- Reaction score
- 250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ! "Λένε" πολλά , λίγα ή τίποτε ;;;
1) Είναι τόσο δύσκολο να εκφέρεις άποψη για μια καμπύλη απόκρισης συχνότητας , ένα διάγραμμα αποσβεννυμενων φασμάτων κ.λ.π. κ.λ.π.;;;
2) Δεν έχω παρακολουθήσει την αντιπαράθεση με τον Θέμη τον Ζαφειρόπουλο . Αδυνατώ συνεπώς να καταλάβω γιατί την ενσωματώνεις σε αυτό το νήμα.
3) Ανεξάρτητα από το αν έχεις δίκιο ή όχι (που δεν το ξέρω) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος διαθέτει μια σύνθεση προσωπικών χαρακτηριστικών που σπανίζει στον χώρο μας :
α) Είναι επιστήμονας (Φυσικός).
β) Έχει ακούσει 100 φορές περισσότερο από όλους μας μαζί ζωντανή ποιοτική μουσική !
γ) Έχει ηχογραφήσει πολλά και εξαιρετικά έργα .
δ )Έχει ακούσει για πολλές δεκαετίες τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς
ε) έχει συζητήσει δια ζώσης με πολλούς από του σημαντικότερους audio μηχανικούς.
Και τέλος συνδυάζει τον νεανικό ενθουσιασμό ενός ευγενή 35άρη με την ωριμότητα και την εμπειρία που αναπόφευκτα του δίνουν 6 συμπληρωμένες δεκαετίες ζωής.
Για ειδικότερες σκέψεις πάνω στα υπόλοιπα που θίγεις θα επανέλθω μόλις μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου.....
Πανάθεμά σε με αναγκάζεις να παρατάω την δουλειά μου (που κυριολεκτικά πνίγομαι ) για να σου απαντώ !!! :114:Kαθόλου δεν... στρίβειν: Στον ίδιο ακριβώς δρόμο που ξεκίνησα συνεχίζω.
Δε γνωρίζω αν κάποιοι δεν μπορούν ή δεν τους συμφέρει να το δουν αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Άλλοι στρίβουν, όπως ο Κος Ζαφειρόπουλος ο οποίος ακόμα δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσα σε διπλανό thread:
Αν εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον φίλο μας να βγει από τη δύσκολη θέση, be my guest - αλλά μην προσπαθείς να το κάνεις αλλάζοντας το θέμα.
Οι ημιμαθείς ας καταλάβουν ό,τι μπορούν ή ας ρωτήσουν όσους μπορούν για να τους εξηγήσουν.
Δυστυχώς ελάχιστοι από το industry ή από τον ειδικό τύπο θα βρεθούν να τους βοηθήσουν γιατί δεν τους συμφέρει/βολεύει να τους βοηθήσουν..
Έτσι κι αλλιώς, πάντως, οι χομπίστες καλούνται να πάρουν αποφάσεις για τους εαυτούς τους και τα λεφτάκια τους μόνο.
Το θέμα σοβαρεύει όταν οι κατασκευαστές, τα φερέφωνά τους και γενικώς όσοι ανήκουν στο κύκλωμα και βγάζουν χρήμα από αυτό συντηρούν αυτό το κλίμα ασχετοσύνης (που προφανώς τους βολεύει) μιλώντας για μαγείες και μυστικές (ή καλύτερα... μυστικιστικές) παρεμβάσεις στα ηχεία που δεν τις πιάνουν οι μετρήσεις αλλά μόνο το αυτί και άλλες τέτοιες μπούρδες και μάλιστα από δημόσιο βήμα...
Αυτό Βασίλη μου μπορεί να είναι το δικό σου ζητούμενο...
Εμένα θα μου επιτρέψεις να κοιτάξω το δάσος και όχι το δέντρο...
Το δικό μου ζητούμενο, λοιπόν, είναι το να μη μας δουλεύουν ψιλό γαζί μπροστά στα μούτρα μας και τελικά να μην τους επιτρέπουμε να συντηρούν αυτό το κλίμα σκοταδισμού το οποίο είναι και ο πραγματικός λόγος που ο μέσος χομπίστας δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις βασικές μετρήσεις..
Αν σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να παίζουμε το "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;", ίσως καταφέρουμε να βγούμε από τον Μεσαιωνικό φαύλο κύκλο:
Εξαφανίζω τα βιβλία - Σταματώ να σε μαθαίνω να διαβάσεις - Μου ζητάς βιβλία - Δε στα δίνω γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ξέρεις να διαβάζεις..
Βγάλε τα βιβλία στη φόρα κι ο κόσμος θα νοιώσει την ανάγκη να μάθει να τα διαβάζει... Εκτός αν φοβάσαι για το τι θα βρει ο κόσμος μέσα σε αυτά...
Δεν ανησυχώ.
Όσοι από εμάς είμαστε όντως ημιμαθείς στο θέμα αυτό δεν έχουμε λόγο να παρεξηγηθούμε..
Οι πραγματικά διαβασμένοι είμαι σίγουρος θα το εκλάβουν ως το Σωκρατικό "Ἓν οἶδα, ὅτι οὐδὲν οἶδα".
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ υπάρχει ηχείο που να μετράει ακριβώς το ίδιο σε όλους τους τομείς πριν και μετά αυτές τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ;;;;
1) Είναι τόσο δύσκολο να εκφέρεις άποψη για μια καμπύλη απόκρισης συχνότητας , ένα διάγραμμα αποσβεννυμενων φασμάτων κ.λ.π. κ.λ.π.;;;
2) Δεν έχω παρακολουθήσει την αντιπαράθεση με τον Θέμη τον Ζαφειρόπουλο . Αδυνατώ συνεπώς να καταλάβω γιατί την ενσωματώνεις σε αυτό το νήμα.
3) Ανεξάρτητα από το αν έχεις δίκιο ή όχι (που δεν το ξέρω) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος διαθέτει μια σύνθεση προσωπικών χαρακτηριστικών που σπανίζει στον χώρο μας :
α) Είναι επιστήμονας (Φυσικός).
β) Έχει ακούσει 100 φορές περισσότερο από όλους μας μαζί ζωντανή ποιοτική μουσική !
γ) Έχει ηχογραφήσει πολλά και εξαιρετικά έργα .
δ )Έχει ακούσει για πολλές δεκαετίες τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς
ε) έχει συζητήσει δια ζώσης με πολλούς από του σημαντικότερους audio μηχανικούς.
Και τέλος συνδυάζει τον νεανικό ενθουσιασμό ενός ευγενή 35άρη με την ωριμότητα και την εμπειρία που αναπόφευκτα του δίνουν 6 συμπληρωμένες δεκαετίες ζωής.
Για ειδικότερες σκέψεις πάνω στα υπόλοιπα που θίγεις θα επανέλθω μόλις μου το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις μου.....