Έχω μία απορία...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Re: Απάντηση: Re: Έχω μία απορία...

Ο ανθρωπος πουλαει οριακα πανω απο το κοστος, που χρημα για Handmade outfit.
Έλα μωρέ που δεν έχει 150ε για μια γραβάτα της προκοπής..

(Πουλάει όντως οριακά πάνω απ το κόστος;Δλδ ξέρεις πόσο του πάει να τα φτιάξει;)

Reaction score
10
Γιώργο άκουσα τα μεγάλα πέρυσι στο Μοναχο και είναι πιθανότατα ότι καλύτερα έχω ακούσει! Με τον Βλασσαρα ήμουν ας πει και αυοτς τη γνώμη του! Μάλιστα ο μπαγασας έδωσε στον τυπακο και ένα δικό του cd!;)

για δες στο stereophile πρέπει να έχει μετρήσεις του μεγάλου! (είμαι εκτός σπιτιού)!

Reaction score
777
The cabinets are fully CNC-machined from solid slabs of aircraft-grade aluminum, with tightest tolerances on the market. No wood, no cost-saving die-cast or extruded panels and no plastic.

Κ
Κοίτα γενικά χωρίς να έχω ακούσει το ηχείο ή να το γνωρίζω...Δέν καταλαβαίνω ο τύπος γιατί χρησιμοποιεί μεταλλική καμπίνα και μάλιστα εμφανίζει το αντίθετο-ξύλο,πλαστικό- ως αρνητικό τη στιγμή που αποδεδειγμένα το χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες ηχείων...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Re: Έχω μία απορία...

(...)

Δέν καταλαβαίνω ο τύπος γιατί χρησιμοποιεί μεταλλική καμπίνα και μάλιστα εμφανίζει το αντίθετο-ξύλο,πλαστικό- ως αρνητικό τη στιγμή που αποδεδειγμένα το χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες ηχείων...
Να σου πω εγώ που καταλαβαίνω. Πρώτον, ο συγκεκριμένος μούργος νομίζει ότι απευθύνεται σε τίποτα ιθαγενείς, που νομίζουν ότι το CNC είναι κάτι σαν απόκρυφη επτασφράγιστη τεχνολογία κατασκευής βομβών μπουρδουκλωνίου-496, και την κατέχει μόνο η NASA για να μετακινεί πλανήτες και να χειραγωγεί τα ωροσκόπια.

Δεύτερον, λέγοντας ότι "The crossovers is designed using proprietary software, developed entirely in-house, with the exclusive ability to optimize both frequency response and phase simultaneously. This technology allows for the flattest frequency response ever measured (by several independent laboratories), combined with the lowest relative phase..." ο συγκεκριμένος μούργος είναι και εντελώς άσχετος. ΑΣΧΕΤΟΣ.

Και ανεξαρτήτως αυτών, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ. Ούτε καν αυτό...

Reaction score
10
Πρώτα από όλα, επειδή έχω δουλέψει πολύ σε CNC στο πανεπιστήμιο το να κατασκευάσεις ηχείο από μασίφ κομμάτι αλουμίνιο, πίστεψε με δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στο κόσμο.

Κώστα δεν ξέρω τι λες εσύ πάντως ο Atkinson αφού το μέτρησε συμφώνησε ότι μετράει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο έχει μετρήσει.

Σας χαλάει που κάτι ακριβό μετράει απίστευτα ε? :136:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Έχω μία απορία...

[διαβολικός]

Yeah, right! Πάρε άλλη μια αλουμινένια κάσα φτιαγμένη με CNC. Μαζί με χιλιάδες ώρες πάνω στο Orcad, μαζί με τόνους μυαλού μέσα στο Leopard, χρεώνεται 1250 ευρά. Κάνε τώρα σύγκριση με το κουτί του θρασύ χατζηπαπάρα, που θέλει να πουλήσει μια αλουμινένια κάσα με δυό μεγαφωνάκια, δυό-τρία πηνία κι άλλους τόσους πυκνωτές και δυό ματσάκια καλώδιο για 30.000 δολλάρια.

[/διαβολικός]

Reaction score
10
Tι μου συγκρίνεις τώρα? Το ένα κόβεται από ένα κομματάκι αλουμινίου πάχους 5 εκ και το άλλο από τουλάχιστον 60εκ.

Γιατί φτηνό είναι τo Laptop?

Τέλος πάντων, έτσι και αλλιώς απόδοση αγοράζεις όχι κόστος κατασκευής.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

....
Όταν κάποιο άνθρωποι έχουν φάει τη ζωή τους στις σπουδές και στις έρευνες, έχουν "φάει" χοντρό χρήμα σε εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις, έχουν ταλαιπωρήσει και μερικούς χιλιάδες ακροατές με blind test, έχουν..., έχουν.. έχουν... για να μελετήσουν κάποια πράγματα, καταλαβαίνεις ότι το τι νομίζω εγώ ή εσύ, που έχουμε ασχοληθεί μόνο φιλοσοφικά και σε επίπεδο καφενείου με το αντικείμενο, δεν έχει και πολύ σημασία.
....
Τι ακριβώς πρέπει να έχει σπουδάσει ένας κατασκευαστής για να είναι μάγκας και επιστήμονας ?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Καλημερα σας κυριες και κυριοι.......
Για μενα επιτυχημενος ειναι αυτος ο κατασκευαστης οπου .......οποιος καταναλωτης αγορασει το προιον του ειτε ειναι ηχειο,ειτε ενισχυτης,ειτε προ,η διαλλιεχτε οτι αλλο θελετε,τον κανουν να λεει ειτε μεσα του ειτε εξω του οτι το συγκρκριμενο προιον θα ειναι το τελευταιο που θα φυγει απο το σπιτι του(ακομα και να του περισσευουν φραγκα για νεες αγορες) η να λεει με απολυτη ειλικρινεια στον εαυτο του και στους αλλους την εκφραση......ενταξει το εχω (το ταδε προιον )9 χρονια αλλα ρε πουστη μου τι αλλο θα μπορουσα να παρω που να ειναι καλλιτερο απο αυτο η θα μπορουσε να παιξει καλλιτερα???????

Τωρα για τα YG τα ηχεια το σιγουρο ειναι οτι ειναι καραπανακριβα του καρακερατα!!!!!!!!
Δεν ξερω αν το αλουμινιο ειναι τοσο καλα σμιλευμενο απο το CNC ΜΑΡΑΦΕΤΙ και ειναι σαν φρεσκο κωλομερι νεανιζουσας παρθενας αλλα σιγουρα θεωρω την τιμη τους υπερβολικη(138000 ευρα για τα μεγαλα μοντελα τους).

Βεβαια θα ηθελα να ομολογησω και κατι με πασα ειλικρινεια-αλλωστε μηχανακια δεν πουλαω ουτε εχω κανενα κοντρατο με κανεναν σας-περισυ στο Μοναχο που ειμαστε παρεουλα με τον διαβολικο και ακροαζομαστε τα διαφορα μηαχανακια τα ηχεια της YG για μενα ηταν το καλλιτερο ακουσμα...εντιμως σας μιλαω.....με στειλλανε με το παιξιμο τους .......φυσικα δεν θα τα αγοραζα γιατι δεν εχω τα τοσα φραγκα που ζητανε....αν ομως ειχα....παιδια .....θα τα αγοραζα.....τι να πω ψεματα????
Σιγουρα υπαρχουν και θα υπαρχουν υπερβολες και ηλιθια εκμεταλλευση απο πολλους κατασκευαστες που ξευτυλιζουν και τον εαυτο τους και το χομπι μας με αυτες τους τις ενεργειες αλλα να ειναι καλα ο Θεουλης που μας εδωσε κριση ωστε να μπορουμε να ριχνουμε πορτες στους διαφορους ουρανιους παπαρογκουρουδες κατασκευαστες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιαυτο σας λεω παρτε ενα ζευγαρακι 802 να ησυχασετε...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν προκειτε να σας λειψει ουτε μια νοτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Σας χαλάει που κάτι ακριβό μετράει απίστευτα ε? :136:
Αν το πάρουμε από πλευράς μετρήσεων τότε να πάρουμε τα Κ+Η που είναι η ευκαιρία του αιώνα..

Αν το πάρουμε από πλευράς ήχου, θεωρείς ότι μπορεί να σταθεί δίπλα σε ένα full range ηχείο όπως το B&W 800D [σε ένα σοβαρό σύστημα (που δεν παίζει σε χώρο 15 τ.μ.)];

Τι ακριβώς πρέπει να έχει σπουδάσει ένας κατασκευαστής για να είναι μάγκας και επιστήμονας ?
Λίγο άκυρη η ερώτηση διότι μία σοβαρή επιχείρηση δεν μπορεί να είναι one-man show, ακόμα κι αν βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

φυσικα δεν θα τα αγοραζα γιατι δεν εχω τα τοσα φραγκα που ζητανε....αν ομως ειχα....παιδια .....θα τα αγοραζα.....τι να πω ψεματα????
Βλάση μου, κι εγώ αν ήμουν στη λίστα του Forbes θα τα αγόραζα όλα, θα τα έβαζα στο dedicated σπίτι που θα τους είχα στήσει, θα τα άκουγα και, πότε-πότε, μπορεί να έβαζα και φωτιά σε κανένα να ανεβάσω το video στο youtube..
Αλλά ειλικρινά, στα 18 χιλιάρικα θα έπαιρνες το YG;
Αυτός που έχει σκάσει τα 140.000 για να πάρει το μεγάλο και ψάχνει κι ένα μικρότερο για το γραφείο του ή το... bedroom για να τα κάνει σετάκι, ΟΚ, να το καταλάβω....

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Λίγο άκυρη η ερώτηση διότι μία σοβαρή επιχείρηση δεν μπορεί να είναι one-man show, ακόμα κι αν βρίσκεται στο ξεκίνημά της.
:137:....Ωραία !

- Πόσοι χρειάζονται σε μια σοβαρή εταιρεία για την κάνουν "μαγκιόρα" ?
- Τι πρέπει να έχουν σπουδάσει και γενικά τις γνώσεις απαιτούνται ?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Άλλη άκυρη ερώτηση. Όρεξη έχεις πρωί-πρωί; :136:

Μπορεί να είναι 20 άτομα που μυρίστηκαν τα κορόιδα και το χρήμα και μπήκαν να 'κονομήσουν, αντιγράφοντας σχέδια που βρήκαν στο internet ή σε βιβλία του '60, άρα προσωπικά δε μου κάνουν.. Αν κάποιος νοιώθει καλά να τους τα σκάσει και γενικώς να συντηρεί τέτοια άτομα στον χώρο, he can be my guest..

Από την άλλη μπορεί να είναι και 4-5 άτομα, αρκεί να έχουν σωστή νοοτροπία (εκεί είναι το κλειδί) και φυσικά το μυαλό και το κεφάλαιο ώστε να κάνουν outsourcing τα κομμάτια της δουλειάς που δεν έχουν την τεχνογνωσία ή τα μέσα να κάνουν οι ίδιοι.. :126:

Πάντως όχι μουσικός.

Ανάλογα πόσο χοντρά θες να χωθείς, απαιτούνται κι άλλα πράγματα.
Δεν είναι το ίδιο π.χ. να πρέπει να φτιάξεις in-house δικά σου μεγάφωνα με το να τα παραγγέλνεις στη ScanSpeak.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.884

Bασικά με 75.000Ε είναι στη πόρτα σου το YG Anat Professional Monitor.
αμα το έδιναν με ένα μηδενικό λιγότερο, θα αποτελούσε μια τίμια πρόταση.:126:

αλλά με 3 μηδενικά, δε παίζει καλά. χάλια παίζει....:141:

(η YG εμφανίζει χαρακτηριστικά για το ηχείο της αυτό φλατ απόκριση συχνότητας και μιλάει για το πιο ουδέτερο κι αχρωμάτιστο ηχείο έβερ μέιντ. Αυτά τα κάνει και το Κ+Η, σε μικρότερο κοστολόγιο και με ενσωματωμένους πολλαπλούς ενισχυτές, ντακ και κυκλώματα ισοστάθμισης χώρου. Πείτε μου τώρα με ποια λογική να προτιμήσουμε τα YG έναντι των Κ+Η... ε, δις ιζ χάλι-εντ.)

sk

Reaction score
501

Πάντως αυτό το «κατασκευαστής» μάλλον αδικείται, όσο το αφήνετε να εμπεριέχει και το «έμπορας».
Για μένα είναι δυο διαφορετικά πράγματα – έστω και αν τα αντιπροσωπεύει ο ίδιος άνθρωπος στις one man show εταιρείες.
Γιατί ναι μεν μάγκας είναι ο έμπορας που πουλάει με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, μάγκας κατασκευαστής όμως είναι αυτός που φτάνει σε ισάξιο αποτέλεσμα / κατασκεύασμα, με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Ή αν θέλετε, αυτός που καταφέρνει να «εξαλείψει» τις εγγενείς αδυναμίες των όποιων υλικών χρησιμοποιεί, φτάνοντας τελικά να τα «ξεζουμίσει» περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Έχω μία απορία...

Πάντως αυτό το «κατασκευαστής» μάλλον αδικείται, όσο το αφήνετε να εμπεριέχει και το «έμπορας».
Για μένα είναι δυο διαφορετικά πράγματα – έστω και αν τα αντιπροσωπεύει ο ίδιος άνθρωπος στις one man show εταιρείες.
Γιατί ναι μεν μάγκας είναι ο έμπορας που πουλάει με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, μάγκας κατασκευαστής όμως είναι αυτός που φτάνει σε ισάξιο αποτέλεσμα / κατασκεύασμα, με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Ή αν θέλετε, αυτός που καταφέρνει να «εξαλείψει» τις εγγενείς αδυναμίες των όποιων υλικών χρησιμοποιεί, φτάνοντας τελικά να τα «ξεζουμίσει» περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Όλε! :126:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Πείτε μου τώρα με ποια λογική...
Reason has nothing to do with it...
Παρεμπιπτόντως, αυτός ο τύπος της YG δε μοιάζει με μια πιο αδύνατη version του Αϊβαλιώτη του ΛΑΟΣ;
Ξέρετε αυτού του τύπου που κόπτεται υπέρ των στρατιωτικών και του στρατεύματος αλλά ο ίδιος προτού εκλεγεί δεν είχε πάει Στρατό, και κατόπιν, ως βουλευτής, υπηρέτησε μόνο 45 ημέρες...

Reaction score
4

Άκου γιατί το πάμε γύρω-γύρω με πολλά θέματα και επαναλαμβανόμαστε, αλλά διαφορετικά κάθε φορά. :132:

Εδώ έκανα ένα θέμα αλλά δεν προχώρησε...., ξέρεις που το πήγαινα..?
Την "λέμε" στου Χαηεντάδες γιατί παραλογίζονται και... "νομίζουν".., "πείθονται".., "τους αρέσει να διαφέρουν" κτλ αλλά κυρίως γιατί "δεν ξέρουν"
Να πάμε στην άλλη άκρη..
- "Ποιος ξέρει" ??
- Ένας που μπορεί να εξετάσει περισσότερο+καλύτερα το αντικείμενο. (συμφωνείς?)

Το "καλύτερο" είναι συγκριτικό (και όχι συγκεκριμένο) οπότε χρειάζεται και κάτι ακόμα.
"Ο Μήτσος είναι ψηλότερος του Τάκη".
Αυτό μετριέται και αποδεικνύεται αλλά εξετάζεις κάτι συγκεκριμένο (ύψος)
Αν πεις "ο Μήτσος είναι καλύτερος του Τάκη" (γενικά) για να σταθεί πρέπει να το αιτιολογήσεις.
Και πάλι όμως δεν είναι απόλυτο μια και έχεις το υποκειμενικό (πχ. όμορφος)

Οι εταιρείες λοιπόν ή οι κατασκευαστές δεν μπορούν να συγκριθούν αν δεν ορίσεις σε τι.
Έτσι το δικό μου αποτέλεσμα είναι ότι πολλές φορές ο "Orthologisteeς" μοιάζει με τον Ηι-Εντά γιατί φαίνεται ότι δεν ξέρει (τι ψάχνει+τι θέλει).
Θεωρεί το 0.68 καλύτερο του 0.64 χωρίς να ξέρει αν αυτό είναι κάτι ακουστό ή όχι και πως επιδρά σε αυτό που ψάχνει (ήχος).

Για να μην το μακρύνω κιάλλο θα σου πω ότι όποιος ασχολείται με αυτό το "χόμπι"(?) πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος !!!
(ότι αφορά "μετρήσεις", "τιμές", "χαρακτήρα", "είδος", "τεχνολογία" κτλ.)

Επίσης μου φαίνεται αστείο να πιστεύουν μερικοί ότι οι ίδιοι (με 10 χρόνια ενασχόλησης και έχοντας ξοδέψει χιλιάδες ευρώ) μπορούν να "φέρουν" ένα ηχείο εκεί που "πρέπει" + "εκεί που είναι σωστό" αλλά ο κατασκευαστή όχι. :137:

Επειδή φαντάζομαι ότι θα ξέρεις τα "περί χώρου ακροάσεων" πες μου τα παρακάτω:
- ποιος είναι ο καλύτερος χρόνος αντήχησης και γιατί ?
- Πρέπει να μετράμε με ροζ ήχο ή λευκό και γιατί ?
(μηχανήματα)
- Ποια είναι η καλύτερη ευαισθησία ηχείου ?
- Πόσων δρόμων είναι το καλύτερο ηχείο ?
- Ποια τεχνολογία...?
κτλ
κτλ.
-Δεν πιστεύω και αυτές οι ερωτήσεις να σου φαίνονται αόριστες-

Αν τα παραπάνω έχουν συγκεκριμένες τιμές αυτό που προσεγγίζει το απόλυτο είναι το καλύτερο.
Όρισε λοιπόν το "καλύτερο" στις παραπάνω ερωτήσεις και θα σου πω μετά για την απορία που έθεσες στην αρχή. :126:

Reaction score
777
Να σου πω εγώ που καταλαβαίνω. Πρώτον, ο συγκεκριμένος μούργος νομίζει ότι απευθύνεται σε τίποτα ιθαγενείς, που νομίζουν ότι το CNC είναι κάτι σαν απόκρυφη επτασφράγιστη τεχνολογία κατασκευής βομβών μπουρδουκλωνίου-496, και την κατέχει μόνο η NASA για να μετακινεί πλανήτες και να χειραγωγεί τα ωροσκόπια.
Ναι η αλήθεια είναι οτι ξέχασα να αναφέρω οτι τι cnc "καρφώνει" βιοτεχνία όπως και το home cros.

Πρώτα από όλα, επειδή έχω δουλέψει πολύ σε CNC στο πανεπιστήμιο το να κατασκευάσεις ηχείο από μασίφ κομμάτι αλουμίνιο, πίστεψε με δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στο κόσμο.
Όχι είναι πολύ απλό.Είναι τόσο απλό που είναι πιο απλό απο τον τόρνο και τα λοιπά μηχανουργικά μηχανήματα.Είναι τόσο απλό που το διδάσκεσαι στο πανεπιστήμιο στο πρώτο έτος.

:137:....Ωραία !

Δέν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ερώτηση.Η σωστή ερώτηση είναι τί κάνει μία εταιρεία σοβαρή.Δέν είναι δυνατόν εγώ να σπουδάσω μηχανικός και αύριο να ανοίξω μία εταιρεία που πουλάει τεχνολογία και να έχω το θράσος να θεωρήσω την εταιρεία μου σοβαρή.Ας πούμε η intel.Η intel είναι τεράστια εταιρεία.Τροφοδοτείται με έρευνα απο δεκάδες πανεπιστήμια.Το κομπιούτερ που αγοράζεις και το έχεις δεδομένο είναι αποτέλεσμα εκατομμυρίων ευρών έρευνας και όχι μίας αντιγραφής κυκλωμάτων του 50.Η intel έχει support απο εκατοντάδες μηχανικούς και όχι απο έναν τύπο που ανακάλυψε το cnc και έφτιαξε ένα ηχείο που μετράει σωστά.Είναι άλλο το να πετύχεις ένα σωστό ηχείο που γινόταν και τη δεκαετία του 70 και άλλο το να δημιουργήσεις τεχνολογία.Η εταιρεία που δημιουργεί τεχνολογία είναι σοβαρή.Οι άλλες απλά αντιγράφουν...
Στο hi-end υπάρχουν εταιρείες όπως η b&w,kef,focal που δημιουργούν τεχνολογία.Οι άλλες απλά αντιγράφουν πρότυπα κυκλώματα με απλή βλτιστοποίηση των υλικών και της ποιότητας κατασκευής...Εν μέρη δέν είναι κακό κ αυτό...Αλλα το να μου πουλήσει το cnc aluminum aircraft potatoes λές και αποτελεί δείγμα ως προς αντιγραφή το θεωρώ σφάλμα του marketing της "εταιρείας" αυτής...όπως και το παπούτσι του...:142:

Reaction score
10
Ναι η αλήθεια είναι οτι ξέχασα να αναφέρω οτι τι cnc "καρφώνει" βιοτεχνία όπως και το home cros.

Όχι είναι πολύ απλό.Είναι τόσο απλό που είναι πιο απλό απο τον τόρνο και τα λοιπά μηχανουργικά μηχανήματα.Είναι τόσο απλό που το διδάσκεσαι στο πανεπιστήμιο στο πρώτο έτος.

Όχι δεν είναι απλό, θέλει πολύ χρόνο και πολύ χρήμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON