Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Με λίγα λόγια είπε ένας φίλος κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, στη προκειμένη ο gpol, και βγάλαμε τη σύγκριση αναξιόπιστη.

Αν έλεγε κάτι βολικό θα το κρατούσαμε και όλα θα ήταν μια χαρά.

Γεγονός πάντως είναι πως αν θέλουμε να βρούμε ελάττωμα σε μια συσκευή το κάνουμε χαλαρά ότι ώρα να είναι.

Από τη μία θα φταίνε τα σώματα, από την άλλη ο έλεγχος, το πέπλο, τα συριστικά και τόσα άλλα.

Η ουσία της απόδοσης, ιδίως μιας πηγής σωστά υλοποιημένης, είναι στη συνεργασία της με το υπόλοιπο σύστημα.

Reaction score
0
Χρεωστε μου καθε λαθος διατυπωσης, αυτο που θελω να πω ειναι οτι
αν υπηρχε αντιστοιχο reclocking στο buffalo, θα αλλαζε την εικονα που σχηματισατε.

Με αυτο και μονο μιλησα για ανομοια αρα μη αξιοπιστη συγκριση.

Στο συστημα μου, με το που προσθεσα ενα empirical pace car στο buffalo η αποδοση του αλλαξε δραματικα...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Με λίγα λόγια είπε ένας φίλος κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλουμε να ακούσουμε, στη προκειμένη ο gpol, και βγάλαμε τη σύγκριση αναξιόπιστη.
Αναξιόπιστη δεν είναι, τουλάχιστον όχι λιγότερο ή περισσότερο από αντίστοιχες "κόντρες" που έχουμε κάνει κι εμείς με το Buffalo εναντίον άλλων DAC και οι οποίες βασίζονταν αποκλειστικά σε ακροάσεις (και όχι blind...!).
Σίγουρα αν είχαμε $4000 budget θα ακούγαμε ένα τελείως διαφορετικό Buffalo (δόξα τον Θεό υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις) αλλά η σύγκριση αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, με κόστος από 500-700 ευρώ (ανάλογα με τις μικροεπιλογές που θα γίνουν και αφορούν περισσότερο τη χρηστικότητα και την εμφάνιση και οι οποίες δεν "ακούγονται" ιδιαίτερα), έναντι γνωστών καλών συσκευών του εμπορίου που κοστίζουν από χιλιάρικο εώς και τα 3-4 χιλιάρικα των πολύ καλών επαγγελματικών και ημι-επαγγελματικών DAC..

Αυτό που εγώ ήθελα να επισημάνω είναι ότι από τους φίλους που το άκουσαν εναντίον του Orpheus πήραμε δύο πολύ διαφορετικές γνώμες σχετικά με το ποιο DAC έπαιζε καλύτερα/πιο σωστά.
Η μία είναι αυτή που λέει ο φίλος gpol και την άλλη πιστεύω θα τη διαβάστε κι εσείς όταν δουν περισσότεροι το thread.
Κι αυτά με χρήση των single ended εξόδων του Buffalo 32S, το στάδιο εξόδου του οποίο είναι σχεδιασμένο για balanced χρήση οπότε για να πάρεις το 100% πρέπει να το ακούσεις από τις ισορροπημένες του εξόδους..

Αντίθετα, σε αντίστοιχες δοκιμές που έχουν γίνει με Buffalo αυτής της κατηγορίας "εναντίον" άλλων συσκευών, γνωστών ως πολύ τίμιες λύσεις αλλά και πολύ φθηνότερων από το Orpheus (εκεί στο χιλιάρικο και λίγο παραπάνω), υπήρχε πλήρης ομοφωνία σχετικά με την υπεροχή του Βουβαλιού (4/4 και 6/6 ακροατές - κι έχουν γίνει 10άδες ακόμη και στο εξωτερικό).

Αυτό ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει - απλά καλό είναι να ξεκαθαριστεί.

Για εμένα είναι θετικό διότι δείχνει ότι κάπου εκεί παίζει από πλευράς απόδοσης το συγκεκριμένο κομμάτι σε σχέση με DAC του εμπορίου, κάτι το οποίο συμφωνεί και με όσα διαβάζω από συγκρίσεις που έχουν γίνει στο εξωτερικό.

D

deleted user 10898

Guest
Χρεωστε μου καθε λαθος διατυπωσης, αυτο που θελω να πω ειναι οτι
αν υπηρχε αντιστοιχο reclocking στο buffalo, θα αλλαζε την εικονα που σχηματισατε.

Με αυτο και μονο μιλησα για ανομοια αρα μη αξιοπιστη συγκριση.

Στο συστημα μου, με το που προσθεσα ενα empirical pace car στο buffalo η αποδοση του αλλαξε δραματικα...
τσ τσ τσ ... τι ψάχνεισ?
εδω το καλυτερο τρανσπορτ ειναι το egreat και τα dac που δεν εξολοθρευουν το jitter δεν αξιζει να υπαρχουν (να βάλω λινκ?)...
και που να σας πω για τα αλλα τρανσπορτ που γυριζουν cdακια τι προβληματα προκαλουν στον jitter κιλερ benchmark συμφωνα με τον κατασκευαστη του...
εν πασει περιπτωσει νομιζω το ποιασαμε το υπονοουμενο...
το βουβαλι καλο ειναι στο 1000αρικο, μετα ομως... :136:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

εγω μονο να προσθεσω στην τροφοδοσια δεν εχει γινη οτι καλυτερο αλλα μια

πολυ καλη επιλογη.

υπαρχουν τροφοδοτικα που μπορουν να φτασουν ακομα και τα 300 ευρω και προβλεπουν

ακομα και αλλαγη των regulator πανω στο buffalo και οι αναφορες λενε οτι το καθε

σταδιο δινη ακουστη βελτιωση.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
εν πασει περιπτωσει νομιζω το ποιασαμε το υπονοουμενο...
Είπαμε, ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει και μέχρι εκεί που μπορεί (και για τα υπόλοιπα θέματα που θίγεις) κι ακούει αναλόγως. :126:

D

deleted user 10898

Guest
Είπαμε, ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει και μέχρι εκεί που μπορεί (και για τα υπόλοιπα θέματα που θίγεις) κι ακούει αναλόγως. :126:
εγω και ο gpol ακουμε το ιδιο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

εγω μονο να προσθεσω στην τροφοδοσια δεν εχει γινη οτι καλυτερο αλλα μια

πολυ καλη επιλογη.

υπαρχουν τροφοδοτικα που μπορουν να φτασουν ακομα και τα 300 ευρω και προβλεπουν
Ε, εντάξει, είπαμε η σύγκριση γίνεται με το συγκεκριμένο DAC..

Κάτσε να λύσουμε τα απλά πρώτα (π.χ. να το ακούσουν balanced) και μετά βλέπουμε.. :136:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
εγω και ο gpol ακουμε το ιδιο.
Άλλοι ακούσανε διαφορετικά - αποδεδειγμένα...
Αν ακούγατε όλοι το ίδιο θα μπορούσες να βγάλεις απόλυτα συμπεράσματα - εφόσον δεν περιορίζεσαι σε καθάρα τεχνική ανάλυση..
Μέχρι τότε κράτα μία πισινή.. :126:

To θετικό για εσάς είναι ότι δεν είστε αναγκασμένοι να ακούτε από ψωρο-συστήματα σαν του CostasEAR !

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Άλλοι ακούσανε διαφορετικά - αποδεδειγμένα...
Αν ακούγατε όλοι το ίδιο θα μπορούσες να βγάλεις απόλυτα συμπεράσματα - εφόσον δεν περιορίζεσαι σε καθάρα τεχνική ανάλυση..
Μέχρι τότε κράτα μία πισινή.. :126:
δε ξερω τι σου ειπε ο ιδιοκτητης του Buffalo αλλα αυτα που μου ειπε εμενα κανουν το σκορ 4/4 στη συγκεκριμενη ακροαση

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

δε ξερω τι σου ειπε ο ιδιοκτητης του Buffalo αλλα αυτα που μου ειπε εμενα κανουν το σκορ 4/4 στη συγκεκριμενη ακροαση
Ξέρουμε τι λέει ο ιδιοκτήτης του Orpheus προς το παρόν. :116:
Btw, o προ σου δεν είχε balanced εισόδους;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πάντως σε βρίσκω υπερβολικό. Τι σε κάνει να λες ότι είναι μάπα το Orpheus για την κατηγορία του;
Ο gpol το θεωρεί ευκαιρία. Μήπως τελικά δεν ακούτε το ίδιο;;;

Reaction score
5

Η συζητηση εχει προχωρήσει αρκετα και αρα μπορω να "μπω" και εγώ σε αυτη τωρα.
Κατα αρχην να γνωστοποιησω οτι η εμπειρια μου στο χομπι μας ειναι βραχυχρονη και σαν απειρο θελω να με θεωρειτε.
Το εν λογω dac μου ανηκει και "καρφωθηκε" απο τον χρυσοχερη θα μου επιτρεψετε να πω Γιωργο, γνωστο ως back στο φορα μας.
Τον οποιο και ευχαριστω δημοσια για την θεληση και την υπομονη που εδειξε στο να με κατευθυνει σχετικα με την ολοκληρωση του εγχειρηματος καθως και για την υλοποιηση του.

Συνολικα το dac εχει παιξει 7 ωρες, δεν ξερω αν αυτο εχει σημασια αλλα οφειλω να το πω.

Δεν αναφερω αν το αποτελεσμα μου αρεσει η οχι γιατι θεωρω πως ειναι αντιδεοντολογικο απο την αποψη πως ειμαι ο ιδιοκτητης του και αρα υποκειμενικος κριτης.

Θα αναφερω ομως τι ακουσα και με τι το ακουσα.

Η πρωτη φορα ηταν σε συστημα με ηχεια βασης ATC 19, ολοκληρωμενο ενισχυτη Densen Β-100, τρανσπορτ Vinsent 2ετιας και μεσαιου κοστους, καλωδια και ιντερκονεκτ Nordost καποια απο τα "φτηνα" της καθως και ποικιλο "προγραμμα" απο cds φυσικα.
Το συστημα αναβαθμιστηκε σημαντικα.
Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε το ποσο σωμα αποκτησε αμεσα το ακουσμα, διαυγεια και ουσιαστικα ενα ξεκαθαρισμα, τα οργανα ευδιακριτα, οι φωνες επισης.
Μη ξεχναμε πως δε μιλαμε και για καποιο αποκαλυπτικο συστημα δυσθεωρητου κοστους.

Η δευτερη φορα ηταν στο σπιτι του συνφορουμιτη μας gpol με το συστημα που εχει ηδη αναφερει νωριτερα.
Οι εντυπωση μου απο τη συντομη ακροαση οχι 5 αλλα ουσιαστικα 3 κομματιων που εκεινος γνωριζε εγω οχι ηταν, πως το buffalo υπηρξε διαυγεστερο και πιο αποκαλυπτικο του αλλου dac.
Και συγκεκριμενα ενω μετα την ακροαση αρχικα του orpheus ανελαβε δουλεια το buffalo, εισεπραξα μια αφαιρεση πεπλου ενα πραγμα, σαν να αποκαλυφτηκε ηλιος μεσα απο τη συννεφια και ριχτηκε φως, ηταν ενα συναισθημα που μου προκαλεσε χαμογελο.

Το ανεφερα αμεσως στο Γιωργο-gpol αυτο ο οποιος το περιεγραψε ως ελλειψη σωματος και οτι ειναι λεπτοηχο.
Σε καποιο κομματι φλαμενγκο νομιζω ο Γιωργος παρατηρησε και μου ειπε να προσεξω τη κιθαρα η οποια δεν ηταν αληθοφανη τοσο οσο στο οrpheus -ομολογω πως δε το προσεξα- ισως κατα τη γνωμη του να ηταν επειδη ηταν ακομη αστρωτο, το μελλον θα δειξει.
Κατοπιν μιας τοσο συντομης συγκρισης δεν μπορεσα να δω αλλες διαφορες τοσο ωστε να ακουγονται ανετα και ευδιακριτα.

Η τριτη φορα ηταν χτες το βραδυ στο φιλικοτατο σπιτι του Ηλια γνωστου στο φορα μας ως analyse it(Ηλια ευχαριστω για τη φιλοξενεια) με το ιδιαιτερα αποκαλυπτικο του συστημα το οποιο αποτελειτο απο τα ηχεια Analysis Omicron, παθητικου προενισχυτη με ποτενσιομετρο, τελικου ενισχυτη Krell Kav-250a, Imac ως πηγη και καλωδια ιδιακατασκευη με πηνιοσυρμα, και φυσικα παρεα με αλλους 4 φιλους του χομπι, συνολο ακροατων 6 λοιπον.
Στον Ηλία επισης ανηκει ενα dac benchmark βελτιωμενο απο το Μακη Δελφινη, το οποιο επαιξε το ρολο του αντιπαλου για το buffalo.
Το προγραμμα αποτελειτο αποκλειστικα απο αρχεια ηχου 24/96.
Μετα απο ακροαση περιπου μισαωρου απο το benchmark ανελαβε δραση το buffalo το οποιο οταν πρωτοακουστηκε φανηκε πως προσθεσε καποιο ογκο στο ηδη πολυ καλο ακουσμα.
Στη συνεχεια και μετα απο επισης ημιωρου - ωρας ακροασης ηρθε η σειρα τυφλης δοκιμης οπου "επαιξε" 6 φορες κομματι απο Diana Krall με διαρκεια 90".
Στο τελος το συμπερασμα ηταν οτι τα 2 dacs βρισκονται πολυ κοντα λογω της "περιποιησεως" του benchmark, ομως το buffalo ειναι αξιολογο και λογω φυσικα του συνολικου του κοστους. Αυτα τα ολιγα.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Ξέρουμε τι λέει ο ιδιοκτήτης του Orpheus προς το παρόν. :116:
Btw, o προ σου δεν είχε balanced εισόδους;
δεν εχει δυστυχως... και να το δοκιμασουμε με ανταπτορες δε λεει...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Twisted Pear Buffalo (ESS Sabre DAC)

Πάντως σε βρίσκω υπερβολικό. Τι σε κάνει να λες ότι είναι μάπα το Orpheus για την κατηγορία του;
Ο gpol το θεωρεί ευκαιρία. Μήπως τελικά δεν ακούτε το ίδιο;;;
ευκαιρια ? εξαρταται σε τι τιμη θα το βρεις...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Το ανεφερα αμεσως στο Γιωργο-gpol αυτο ο οποιος το περιεγραψε ως ελλειψη σωματος και οτι ειναι λεπτοηχο.
Σε καποιο κομματι φλαμενγκο νομιζω ο Γιωργος παρατηρησε και μου ειπε να προσεξω τη κιθαρα η οποια δεν ηταν αληθοφανη τοσο οσο στο οrpheus -ομολογω πως δε το προσεξα- ισως κατα τη γνωμη του να ηταν επειδη ηταν ακομη αστρωτο, το μελλον θα δειξει.
Αν τα "σώματα" είναι εις βάρος της ανάλυσης η υπόθεση βρωμάει...

Αυτή ακριβώς την αίσθηση της απώλειας σωμάτων έδινε το 32S σε σχέση με το 24άρι (το προηγούμενο Buffalo) + τα Counterpoint (το διακριτό στάδιο εξόδου) αλλά μετά από αρκετές ώρες ακρόασης συνειδητοποιείς ότι τελικά το 32άρι είναι πιο ουδέτερο και στο διακριτό ακούς τα όχι και τόσο ιδανικά τεχνικά του χαρακτηριστικά (ανοχές - μικροδιαφορές στις τιμές των υλικών, υψηλότερη αντίσταση εξόδου κ.α.) κάτι το οποία, βέβαια, παρουσιάζεται με εύηχο τρόπο - που κάποιοι μπορεί να εκλάβουν ως "φυσικότητα".

Κάτι αντίστοιχο γίνεται σε όλα τα μηχανάκια..
Κάποιοι επιλέγουν τα "σώματα" του λαμπάτου κι ας μην υπάρχουν στην ηχογράφηση. Όπως τη βρίσκει ο καθένας!

Γενικές παρατηρήσεις που προφανώς δε γνωρίζω αν ισχύουν και στην περίπτωσή σας γιατί ούτε το Orpheus γνωρίζω (από τεχνικής σκοπιάς) ούτε ήμουν στην ακρόασή σας (για να κάνω υποκειμενικές εκτιμήσεις).

δεν εχει δυστυχως... και να το δοκιμασουμε με ανταπτορες δε λεει...
Μπα, το ίδιο θα είναι.. Ιδανικά θέλεις ένα extra κύκλωμα για τη μετατροπή, κάτι σαν αυτό ή αυτό.

Reaction score
684

Κωστα καλη η αναλυση που κανεις αλλα το Orpheus δεν εχει λαμπες και ειναι οσο ουδετερο ειναι το Medea (το εχουμε ακουσει με το medea του Diabolical και εχουν τον ιδιο ακριβως χαρακτηρα). Ξαναλεω οτι ειναι η μερα με τη νυχτα με το Buffalo οποτε πολυ απλα ειτε τα Orpheus / Weiss ακουγονται λαθος η το Buffalo...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

...ειτε τα Orpheus / Weiss ακουγεται λαθος η το Buffalo...
Ή το EMM Labs που επίσης ακούγεται διαφορετικά (νομίζω ότι ο Μιχάλης ο Diabolical έλεγε ότι υστερεί σε σώματα σε σχέση με το Weiss που πήρε μετά).. :116:

Πάντως ούτε το Counterpoint ήταν λαμπάτο.

Σχετικά με τη σύγκριση που κάνατε πραγματικά δε γνωρίζω αν δεν ψάξω (που δεν έχω χρόνο) κι αν δεν ακούσω (που δεν είχα την ευκαιρία) - απλά ήθελα να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα γιατί ήξερα ότι δεν είχαν ακουστεί όλες οι απόψεις από τη συγκεκριμένη ακρόαση ούτε και το ότι η σύνδεση του Buffalo δεν ήταν η ιδανική.
Τώρα που έγραψε ο Σωτήρης κι αναφέραμε και το θέμα των συνδέσεων πραγματικά δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Όπως έγραψα και στην αρχή, πραγματικά ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να χτυπήσει τόσο καλά DAC το Buffalo - τουλάχιστον στην version που ακούσατε.
Αν κάποια στιγμή φτιάξουμε μία έκδοση με απόλυτη προσοχή στην τροφοδοσία ίσως, αλλά στην παρούσα του μορφή, όχι.
Με βάση αυτά που ακούσαμε εμείς εδώ το έχω στο μυαλό μου μαζί με τα καλά DAC των 2000. Προσωπικά έψαχνα κόντρα με το Minerva αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποιο..
Γι'αυτό και μου έκανε εντύπωση που, τουλάχιστον ένας, προτίμησε το Buffalo έναντι του Orpheus...

Anyway, καλό είναι να ακούγεται και σε σύγκριση με ακριβότερα ώστε να βρούμε περίπου μέχρι που μπορεί να φτάσει με τα 500-600-700 ευρώ που μπορεί να κοστίζει ένα τέτοιο Buffalo.

Ήδη ο Σωτήρης ανέφερε και την άλλη ακρόαση με το "χεριασμένο" DAC1. Για το τυφλό τεστ δεν ήξερα! Πραγματικά ενδιαφέρον.
Για να δούμε κι άλλες απόψεις από εκείνη τη βραδιά..

Reaction score
684

μπας και υπαρχει και κανενα buffalo 24 με counterpoint που θα μπορουσαμε να ακουσουμε στην Αθηνα ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.737
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab