Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
καλα θα το πω στον dimi
ενω αυτο το ακουσ ζωντανο

ρε που εμπλεξα με σενα ντιμη και γιαννη κοτσιδη σε σας κραζω
εσυ τι βαζεις λαικ ρε νικο
Γιατί αυτό το album το θυμάμαι να το ακούω πριν μάθω το "αχ κουνελάκι, κουνελάκι, ξύλο που θα το φας". Το μπουμπούναγε καθημερινά ο father.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Καλα , τι μουσικες καθεστε και υπομενετε κι εσεις οι τεχνοκρατες ... τσ τσ τσ ... ισως θα επρεπε να εισασταν πχιο αισθαντικοι οπως ειμεθα εμεις οι χαϊενταδες
:biggrin:
 

Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
Αλήθεια, πόσοι λες να το έχουν ακούσει ολόκληρο το μπαλλο; Έχει και εξαιρετική ηχογράφηση, αλήθεια εξαιρετική.
Έχει και καμπανάκια. Πετάνε τα καμπανάκια, Κώστα; :laugh:
 



Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.922
Κι αν ναι, ποιο είναι το κατώτατο όριο κατά προσέγγιση για κάτι ποιοτικό
Αν υπολογίσουμε αριθμό καναλιών,τότε το ελάχιστο ειναι 5,5 φορές η τιμή ενός ποιοτικού δικάναλου, για 11 κανάλια.
Προσθεστε το κόστος του να μπουν ολα αυτα σε ενα κουτί που να μην παιρνει φωτιά
Συν το κόστος του room equalization, πες 500€
Συν τα royalties, πες αλλα 200€
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
+2.000€ γιατί δεν είναι βινταζ, και θες και ρουν με τινταλ και sacd να παίζει και blue ray audio και όλα, όχι μόνο ...πικάπ.
 





Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Ναμαστε λοιπον, μετα από 3 χρονια και κατι που ειχα ανοιξει αυτό το νημα μια ακομη επισκεψη στον χερ ντοκτορ. Τα τελευταια ακούσματα ηταν στον ιδιο χωρο πριν περιπου μισο χρονο και πριν παρει την τελικη μορφη. Δεν ειχα ακουσει καθολου οριτζιναλ πολυκαναλη μουσικη ουτε τρινοβ ουτε τα σαμπ.

Τι αλλαξε?

Πρωτα απ όλα η είσοδος. Η πορτα για να μπεις εχει μια πολύ ωραια αφισσα που σε προδιαθετει, πριν περασεις την πορτα ορθια σε σταση ...ντροπης σε υποδεχονται τα αλλοτε καμαρια Μαγκνεπαν 3.6.

Παμε στα εντος, τωρα πλεον συνδεμενα όλα τα ηχεια και όλα τα σαμπ. Την προηγουμενη φορα ειχε τα 2 Κ+Η, αλλα επαιζε μονο το ένα. Ξαπλωμενο εμπρος εδινε τον καλυτερο του εαυτο προκειμενου να σε πεισει ότι δε θελει άλλο. Κι εκει που ηταν σχεδόν σιγουρο ότι τα κατεφερνε, ωστόσο τωρα βλέποντας πλεον τα Τζενελεκ σε πιανει ένα δεος και τα Κ+Η πλεον περνανε σε δευτερη μοιρα. Κατά τα αλλα στο χωρο αν εχει γινει καποια αλλαγη περναει απαρατηρητη.

Πολύ γρηγορα περασαμε στο δια ταυτα. Πηγα κατά τις 7 το απόγευμα με σκοπο να μεινω κανα διωρο βαρια βαρια τριωρο μιας και από νωρις το πρωι ειχα ξεκινησει την δουλεια μου , ημουν σιγουρος ότι δεν θ αντεχα πιο πολύ. Με συνοδεια ουισκυ ειχε καποια μπουκαλια όλα σχεδόν τελειωμένα, βαζαμε ένα ποτηρι το πιναμε μετα πηγαίναμε σ άλλο μπουκαλι και παει λεγοντας. Όλα ειχαν καποια ονομασια και ηταν καποιας ηλικιας να μας θυμιζουν τα ενδοξα νιατα μας. Φυσικα και με τ αντιστοιχα αλλαντικα διαίτης!

Πηγα προετοιμασμένος. Μαζι μου δυο φρεσκοαγορασμενα SACD κι ενας σκληρος με διαφορους φακελους εκ των οποιων όμως μονο ενας μ ενδιεφερε. Ανοιξαμε τα μηχανήματα τον προβολεα και πηγαμε στο φακελο που εγραφε ¨ΜΠΑΣΟ¨. Καταλαβαίνετε, τα ντουβάρια κατ ευθειαν αλλαξαν χρωμα……...
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Είναι γεγονός ότι ο φάκελος ηταν γεματος από προσωπικες επιλογες μου από διαφορα μουσικα ειδη που με μεγαλο κοπο και προσπαθεια τα συγκεντρωσα ΟΛΑ Σ ΕΝΑ.
Τα εχω ακουσει απειρες φορες μου ηταν πολύ γνώριμος ο ηχος τους.
Φυσικα ηθελα ν ακουσω οσο πιο πολλα μπορουσα. Δεν χρειαζομουν και πολύ για να καταλαβω το πως παιζουν και τις οποιες διαφορες.

Θελοντας και μη τα συγκρινεις μ αυτα που ακους προσωπικα, αφου εχεις συνιθισει το ηχο του σπιτιου σου.

Ο δικος μου ηχος εχει αρωμα Κωστα, αφου μετρικ, αρβους, δυο Ανταμ ηχεια και καλωδια ερχονται απο τα λημερια του. Ακομη και το πλαιυερ ειναι με προτροπη του. Το τελικο στησιμο εγινε με τα χερακια του και οι προτασεις στον χωρο το ιδιο.

Ξεκινοντας λοιπον με το πρωτο κομματι νιωθω λιγο αμηχανα. Πως να το πω, μ ετρωγε το στομαχι μου δεν αντεχω και πολύ και του λεω
-Ρε Κωστα σε εκκλησια ειμαστε? Κοιματε το μωρο?
-Βασιλη μου λεει τωρα ακουμε σε σταθμη αναφορας.
-Δεν την γνωριζω την κυρια, εγω σ εμενα ακουω αρκετα πιο δυνατα.
-Σιγα σιγα μου λεει, γιατι τ αυτια εχουν και ορια!
-Οκ υπομονηηηη!

Ενταξει ολα ακουγοντουσαν πολυ τελεια, αλλα και ο Κωστας κατι του ξυνοταν, δεν αντεξε κι αυτος πολυ κι αρχιζε να παιζει με τις σταθμες. Εδω ειμαστε! Το παρτυ λοιπον αρχιζει. Βαλαμε κατι Κοντο και κατι δοξαρια να δουμε τις δομικες αντοχες του κτηριου.

Δεν ξερω για καποιο λογο μου ηρθε στο μυαλο μια σκηνη που πριν πολλα χρονια ειχα παει σε μια ντισκοτεκ στο Πλοβντιβ Βουλγαριας στην παλια πολη. Εμπαινες απο ενα τουνελ κι εφτανες στο χωρο που καθοσουν. Ο χωρος ηταν ειδικος απο το πρωην κουμουνιστικο συστημα και προοριζοταν σαν καταφυγιο σε περιοδο βομβαρδισμων, ο καπιταλισμος το εκανε ντισκοτέκ. Ε ναι είμαι σιγουρος ότι αυτος είναι ο μελλοντικος χωρος του Κωστα!

Σε καποια φαση ο Κωστας μου λεει το ξερεις οτι ακουμε εδω και ωρα σε spl 120-130 ? Του λεω ότι δεν εχω καταλαβει τιποτα περα από ένα αερακι που μου ερχεται που και που από τα πλαγια και πισω. Θα εχει βαλει εξαερισμο σκέφτομαι στη διατρητη γυψοσανιδα.
Τελικα τη ζημια την εκανε το μπας ρηφλεξ των NEUMANN.

Τελικα κανα τριωρο τουλαχιστον ακουγαμε τον φακελο ¨ΜΠΑΣΟ¨. Εχεις το απολυτο στον εστιασμο σκηνης. Με την ευκαιρια θυμηθηκα ότι επειδή το κεντρικο ηχειο είναι αισθητα πιο χαμηλα από τα υπολοιπα, θυμηθηκα την προτροπή καποιων για καλυτερες επιδοσεις να σηκωθεί παση θυσια. Ε γελασαμε λιγο. Γιατι ποτε μα ποτε δεν ακους το ηχειο. Σορυ τα ηχεια. εχεις ένα εστιασμο σκηνης που μοναδικος αντίπαλος είναι το ματι. Το ματι θελοντας και μη βλεπει τα ηχεια. Τα αυτια όχι. Είναι και ο λογος που μονίμως προσωπικα προτρέπω να εξαφανιστεί και το οφθαλμικο μερος ενδεχομένως με καταλληλο ηχοπερατο υφασμα.

Απο εντασεις μοιαζει αυτο το πραγμα να μην τελειωνει ποτε. Εν τω μεταξυ το πλεον εντυπωσιακο ειναι οτι τα σαμπ ειναι πλεον στους πλαινους τοιχους. Μοιαζουν σαν μηχανηματα εξαερισμου. Ενας απιστευτος ογκος ερχεται απο εμπρος ΜΟΝΟ ΕΜΠΡΟΣ. Ουτε μια στιγμη δεν σου περναει απο το μυαλο ότι κατι ερχεται απο τα σαμπ. Παραμορφωση ειναι μια αγνωστη λεξη. Κι αυτο δειχνει ποσο σημαντικο ρολο παιζει στην ηχητικη αλυσιδα το ποιοτικο σαμπ.

Παραλληλιζοντας με το δικο μου, θυμαμαι οταν μου ειπε ο Αλεξ Ζαπ οτι θα μου στειλει το σαμπ που εχω, το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να δω στα ποσα χερτζ κατεβαινει. Γμτ λιγο ξενερωσα. Μονο 30? Ενταξει Αλεξης είναι, δεν εχω δικαίωμα να τον αμφισφητησω. Αλλα τελικα για μια ακομη φορα επαληθευτηκε ότι ο ανθρωπος ΓΝΩΡΙΖΕΙ κι εγω ακομη κοιμάμαι τον υπνο του δικαιου. Αλλα πραγματα ειναι πολυ πιο σημαντικα στα σαμπ. Ενα απ αυτα ειναι η παραμορφωση. Προσωπικα θεωρω πλεον εγγυηση να πηγαινεις σε στουντιακα επωνυμα σαμπ. Εγγυηση ειναι να ρωτας ανθρωπους που εχουν μαυρη ζωνη στα ηχητικα. Στην θεωρια και πραξη.

Εβγαλα λοιπον όλα τα συμπερασματα μου απο τις ακροασεις οταν παιζει δικαναλη μουσικη και ακους απο συστημα 11.4 Να μην το ξαναπω. Τιποτα δεν ερχεται απο πανω πλαι πισω. Ολα εμπρος.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. Ναι θα μπορουσε να ειναι κι ετσι. Εχεις 11 ενιαιντσα ηχεια να βαρανε ασταματητα, Προσοχή όμως. Όχι ότι ναναι ηχεια. Τα Neumann εχουν απιστευτη αναλυση και περιγραφή. Είναι από τα καλυτερα επαγγελματικα ηχεια στον κοσμο με μετρήσεις και όχι με υποθεσεις.
Εχεις ακομη 4 δεκαιντσα γουφερ κι αλλα 4 δωδεκαιντσα. Και ολα αυτα εξαφανισμένα. Μια απιστευτη περιγραφη των μουσικων οργανων. Ν ακους σε οτι ενταση θελεις. Ειμαστε στη φαση που ακομη και για πολυ ακομη καιρο θα κανουμε δοκιμες. Να δεις που φτανει αυτο το πραγμα - τα ορια του. Οποτε λογικο αυτο που λεμε μουσικη, να παει λιγο εως πολυ πισω προκειμενου ν απολαυσεις τ ορια του ηχοσυστηματος. Φυσικα σταδιακα καποια πραγματα θα αντιστραφυν.....

Οποτε σιγα σιγα παμε....
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ. Σουπερ Οντιο Σιντι.

Θυμαμαι που πριν πολλα χρονια σε μια συζητηση με τον αγαπητο φιλο Χουρμουζιαδη Βασιλη (τοτε αντιπρόσωπος των Linn & B&W και φυσικα και αρκετων ακομη εταιριων) μου λεει...
- Βασιλη στο θεμα της πηγης ο καλος ηχος χαθηκε όταν εγκαταληφθηκε το SACD. Δεν υπηρχε συγκριση με οτιδήποτε άλλο.

