Harman/Kardon AVR-255 Review

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Ρε παιδιά ο ενισχυτής φοράει το τελευταίο software (έτσι τον αγόρασα) και παρατηρώ πως η λειτουργεία lipsync είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Είναι δυνατόν? Υπάρχει περίπτωση να να φτιάξουν η δεν πρόκειται να βγάλουν άλλη αναβάθμιση λόγω παλαιότητας του?

Φίλε μου, δυστυχώς έτσι είναι. Εγώ αναγκάστηκα να ξαναγυρίσω στην 96,1,1 λόγω αυτού και μόνο του προβλήματος. Τους έχω γεμίσει με e-mail για να διορθώσουν το πρόβλημα αλλά απάντηση δεν παίρνω. Στειλ΄τους και συ τα παράπονά σου μήπως και μας δώσουν σημασία.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Mια ζορικη ερωτηση...
Ο ενισχυτης εχει component in και out.
Με ποιον τροπο τις διαχειριζεται?
Ασχετως του τι εχω συνδεσει στις hdmi in/out πως καταλαβαινω/ρυθμιζω ποτε ο ενισχυτης δινει εικονα απο component?
Απο οτι καταλαβαινω απο τις επιλογες των πηγων, δεν μπορεις να εχεις hdmi in/component out.
Απο το manual αυτο καταλαβα, αλλα δεν αναφερει αν αυτα μπορεις να τα εχεις παραλληλα η πως ενεργοποιειται η component out.
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα!
για να λειτουργήσει το component out πρέπει να υπάρχει in μια αναλογική σύνδεση .Δηλαδή composite,s-video,component.
Με λίγα λόγια δεν μπορεί να δώσει σήμα που πρέπει να υποστεί downscaling και το γράφει ότι απαγορεύεται.
Αρα αν θέλεις να δεις nova πρέπει να συνδέσεις το composite ή MEDIA PLAYER ,DVDPLAYER ,κτλ..πρέπει να κάνεις ΚΑΙ αναλογικές συνδέσεις εκτος των hdmi για να δεις απο component.
Παρατήρηση:
Aν για παράδειγμα έχεις συνδέσει τον προβολέα σου με component και την tv με hdmi πρέπει να κλέισεις την tv για να περάσει αυτόματα σε αναλογική έξοδο

Reaction score
8
Re: Προβλημα..

Γεια σας,

πριν λιγες μερες καταφερα να συνδεσω ολες τις συσκευες μου με HDMI στον ενισχυτη και εννοω το HTPC, το XBOX360 και τον καινουριο μου δορυφορικο HD δεκτη "Edision Argus mini 2-1" που πηρα προσφατα θελοντας να "ξεφορτωθω" το scart με το οποιο ειχα συνδεσει τον Humax 5400.

Ετσι μονο ενα HDMI απο την εξοδο του Η/Κ πηγαινε στην TV.

Ολα δουλευαν μια χαρα μεχρι χτες οπου παιζοντας ενα παιχνιδι στο 360 μετα απο 5-10 λεπτα αρχισε η εικονα να φλασαρει... Κλεινω και ανοιγω την TV και στρωνει.. Μετα ομως απο 2 -3 λεπτα ξαφνικα χανεται η εικονα και ο ηχος απο την τηλεοραση... Λεω παει το 360... Του βγαζω τα καλωδια του κανω restart αλλα τιποτα.. Μετα απο αρκετες δοκιμες διαπιστωσα οτι συνδεοντας το XBOX απ' ευθειας στην τηλεοραση επαιζε μια χαρα..

Ανοιγω το HTPC τιποτα..

Το δορυφορικο δεκτη, τιποτα..

Με λιγα λογια ο ενισχυτης δεν εδεινε σημα απο την εξοδο HDMI.. Εκτος αυτου οταν εχω τον ενισχυτη στην επιλογη DVD, Game, Sat δηλαδη αυτα που εχω συνδεσει μεσω HDMI, πατωντας το κατω δεξια πληκτρο (ΑVR) στο remote δεν αναταποκρινοταν.. Δεν ανοιγε τα μενου για επιλογη ή ρυθμισεις πηγης κ.α.

Κατα τ' αλλα ο ενισχυτης δουλευει κανονικα.. Το ραδιο μια χαρα. Συνδεοντας το HTPC με HDMI στην τηλεοραση και με οπτικη ινα στον ενισχυτη ο ηχος μια χαρα..

Αρα το προβλημα εντοπιζεται μονο στο HDMI (εισοδος ή εξοδος ή και στα δυο..)

Ο ενισχυτης τρεχει το τελευταιο firmware και σε μια βδομαδα κλεινει χρονο..

Θα επικοινωνησω με το σερβις να δω τι θα μου πουν.... :(
σήμερα έπαθα τα ίδια!!!
έχω εδώ και καιρο την έκδοση 97.2.2 .Τώρα τι κάνω;

Reaction score
0
Παιδιά, λίγη υπομονή. Βγήκε νέο firmware για το αμερικάνικο αντίστοιχο μοντέλο AVR 254.
Version: AFW v0.98.3.1
Release Date: 5-26-2010
και επιτέλους διορθώνει το lip sync και τα προβλήματα με το DTS.
Δείτε παρακάτω τις διορθώσεις.

The elimination of random audio dropouts that could occur when listening to the DTS® Neo:6 surround mode.
Enhancements to the HDCP handshake when using HDMI connections.
Improvements so that the Lip Sync adjustment works properly with all video input sources.

Άρα μάλλον περιμένουμε και το αντίστοιχο firmware για το AVR 255.
Πάντως κάποιος αναφέρει εδώ
http://www.avforums.com/forums/av-a...n-kardon-avr255-owners-thread-part-3-a-3.html ότι αναβάθμισε τον AVR255 με αυτό του AVR 254 και δουλεύει μια χαρά. Το είχα κάνει και γω παλιότερα (από λάθος της Harman που έδινε το αρχείο αναβάθμισης 97.2.2 του AVR 254 για τον AVR 255 ) και όντως δούλευε μια χαρά αλλά το έβγαλα για να ξαναβάλω το 96.1.1 λόγω lipsync. Σε αναμονή λοιπόν κι όποιος μπορεί ας στείλει και κανένα e-mail στην Harman γιατί δε φημίζονται ιδιαίτερα για την ταχύτητά τους.Φίλε Νίκο, αν υπάρχει κάτι το περιμένουμε πως και πως!!!

Reaction score
0
Κι εδώ το αντίστοιχο firmware για τα ευρωπαϊκά μοντέλα AVR 255 και AVR 355 :444: που ανέβηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της Harman
http://www.harmankardon.com/EN-US/Products/Pages/ProductSupportDetails.aspx?PID=AVR+255/230

Version: AFW v0.98.3.1
Release Date: 5-26-2010

Harman Kardon AVR x55 SOFTWARE UPGRADE
This Harman Kardon® software upgrade will improve the performance of your AVR 255 or AVR 355 by updating its internal operating system, DSP (digital signal processing) firmware and video-processing software. Unlike many consumer products, which are designed with "fixed" memory, these Harman Kardon products feature flash memory that is upgradeable through a standard RS-232 serial port.
This software update includes the following updates for your AVR. Even if you have not encountered any of these issues, we recommend that you install the new software to take advantage of additional minor performance improvements:
  • The elimination of random audio dropouts that could occur when listening to the DTS® Neo:6 surround mode.
  • Enhancements to the HDCP handshake when using HDMI connections.
  • Improvements so that the Lip Sync adjustment works properly with all video input sources.
Άντε να ρυθμίσουμε επιτέλους το lip sync σε κάθε είσοδο ξεχωριστά.

Reaction score
0
Απάντηση: Harman/Kardon AVR-255 Review

Παιδια να ρωτησω κατι??
Αυτην την στιγμη και με το τελευταιο fw περασμενο μιλαμε για εναν ΑV ενισχυτη απροβληματιστο???
Σκεφτομαι εντονα την αγορα του.
Να σημειωσω οτι προσφατα αγορασα τα ηχεια JBL northridge E 80 και θα δωσω μεγαλη βαση στην 2καναλη ακροαση οσον αφορα την επιλογη του ενισχυτη.
Καθε σχολιο ευπροσδεκτο.
Ευχαριστω.

Reaction score
0

Παιδια να ρωτησω κατι??
Αυτην την στιγμη και με το τελευταιο fw περασμενο μιλαμε για εναν ΑV ενισχυτη απροβληματιστο???
Σκεφτομαι εντονα την αγορα του.
Να σημειωσω οτι προσφατα αγορασα τα ηχεια JBL northridge E 80 και θα δωσω μεγαλη βαση στην 2καναλη ακροαση οσον αφορα την επιλογη του ενισχυτη.
Καθε σχολιο ευπροσδεκτο.
Ευχαριστω.
Φίλε μου, συγνώμη για την αργοπορία, θερινή ραστώνη βλέπεις.
Προσωπική μου άποψη, αν δε σ΄ενδιαφέρει το 3D είναι πράγματι ένας αξιόλογος ενισχυτής με μηδενικά προβλήματα μετά την τελευταία αναβάθμιση. Πιστεύω ότι όσον αφορά τη 2καναλη ακρόαση που σ΄ενδιαφέρει είναι μια άριστη επιλογή που θα σε καλύψει απόλυτα ενώ ταυτόχρονα θα έχεις και τα ...καλούδια του πολυκάναλου ήχου για θέαση ταινιών αφού υποστηρίζονται όλα τα νέα formats και ο faroudja κάνει πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της εικόνας.Αν πάλι σκέφτεσαι να περάσεις σε οθόνη 3D κοίταξε και τη νεότερη σειρά AVR 2600, AVR 3600 που θα το υποστηρίζει από το Σεπτέμβριο και μάλιστα ή αναβάθμιση γίνεται και μέσω USB και δεν είναι τόσο επίπονη και δύσκολη όπως στους AVR 255.
http://www.locale.harmankardon.com/en-US/HDMI14a.html

Reaction score
0

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.
Το hdmi 1,4 το αφηνω στην ακρη διοτι δεν με ενδιαφερει αμεσα.
Τελευταια εχω ριξει ΤΟ διαβασμα οσον αφορα τον 255, απλα θα ηθελα να ακουσω απο καποιον κατοχο οτι μετα το τελευταιο update ολα ξεπεραστηκαν. Θα προβω στην αγορα του ενισχυτη καθως απο οσο εχω διαβασει αλλα και ακουσει με τα αυτια μου σε μαγαζια συγκριτικα με αλλους ενισχυτες, ο συγκεκριμενος θα μου δωσει το κατι παραπανω ειδικα σε 2 καναλη ακροαση. Αν προσθεσω και τον (κατα τα λεγομενα) κορυφαιο upscaler και τις διαφορες δυνατοτητες του λογισμικου νομιζω οτι αυτος ειναι ο ενισχυτης που ψαχνω.
Να εισαι καλα.

Reaction score
2

Φίλε μου, συγνώμη για την αργοπορία, θερινή ραστώνη βλέπεις.
Προσωπική μου άποψη, αν δε σ΄ενδιαφέρει το 3D είναι πράγματι ένας αξιόλογος ενισχυτής με μηδενικά προβλήματα μετά την τελευταία αναβάθμιση. Πιστεύω ότι όσον αφορά τη 2καναλη ακρόαση που σ΄ενδιαφέρει είναι μια άριστη επιλογή που θα σε καλύψει απόλυτα ενώ ταυτόχρονα θα έχεις και τα ...καλούδια του πολυκάναλου ήχου για θέαση ταινιών αφού υποστηρίζονται όλα τα νέα formats και ο faroudja κάνει πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της εικόνας.Αν πάλι σκέφτεσαι να περάσεις σε οθόνη 3D κοίταξε και τη νεότερη σειρά AVR 2600, AVR 3600 που θα το υποστηρίζει από το Σεπτέμβριο και μάλιστα ή αναβάθμιση γίνεται και μέσω USB και δεν είναι τόσο επίπονη και δύσκολη όπως στους AVR 255.
http://www.locale.harmankardon.com/en-US/HDMI14a.html
AVR 2600 AVR 3600 δεν είναι τα αμερικάνικα μοντέλα;
Θα το υποστηρίζουν και τα ευρωπαϊκά AVR 260 AVR 360; (αυτά όμως δεν έχουν USB).

Reaction score
0

AVR 2600 AVR 3600 δεν είναι τα αμερικάνικα μοντέλα;
Θα το υποστηρίζουν και τα ευρωπαϊκά AVR 260 AVR 360; (αυτά όμως δεν έχουν USB).
Nαι φίλε parisal, τα αμερικάνικα μοντέλα όντως διαθέτουν θύρα USB σε σχέση με τα ευρωπαϊκά αλλά το firmware είναι ακριβώς το ίδιο ( αποδεδειγμένα ) γι΄αυτό αναφέρθηκα στα AVR 2600 και 3600.

Reaction score
2

Nαι φίλε parisal, τα αμερικάνικα μοντέλα όντως διαθέτουν θύρα USB σε σχέση με τα ευρωπαϊκά αλλά το firmware είναι ακριβώς το ίδιο ( αποδεδειγμένα ) γι΄αυτό αναφέρθηκα στα AVR 2600 και 3600.
Δηλαδή θα έχουν και τα ευρωπαϊκά δυνατότητα τέτοιας αναβάθμισης;

Reaction score
0

Δηλαδή θα έχουν και τα ευρωπαϊκά δυνατότητα τέτοιας αναβάθμισης;
Είμαι σίγουρος γι΄αυτό και το υποστηρίζω γιατί μέχρι τώρα όσα firmware (τρία συνολικά) έβαλα στον AVR 255 (με τη γνωστή επίπονη διαδικασία του RS 232 καλωδίου και τον περιορισμό να γίνεται η αναβάθμιση μόνο με τα Windows XP) ήταν πρώτα αυτά για το αμερικάνικο μοντέλο γιατί πάντα έβγαιναν πριν τα ευρωπαϊκά. Να θυμίσω επίσης ότι η ίδια η Harman,από λάθος, μας έδωσε πριν λίγους μήνες το Firmware του αμερικάνικου μοντέλου για τον δικό μας AVR 255 και φυσικά απ΄αυτό το λάθος και μετά πήρα την απόφαση να αναβαθμίζω τον ενισχυτή με την αντίστοιχη του αμερικάνικου μοντέλου και το κάνουν πάρα πολλοί και εκτός Ελλάδος.Δες εδώ

http://www.avforums.com/forums/av-a...n-kardon-avr255-owners-thread-part-3-a-3.html

Απλώς για τον AVR 2600 είναι γραμμένος ο κώδικας με εντολές και για την θύρα usb.Αν πάλι δε θες να το ρισκάρεις, βάζεις το χέρι λίγο πιο βαθιά ...στην τσέπη και παίρνεις τον 360 που απ΄οτι λέει και ο ειδικός κ. Νίκος Αρβανιτάκης έχει usb. Αυτό όντως δεν το γνώριζα.

Reaction score
2
Τον έχω εδώ και καιρό τον 260, αλλά μου φαίνεται ίδιος με τον 255 (που έκανε και 80-100 ευρώ λιγότερο).
Το HDMI 1.4 όμως δεν είναι θέμα Hardware;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526

................... Αν προσθεσω και τον (κατα τα λεγομενα) κορυφαιο upscaler.........................
Γι' αυτο φιλε μου δεν ειμαι σιγουρος........

Εχω τον 255 με τον προβολεα benq 7800 (1024x768 αναλυση νομιζω)
Συνδεμενος με ΡΣ3, dvd και δορυφ. δεκτη HD, ανaλυση που στελνει στον προβολεα ειναι ή 480ρ ή 525ρ .

Περασμενο βεβαια και το τελευταιο φιρμγουερ.

Τις αλλεσ επιλογες (720ρ, 1080ι) δεν μπορω να τις επιλεξω, δεν ειναι μαρκαρισμενες.
Ακομα και 720 ή 1080ι που εχει σεταρει τις πηγες, αυτο που στελνει στον προβολεα ειναι οπως ειπα πιο πανω ή 480ρ ή 520ρ.
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι η αναλυση καθοριζεται απο τον ενισχυτη ή απο τον προβολεα.

Οταν τον πηρα νομιζα, οτι ακομα και χαμηλης ποιοτητας σημα απο δορυφορικο καναλι να του δωσω θα το κανει upscaling, αλλα δυστυχως.......

Reaction score
0

Να επισημανω κατι σχετικα.
Ειναι λογικο να μην παιρνεις μεγαλες αναλυσεις εφ' οσον ο προβολεας ειναι αναλυσης 1024 χ 768. Δεν μπορει να σου παιξει ας πουμε 1920 χ 1080 (1080p) διοτι δεν εχει τοσο υψηλη αναλυση.
Ο ενισχυτης γραφει στα specs οτι κανει upscale εως 1080p, πραγμα που επιβεβαιωνεται απο τα γραφομενα εδω.
Οποτε το θεμα που εχει προκυψει στο συστημα σου εχει να κανει με το τι σηκωνει το προβολικο.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.526
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μαλλον, ο ενισχυτης κανει passthrout. (νομιζω σε καποιο αλλο ποστ αναφερθηκε)
Νομιζω ειχαν πει οτι ο 355 ή καποιος μεγαλυτερος κανει upscaling.
Απο την αλλη αν ρυθμισω το ΡΣ3 σε 720, μου παλι ή 480ρ ή 525ρ και δεν μπορω να επιλεξω αλλη αναλυση.
(εκει που γραφει resolution to surce, μονο μια επιλογη μου αφηνει αμαρκαριστη)

Με ενα ΟΡΡΟ 970 dvd μου επαιξε και 720ρ και 1080ι με ρυθμιση απο το ντιβιντι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab