικά στη φωνή, με ευχάριστο τρόπο, χωρίς να "μετράει" λάθος εκεί (μαστόρικα φτιαγμένο). Σίγουρα λοιπόν καλή-στέρεη εικόνα.

8. Δεν υπάρχει μέτρηση διασποράς και δε βγαίνει συμπέρασμα στο κατά πόσο θα επηρεάζεται από το χώρο ή πόσο ευρεία θα είναι η θέση ακρόασης.

9. Δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβει κανείς αν είναι ενεργό η παθητικό από τέτοιες μετρήσεις. Παρόλα αυτά, από τις παραμέτρους που βλέπω, υπάρχει υπόνοια μόνο μερικής ενεργής συμμετοχής, ιδίως χαμηλά, με εξελιγμένο κρος. Αλλά μόνο υπόνοια, τίποτα περισσότερο. Γενικά το κρος δείχνει κάπως ψαγμένο θα έλεγα, ίσως σύνθετο πιθανά με έστω μερική ενεργή υλοποίηση.

10. για κατηγορία τιμής, κανένα συμπέρασμα δε βγαίνει από τις μετρήσεις...

11. Το ηχείο είναι της αγγλικής «σχολής» αλλά με καλύτερα πρίμα!

12. Ναι, το ηχείο χαρακτηρίζεται από «ομοιογένεια».

13. Ναι, ελέγχονται πολύ καλά οι συντονισμοί και οι κάθε είδους «αποφορτίσεις» ενέργειας γίνονται ικανοποιητικά.

Συνολικά, πρόκειται για πολύ καλό ηχείο. Καλή αγορά αν και εφόσον δεν ανήκει στην κατηγορία τιμής των βίκτιμς....
Ανάλογα με τα max spl θα καλύψει τον ανάλογο χώρο με καλό ήχο.
Αν και λείπουν αρκετές μετρήσεις, ακόμα και μόνο με αυτές που δίνονται μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό ηχείο.

Αναμένω το ξεδίπλωμα του νήματος για να δω περι τίνος πρόκειται...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

7. Γενικά βρίσκω πολύ καλές τις μετρήσεις αυτές. Πιστεύω ότι πρόκειται για ηχείο που βγάζει σωστό ήχο, με λίγο συγκρατημένο χαρακτήρα ψηλά, κάτι που το κάνει πολύ ευχάριστο σε συνήθεις χώρους ακρόασης, με μια ήπια τόνωση στο άνω άκρο του φάσματος που δίνει την εντύπωση υψηλότατης ανάλυσης. Μπόλικα, άφθονα μεσαία, ολίγον τι προβολικά στη φωνή, με ευχάριστο τρόπο, χωρίς να "μετράει" λάθος εκεί (μαστόρικα φτιαγμένο). Σίγουρα λοιπόν καλή-στέρεη εικόνα.
Παιδγιά!!! Το Τonotil μου!!! :142:

Reaction score
250

Ευχαριστώ τους φίλους που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του thread. Περιμένω και άλλους . (Κωστάκη Φου που είσαι ;;;;;):114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620

Παιδγιά!!! Το Τonotil μου!!! :142:
τώρα για πες μας σε ποιά κατηγορία ανθρώπων ανήκεις και χρειάζεσαι τονοτίλ:

1. "ΑΤOΜΑ ΠOΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖOΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ"

2. "ΑΤOΜΑ ΠOΥ ΥΠOΦΕΡOΥΝ ΑΠO ΑΓΧOΣ / ΣΤΡΕΣ"

:142::138::139:

D

deleted user 10898

Guest
ενεργο ηχειο 1 τουιτερ 2 γουφερ 6.5" κλειστη καμπινα το ενα γουφερ τα χαμηλα το αλλο χαμηλο/υψηλα. studio monitor κατηγοαρια 2000ευρο το ζευγος.

Νικος

Reaction score
968
Εάν είναι ενεργητικό (ή ενεργό σε όποιον του αρέσει περισσότερο), πως του μετρήθηκε η σύνθετη αντίσταση?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620

Στα άτομα που έχουν φίλο τον Κωσταυτιά με τα Πιράνχας... :137:
Αυτό εννοείται! :126:

Και με τις μετρήσεις είμαι βέβαιος πως έχεις πολύ καλές σχέσεις...:126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

(Κωστάκη Φου που είσαι ;;;;;):114:
Ο ΚουΦου δε συμμετέχει διότι, παρόλο που τον ενδιαφέρει πολύ η ερμηνεία των μετρήσεων και η συσχέτισή τους με την υποκειμενική αντίληψη του ήχου, προτιμά να αφήνει να μιλάνε οι ειδικοί.
Το να ενώσουμε όλοι εμείς τις ημιμάθιές μας (no offence στους συμμετέχοντες) δεν είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η σωστή προσέγγιση σε ένα θέμα που αφορά την Επιστήμη.

Πάντως,δε λέω, έχει πλάκα να μαντεύουν και οι λιγότερο ειδικοί και να βλέπεις πόσο μέσα ή έξω θα πέσουν.
Ενδιαφέρον ως παιχνίδι.

Ένα αντίστοιχο παιχνίδι θα ήταν να βάλουμε μία Διαφορική εξίσωση Navier-Stokes σε μαθητές Λυκείου και να παρακολουθήσουμε, επίσης με ενδιαφέρον, τον τρόπο που αυτοί προσπαθούν (ανεπιτυχώς, προφανώς) να προσεγγίσουν το πρόβλημα..
Από εκεί βέβαια μέχρι το να πούμε ότι επειδή κανείς τους δεν την έλυσε μιλάμε για άλυτο πρόβλημα υπάρχει ένα λογικό χάσμα που, τουλάχιστον για εμάς τους Μαθηματικούς, πρέπει να είναι προφανές. :126:

Με άλλα λόγια, Βασίλη μου, αν θέλεις να κάνουμε ένα thread που θα γράψει ιστορία (και το οποίο θα είναι πραγματικό σχετικό με αυτά που επί μέρες συζητάω με τον Κο Ζαφειρόπουλο), θα πρέπει να ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω:
  1. Θα συμφωνήσουμε σε ένα ηχείο που θα χρησιμοποιηθεί για τις δοκιμές (π.χ. το παθητικό 50άρι της ATC)
  2. Θα μου βρεις παρεμβάσεις οποιασδήποτε μορφής (είτε στο crossover είτε στην καμπίνα είτε αλλού) στο ηχείο που επιλέξαμε και οι οποίες δε θα φαίνονται σε καμία γνωστή μετρήση. Εκεί θα μας βοηθούσε πολύ ο Κος Ζαφειρόπουλος με τις γνωριμίες του αλλά και ο νέος υπερπλήρης εξοπλισμός μετρήσεων του Δ. Σταματάκου. Αν στη διεθνή βιβλιογραφία βρούμε κάποια μέτρηση που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εδώ ίσως χρειαστεί να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό..
  3. Θα αναλάβουμε εγώ και ο ΝικΤσάρ να οργανώσουμε ένα ABX Blind Test με ικανό δείγμα ακροατών όπου θα πιστοποιηθεί ότι οι αλλαγές αυτές όντως ακούγονται - παρά το ότι, όπως είπαμε, δεν φαίνονται σε καμία γνωστή μέτρηση.
  4. Θα γράψουμε το σχετικό paper. Αναλαμβάνω όλο το γράψιμο και δέχομαι να μπει το δικό σου όνομα πρώτο, του Θέμη δεύτερο, του Σταματάκου τρίτο και μετά εμένα και του Νίκου.
  5. Θα ανοίξουμε το σχετικό thread - μετά τη δημοσίευση του paper.
  6. Θα κεράσω καλό φαγητό και κρασί σε εστιατόριο της επιλογής σας για να γιορτάσουμε την πολύ καλή δουλειά που κάναμε.

Λοιπόν, τί λες;! :144:

Reaction score
4

Μετά την παρένθεση-πρόταση αυτή να κάνω και εγώ άλλη μια.

Αν ο σκοπός αυτού του θέματος είναι να δούμε κατά πόσο οι μετρήσεις μπορούν να "βοηθήσουν" ή να "φωτογραφήσουν" ένα ηχείο, καλά το πάμε.

Αν όμως είναι αυτό που φέρει ως επικεφαλίδα το θέμα "ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;", θα προτιμούσα να γράφαμε κατά πόσο μπορούν οι μετρήσεις να προσδιορίσουν ένα ηχείο π.χ. και που διαφέρουν σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας και αντίληψης.
(δεν μπορώ να το περιγράψω σωστά αλλά είναι η θέση αυτών που υποστηρίζουν ότι "δεν αρκεί ένα ηχείο να μετράει καλά").

Τεχνικές/τρόποι μέτρησης, συμβιβασμοί, βασικές αρχές, κτλ.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ο ΚουΦου δε συμμετέχει διότι, παρόλο που τον ενδιαφέρει πολύ η ερμηνεία των μετρήσεων και η συσχέτισή τους με την υποκειμενική αντίληψη του ήχου, προτιμά να αφήνει να μιλάνε οι ειδικοί.
Το να ενώσουμε όλοι εμείς τις ημιμάθιές μας (no offence στους συμμετέχοντες) δεν είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η σωστή προσέγγιση σε ένα θέμα που αφορά την Επιστήμη.

Πάντως,δε λέω, έχει πλάκα να μαντεύουν και οι λιγότερο ειδικοί και να βλέπεις πόσο μέσα ή έξω θα πέσουν.
Ενδιαφέρον ως παιχνίδι.

Ένα αντίστοιχο παιχνίδι θα ήταν να βάλουμε μία Διαφορική εξίσωση Navier-Stokes σε μαθητές Λυκείου και να παρακολουθήσουμε, επίσης με ενδιαφέρον, τον τρόπο που αυτοί προσπαθούν (ανεπιτυχώς, προφανώς) να προσεγγίσουν το πρόβλημα..
Από εκεί βέβαια μέχρι το να πούμε ότι επειδή κανείς τους δεν την έλυσε μιλάμε για άλυτο πρόβλημα υπάρχει ένα λογικό χάσμα που, τουλάχιστον για εμάς τους Μαθηματικούς, πρέπει να είναι προφανές. :126:

Με άλλα λόγια, Βασίλη μου, αν θέλεις να κάνουμε ένα thread που θα γράψει ιστορία (και το οποίο θα είναι πραγματικό σχετικό με αυτά που επί μέρες συζητάω με τον Κο Ζαφειρόπουλο), θα πρέπει να ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω:
  1. Θα συμφωνήσουμε σε ένα ηχείο που θα χρησιμοποιηθεί για τις δοκιμές (π.χ. το παθητικό 50άρι της ATC)
  2. Θα μου βρεις παρεμβάσεις οποιασδήποτε μορφής (είτε στο crossover είτε στην καμπίνα είτε αλλού) στο ηχείο που επιλέξαμε και οι οποίες δε θα φαίνονται σε καμία γνωστή μετρήση. Εκεί θα μας βοηθούσε πολύ ο Κος Ζαφειρόπουλος με τις γνωριμίες του αλλά και ο νέος υπερπλήρης εξοπλισμός μετρήσεων του Δ. Σταματάκου. Αν στη διεθνή βιβλιογραφία βρούμε κάποια μέτρηση που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εδώ ίσως χρειαστεί να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό..
  3. Θα αναλάβουμε εγώ και ο ΝικΤσάρ να οργανώσουμε ένα ABX Blind Test με ικανό δείγμα ακροατών όπου θα πιστοποιηθεί ότι οι αλλαγές αυτές όντως ακούγονται - παρά το ότι, όπως είπαμε, δεν φαίνονται σε καμία γνωστή μέτρηση.
  4. Θα γράψουμε το σχετικό paper. Αναλαμβάνω όλο το γράψιμο και δέχομαι να μπει το δικό σου όνομα πρώτο, του Θέμη δεύτερο, του Σταματάκου τρίτο και μετά εμένα και του Νίκου.
  6. Θα κεράσω καλό φαγητό και κρασί σε εστιατόριο της επιλογής σας για να γιορτάσουμε την πολύ καλή δουλειά που κάναμε.
Λοιπόν, τί λες;! :144:
Στρίβειν δια της "επιστήμης" και των "εναλλακτικών προτάσεων".:114:
Εδώ δεν έχουμε μαθητές και ούτε θα βαθμολογήσουμε κανένα ! Και βέβαια δεν είμαστε μέλη της Audio engineering society !
Είναι όμως γνωστόν ότι οι όποιες μετρήσεις παρουσιάζονται σε κάποια περιοδικά ή στο διαδίκτυο απευθύνονται στο ευρύ κοινό των ημιμαθών (που είμαστε οι περισσότεροι) και όχι στους επιστήμονες. Επαναλαμβάνω λοιπόν το αποκλειστικό ζητούμενο . Μπορούν να βγουν από τον μέσο χομπίστα συμπεράσματα (και ποια) μόνο από τις μετρήσεις από τους αποδέκτες τέτοιων δεδομένων πληροφόρησης ;Το ημιμαθείς πάντως αδικεί σίγουρα κάποιους εδώ μέσα.........

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Ο Κουφου έχοντας αρκούντως εξαφθεί από την όλη αντιπαράθεση, αναζητά άλλα ...τουρνουά.
Εγώ ο Θουζου όμως θέλω να στείλλω την γνώμη/απάντηση στο ερωτήμα αυτού του νήματος, και να τελειώσω: (Για πολλοστή φορά, συγνώμη!!)

1. Οι άριστες μετρήσεις ενός ηχείου, δείχνουν οτι έχουμε να κάνουμε με μία σοβαρή σχεδίαση/κατασκευή η οποία μας προιδεάζει για μία καλή απόδοση. Και ενώ μας δείχνουν συχνοτική, φασική και δυναμική επάρκεια δεν πληροφορούν για το βαθμό αληθοφάνειας του ηχογραφημένου υλικού. Αυτό, δυστυχώς, ΜΟΝΟΝ ένα έμπειρο αυτί το αναγνωρίζει, του σχεδιαστή που ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ κάνει τις τελικές παρεμβάσεις του, αυτές που φαίνονται ή όχι στις μετρήσεις, αλλά και του ακροατή που διαβάζει αλλά ΑΚΟΥΕΙ και μετά αποφαίνεται.
2. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΗΧΕΊΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ, ανεξάρτητα από πόση επιτυχία είχε στις μετρήσεις του. Αυτά τα λίγα από εμένα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ενδιαφέρον ως παιχνίδι.

Θα κεράσω καλό φαγητό και κρασί σε εστιατόριο της επιλογής σας για να γιορτάσουμε την πολύ καλή δουλειά που κάναμε.Λοιπόν, τί λες;! :144:
Κοίταξε να δέις.Υπάρχουν πράματα στη φυσική απλά λιτά λυμένα.Ένα απο αυτά είναι η επίλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων.Το λύνεις και μετά τελείωσε.Ότι δείχνει το χαρτί δείχνει και το βολτόμετρο.
Όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις ζητήματα του τί είναι καλύτερο τότε το πράγμα αλλάζει.Η μπούρδα που είναι στο μυαλό σου είναι το στολίδι μου και το αντίθετο.
Δηλαδή εγώ π.χ. θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο.Ανοίγω ένα περιοδικό,κοιτάω κάποιες μετρήσεις και βλέπω ένα στα 1,4 κυβικά με 140 άλογα.Αντιθέτως κοιτάω μία mercedes στα 1,8 με 120 άλογα.Έχει λογική να πούμε πιο είναι καλύτερο?Η παθητικη ασφάλεια είναι μετρήσιμη ή εμπιστεύεσαι τα αστέρια?Η οδηγική συμπεριφορά είναι μετρήσιμη?Πιστεύεις οτι σε ένα κινητήρα το μόνο στοιχείο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η ισχύς του?Και η ισχύς του τί σημαίνει?Ο κινητήρας παράγει την ίδια ισχύ σε όλες τις στροφές?Άρα το 120 τί σημαίνει?Το ελάχιστο?Το μέγιστο?Το μέσο?
Επειδή η απάντηση στο ερώτημα είναι πολύπλοκη η επιστήμη προσπαθεί να μετρήσει με διάφορες μεθόδους ηχεία,κινητήρες,βάρκες.Μπορείς να αποδεχτείς τις μετρήσεις και να μήν οδηγήσεις το αμάξι πριν το αγοράσεις.
Απλά εγώ δέν θα το κανα...Στα λέω όλα αυτά διότι απ ότι καταλαβαίνω απο το πείραμα που θές να κάνεις θα μας αποδείξεις και καλά οτι οι μετρήσεις είναι το απόλυτο και τιποτ άλλο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Στρίβειν δια της "επιστήμης" και των "εναλλακτικών προτάσεων".
Kαθόλου δεν... στρίβειν: Στον ίδιο ακριβώς δρόμο που ξεκίνησα συνεχίζω.
Δε γνωρίζω αν κάποιοι δεν μπορούν ή δεν τους συμφέρει να το δουν αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. :121:

Άλλοι στρίβουν, όπως ο Κος Ζαφειρόπουλος ο οποίος ακόμα δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσα σε διπλανό thread:

-Σε ποιό peer-reviewed άρθρο αναφέρεται η ύπαρξη μυστικών παρεμβάσεων στην κατασκευή ηχείων οι οποίες δεν φαίνονται σε καμία γνωστή μέτρηση και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην απόδοσή του;
Σε ποιό AES Convention παρουσιάστηκε το paper αυτό?

- Σε ποιό peer-reviewed γίνεται αναφορά σε χαρούμενος πυκνωτές;
Σε ποιό AES Convention παρουσιάστηκε το paper αυτό?

- Ποιό ηχείο μετράει χειρότερα από τα ATC αλλά παίζει σωστότερα από αυτά;

- Ο Κος Weiss έχει χαρούμενους πυκνωτές στο συρτάρι του ή είναι κι αυτός άπιστος Θωμάς, με στεγανά, που δεν ξέρει τη δουλειά του;
Αν εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον φίλο μας να βγει από τη δύσκολη θέση, be my guest - αλλά μην προσπαθείς να το κάνεις αλλάζοντας το θέμα. :144:

Είναι όμως γνωστόν ότι οι όποιες μετρήσεις παρουσιάζονται σε κάποια περιοδικά ή στο διαδίκτυο απευθύνονται στο ευρύ κοινό των ημιμαθών (που είμαστε οι περισσότεροι) και όχι στους επιστήμονες.
Οι ημιμαθείς ας καταλάβουν ό,τι μπορούν ή ας ρωτήσουν όσους μπορούν για να τους εξηγήσουν.
Δυστυχώς ελάχιστοι από το industry ή από τον ειδικό τύπο θα βρεθούν να τους βοηθήσουν γιατί δεν τους συμφέρει/βολεύει να τους βοηθήσουν..

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, οι χομπίστες καλούνται να πάρουν αποφάσεις για τους εαυτούς τους και τα λεφτάκια τους μόνο.

Το θέμα σοβαρεύει όταν οι κατασκευαστές, τα φερέφωνά τους και γενικώς όσοι ανήκουν στο κύκλωμα και βγάζουν χρήμα από αυτό συντηρούν αυτό το κλίμα ασχετοσύνης (που προφανώς τους βολεύει) μιλώντας για μαγείες και μυστικές (ή καλύτερα... μυστικιστικές) παρεμβάσεις στα ηχεία που δεν τις πιάνουν οι μετρήσεις αλλά μόνο το αυτί και άλλες τέτοιες μπούρδες και μάλιστα από δημόσιο βήμα...

Επαναλαμβάνω λοιπόν το αποκλειστικό ζητούμενο . Μπορούν να βγουν από τον μέσο χομπίστα συμπεράσματα (και ποια) μόνο από τις μετρήσεις από τους αποδέκτες τέτοιων δεδομένων πληροφόρησης ;
Αυτό Βασίλη μου μπορεί να είναι το δικό σου ζητούμενο...
Εμένα θα μου επιτρέψεις να κοιτάξω το δάσος και όχι το δέντρο...
Το δικό μου ζητούμενο, λοιπόν, είναι το να μη μας δουλεύουν ψιλό γαζί μπροστά στα μούτρα μας και τελικά να μην τους επιτρέπουμε να συντηρούν αυτό το κλίμα σκοταδισμού το οποίο είναι και ο πραγματικός λόγος που ο μέσος χομπίστας δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις βασικές μετρήσεις..

Αν σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να παίζουμε το "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;", ίσως καταφέρουμε να βγούμε από τον Μεσαιωνικό φαύλο κύκλο:
Εξαφανίζω τα βιβλία - Σταματώ να σε μαθαίνω να διαβάσεις - Μου ζητάς βιβλία - Δε στα δίνω γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ξέρεις να διαβάζεις..

Βγάλε τα βιβλία στη φόρα κι ο κόσμος θα νοιώσει την ανάγκη να μάθει να τα διαβάζει... Εκτός αν φοβάσαι για το τι θα βρει ο κόσμος μέσα σε αυτά... :126:

Το ημιμαθείς πάντως αδικεί σίγουρα κάποιους εδώ μέσα.........
Δεν ανησυχώ.
Όσοι από εμάς είμαστε όντως ημιμαθείς στο θέμα αυτό δεν έχουμε λόγο να παρεξηγηθούμε..
Οι πραγματικά διαβασμένοι είμαι σίγουρος θα το εκλάβουν ως το Σωκρατικό "Ἓν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα". :126:

2. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΗΧΕΊΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ, ανεξάρτητα από πόση επιτυχία είχε στις μετρήσεις του. Αυτά τα λίγα από εμένα.
Κύριε Θέμη μας, ακόμα εκεί έχετε μείνει;
Το ερώτημα είναι το εξής:
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ υπάρχει ηχείο που να μετράει ακριβώς το ίδιο σε όλους τους τομείς πριν και μετά αυτές τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ;;;;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

......
1. Οι άριστες μετρήσεις ενός ηχείου....
.....
(Αφού αρχίζουμε να γινόμαστε απόλυτοι..)

Άριστες μετρήσεις ηχείου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !
Το λέω με σιγουριά και ευχαρίστως να δω ένα παράδειγμα που θα με διαψέυσει. :132:

......δεν πληροφορούν για το βαθμό αληθοφάνειας του ηχογραφημένου υλικού.
Γιατί όχι ?
(Αφού γνωρίζεις το αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρεις την αιτία.)

Reaction score
33
I dont wanna be the anal one here...
αλλά είχα την εντύπωση ότι το O.P. αφορά την διερεύνηση της χρησιμότητας των μετρήσεων με γνώμονα το τί αυτές σημαίνουν για το γενικό κοινό! Για τον μέσο χομπίστα! (ΌΧΙ για το επιστήμονα του χώρου που τυχαίνει να είναι και χομπίστας) Έχουν για αυτούς εν τέλει κάποια έννοια? ή πχ τα περιοδικά τζάμπα σπαταλούν χώρο στις σελίδες τους όταν τις δημοσιεύουν? Τσάμπα αγόρασε ο κ.Σταματάκος τα μετρητικά όργανα? μήπως είχε στο νου του τους 5-6 που θα καταλάβουν όλα τα διαγράμματα? Μήπως πρέπει παράλληλα τα περιοδικά , τα φόρα κλπ εκτός απο χροιές (sic) να αρχίσουν να αρθρογραφούν και για το τι σημαίνει μια μέτρηση? Μήπως κακώς παραπονιόμαστε όποτε δεν δημοσιεύουν τα περιοδικά μετρήσεις αφού έτσι κιάλλιώς δεν τις καταλαβαίνουμε?

Αφήστε δε που ασχέτως από τον βαθμό ημιμάθειας που ο καθένας μας κουβαλά....έχουμε και αυτιά. Νομίζω ότι και ο ποιο hardcore (sic) επιστήμων δεν θα αγόραζε ηχεία που δεν έχει ακούσει, άσχετα από το πόσο κατανοεί τα διαγράμματα...(αν το έκανε δεν θα κατανοούσε άλλα ποιο βασικά πράγματα :121:)

Ας μείνουμε λοιπόν στο θέμα και ας απαντήσουμε στις ερωτήσεις του κ. Τσαντουλή, γιατί έχουν πραγματικό ενδιαφέρον! (και είναι και πολύ πρωτότυπο αυτό που ψάχνει)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

Άντε Βασίλη, ας το πάρει το ποτάμι. Δε βλέπω να απαντούν άλλοι. Είπα και σε καναδυό ειδικούς, αλλά χλωμό το βλέπω να ασχοληθούν, οπότε...

Reaction score
0

....βλεποντας τα διαγραμματα,(και τις απαντησεις σας -μην το κρυβω-),θεωρω οτι:
-ειναι μαλλον δυο δρομων
-ειναι παθητικο
-ειναι σχετικα ευκολο
-οσο για χαμηλα,πιστευω οτι το γουφερ ειναι σχετικα μεγαλο,και
αυτο που ισως να συμβαινει ειναι οτι μπορει να κοιτα προς τα κατω
ή και το bass reflex -οπη- να κοιτα προς τα κατω..
-οσο για τα υπολοιπα δεν θεωρω οτι μπορω να εκφρασω κατι..

Reaction score
777
Ένα μπράβο και απο εμένα στο Βασίλη.Περίμενα καιρό μία αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Θα έχει δύο μπράβο αν κάποιος αναλύσει πώς να τα διαβάζουμε κιόλας διότι κανα δύο μου ξέφυγαν λίγο...:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.492
Νεότερο μέλος
kostaskole99