Δεν ειχα ακουσει ποτε SACD. Ειχα καποτε ένα πολύ καλο πλαιυερ της DENON. Το αγορασα 1250 ευρω και το πουλησα 250 ευρω (σαν εμπορος ημουν απαιχτος!!). Επαιζε τα παντα αξιοπρεπεστατα. Όμως ποτε δεν ειχα τοτε καποιο δισκακι SACD (ούτως η αλλως ένα δικαναλο συστημα με τα B&W 704 ειχα τοτε). Σαν σιντι πλαιυερ όμως δεν μπορουσε να συγκριθεί μ αυτό που αγορασα μετα (ACUSTIK ARTS ), αλλα φυσικα και στην τιμη.

Τελικα το SACD ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ!!

Ομως με τι βηματα. Δυστυχως με πολυ αργα. Πανε να ψαξεις σε καταστηματα να βρεις τετοια δισκακια. Πικρα και απογοητευση. Σχεδον μονοδρομος το διαδικτυο και η κωλοφαρδια αν προκειται για μαγαζι.
Εγω βρηκα δυο, ενα με κλασικη μουσικη (ευτυχως με γνωστα κομματια) κι ενα ακομη με φολκ ροκ μουσικη (ADAMS).

Βεβαια στου Κωστα πολύ γρηγορα πηγαμε σε πιο γνωστα κομματια. Μειναμε λιγο παραπανω στους PINK FLOYD. Ε ναι αυτό πρεπει να τ ακουσεις. Δεν αρκει η θεωρια. Πρεπει να τ ακουσεις για να διαπιστωσεις πως παιζει. Οποτε θεωρω τον εαυτο μου τυχερο.
Οι υπολοιποι? Λιγο καφεδακι και σχολια στο αβσαιτ. Ναι δεν γινεται να τα εχουμε όλα. Μπορούμε όμως να χαιρομαστε με τα μελη που εχουν την τυχη να κανουν ένα τετοιο βημα.

Εμεις σιγα σιγα ομως πηγαμε στο ATMOS. Ναι αυτο ηταν η αλλη μου μεγαλη μου επιθυμια μ αυτους τους αχωνευτους Kraftwerk (τωρα τι μ επιασε πρωι πρωι και κατεβαζω μουσικη τους δεν ξερω).
Ξεκιναει λοιπον η ιεροτελεστια. Πρωτα ο προβολεας. Ο ΣΟΝΥ σε ΣΤΙΟΥΑΡΤ. Τι υπεροχος συνδιασμος. Χαρμα ειδεσθαι.
Αρχιζει η ταινια. Και...κλαμα. Πολύ κλαμα ρε παιδια. Δεν υπαρχει αυτό το πραγμα. Απλα δεν υπαρχει. Εδω πλεον ακους όλα τα ηχεια. Ναι ολα. Ο μαστερας σου τα δινει σε όλα. Κι αυτό από μια εγγραφη τουλάχιστον δεκαετιας. Ναι με βεβαιοτητα μπορω να πω ότι είναι καλυτερο ποιοτικα εχω ακουσει.

Ειμαι σιγουρος όταν η βιομηχανια της μουσικης θα συγκεντρωθεί περισσοτερο σ αυτό κομματι, με τα μεσα που πλεον διαθετουν αυτά που θ ακουμε δεν θα εχουν καμμια απολυτως σχεση με την ποιοτητα του παρελθόντος. Βεβαια το ζητουμενο γι αυτους παντα είναι η εμπορικη επιτυχια.

Παντως αν καποιος νιωθει τυψεις ότι πλεον ακουει μουσικη (σε ατμος) από ψηλα από πισω από το πλαι. Νομιζω ότι πολύ γρηγορα θα ξεχασει την πεπατημενη. Όταν κατι σου προσφερει μοναδικη απολαυση πολύ ευκολα ξεπερνάς φραγμους του παρελθόντος.

Σαφως ένα πολύ σημαντικο ζητημα είναι αν καποιος εχει χωρο - χρημα να στησει ένα πολυκαναλο συστημα. Εδώ όμως βαλαμε μεγαλες τραπεζαρίες στα σαλονια απ εκει που καποτε οι προηγουμενοι καθόντουσαν στο πατωμα σε σοφραδες. Τωρα μπήκανε καρεκλες - πολυθρόνες και τεραστια τραπεζια. Βαλαμε τηλεοράσεις 50 ιντσων απ εκει που είχαμε 15 ιντσων. Ε ας μπει και το μουλτιτσανελ που μας προσφερει μεγαλυτερη απολαυση.

Παντως προσωπικα κι αφου εμεινα κανα εξαωρο γεματο στου Κωστα (βλέπετε είμαι απολυττα συνεπης με τους αρχικους σχεδιασμούς :drinks: ) εφυγα γεματος από μοναδικες εμπειριες ακουστικες. Ενθουσιασμο για ότι ακουσα. Προβληματισμο για την πορεια μου για τον τροπο που οπωσδήποτε πρεπει να ολοκληρωθεί το πολυκαναλο εγχείρημα. Παντα σε πιανει το μερακι να το κανεις οσο γινεται πιο γρηγορα.

Κι εδώ θα ηθελα να συμπληρωσω ότι προσωπικα από το 3.1 που διαθέτω είμαι απολυτα ικανοποιημένος. Θεωρω μαλιστα ότι, η πιο σημαντικη δουλεια που εκανα ηταν οι μπασοπαγιδες. Κι αυτό το μοντελο πατεντα επισης από τον Κωστα. Όμως ένα είναι σιγουρο. Ότι βαδιζω με σχεδιο. Προσθετω σταδιακα μοναδες. Τωρα προμηθευτικα διαχυση για τον πισω μου τοιχο. Μετα παω στην οροφη. Και καταληγω στο πατωμα. Όταν με το καλο τα καταφερω θα προσθεσω και τις υπολοιπες μοναδες στο ηχοσυστημα. ΕΙπαμε υπομονή.

Ένα μεγαλο ευχαριστω στον Κωστα για την φιλοξενια. Πολύ καλη παρεα. Τις καλυτερες μου ευχες μου για τις γιορτες και να χαιρεται ότι εχει δημιουργησει με μεγαλες θυσιες.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
Πηγα κατά τις 7 το απόγευμα με σκοπο να μεινω κανα διωρο
Ναι, μόλις πήγε 02:00 έφυγες...:tongue:

Εγώ σ'ευχαριστω για την παρέα σου Βασίλη, πάντα τη χαίρομαι, σα δάσκαλος και προπονητής που είσαι υψηλής κατηγορίας στο σκάκι, πάντα έχεις ένα ιδιαίτερο τρόπο να διδάσκεις στους μαθητές που σ'ακούν, α, μη ξεχάσω, σ'ευχαριστώ και για τα SACD ;)

Ήπιαμε 4-5 δυνατά μαλτ, από υψηλές κατηγορίες, ξακουστά στο χώρο των μαλτ. Βεβαίως και τα συνοδευτικά ήταν αναλόγου κατηγορίας, ακόμα και το πιο απλό κασέρι, με τρούφα ήταν. 8-)


ΥΓ.1. Τα SACD θα επιστραφούν, μόλις αντιγραφούν στο σκληρό να παίζουν μέσω ρουν. Αυτό ήταν εξ'αρχής το σενάριο.
:party:

ΥΓ.2. Πέραν από τις υπέροχες μουσικές που ακούσαμε από δικάναλο φορμά με απμίξινγκ, όπου εκεί το κύριο χαρακτηριστικό είναι η ενιαία και συμπαγής μουσική σκηνή που στήνεται μπροστά σου, ας κρατήσουμε 2 σημεία από τον Βασίλη, ένα για τον ήχο του πολυκάναλου SACD:

Ε ναι αυτό πρεπει να τ ακουσεις. Δεν αρκει η θεωρια. Πρεπει να τ ακουσεις για να διαπιστωσεις πως παιζει. Οποτε θεωρω τον εαυτο μου τυχερο.
Και εν συνεχεία για τον immersive ήχο της μουσικής σε Atmos:

Και...κλαμα. Πολύ κλαμα ρε παιδια. Δεν υπαρχει αυτό το πραγμα. Απλα δεν υπαρχει.
:drinks:
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
αυτό ήταν το εισητηριο;
Ναι. :drinks:

Με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει αφορμή, σιγά σιγά για τον καθένα, να στήσει ένα ανάλογο σεταπ ώστε να το απολαμβάνει και στο χώρο του. ;)

Ειδάλλως, θα το έχει στη δικιά του κατοχή, στη συλλογή του, να το ακούει δικάναλα, και να θυμάται πως το άκουσε πολυκαναλα. Αν αντέξει. :gotcha:

Ο Βασίλης προς το παρόν με 3 ηχεία, δε μπορεί να το ακούσει. Χάνει 2 κανάλια, που παίζουν περιεχόμενο που δεν υπάρχει στα υπόλοιπα κανάλια. Του το απέδειξα αυτό. Μόλις πάρει 2 ακόμα δορυφοράκια, θα είναι έτοιμος να παίζει SACD. Νομίζω πως μετά το χθεσινό, δεν αργεί αυτή η ώρα. ;)
 
Last edited:

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Παντως την επομενη φορα θα παω να δω ταινια.

Θα κλεισω πισω θεση (αν με πιασει ο υπνος μην μας παρουν χαμπαρι :rofl: )

Με τα ουισκακια μια χαρα οδηγησα. Αυτα τα Μαλτακια τα πινεις και δεν καταλαβαινεις τιποτα.
Κωστα κατι ασχετο. Το ηχειο το δικο μου μπαινει ...ξαπλωτό? Μιλαω γι αυτό που είναι στο κεντρο.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.658
Στο πολύ γνωστό αυτό κομμάτι των Πινκ, το wish you were here:


Όλη η εισαγωγή του τραγουδιού, στην οποία ακούγεται ένα ραδιόφωνο που μαζί με παράσιτα παίζει την γνωστή μελωδία με κιθάρα, στο πολυκάναλο SACD ακούγεται μόνο από το δεξί σαραουντ ηχείο. Αν κλείσεις αυτό το ηχείο, δεν ακούγεται καθόλου. Κιχ. Από πουθενά. Μπάι μπάι εισαγωγή, την έχασες.

Το όμοιο ισχύει για πολλούς ακόμα ήχους. Βγαίνουν μόνο από 1 ηχείο στα 5 ή 7, αναλόγως παραγωγής. Αν δεν έχεις τον απαραίτητο αριθμό ηχείων, χάνεις εντελώς όλες αυτές τις πληροφορίες, χάνεις τα κανάλια ολόκληρα και το περιεχόμενό τους, δε γίνεται δουλειά..

Το ηχειο το δικο μου μπαινει ...ξαπλωτό? Μιλαω γι αυτό που είναι στο κεντρο.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, θα πρέπει μόνο να δω τις αποκρίσεις εκτός άξονα σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο. Πιθανώς να δίνει γωνία η Άνταμ, διασποράς. Θα το ψάξω και θα σου πω. Αν γυρίζει το Τουίτερ κατά 90° πάνω στην καμπίνα, δεν τίθεται θέμα.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Στο πολύ γνωστό αυτό κομμάτι των Πινκ, το wish you were here:


Όλη η εισαγωγή του τραγουδιού, στην οποία ακούγεται ένα ραδιόφωνο που μαζί με παράσιτα παίζει την γνωστή μελωδία με κιθάρα, στο πολυκάναλο SACD ακούγεται μόνο από το δεξί σαραουντ ηχείο. Αν κλείσεις αυτό το ηχείο, δεν ακούγεται καθόλου. Κιχ. Από πουθενά. Μπάι μπάι εισαγωγή, την έχασες.

Το όμοιο ισχύει για πολλούς ακόμα ήχους. Βγαίνουν μόνο από 1 ηχείο στα 5 ή 7, αναλόγως παραγωγής. Αν δεν έχεις τον απαραίτητο αριθμό ηχείων, χάνεις εντελώς όλες αυτές τις πληροφορίες, χάνεις τα κανάλια ολόκληρα και το περιεχόμενό τους, δε γίνεται δουλειά..


Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, θα πρέπει μόνο να δω τις αποκρίσεις εκτός άξονα σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο. Πιθανώς να δίνει γωνία η Άνταμ, διασποράς. Θα το ψάξω και θα σου πω. Αν γυρίζει το Τουίτερ κατά 90° πάνω στην καμπίνα, δεν τίθεται θέμα.
αναβω τη Συστηματαρα ...
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.138
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top