Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για το λειτουργικό σου σύστημα, ή τη διαδικασία με την οποία έχεις μοιράσει το φάκελο που σε ενδιαφέρει, δοκίμασε όμως τα παρακάτω (οι οδηγίες είναι για αγγλικά Vista, αλλά με μικροδιαφορές ισχύουν και για άλλες εκδόσεις)

1. δεξί κλικ στο φάκελο properties -> security -> edit -> add -> everyone (full control)
2. Από τις ιδιότητες φακέλου, επίλεξε την καρτέλα sharing -> advanced sharing -> permissions και επιβεβαίωσε ότι Everyone έχει άδεια Read. Εάν δεν έχεις διαθέσιμη την επιλογή Advanced Sharing αγνόησε αυτό το βήμα.
3. Από Control Panel -> Network and Sharing Center επιβεβαίωσε ότι έχεις απενεργοποιήσει την επιλογή "Password Protected Sharing"
4. Στο NMT σου δοκίμασε πρώτα να αναζητήσεις το μοιρασμένο φάκελο στο τοπικό δίκτυο. Αφού επιβεβαιώσεις ότι λειτουργεί με αυτές τις ρυθμίσεις μπορείς να προσθέσεις και ένα μόνιμο link που να δείχνει στατικά την τοποθεσία του φακέλου σου.

Φαντάζομαι ότι για άλλες λειτουργίες το NMT σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το δίκτυο, μπορείς να δεις υπηρεσίες δικτύου και η IP που χρησιμοποιείς είναι στο ίδιο subnet με τον υπολογιστή.
Έκανα ακριβώς ότι γράφεις, αλλά τζίφος.

Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω και λειτουργίες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στο σύστημα όπως αυτή που ρυθμίζεις τα Torrent settings.

Reaction score
13
Απάντηση: Re: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Καλησπέρα,

καταπληκτική παρουσιάση, με βοήθησε να καταλήξω στο να αγοράζω το μηχάνημα. Έχω όμως μια απορία, γιατί δεν μπορώ να δω δικτυακό πόρο. Έχω κάνει share με ειδικό use name και password για να μπορεί να το βλέπει το icybox και παρόλο που κάνω τη προσθήκη του δικτυακού τόπου σύμφωνα με τις οδηγίες, δε καταφέρνω να δω τίποτα. Παίρνω μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμος ο πόρος.

Έχεις καμία ιδέα ? σε άλλο post που έχω κάνει για το ίδιο πρόβλημα, σαν λύση μου είπαν να συμπεριλάβω το folder με τις ταινίες στο πρόγραμμα που δείνει το raidsonic, εγώ όμως νομίζω ότι αυτό αφορά το να κάνει streaming και όχι το να βλέπει το δικτυακό χώρο.

Έχεις καμία ιδέα JohnnyWalker ?

Σε ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια.

Τώρα όσο για την διαμοίραση κάποιου φακέλου (να υποθέσω) σε υπολογιστή που τρέχει Windows XP και να μπορώ μετά να τον δω από το icy δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Μου προκαλεί εντύπωση διότι όταν επέλεγα να δω κάποιο φάκελο σε υπολογιστή (έχοντας ορίσει στο firewall του υπολογιστή να περνά η διεύθυνση του icy) η διαδικασία γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα...

Reaction score
0
Δεν έχω καν ενεργοποιημένο το firewall στο pc (χρησιμοποιώ όντως XP).
Όπως γράφω όμως και ποιό πάνω, το πρόβλημα είναι επίσης ότι δεν βλέπω και απο το pc το icy, (μπορώ να του κάνω ping) ενώ επιπλέον στο icy δεν βλέπω αρκετά απο τα μενού που περιγράφεις στην παρουσίαση σου, όπως αυτό για τα torrents.

Απλά μου εμφανίζεται η επιλογή να αφήσω να τρέχουν ή όχι τα services αλλά όχι να μπορώ να παραμετροποιήσω κάτι.

Τέλος όταν θέλησα, επειδή έβαλα δίσκο, να εγκαταστήσω τις εφαρμογές δεν είχα την επιλογή το ΕΧΤ2 αλλά μόνο του ΕΧΤ3.
Λές να είναι ελατωμματική η συσκευή ?.

Reaction score
13
Απάντηση: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Δεν νομίζω να είναι ελλατωματική η συσκευή απλά μάλλον νεότερες εκδόσεις firmware (μάλλον) δεν σου δινουν αυτή την επιλογή!

Όσο για τις επιλογές στα torrent μάλλον ισχύει το ίδιο διότι έχει αλλάξει και ο client!

Συνέδεσα φορητό χτες με win 7 ultimate στο δίκτυο (χωρίς συστήματα προστασίας) και τον είδε αμέσως!

Reaction score
0

Είμαι κι εγώ ένας από-σπόντα-κάτοχος ενός MP309HW (μου το έκανε δώρο ένας φίλος). Εχοντας δουλέψει λίγο με το media player της WD (αυτό που έχει όλος ο κόσμος - το πήρα δώρο σ' έναν φίλο και το σκάλισα λίγες μέρες) έχω κάποιες απορίες - υπόχρεος προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας..

1. Υπάρχει κάποια άποψη σχετικά με το firmware που κυκλοφοράει ατή τη στιγμή στο site της Raidsonic (http://www.raidsonic.de/en/pages/service/driver.php#firm - Firmware 01-17-090204-15-DST-403-000 Stand 08.06.09)?

2. Eχω κατεβάσει το παραπάνω firmware και θέλω να το περάσω επάνω. Πώς μπορεί να γίνει αυτό? Σημειώνω ότι δεν έχω βάλει ακόμα το μηχάνημα στο internet ούτε του έχω περάσει hdd.

3. Στην περίπτωση που το εν λόγω firmware δημιουργήσει πρόβλημα και θέλω να γυρίσω πίσω στο παλιό (δεν έχω την έκδοση που φοράει τώρα καθότι αυτό είναι @home κι εγώ είμαι @work)... Πώς μπορεί να γίνει αυτό?

4. Παρατήρησα ότι όταν παίζει αρχεία mp3 που βρίσκονται σε κάποιον φάκελο ενός usb drive (...χρησιμοποιώντας το play, όχι το enter...) δεν μπορώ να περιηγηθώ μέσα στο usb drive χωρίς να σταματήσει να παίζει η μουσική. Feature, or bug?

5. Κάποιος τρόπος να παίξει mkv με ήχο dts υπάρχει? Μου έδωσε ένας φίλος μία ταινία που με άφησε ξερό με την εικόνα της στην Panasonic HD-ready px8 (37in.) και ο ήχος ήταν μούγκα... (σπαστικό...).

Η γενική εντύπωση πάντως είναι εξαιρετική - δείχνει πολύ καλή συσκευή.

Reaction score
0

[..Συνέχεια στο παραπάνω μήνυμα..]

3. Η έκδοση που φοράει τώρα είναι η 01-17-081028-15-DST-403-072

5. Η συγκεκριμένη ταινία στο wdtv μου έφερνε υποτίτλους, ενώ στο icybox όχι...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρώτη παρουσίαση : Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW

Είμαι κι εγώ ένας από-σπόντα-κάτοχος ενός MP309HW (μου το έκανε δώρο ένας φίλος). Εχοντας δουλέψει λίγο με το media player της WD (αυτό που έχει όλος ο κόσμος - το πήρα δώρο σ' έναν φίλο και το σκάλισα λίγες μέρες) έχω κάποιες απορίες - υπόχρεος προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας..

1. Υπάρχει κάποια άποψη σχετικά με το firmware που κυκλοφοράει ατή τη στιγμή στο site της Raidsonic (http://www.raidsonic.de/en/pages/service/driver.php#firm - Firmware 01-17-090204-15-DST-403-000 Stand 08.06.09)?

2. Eχω κατεβάσει το παραπάνω firmware και θέλω να το περάσω επάνω. Πώς μπορεί να γίνει αυτό? Σημειώνω ότι δεν έχω βάλει ακόμα το μηχάνημα στο internet ούτε του έχω περάσει hdd.

3. Στην περίπτωση που το εν λόγω firmware δημιουργήσει πρόβλημα και θέλω να γυρίσω πίσω στο παλιό (δεν έχω την έκδοση που φοράει τώρα καθότι αυτό είναι @home κι εγώ είμαι @work)... Πώς μπορεί να γίνει αυτό?

4. Παρατήρησα ότι όταν παίζει αρχεία mp3 που βρίσκονται σε κάποιον φάκελο ενός usb drive (...χρησιμοποιώντας το play, όχι το enter...) δεν μπορώ να περιηγηθώ μέσα στο usb drive χωρίς να σταματήσει να παίζει η μουσική. Feature, or bug?

5. Κάποιος τρόπος να παίξει mkv με ήχο dts υπάρχει? Μου έδωσε ένας φίλος μία ταινία που με άφησε ξερό με την εικόνα της στην Panasonic HD-ready px8 (37in.) και ο ήχος ήταν μούγκα... (σπαστικό...).

Η γενική εντύπωση πάντως είναι εξαιρετική - δείχνει πολύ καλή συσκευή.

Σου απαντάω μόνο σε αυτά που γνωρίζω

2. Δεν χρειάζεσαι δίσκο για να βάλεις το firmware μπορείς απλά να συνδέσεις τη συσκευή σου στο internet και απο το μενού Setup -> Maintenance να κάνει firmware update. Όλα γίνονται αυτόματα, μετά κάνει και ένα restart και είσαι έτοιμος.
5. Δυστυχώς δεν κάνει downmix στον DTS ήχο, θα πρέπει να συνδεθεί με ενισχυτή. Σχετικά με τους υποτίτλους απο το χειριστήριο πατώντας το κουμπί που γράφει "Subtitles" κάποια απο τις επιλογές είναι On ή OFF παίξε λίγο με αυτό και θα εμφανιστούν.

Αυτά αν βρώ τίποτα και για το firmware θα σε ενημερώσω

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Υποθέτω ότι με κάποιο τρόπο θα μπορέσω να περάσω το firmware που έχω κατεβάσει με κάποιο usb stick... Το θέμα είναι άμα μου το κάνει μπάχαλο πώς θα γυρίσω στο παλιό?!? Βασικά κάηκα με το wdtv που πήρα για τον φίλο μου -του πέρασα το official firmware που κυκλοφοράει η WD, δημιούργησε πρόβλημα και μέχρι να βρω άκρη και να διορθώσω την κατάσταση αγχώθηκα πολύ- και φυλάγομαι λίγο...

Οσο για τους υποτίτλους, βρήκα άκρη: ήταν στον ίδιο φάκελο το αρχείο srt αλλά με άλλο όνομα (αυτό δεν χάλασε καθόλου το wdtv...)

Reaction score
0

Συγχωρέστε με για το ποστάρισμα ερωτήσεων στο συγκεκριμένο thread αλλά δεν μπόρεσα να βρω πουθενά αλλού κάποια παρουσίαση και ενασχόληση χρηστών με την συγκεκριμένη συσκευή...

4α. Παρατήρησα ότι υπάρχει μία απαξίωση των αρχείων ήχου στην συγκεκριμένη συσκευή (ή εγώ κάνω κάτι *πολύ* λάθος): δεν μπορώ να πάω μπρος-πίσω μέσα σε ένα αρχείο mp3, ούτε να πάω πχ από το 2ο στο 4ο λεπτό...

6. Η tv που έχω είναι Panasonic plasma px8e 37" HD-ready. Oταν ξεκινάει το player μου φέρνει ανάλυση οθόνης 720p - το έχω ρυθμισμένο στο Auto. Δεν έχει πρόβλημα απεικόνισης όταν το βάλω στο 1080p, αλλά ποιά είναι η σωστή ρύθμιση? 50hz, 60hz, ή κάποια άλλη από τις διαθέσιμες επιλογές?

Reaction score
13

Για το 6 μάλλον τα 1080p στα γυρνά η tv σε 720p οπότε δεν κερδίζεις και τίποτα. Για την συχνότητα εγώ το έχω στα 50Hz (αφού είναι και PAL η TV) και δεν έχω προβλήματα (δοκίμασα και άλλες συχνότητες αλλά δεν είδα τίποτα το διαφορετικό - η TV υποστηρίζει και άλλα refresh rates πέραν των 50Hz).

Reaction score
0

ΓΙΑΣΟΥ ΕΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΜΑ ΘΕΣ EΠΙΚΙΝΟΝΙΣΕ ΣΤΟ SKYPE MPOYZI01 PERIMENO EYXARISTO STATHIS. SE KAPIES TENIES KOLAI STO ESOTERIKO DISKO KAI STO EXOTERIKO USB TO PEZI
KE TO FORMAT TO KANIS APO TO CY BOX IB-MP309HW H APO TO PC GIATI OTA TO KANO APO TO Y BOX IB-MP309HW DEN TO VLEPI TO PC MONO STH DIAXIRISI ...

Reaction score
0

ENA MANUAL. STA ELLHNIKA AN YPARXEI GIA TO Raidsonic ICY BOX IB-MP309HW
EYXARISTO ................

Reaction score
13

ΓΙΑΣΟΥ ΕΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΜΑ ΘΕΣ EΠΙΚΙΝΟΝΙΣΕ ΣΤΟ SKYPE MPOYZI01 PERIMENO EYXARISTO STATHIS. SE KAPIES TENIES KOLAI STO ESOTERIKO DISKO KAI STO EXOTERIKO USB TO PEZI
KE TO FORMAT TO KANIS APO TO CY BOX IB-MP309HW H APO TO PC GIATI OTA TO KANO APO TO Y BOX IB-MP309HW DEN TO VLEPI TO PC MONO STH DIAXIRISI ...
Δώσε περισσότερες πλληροφορίες (πχ. τι δίσκο έχεις συνδέσει εσωτερικα;)

Πιθανότατα πολλά λάθη να οφείλονται και στο firmware που έχει φορτωμένο το icybox που πήρες.

Το format το κάνει το ίδιο το icy για τον εσωτερικό δίσκο.

Εγώ με ένα 500αρι δίσκο WD κανονικό (όχι green) δεν έχω κανένα πρόβλημα σε format ΕΧΤ/2.
Με ένα δίσκο green WD 1TB μου κάνει κάτι νούμερα του στυλ ότι δεν παίζει κάποια είδη τα οποία δεν είχα πρόβλημα και πολλές φορές μαυρίζει την οθόνη μετά από επιστροφή στο κεντρικό μενού και χρειάζεται να πατήσω κάποιο πλήκτρο για να επανέλθει!

Μάλλον με 1ΤΒ θέλει αναβάθμιση το firmware!

Για manual δεν ξέρω που θα βρεις στα ελληνικά.

Reaction score
0

γειά σας , αγόρασα το εν λόγο μηχανάκι και εχω πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου όταν παίζω mp3. Ο ήχος ακούγεται σαν να έχουν τρυπήσει οι μεμβράνες των ηχείων μου (αν έχετε ακούσει ποτέ). Άλλαξα όλες τις ρυθμίσεις ήχου αλλα τίποτα. Άλλαξα τα καλώδια τα αναλογικά και σύνδεσα με οπτική ίνα αλλα ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Σημειοτέον ότι αν παίξω mp3 απο άλλη πηγή (ακόμα και ένα φθηνιάρικο dvd player) με τον ίδιο ενισχυτή ο ήχος είναι άψογος. Σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει κάποιο codec αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλο να παραπονιέται. Τελοσπάντων αν έχει κανείς καμιά ιδέα πως να αλλάξω codec kai player ήχου ας πει (ή αν νομίζει ότι φταίει κάτι άλλο). ευχαριστώ.

Reaction score
13

γειά σας , αγόρασα το εν λόγο μηχανάκι και εχω πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου όταν παίζω mp3. Ο ήχος ακούγεται σαν να έχουν τρυπήσει οι μεμβράνες των ηχείων μου (αν έχετε ακούσει ποτέ). Άλλαξα όλες τις ρυθμίσεις ήχου αλλα τίποτα. Άλλαξα τα καλώδια τα αναλογικά και σύνδεσα με οπτική ίνα αλλα ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Σημειοτέον ότι αν παίξω mp3 απο άλλη πηγή (ακόμα και ένα φθηνιάρικο dvd player) με τον ίδιο ενισχυτή ο ήχος είναι άψογος. Σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει κάποιο codec αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλο να παραπονιέται. Τελοσπάντων αν έχει κανείς καμιά ιδέα πως να αλλάξω codec kai player ήχου ας πει (ή αν νομίζει ότι φταίει κάτι άλλο). ευχαριστώ.

Το καταλαβαίνω σαν μπούκωμα και "σκίσιμο" στις κορυφές και αυτο με κάνει να υποθέσω ότι μάλλον έχεις στο τέρμα ρυθμισμένο το volume του icy (τουλάχιστον αυτό μου κάνει εμένα αν το ρυθμίσω όταν βλέπω ταινία σε στάθμη πάνω από το +5). Οπότε δοκίμασε να μειώσεις την ένταση από το icy και πες μας αποτελέσματα....

Reaction score
0

φίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αυτό ήταν η λύση. Βελτιώθηκε 90%. Άραγε που οφείλεται αυτό? Αφού το σήμα με την οπτική είναι ψηφιακό...Νομίζω ότι γενικά δεν παίζει καλό audio το μηχανάκι αν έχεις κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις για ποιότητα. Τώρα που έλυσα αυτό προχωράω σε ένα δευτερεύον πρόβλημα. Αν συνδέσω στικάκι usb αντιγράφω ότι θέλω στον σκληρό του icybox. Αν όμως συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό μου 2.5 τότε μόλις αρχίσω να αντιγράφω αν αυτό είναι μεγάλος φάκελος κολάει αμέσως και θέλει επανεκίνηση. Αποτέλεσμα χρησιμοποιώ το στικάκι αλλά είναι σπαστικό γιατί δεν χωράει πολύ πράγμα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Reaction score
13

Μήπως το καλώδιο του USB δίσκου σου είναι μακρύ;
Αν ναι και είναι και WD μάρκα τότε χρησιμοποίησε το κοντό που έχει η συσκευασία μαζί του δίσκου διότι για κάποιο λόγο το μακρύτερο καλώδιο δεν λειτουργεί σωστα...

Reaction score
0

οχι είναι maxtor. και το καλώδιο είναι 50 εκ. μάλλον κάτι άλλο φταίει.

Reaction score
0

Γεια σας και απο εμενα, αγορασα το IB-MP305A-B FULL HD NETWORK και εχω προβλημα με την αποδοση ηχου. Συγκεκριμενα ενω εχω συνδεσει το icy box με το home cinema με οπτικη ινα, βαζω ταινιες mkv με 6 καναλια ηχου, αλλα οτι ρυθμιση και να κανω δεν παιρνω ηχο 5.1 στο home cinema.
Μπορει κανεις να βοηθησει?
Παιζει να εχει προβλημα το icy box?

Reaction score
638
αυτο που πηρες εχει τσιπακι realtek το οποιο εχει τα προβληματα που αναφερεις αυτο για το οποιο γραφουν τα παιδια εχει τσιπακι sigma

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas