ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Kαθόλου δεν... στρίβειν: Στον ίδιο ακριβώς δρόμο που ξεκίνησα συνεχίζω.
Δε γνωρίζω αν κάποιοι δεν μπορούν ή δεν τους συμφέρει να το δουν αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

Άλλοι στρίβουν, όπως ο Κος Ζαφειρόπουλος ο οποίος ακόμα δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσα σε διπλανό thread:

Αν εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον φίλο μας να βγει από τη δύσκολη θέση, be my guest - αλλά μην προσπαθείς να το κάνεις αλλάζοντας το θέμα.

Οι ημιμαθείς ας καταλάβουν ό,τι μπορούν ή ας ρωτήσουν όσους μπορούν για να τους εξηγήσουν.
Δυστυχώς ελάχιστοι από το industry ή από τον ειδικό τύπο θα βρεθούν να τους βοηθήσουν γιατί δεν τους συμφέρει/βολεύει να τους βοηθήσουν..

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, οι χομπίστες καλούνται να πάρουν αποφάσεις για τους εαυτούς τους και τα λεφτάκια τους μόνο.

Το θέμα σοβαρεύει όταν οι κατασκευαστές, τα φερέφωνά τους και γενικώς όσοι ανήκουν στο κύκλωμα και βγάζουν χρήμα από αυτό συντηρούν αυτό το κλίμα ασχετοσύνης (που προφανώς τους βολεύει) μιλώντας για μαγείες και μυστικές (ή καλύτερα... μυστικιστικές) παρεμβάσεις στα ηχεία που δεν τις πιάνουν οι μετρήσεις αλλά μόνο το αυτί και άλλες τέτοιες μπούρδες και μάλιστα από δημόσιο βήμα...

Αυτό Βασίλη μου μπορεί να είναι το δικό σου ζητούμενο...
Εμένα θα μου επιτρέψεις να κοιτάξω το δάσος και όχι το δέντρο...
Το δικό μου ζητούμενο, λοιπόν, είναι το να μη μας δουλεύουν ψιλό γαζί μπροστά στα μούτρα μας και τελικά να μην τους επιτρέπουμε να συντηρούν αυτό το κλίμα σκοταδισμού το οποίο είναι και ο πραγματικός λόγος που ο μέσος χομπίστας δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις βασικές μετρήσεις..

Αν σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να παίζουμε το "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;", ίσως καταφέρουμε να βγούμε από τον Μεσαιωνικό φαύλο κύκλο:
Εξαφανίζω τα βιβλία - Σταματώ να σε μαθαίνω να διαβάσεις - Μου ζητάς βιβλία - Δε στα δίνω γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ξέρεις να διαβάζεις..

Βγάλε τα βιβλία στη φόρα κι ο κόσμος θα νοιώσει την ανάγκη να μάθει να τα διαβάζει... Εκτός αν φοβάσαι για το τι θα βρει ο κόσμος μέσα σε αυτά...

Δεν ανησυχώ.
Όσοι από εμάς είμαστε όντως ημιμαθείς στο θέμα αυτό δεν έχουμε λόγο να παρεξηγηθούμε..
Οι πραγματικά διαβασμένοι είμαι σίγουρος θα το εκλάβουν ως το Σωκρατικό "Ἓν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα".

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ υπάρχει ηχείο που να μετράει ακριβώς το ίδιο σε όλους τους τομείς πριν και μετά αυτές τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ;;;;
Πανάθεμά σε με αναγκάζεις να παρατάω την δουλειά μου (που κυριολεκτικά πνίγομαι ) για να σου απαντώ !!! :114:

1) Είναι τόσο δύσκολο να εκφέρεις άποψη για μια καμπύλη απόκρισης συχνότητας , ένα διάγραμμα αποσβεννυμενων φασμάτων κ.λ.π. κ.λ.π.;;;

2) Δεν έχω παρακολουθήσει την αντιπαράθεση με τον Θέμη τον Ζαφειρόπουλο . Αδυνατώ συνεπώς να καταλάβω γιατί την ενσωματώνεις σε αυτό το νήμα.

3) Ανεξάρτητα από το αν έχεις δίκιο ή όχι (που δεν το ξέρω) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος διαθέτει μια σύνθεση προσωπικών χαρακτηριστικών που σπανίζει στον χώρο μας :

α) Είναι επιστήμονας (Φυσικός).

β) Έχει ακούσει 100 φορές περισσότερο από όλους μας μαζί ζωντανή ποιοτική μουσική !

γ) Έχει ηχογραφήσει πολλά και εξαιρετικά έργα .

δ )Έχει ακούσει για πολλές δεκαετίες τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς

ε) έχει συζητήσει δια ζώσης με πολλούς από του σημαντικότερους audio μηχανικούς.

Και τέλος συνδυάζει τον νεανικό ενθουσιασμό ενός ευγενή 35άρη με την ωριμότητα και την εμπειρία που αναπόφευκτα του δίνουν 6 συμπληρωμένες δεκαετίες ζωής.

Για ειδικότερες σκέψεις πάνω στα υπόλοιπα που θίγεις θα επανέλθω μόλις μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου.....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έχουν για αυτούς εν τέλει κάποια έννοια? ή πχ τα περιοδικά τζάμπα σπαταλούν χώρο στις σελίδες τους όταν τις δημοσιεύουν? Τσάμπα αγόρασε ο κ.Σταματάκος τα μετρητικά όργανα? μήπως είχε στο νου του τους 5-6 που θα καταλάβουν όλα τα διαγράμματα? Μήπως πρέπει παράλληλα τα περιοδικά , τα φόρα κλπ εκτός απο χροιές (sic) να αρχίσουν να αρθρογραφούν και για το τι σημαίνει μια μέτρηση? Μήπως κακώς παραπονιόμαστε όποτε δεν δημοσιεύουν τα περιοδικά μετρήσεις αφού έτσι κιάλλιώς δεν τις καταλαβαίνουμε?
Aυτό ακριβώς είναι το "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;" που αναφέρω παραπάνω.. :136:

Ευτυχώς στην περίπτωσή μας η απάντηση είναι πολύ πιο εύκολη:
Να δημοσιεύουν μετρήσεις και μετά το πράγματα θα έρθει μόνο του (θα αναγκαστούν να μας μάθουν να τις καταλαβαίνουμε). Γι'αυτό λέγεται "ειδικός τύπος" άλλωστε κι όχι γιατί έχουν "ειδικές" σχέσεις με τους αντιπροσώπους ούτε γιατί ελπίζει οι αναγνώστες του να είναι άτομα με "ειδικές" ανάγκες ώστε να τη γλιτώνουν με ό,τι μπούρδα γράψουν...
Το πράγμα περιπλέκεται όταν βάλεις στην εικόνα και τα διάφορα συμφέροντα που θα χάσουν τη βόλεψή τους (και χρήμα) αν ο κόσμος ξυπνήσει..

Anyway, σας αφήνω τώρα να ασχοληθείτε με το ωραίο και πολύ
ενδιαφέρον δέντρο του φίλου μου του Βασίλη που, ομολογώ, έχει κινήσει και τη δική μου περιέργεια. :116:

Κε Ζαφειρόπουλε, να παρακαλέσω για μία απάντηση, όποτε βρείτε χρόνο, στην τελευταία μου ερώτηση (τις άλλες 4 σας τις χαρίζω :116:), σε αυτό ή σε άλλο thread.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Πανάθεμά σε με αναγκάζεις να παρατάω την δουλειά μου (που κυριολεκτικά πνίγομαι ) για να σου απαντώ !!! :114:
Δε με βάζει ο σΚαφάτος να σε τσιγκλάω.. Αλήθεια σου λέω! :116:

...δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος διαθέτει μια σύνθεση προσωπικών χαρακτηριστικών που σπανίζει στον χώρο μας
Κανείς δεν τα ξεχνάει, Βασίλη.
Ακριβώς επειδή δεν περιμένα από τον Κο Ζαφειρόπουλο να συμφωνεί με τέτοιες ακρότητες περί χαρούμενων πυκνωτών και παρεμβάσεων-φάντασμα το κυνηγάω περισσότερο..
Να τα έλεγε κανένας...lover του HiEnd δε θα μου έκανε εντύπωση. :138:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Γιατί όχι ?
(Αφού γνωρίζεις το αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρεις την αιτία.)
Ακριβώς εδώ βρίσκεται η βάση αυτών που λέω:
Γνωρίζοντας ακουστικά οτι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλεις, θα έπρεπε όπως λέει και ο Timbre, να το καταγράψεις με μετρήσεις λεπτομερώς σαν αίτιο.
Και ερωτώ, αν δώσω αυτές τις μετρήσεις και τα στοιχεία των μονάδων σε έναν ηλεκτροακουστικό επιστήμονα θα μου φτιάξει ακουστικά ακριβώς το ηχείο από όπου αυτές προήλθαν?
Τι λέτε? Κι αν όχι, ανικανότητα ή....μαγεία?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

(...)
Και ερωτώ, αν δώσω αυτές τις μετρήσεις και τα στοιχεία των μονάδων σε έναν ηλεκτροακουστικό επιστήμονα θα μου φτιάξει ακουστικά ακριβώς το ηχείο από όπου αυτές προήλθαν?
Εν πολλοίς, ναι. Το γιατί δεν θέλω να το πω...

Reaction score
33
Aυτό ακριβώς είναι το "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;" που αναφέρω παραπάνω.. :136:
:114:

Ευτυχώς στην περίπτωσή μας η απάντηση είναι πολύ πιο εύκολη:
Να δημοσιεύουν μετρήσεις και μετά το πράγματα θα έρθει μόνο του (θα αναγκαστούν να μας μάθουν να τις καταλαβαίνουμε). Γι'αυτό λέγεται "ειδικός τύπος" άλλωστε κι όχι γιατί έχουν "ειδικές" σχέσεις με τους αντιπροσώπους ούτε γιατί ελπίζει οι αναγνώστες του να είναι άτομα με "ειδικές" ανάγκες ώστε να τη γλιτώνουν με ό,τι μπούρδα γράψουν...
Το πράγμα περιπλέκεται όταν βάλεις στην εικόνα και τα διάφορα συμφέροντα που θα χάσουν τη βόλεψή τους (και χρήμα) αν ο κόσμος ξυπνήσει..
+1000 :444:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Εν πολλοίς, ναι. Το γιατί δεν θέλω να το πω...
Είναι σχεδόν παράλογο να πιστεύουμε οτι απο μετρήσεις μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο ηχείο...Εδώ όταν κανείς αγοράζει ηχείο π.χ.όταν είχαμε πάρει το 802Ν η εταιρεία μας είχε δώσει διάγραμμα απόκρισης.Αυτό το διάγραμμα ήταν μοναδικό για το ηχείο.Θυμάμαι,θα το ψάξω,οτι ήταν δύο διαγράμματα δηλαδή ένα για το κάθε ηχείο.Ε το καθένα ήταν διαφορετικό στις λεπτομέρειες...Θα τα ψάξω και θα τα κάνω upload.

Reaction score
0
Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Αν και όχι ειδικός, για τη κουβέντα θα το διακινδυνέψω και θα πω:

1)Το ηχείο είναι μονόδρομο , δίδρομο , τρίδρομο ή τετράδρομο ;
2 δρόμων

2)Είναι ενεργό ή παθητικό;
Ενεργό

3)Είναι ηλεκτροδυναμικό , μαγνητοστατικό , ηλεκτροστατικό , φόρτισης κόρνας ή υβριδικό;
Υβριδικό

4)Είναι στα χαμηλά δίπολο , ανοικτής μπάφλας , bass reflex , ακουστικής ανάρτησης ή άλλου τύπου φόρτισης;
Bass reflex

5)Είναι μεγάλο σε μέγεθος , μέτριο ή μικρό;
Μάλλον μεγάλο

6)Σε ποια κατηγορία τιμής ανήκει ; 0-2000Eu , 2000-5000, 5000-10000,10000-20000,20000-40000, 40000-100000 Eu.
Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα από τις μετρήσεις και μόνο.

7)Έχει κροσσόβερ ; Αν ναι τότε αυτό είναι πρώτης τάξης , δεύτερης , τρίτης ,τέταρτης ή κάτι πιο σύνθετο ;
Για να είναι 2 δρόμων προφανώς, τι κροσόβερ δεν ξέρω αν και κάπου πάει το μυαλό μου...

8)Το ή τα woofer είναι εξάιντσα , οκτάιντσα , δεκάιντσα , δωδεκάιντσα , δεκαπεντάιντσα ή δεκαοκτάιντσα; Αν το ηχείο είναι μεμβράνης που εκτιμάτε περίπου τις διαστάσεις της μεμβράνης;;
Δεν ξέρω αλλά μάλλον μεγάλο πρέπει να είναι.

9)Πως κρίνετε τις μετρήσεις σε σχέση με τις μετρήσεις άλλων hi end ηχείων της αγοράς ; Είναι καλές , εξαιρετικές ή απαράδεκτες ;;;
...

10) Το ηχείο είναι της αμερικάνικής της αγγλικής , της ιταλικής ,της κινέζικής,της ελληνικής ή κάποιας άλλης «σχολής»;;
...

11) Σε ένα εξαιρετικά ψαγμένο σύστημα σε καλό χώρο πως ακούγεται; Καλά, πολύ καλά , εξαιρετικά ,μέτρια ή χάλια;
Μάλλον έχει τα φόντα να παίζει άριστα.

12)Το ηχείο χαρακτηρίζεται από «ομοιογένεια»;
Μάλλον ναι

13)Έχει καλή στερεοφωνική εικόνα;
Δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα μόνο από αυτές τις μετρήσεις.

14)Η απόκρισή του είναι ομαλή;
Ναι

15) Έχει ζωντανό ή έχει laid back χαρακτήρα ;
...

16) Ελέγχονται καλά οι συντονισμοί; Οι κάθε είδους «αποφορτίσεις» ενέργειας γίνονται ικανοποιητικά ή απαράδεκτα;
Μάλλον ναι.

17)Είναι εύκολο φορτίο ή όχι;
Με ελάχιστη αντίσταση 4Ω/250Hz και ευαισθησία 97-98dB πιστεύω πως ναι.

18)Διακρίνετε κάποιους συντονισμούς ή όχι .
Όχι

19)Η διασπορά του ηχείου φαίνεται ευρεία ή περιορισμένη;
...

20)Η ηλεκτρική φάση προδιαθέτει για εύκολη οδήγηση ή όχι ;
Ναι

Πως τα πήγα????:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.918
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Είναι σχεδόν παράλογο να πιστεύουμε οτι απο μετρήσεις μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο ηχείο...Εδώ όταν κανείς αγοράζει ηχείο π.χ.όταν είχαμε πάρει το 802Ν η εταιρεία μας είχε δώσει διάγραμμα απόκρισης.Αυτό το διάγραμμα ήταν μοναδικό για το ηχείο.Θυμάμαι,θα το ψάξω,οτι ήταν δύο διαγράμματα δηλαδή ένα για το κάθε ηχείο.Ε το καθένα ήταν διαφορετικό στις λεπτομέρειες...Θα τα ψάξω και θα τα κάνω upload.
Δεν είσαι μηχανικός, έτσι; :118:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ακριβώς εδώ βρίσκεται η βάση αυτών που λέω:
Γνωρίζοντας ακουστικά οτι το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλεις, θα έπρεπε όπως λέει και ο Timbre, να το καταγράψεις με μετρήσεις λεπτομερώς σαν αίτιο.
Τι λέτε? Κι αν όχι, ανικανότητα ή....μαγεία?
Αν και είχε άλλη έννοια το ερώτημα , ισχύει και αυτό που γράφεις.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όμως είναι:
αφού γνωρίζεις ακουστές αλλαγές μεταξύ δύο ηχείων που έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά - μετρήσεις, δεν πρέπει να ξέρεις τι είναι εκείνο που τα κάνει να διαφέρουν ;
Αν δεν το ξέρεις πως θα το "βελτιώσεις" ή τι παρέμβαση θα κάνεις ... ? .....(στη τύχη; !)

Ανάλογα ισχύουν και στις μετρήσεις.
Οι μετρήσεις γίνονται με συγκεκριμέρνη τεχνική (παλμούς π.χ.):132: και αυτό αξιωματικά περιέχει δεσμεύσεις που λαμβάνεις υπόψην για σωστό αποτέλεσμα.
Αυτός που μετρά πρέπει να ξέρει τι μετριέται και τι όχι.
(πάντα ανάλογα τον τρόπο/τεχνική)

Κάνω κάπου λάθος ; :132:

Reaction score
968
Μερικά πολικά διαγράμματα ακτινοβολίας, κάποια διαγράμματα αρμονικής παραμόρφωσης και ορισμένες πιο σπάνιες μετρήσεις (πχ cepstrum), ίσως βοηθούσαν περισσότερο την εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Μερικά πολικά διαγράμματα ακτινοβολίας, .......
Με ποιο τρόπο μετράς πολικό διάγραμμα ; -:616:-

Reaction score
968
Όπως και την απόκριση συχνότητας επί του κύριου ακουστικού άξονα, αλλά σε πολλές διαφορετικές γωνιακές θέσεις δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω.

Reaction score
4

Όπως και την απόκριση συχνότητας επί του κύριου ακουστικού άξονα, αλλά σε πολλές διαφορετικές γωνιακές θέσεις δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω.
:126:

Είναι μια "άλλη" μέτρηση δηλαδή, με δικό της τρόπο.

Μετράει κανείς έτσι ένα ηχείο ;

Αν ναι πρέπει να δώσει τα στοιχεία για να μπορέσεις να το καταλάβεις - υπολογίσεις :137: . .

Υ.Γ.
-(ή με σταθερό μικρόφωνο βγάζει π.δ. ;) :142:

-ΕΝΤΙΤ-

Αν θες να μετρήσεις "στερεοφωνική" εικόνα...., πως το κάνεις ;

Reaction score
968
Η στερεοφωνική εικόνα είναι ψυχοακουστική ψευδαίσθηση. Δεν αποτελεί φυσικό μέγεθος για να μετρηθεί.

Είναι υποκειμενική ορολογία ακροάσεων.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;

Ακριβώς επειδή δεν περιμένα από τον Κο Ζαφειρόπουλο να συμφωνεί με τέτοιες ακρότητες περί χαρούμενων πυκνωτών και παρεμβάσεων-φάντασμα το κυνηγάω περισσότερο..
Να τα έλεγε κανένας...lover του HiEnd δε θα μου έκανε εντύπωση. :138:
Γιατί κολλάς Κώστα στην υπερβολή των "χαρούμενων πυκνωτών"? ξέρεις οτι ελέχθη καθ' υπερβολήν για να δηλώσει οτι ακούει διαφορετικές χροιές από ίδιας τιμής υλικά.
Όσο για τις παρεμβάσεις δεν γίνονται από φάντασμα αλλα από άκουσμα. Θάθελα κάποτε να καταλάβεις, και (πιο δύσκολο) να παραδεχθείς οτι ηχείο που παίζει καλά μουσική, μετράει σίγουρα καλά, αλλά τελειοποιείται από το αυτί του σχεδιαστή και αυτών που εμπιστεύεται.
Και ο μέσος υποψήφιος αγοραστής τα μόνα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να δεί πριν επιλέξει ποιά ηχεία θα ακούσει είναι:
- η απόκριση στα χαμηλά (γούστο & χώρος)
- η ευαισθησία (ενισχυτής)
- η καμπύλη αντίστασης (επίσης)
- και οι διαστάσεις του (χώρος & σύζυγος)
Όλα τα υπόλοιπα θα του τα πεί το αυτί του και όσο πιο εκπαιδευμένο και με καλό γούστο είναι αυτό τόσο πιό σωστό μουσικά ηχείο θα πάρει.

Reaction score
1.187

Νομίζω οτι οποιοσδήποτε λάτρης της τεχνολογίας θα συμφωνήσει μαζί μου.Οι μετρήσεις αποτελούν ένα σοβαρό δείγμα στην αγορά ενός ηχείου.Ακόμα και αν εχουν προβλήματα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι κρίσης.Όμως την τελευταία λέξη την έχει η προσωπική ακρόαση.Οποιαδήποτε άλλη ακραία άποψη ανήκει σε κόσμους που τουλάχιστον εμένα δέν με εκφράζουν...
Ναι έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι!

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Θάθελα κάποτε να καταλάβεις, και (πιο δύσκολο) να παραδεχθείς οτι ηχείο που παίζει καλά μουσική, μετράει σίγουρα καλά, αλλά τελειοποιείται από το αυτί του σχεδιαστή και αυτών που εμπιστεύεται.
Δεν πιστεύω να υπάρχει κατασκευαστής που βγάζει το ηχείο στην αγορά χωρίς να το έχει ακούσει..
Από την άλλη όμως - κι εδώ είναι η διαφωνία μας - δεν πιστεύω ότι αυτές οι παρεμβάσεις που γίνονται στο τελικό στάδιο του "τιουναρίσματος" είναι αόρατες στα μετρητικά όργανα (εκεί κολλάει το "φαντάσματα").

Reaction score
8

Γιατί κολλάς Κώστα στην υπερβολή των "χαρούμενων πυκνωτών"? ξέρεις οτι ελέχθη καθ' υπερβολήν για να δηλώσει οτι ακούει διαφορετικές χροιές από ίδιας τιμής υλικά.
Όσο για τις παρεμβάσεις δεν γίνονται από φάντασμα αλλα από άκουσμα. Θάθελα κάποτε να καταλάβεις, και (πιο δύσκολο) να παραδεχθείς οτι ηχείο που παίζει καλά μουσική, μετράει σίγουρα καλά, αλλά τελειοποιείται από το αυτί του σχεδιαστή και αυτών που εμπιστεύεται.
Και ο μέσος υποψήφιος αγοραστής τα μόνα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να δεί πριν επιλέξει ποιά ηχεία θα ακούσει είναι:
- η απόκριση στα χαμηλά (γούστο & χώρος)
- η ευαισθησία (ενισχυτής)
- η καμπύλη αντίστασης (επίσης)
- και οι διαστάσεις του (χώρος & σύζυγος)
Όλα τα υπόλοιπα θα του τα πεί το αυτί του και όσο πιο εκπαιδευμένο και με καλό γούστο είναι αυτό τόσο πιό σωστό μουσικά ηχείο θα πάρει.
Yes Sir..........................:126:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members