Harman/Kardon AVR-255 Review

Reaction score
0
Το πρόβλημα με τον AVR και με DVD και με ένα media player δεν εμφανίστηκε καθόλου .
Θα δοκιμάσω και με αλλά Blu ray να συγκρίνω .

Reaction score
1
Να ρωτησω κατι χαζο ισως.
Εχω τον 255. Τον εχω με 7.1 ηχεια στα surround τι ειναι καλυτερο να εχω πχ αν μια ταινια ειναι DTS να τον αφηνω εκει? η να βαζω Logic7 7.1.
Επισης οταν βρισκει dolby να τον αφηνω εκει η να βαζω neo6 h logic7?

Reaction score
0
Προβλημα..

Γεια σας,

πριν λιγες μερες καταφερα να συνδεσω ολες τις συσκευες μου με HDMI στον ενισχυτη και εννοω το HTPC, το XBOX360 και τον καινουριο μου δορυφορικο HD δεκτη "Edision Argus mini 2-1" που πηρα προσφατα θελοντας να "ξεφορτωθω" το scart με το οποιο ειχα συνδεσει τον Humax 5400.

Ετσι μονο ενα HDMI απο την εξοδο του Η/Κ πηγαινε στην TV.

Ολα δουλευαν μια χαρα μεχρι χτες οπου παιζοντας ενα παιχνιδι στο 360 μετα απο 5-10 λεπτα αρχισε η εικονα να φλασαρει... Κλεινω και ανοιγω την TV και στρωνει.. Μετα ομως απο 2 -3 λεπτα ξαφνικα χανεται η εικονα και ο ηχος απο την τηλεοραση... Λεω παει το 360... Του βγαζω τα καλωδια του κανω restart αλλα τιποτα.. Μετα απο αρκετες δοκιμες διαπιστωσα οτι συνδεοντας το XBOX απ' ευθειας στην τηλεοραση επαιζε μια χαρα..

Ανοιγω το HTPC τιποτα..

Το δορυφορικο δεκτη, τιποτα..

Με λιγα λογια ο ενισχυτης δεν εδεινε σημα απο την εξοδο HDMI.. Εκτος αυτου οταν εχω τον ενισχυτη στην επιλογη DVD, Game, Sat δηλαδη αυτα που εχω συνδεσει μεσω HDMI, πατωντας το κατω δεξια πληκτρο (ΑVR) στο remote δεν αναταποκρινοταν.. Δεν ανοιγε τα μενου για επιλογη ή ρυθμισεις πηγης κ.α.

Κατα τ' αλλα ο ενισχυτης δουλευει κανονικα.. Το ραδιο μια χαρα. Συνδεοντας το HTPC με HDMI στην τηλεοραση και με οπτικη ινα στον ενισχυτη ο ηχος μια χαρα..

Αρα το προβλημα εντοπιζεται μονο στο HDMI (εισοδος ή εξοδος ή και στα δυο..)

Ο ενισχυτης τρεχει το τελευταιο firmware και σε μια βδομαδα κλεινει χρονο..

Θα επικοινωνησω με το σερβις να δω τι θα μου πουν.... :(

Reaction score
0
Re: Προβλημα..

Γεια σας,

πριν λιγες μερες καταφερα να συνδεσω ολες τις συσκευες μου με HDMI στον ενισχυτη και εννοω το HTPC, το XBOX360 και τον καινουριο μου δορυφορικο HD δεκτη "Edision Argus mini 2-1" που πηρα προσφατα θελοντας να "ξεφορτωθω" το scart με το οποιο ειχα συνδεσει τον Humax 5400.

Ετσι μονο ενα HDMI απο την εξοδο του Η/Κ πηγαινε στην TV.

Ολα δουλευαν μια χαρα μεχρι χτες οπου παιζοντας ενα παιχνιδι στο 360 μετα απο 5-10 λεπτα αρχισε η εικονα να φλασαρει... Κλεινω και ανοιγω την TV και στρωνει.. Μετα ομως απο 2 -3 λεπτα ξαφνικα χανεται η εικονα και ο ηχος απο την τηλεοραση... Λεω παει το 360... Του βγαζω τα καλωδια του κανω restart αλλα τιποτα.. Μετα απο αρκετες δοκιμες διαπιστωσα οτι συνδεοντας το XBOX απ' ευθειας στην τηλεοραση επαιζε μια χαρα..

Ανοιγω το HTPC τιποτα..

Το δορυφορικο δεκτη, τιποτα..

Με λιγα λογια ο ενισχυτης δεν εδεινε σημα απο την εξοδο HDMI.. Εκτος αυτου οταν εχω τον ενισχυτη στην επιλογη DVD, Game, Sat δηλαδη αυτα που εχω συνδεσει μεσω HDMI, πατωντας το κατω δεξια πληκτρο (ΑVR) στο remote δεν αναταποκρινοταν.. Δεν ανοιγε τα μενου για επιλογη ή ρυθμισεις πηγης κ.α.

Κατα τ' αλλα ο ενισχυτης δουλευει κανονικα.. Το ραδιο μια χαρα. Συνδεοντας το HTPC με HDMI στην τηλεοραση και με οπτικη ινα στον ενισχυτη ο ηχος μια χαρα..

Αρα το προβλημα εντοπιζεται μονο στο HDMI (εισοδος ή εξοδος ή και στα δυο..)

Ο ενισχυτης τρεχει το τελευταιο firmware και σε μια βδομαδα κλεινει χρονο..

Θα επικοινωνησω με το σερβις να δω τι θα μου πουν.... :(
Πριν κάνεις όλα αυτά φίλε μου, γιατί δε δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις ξανά το firmware 96,1,1. Αν έχεις όντως το 97 ,2,2, που είναι μάλλον προβληματικό, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Προβλημα..

Πριν κάνεις όλα αυτά φίλε μου, γιατί δε δοκιμάζεις να εγκαταστήσεις ξανά το firmware 96,1,1. Αν έχεις όντως το 97 ,2,2, που είναι μάλλον προβληματικό, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Γεια χαρα!
Αυτο ηταν το πρωτο που σκεφτηκα μια και ημουν απο τους πρωτους που ειχαν βαλει το 97 ,2,2 και αρχισε να γινεται ο ντορος αυτος με τη συγκεκριμενη εκδοση..
Αν και νομιζω οτι λογω το συμπτωματος μου παει πιο πολυ σε προβλημα hardware και οχι software.. Αλλα αφου το λες κι εσυ μαλλον θα το κανω, αλλωστε ποτε δεν ξερεις.. Ασε που Κρητη δεν εχει σερβις και πρεπει να τον στελνω Αθηνα.. :(
Ευχαριστω παντως για τη συμβουλη! ;)

Reaction score
0
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Τελικα τζιφος η δουλεια.. :(
Επιχείρησα βαλω το 96,1,1 και ενω η διαδικασια πηγαινε μια χαρα οταν εφτασε 4 σταδια πριν το τελος και συγκεκριμενα στην επιλογη "VIDEO UPGRADE" σταματησε λεγοντας οτι ο ενισχυτης δεν ανταποκρίθηκε σωστα και να επαναλαβω την τελευταια διαδικασια...(δειτε τη φωτο)
Ξανακανω το τελευταιο σταδιο αλλα τα ιδια.. Ουτε μπροστα ουτε πισω... Δοκιμασα αρκετες φορες αλλα τιποτα.. Και δεν μπορουσα να κανω και πισω.. Αναγκαστηκα να κλεισω τον υπολογιστη...

photo

Εκανα μια τελευταια προσπαθεια να βαλω το 97 ,2,2 αλλα τα ιδια...

Αυτη τη στιγμη καταφερα ο ενισχυτης να μην δουλευει ουτε απο τις αλλες πηγες (optical in).. Οποτε ξεκιναει το πακεταρισμα και το ψαξιμο για μεταφορικη εταιρια... :(

Reaction score
0
Καλό κουράγιο φιλε μου....
Μια απλή ερωτηση σε αυτούς που εχουν κάνει τα updates.
Δεν εχω κανει ουτε το 1ο ουτε το 2ο.Δουλευει μια χαρα, αλλα σκεφτομαι οτι αφου υπάρχουν να τα κάνω να σταματησει και ο ενοχλητικός θορυβος οταν αλλαζει κομματι κλπ (εχω συνδεσει το laptop με οπτική ινα)..
Να κανω κατευθειαν το 2ο η λέτε να υπαρξει προβλημα?
Να τα κανω και τα δυο?
Η να μην κανω κανενα και να μην δινω σημασια στο θορυβο (αφου δουλεύει καλα γιατι να τον πειραξω?)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Τελικα τζιφος η δουλεια.. :(
Επιχείρησα βαλω το 96,1,1 και ενω η διαδικασια πηγαινε μια χαρα οταν εφτασε 4 σταδια πριν το τελος και συγκεκριμενα στην επιλογη "VIDEO UPGRADE" σταματησε λεγοντας οτι ο ενισχυτης δεν ανταποκρίθηκε σωστα και να επαναλαβω την τελευταια διαδικασια...(δειτε τη φωτο)
Ξανακανω το τελευταιο σταδιο αλλα τα ιδια.. Ουτε μπροστα ουτε πισω... Δοκιμασα αρκετες φορες αλλα τιποτα.. Και δεν μπορουσα να κανω και πισω.. Αναγκαστηκα να κλεισω τον υπολογιστη...

photo

Εκανα μια τελευταια προσπαθεια να βαλω το 97 ,2,2 αλλα τα ιδια...

Αυτη τη στιγμη καταφερα ο ενισχυτης να μην δουλευει ουτε απο τις αλλες πηγες (optical in).. Οποτε ξεκιναει το πακεταρισμα και το ψαξιμο για μεταφορικη εταιρια... :(
Φίλε μου, αν δεν ολοκληρώθηκε το downgrade, 2 πράγματα συμβαίνουν. Ή το καλώδιο είναι ακατάλληλο και γι΄αυτό κόπηκε η σύνδεση, ή κάποιο firewall στα XP μπλόκαρε την επικοινωνία.Αν το βλέπεις κανονικά και ανοίγει, δοκίμασε με το σωστό καλώδιο -εγώ χρησιμοποιώ αντάπτορα της Prolific τον PL-2303 USB-Serial- http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31και χωρίς firewall, antivirus και προστασία οθόνης να τρέχουν. Εννοείται όλα τα παραπάνω σε λειτουργικό XP.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Φίλε μου, αν δεν ολοκληρώθηκε το downgrade, 2 πράγματα συμβαίνουν. Ή το καλώδιο είναι ακατάλληλο και γι΄αυτό κόπηκε η σύνδεση, ή κάποιο firewall στα XP μπλόκαρε την επικοινωνία.Αν το βλέπεις κανονικά και ανοίγει, δοκίμασε με το σωστό καλώδιο -εγώ χρησιμοποιώ αντάπτορα της Prolific τον PL-2303 USB-Serial- http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31και χωρίς firewall, antivirus και προστασία οθόνης να τρέχουν. Εννοείται όλα τα παραπάνω σε λειτουργικό XP.
Εχω κανει με το ιδιο setup 3 αναβαθμισεις οποτε δεν εχει να κανει με τη συνδεσμολογια και το pc (xp με σειριακη και σειριακο καλωδιο).. Σ' ενα συγκεκριμενο σημειο σταματαει οταν προσπαθει να κανει το video upgrade, αλλωστε εκει παρουσιαστηκε το προβλημα (HDMI).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Εχω κανει με το ιδιο setup 3 αναβαθμισεις οποτε δεν εχει να κανει με τη συνδεσμολογια και το pc (xp με σειριακη και σειριακο καλωδιο).. Σ' ενα συγκεκριμενο σημειο σταματαει οταν προσπαθει να κανει το video upgrade, αλλωστε εκει παρουσιαστηκε το προβλημα (HDMI).
Τι να πω φίλε μου, είσαι απο τους ...τυχερούς. Και το κακό είναι ότι δε μπορώ να βοηθήσω λόγω απόστασης.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Τι να πω φίλε μου, είσαι απο τους ...τυχερούς. Και το κακό είναι ότι δε μπορώ να βοηθήσω λόγω απόστασης.

Ναι σιγουρα απο τους τυχερους πρεπει να ειμαι.. Αλλη μια παρομοια περιπτωση υπαρχει απ' οτι μου ειπαν στο avforums.com..

Να εισαι καλα φιλε μου! ;)

Ελπιζω να με βοηθησουν τα παιδια στο σερβις...

Reaction score
0
Καλημέρα

Εδώ και 5 μέρες είμαι και εγώ ένας κάτοχος ενός 355 !
Αναβάθμισα στο τελευτέο firmware αλλά σαν να έχω κάλιο πρόβλημα !
Ακούγοντας ράδιο εχτες για περίπου 3 ώρες σε μέτρια ένταση , μόλις τον έκλεισα έσβησε κανονικά η οθόνη του αλλά το λαμπάκι λειτουργίας παρέμεινε λευκό !
Από τον avr ακουγότανε σαν να δουλεύει ένας ανεμιστήρας , η θερμοκρασία του δεν ήταν παρά πολύ ζεστή , άνετα τον ακουμπαγες , απλά ήταν λίγο ζεστός.
Έχω αφήσει αρκετό χορό δεξιά - αριστερά - πανό για να αεροζετε.

Τελικά περίμενα αρκετή ώρα μήπως και αλλάξει χρομα το λαμπάκι αλλά τίποτα!
Τελικά τον έκλεισα από τον πίσω διακόπτη και όταν το ξανά άνοιξα ολα μια χαρά .
Δοκίμασα να ξανά ακούσω ράδιο χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά όταν τον ξανά εκλεινα έκανε τα ίδια!

Τι μπορεί να συμβαίνει ;
Πριν 1,5 μήνα σας είχα πει τα παραπάνω .

Σήμερα μου ξανά έκανε ακριβός το ίδιο!
Απόρησα γιατί μου το έκανε έτσι ξαφνικά !
Τελικά κατάλαβα γιατί το κάνει.
Μόλις βάζω ΟΝ την επιλογή να φορτίζει το iPod (μιας και έχω και την βάση) , τότε δεν κλείνει ο ενισχυτής απλά παραμένει σε λειτουργία και δίνει ρεύμα για να φορτίσεις το iPod-iPhone κτλ.

:107::107::107::107:

Reaction score
0
Νέο firmware με το παλιό όνομα 96,1,1 και στοιχεία από το 97,2,2 μας έδωσαν οι φίλοι της Harman. http://www.harmankardon.com/EN-GB/Products/Pages/ProductSupportDetails.aspx?PID=AVR+255/230

Update Improvements

Harman Kardon AVR 255/230 SOFTWARE UPGRADE
Harman Kardon, Inc., is pleased to offer this upgrade, which improves the performance of your AVR through an update to the internal software and firmware that controls the unit and contains the operating instructions for the audio- and video-processing systems. Unlike many consumer products, which are designed with "fixed" memory, these Harman Kardon products feature flash memory that is upgradeable through a standard RS-232 serial port.
This software package includes all previous improvements, feature additions and bug fixes (see below), in addition to the following major item:
Software release Mar 09; Version 02-03-2009 01 / AFW v0.96.1.1
  • 2ch PCM from Xbox360 mutes AVR and detected wrongly as Multi-channel PCM is now resolved.
  • Occasional pops when audio stream is interrupted like changing track on a source or sound format change on a disc from HDMI and SPDIF input sources have been eliminated.
  • Audio and video system performance and HDMI compatibility have been improved, and other low-level operating system improvements have been made.
Previous release:
Software release Dec 08; Version 071008 01 / AFW95.1.1
  • Problems when a DVI connection is used to connect the AVR to either a source or video display and the output is limited to 480p have been corrected. Any DVI connection will now allow the full range of permissible video outputs, as determined by the source, the display and the program material.
In addition to general improvements to the overall operation of your AVR, the following specific improvements are part of this upgrade:
  • The AVR will now pass "whiter than white" and "blacker than black" video information when it is available. Note that not all video displays are compatible with these signals, and the video information cannot be displayed unless both the source and display are able to handle them.
  • Occasional screen or display freezes or loss of video when switching from analog video to HDMI video or between AM/FM and XM radio have been eliminated.
  • Corrects for frame jitter.
  • Dolby Pro Logic IIx processing is now available for 7.1 systems when the input source is "DTS-ES Discrete."
  • Improved navigation capability when using an iPod connected to an AVR 355 via The Bridge II.
  • Occasional pops and clicks with certain PCM audio sources have been eliminated.
  • Audio and video system performance and HDMI compatibility has been improved, and other low-level operating system improvements have been made.
Κι όποιος κατάλαβε ....κατάλαβε.
Θα το δοκιμάσω κι θα επανέλθω, αν δεν το πάρω στα χέρια να τρέχω για service.

Reaction score
0
ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. Το firmware δεν έχει ουσιαστικές διαφορές αλλά έχω την εντύπωση πως δουλεύει πιο γρήγορα στα μενού του, και δεν χάνεται πια ο ήχος μετά από μεγάλη παύση της πηγής που δίνει σήμα στον Harman.
Για την ιστορία, το popcorn Α110 , το Dreambox 800HD και το Panasonic BD-80 που είναι συνδεδεμένα πάνω του, δουλεύουν άψογα.Το Lipsync κάνει μια χαρά τη δουλειά του και όχι όπως στο 97,2,2. Το μόνο κακό είναι ότι στη δική μας ευρωπαϊκή έκδοση δεν έχουν βάλει ανεξάρτητη ρύθμιση lipsync για κάθε πηγή εισόδου, ενώ στο αντίστοιχο Firmware για τον 254 (αμερικάνικο μοντέλο) το ενσωμάτωσαν κανονικά στη νέα έκδοση 97.2.2. Τελικά, μάλλον μας ξέχασαν λιγάκι εμάς εδώ στας ...Ευρώπας:445:

Reaction score
0
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Καλησπερα,

Μετα απο ενα ψιλο-μπερδεμα με τις μεταφορικες ο ενισχητης εφτασε προχτες στο σερβις στην Αθηνα και σημερα τον παρελαβα επισκευασμενο! Δεν τον συνδεσα ακομα αλλα απ' οτι μου ειπαν απο το σερβις ειχε προβλημα η τροφοδοσια του HDMI κι αυτο επειδη ειχα συνδεσει συσκευες και στις 3 εισοδους HDMI... Θα δω και ποιο firmware του εβαλαν και αν χρειαστει θα του κανω και την αναβαθμιση.

Με διαβεβαιωσαν παντως οτι τωρα δεν προκειται να το ξαναπαθει... Για να δουμε γιατι ειναι αρκετα μεγαλη ταλαιπωρια το να τον στειλω στο σερβις (συνδεσε-ξεσυνδεσε, πακεταρισμα, μεταφορικη και συνδεση του παλιου Yamaha RXV-440 ο οποιος δεν εχει HDMI.. Μου εμεινε και μια εξωτερικη usb, sound blaster X-FI 5.1 που πηρα αναγκαστικα μια και το HTPC εβγαζε τον ηχο μονο μεσω HDMI οποτε μεσω της τηλεορασης δεν ειχα dts στα MKV.. Θα ηθελα να πιστευω οτι μπορει να παιζει λιγο καλυτερα απο την οπτικη ινα της καρτας ηχου αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα απο το HDMI... Για να δουμε..

Παντως οσοι εχετε συνδεσει συσκευες και στις 3 εισοδους HDMI εχετε το νου σας καλου - κακου...
;)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Καλησπερα,

Παντως οσοι εχετε συνδεσει συσκευες και στις 3 εισοδους HDMI εχετε το νου σας καλου - κακου...
;)
Καλορίζικος και όλα καλά.
Πάντως εγώ έχω συνδεδεμένα στις HDMI 3 συσκευές εδώ και 7 μήνες και δεν είχα τουλάχιστον μέχρι τώρα τέτοιο πρόβλημα.Αλλά ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου ΄ρθει.Panasonic BD80, Dreambox 800HD και PopCorn Α110 δουλεύουν μαζί αλλά όχι ταυτόχρονα.Ίσως κι αυτό να παίζει το ρόλο του.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Καλορίζικος και όλα καλά.
Πάντως εγώ έχω συνδεδεμένα στις HDMI 3 συσκευές εδώ και 7 μήνες και δεν είχα τουλάχιστον μέχρι τώρα τέτοιο πρόβλημα.Αλλά ποτέ δεν ξέρεις από που θα σου ΄ρθει.Panasonic BD80, Dreambox 800HD και PopCorn Α110 δουλεύουν μαζί αλλά όχι ταυτόχρονα.Ίσως κι αυτό να παίζει το ρόλο του.

Να εισαι καλα φιλε μου!
Κι εγω λιγο πριν παθει τη ζημια ειχα προσθεσει τον Argus mini combo HD, το XBOX360 και το HTPC στις 3 εισοδους HDMI. Σιγουρα καποιες στιγμες θα ειχα ανοικτες παραπανω απο 1 συσκευες.. Τωρα αν αυτο συντελεσε στο προβλημα δεν το ξερω αλλα φανταζομαι οτι αν δεν επρεπε θα μπορουσε να υπαρχει καποιος αυτοματισμος που να το αποτρεπει...

Reaction score
0
Νέο firmware και για τον 355 , από εχτές 26/11 είναι διαθέσιμο στο επίσημο site .

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα .
Πιστεύω σήμερα να προλάβω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab