Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Και φυσικά, καμία επαφή με τα speedtests... Το ίδιο speedtest να τρέξω άλλη ώρα και άλλη μέρα, απλά τα αποτελέσματα δεν θα εχουν καμία σχέση...
Καμμία επαφή αν το ερώτημα είναι "ποιο είναι το max της ταχύτητάς μου σε εργαστηριακές συνθήκες".
Αυτό όμως είναι ένα ανούσιο ερώτημα, όταν όλοι ξέρουμε ότι οι "εργαστηριακές" συνθήκες δεν υπάρχουν ούτε στο εργαστήριο.

Το ζητούμενο είναι ποια είναι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής μου τη δεδομένη στιγμή που πραγματοποιώ το τεστ, και το speedtest.net προσωπικά μου το λέει με μεγάλη ακρίβεια, ειδικά αν το τρέξω 3-4 φορές και βγάλω το μ.ο.

Reaction score
173
Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Μπορει να μου πει καποιος γιατι με το Flashget πιανω τη μεγιστη ταχυτητα ενω αν κατεβασω το αρχειο απλα μπορει να ειναι πολυ χαμηλοτερη;Το εχω τσεκαρει πολλες φορες αλλα ακρη δε βρηκα.

Reaction score
0

Το ζητούμενο είναι ποια είναι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής μου τη δεδομένη στιγμή που πραγματοποιώ το τεστ
Oχι, αυτό που θα δεις δεν είναι η πραγματικη σου ταχύτητα την δεδομένη στιγμή, αλλά ενα αποτέλεσμα που εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες... Το οποίο μπορεί να είναι από πολύ κοντά εως πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Και για να δεις πόσο σχετικά είναι τα speedtests, τρεξε ένα με σερβερ της Ελλάδος (πανω στην ΟΝ), ένα με σερβερ Ευρώπης, ένα με Αμερικής, και ένα με σερβερ Αυστραλίας...

Reaction score
0

Μπορει να μου πει καποιος γιατι με το Flashget πιανω τη μεγιστη ταχυτητα ενω αν κατεβασω το αρχειο απλα μπορει να ειναι πολυ χαμηλοτερη;Το εχω τσεκαρει πολλες φορες αλλα ακρη δε βρηκα.
Αν και το flashget δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ, σαν και τα άλλα download manager δεν είναι? Αυτά εχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν το ίδιο αρχείο με πολλαπλά connections, σε πολλά τμήματα ταυτόχρονα (seagments) και να τα ξαναενώνουν στον δίσκο σου πάλι στο αρχικό αρχείο... Είναι δλδ σαν να κατέβαζες πολλά αρχεία μαζί, χρησιμοποιώντας αθροιστικά το b/w σου...

Reaction score
7

Oχι, αυτό που θα δεις δεν είναι η πραγματικη σου ταχύτητα την δεδομένη στιγμή, αλλά ενα αποτέλεσμα που εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες... Το οποίο μπορεί να είναι από πολύ κοντά εως πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Νομίζω ότι λέμε το ίδιο, με διαφορετικά λόγια.
Η πραγματική ταχύτητα μια δεδομένη στιγμή είναι ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα που λες (με συνυπολογισμένους όλους τους εξωγενείς παράγοντες).

Η ταμπακέρα, πιο απλά, είναι το "με πόσο κατεβάζω". Αυτό μπορεί να μετρηθεί για κάθε δεδομένη στιγμή (σα χαϊεντάς ακούγομαι :prof:). Το usenet είναι ένας τρόπος, το speedtest.net είναι ένας άλλος.
Ας μας πει και κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί usenet με τι ταχύτητα κατεβάζει και την ίδια στιγμή τι αποτελέσματα του δίνει το speedtest με 3-4 επαναλαμβανόμενα τεστ.

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Θα ξεκινήσω ανάποδα, ακόμα και αν ήμουν ΟΤΕ και η μέγιστη ταχύτητα d/l που θα μπορούσα να πιάσω ήταν... 6ΜΒιτ, και πάλι την 24άρα θα επέλεγα λόγο του upload στα 1ΜΒιτ. Για οποιαδήποτε χρήση που χρειάζεται upload, τα άλλα πακέτα είναι πολύ "λίγα".
Δεν χρειάζεσαι την βοήθεια μου, μπορείς να δεις και μόνος σου εδώ: http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
Απλά να θυμάσαι ότι αυτό που θα δεις θα είναι το θεωρητικό μέγιστο. Κοινώς υπολόγιζε χαμηλότερα... Πόσο? Εξαρτάται από την ποιότητα της γραμμής σου (αυτό χοντρικά φαίνεται από το SNR μας).
Το attenuation επίσης χοντρικά, εκφράζει την απόσταση μας από το dslam. Κανονικά δεν αλλάζει ποτέ, εκτος και αν μεταφερθούμε σε κάποιον εναλλακτικό οπότε μπορεί να αυξηθεί από λιγάκι, μέχρι αρκετά...

Μπορείτε να τα διαβάσετε αυτά, εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205
Τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά! :cool_4:
Thanks mate:cool_4:, πολύ χρήσιμα Links...κατατοπίστηκα πλήρως...

By the way το Zyxelάκι μου βγάζει τα εξής:

noise margin downstream: 23 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 27 db

noise margin upstream: 32 db
output power downstream: 20 db
attenuation upstream: 13 db

Δεν είναι και Super αλλά ούτε και χάλια απ'ότι κατάλαβα...
Προχωράω σε 24άρα γραμμή και ότι κάτσει :smoking:

Reaction score
49

Δεν είχα πάρει είδηση την κουβέντα σας εδώ, παλικάρια μου!!! :happy_4: :bravo:

Στην "κινητή τηλεφωνία" έβαλα κάποιες απορίες μου και τις μεταφέρω εδώ....

Δημητρόπουλος (moved from κινητή τηλεφωνία) said:
Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε σταθερή από τον ΟΤΕ (αλλά μέσω Tellas)
Και ADSL από την ΟΤΕΝΕΤ.
Πάμε παρακάτω....

Υπολογίζω λοιπόν περίπου το μηνιαίο κόστος:
ΟΤΕΝΕΤ (1024 Mbps) 20.50€ (+0.70€ έξοδα ταχυδρομείου)
ΟΤΕ (πάγιο τέλος) 16.50€ (περίπου...)
Tellas (κλήσεις) 16€ (περίπου)

Άρα μιλάμε περίπου για 54€/ μήνα περίπου

Αυτή τη στιγμή έχω κάνει (θεωρητικά) σύμβαση με Tellas για το δικό της δίκτυο. Μέσω του οποίου θα έχω απεριόριστες κλήσεις εσωτερικού προς όλα τα δίκτυα με κόστος 27€/ μήνα (τελικό κόστος με ΦΠΑ) και βεβαίως χωρίς πάγιο ΟΤΕ.
Διάβασα πιο νωρίς όμως το θέμα του diabolical (εδώ) και μπήκαν διαόλια στο κεφάλι μου (μάλλον φταίει το user name του Μιχάλη....:cool_11: )
Ότι δηλαδή η διακοπή από ΟΤΕ (λόγω Tellas) θα μου "φάει" και την ΟΤΕΝΕΤ.

Μετά από επικοινωνία με την Tellas ξεκαθαρίστηκε ότι το ιδιόκτητο δίκτυο της tellas θα δουλέψει Πάτρα περίπου 15 με 20 Φλεβάρη.
Το συμβόλαιό μου με την ΟΤΕΝΕΤ λήγει στις 28 Φλεβάρη.....

Χρονικά όλα είναι άψογα.....
Σταματάω την ΟΤΕΝΕΤ, ενεργοποιώ και την tellas και ως παροχέα ADSL και καθαρίζω....

Ακούστε κοστολόγιο τώρα...

Η Tellas στο δικό της δίκτυο (και με σημερινές τιμές πάντα) μου δίνει συνολικά με 40€ τον μήνα, δωρεάν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές και ταυτόχρονα και ADSL στα 12MBps....

Αν παραμείνω στην ΟΤΕΝΕΤ (πάντα με σημερινά νούμερα) θα πρέπει να πληρώνω 27€/ μήνα αλλά για 8άρα ADSL
Οπότε θα είναι 27 (ΟΤΕΝΕΤ) + 16.5 (πάγιο ΟΤΕ) + ?? (χρήση τηλεφώνου)
Επομένως (χωρίς να ξέρω πόσο θα στοιχίζει η χρήση τηλεφώνου) είμαι ήδη στα 43.50€

Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα για Tellas....
Ακόμα έχω δυνατότητα να ΜΗΝ ενεργοποιήσω την συνεργασία μου με την Tellas (έχω τουλάχιστον 15 μέρες ακόμα για να μπλοκάρω το "συμβόλαιο")

Τι λέτε??:happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
49

.
ομοίως.... said:
Και δύο ακόμα πραγματάκια (που μόλις μου ήρθαν στο μυαλό...)

1. Αν περάσω σε Tellas (τηλεφωνία & ADSL) γλυτώνω την διαδικασία των πολλών πληρωμών. Πληρώνω σε ένα μέρος όλο το θέμα...

2. Το router μου (για ασύρματο δίκτυο) δουλεύει και στην Tellas (ο τεχνικός μου ζήτησε να δω αν είναι ADSL2). Έχω το Linksys WAG354G που με καλύπτει μέχρι και ADSL2+. Επομένως και εδώ καλά ακούγεται το θέμα....

ομοίως 2..... said:
Εδώ και 2 βδομάδες έχουν σκάψει όλη την Πάτρα για να περάσουν οπτικές ίνες. Και μάλιστα μου έχει κάνει εντύπωση ότι έχουν σκάψει όλη την Πάτρα ταχύτατα και παντού!!!!
Με τον ρυθμό που κινούνται μετά τις γιορτές θα έχουν καλύψει και περιοχές λίγο πιο έξω από τα στενά όρια της πόλης....
Θα μάθω 100% ποια εταιρία είναι και μέσα στην βδομάδα θα ξέρω....
Και πιθανότατα να ξέρω και μέχρι που θα φθάσουν τα έργα!!

Η πλάκα είναι ότι το τεχνικό κέντρο της Tellas είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου!!! :crazy_3: :cool_4:

Reaction score
49

Εδώ είναι τα στοιχεία που μου δίνει το router μου.....

Linksys WAG354G said:
DSL Status: UP DSL Modulation Mode: GDMT DSL Path Mode: FAST Downstream Rate: 1024 Kbps Upstream Rate: 256 Kbps Downstream Margin: 26 db Upstream Margin: 28 db Downstream Line Attenuation: 38 Upstream Line Attenuation: 24 Downstream Transmit Power: 0 Upstream Transmit Power: 0

Reaction score
49

Kαι αφού σας ζάλισα, περιμένω να μου πείτε τη γνώμη σας!!!
Δεν κατεβάζω πολλά αρχεία.....
Βέβαια αύριο θα πάω να χτυπήσω έναν 500άρη Lacie που υπάρχει σε προσφορά στο Πλαίσιο με 100€ (αλλά αυτό θα γινόταν ανεξάρτητα της ταχύτητας της adsl αφού θα μου χρειαστεί για το PS3...)

Θεωρώ ότι και με 8άρα θα είμαι πολύ παραπάνω από τις πραγματικές ανάγκες μου, αλλά αν η διαφορά στα χρήματα είναι μικρή, γιατί όχι....

Αυτή τη στιγμή (για 1024) πληρώνω 20.50€
Και δεν θα ήθελα να απομακρυνθώ πολύ από αυτή την τιμή....

Η tellas μου ακούγεται πολύ δελεαστική αφού με ένα σύνολο 40€ μου εξασφαλίζει (???) πλήρες πακέτο τηλεφωνίας (απεριόριστες κλήσεις εσωτερικού) και γρήγορης adsl (σε 12άρα)
Θεωρητικά θα με καλύπτει από τα μέσα Φλεβάρη.....
Και το συμβόλαιό μου με την ΟΤΕΝΕΤ λήγει τέλη Φλεβάρη.....
Χρονικά είμαι άψογος.....

Τι κάνω παλικάρια μου???
Κάθομαι στα αυγά μου, ανανεώνω ΟΤΕ (για κλήσεις) και ΟΤΕΝΕΤ για adsl (ανεβασμένη πχ σε 4άρα ή 8άρα)?? Ακουμπάω έτσι τα 60€ σχεδόν....

Κόβω τα υπάρχοντα και πέφτω στη αγκαλιά της Tellas???

Παρατήρηση:
Με τον ΟΤΕ και την ΟΤΕΝΕΤ δεν είχα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Κάποιες βλάβες ή προβλήματα λύθηκαν σχεδόν άμεσα (μετά από τηλεφωνική βιαιότητα στην ΟΤΕΝΕΤ και με άμεση επαφή στον ΟΤΕ).
Μάλιστα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που την τελευταία φορά που υπήρχε πρόβλημα ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ ανήμερα την 28η Οκτωβρίου!!!

Από την άλλη, μέχρι ώρας και τα παιδιά στο τηλεφωνικό κέντρο της Tellas ήταν εξυπηρετικότατα. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω την after sales εξυπηρέτησή τους.....

Με ενδιαφέρει η σταθερότητα.
Να γυρνάω σπίτι και να ξέρω ότι θα έχω γραμμή.
Ανεξάρτητα αν την χρησιμοποιήσω ή όχι.....
Μέχρι ώρας η ΟΤΕΝΕΤ ήταν αξιόπιστη.
Έστω κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να κάνω restart του router μου (ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα)

Ουφφ....
Σας ζάλισα εεε???
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! :happy_4: :happy_4: :cool_4:

Reaction score
0
τι το θες το ιντερνετ κι εσύ βρε Γιάννη μας... ??????? :smoking_2:
δε βλέπεις εδώ τι τραβάμε .. :violent:

άστο να πάει στο διάολο ρε φίλε... :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
0

Δεν κατεβάζω πολλά αρχεία.....
Πολλοί το έχουν πει αυτό, και εγώ ανέμεσα τους... ε μετά ήρθε η πρόσκληση από το hdbits, και όλα άλλαξαν... :happy_2:

Οσο για τα υπόλοιπα. Τελλας φουλ εχει η αδερφή μου, και μάλιστα με linksys 354g, που ήταν το παλιό δικό μου ρουτεράκι και της το έδωσα για να είναι και ασύρματο όταν χρειάζεται.
Οι δικές μου εντυπώσεις... (δεν σημαίνει φυσικά ότι όλοι έχουν τις ίδιες).
Αρκετά γρήγορο ίντερνετ 12/1. :cool_4:
Ποιότητα τηλεφωνίας ψιλονορμάλ, αλλά 2-3 φορές δεν έπαιζε η τηλεφωνία για κάποια ώρα. Και άλλες 1-2 φορές το ίντερνετ. Αυτά κρατησαν 1-2-3 ώρες. Μια φορά που είχαν πεσει και τα δύο και ετυχε να ήμουν εκεί, προσπάθησα να πάρω το support... Απλά μετά από 35 λεπτά αναμονής, το έκλεισα και έφυγα, χωρίς να εχει απαντήσει κανείς.

Επίσης... κράτα μικρό καλάθι για της ημερομηνίες διαθεσιμότητας... και όχι μόνο για την τελλάς, για όλους... )(
Η γνώμη μου είναι καλύτερα να εβλεπες αν πράγματι θα ήταν διαθέσιμο το δίκτυο της την ημερομηνία που σε ενδιαφέρει, και μετά να έκανες την όποια κίνηση...

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Εχει να κάνει με διάφορους παράγοντες
  • Το πως δουλεύει το IP πρωτόκολο
  • Το τι bandwidth έχει κάνει allocate per stream από τη μεριά του server
  • Σε πόσα διαφορετικά site βρίσκεται το αρχείο που κατεβάζεις

Reaction score
1
Θα τρελλαθούμε....wall_1
Τί να πιστέψει κανείς :?:

Λοιπόν έχουμε ISP Forthnet 2play SOHO και στο Linksys WAG200G παίρνουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode:ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 10100 kbps
Upstream Rate: 509 kbps
Downstream Margin: 4 db
Upstream Margin: 26 db
Downstream Line Attenuation:40 db
Upstream Line Attenuation: 10.5 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 21 db

Το speedtest μου δίνει:
1) για σύνδεση με τον server της ΟΝ
Download 4108 kb/s & Upload 417 kb/s
2) για συνδεση με τον server του Παν/μιου Κρήτης
Download 8591 kb/s & Upload 421 kb/s

Σύμφωνα με το adsl calculator η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πάρω είναι
ADSL2+ : 12,02 mb/s
ADSL: 7,6 mb/s
Γνωρίζω ότι από το DSLAM της Αγ. Παρασκευής όντως απέχω (δυστυχώς) περίπου 3kms όπως υπολογίζει το adsl calculator (Γέρακας)... )(

Τελικά με τί ταχύτητα κλειδώνω ????:pc:

Υ.Γ. Ξέρει κανείς στο WAG200G που βρίσκω το SNR?

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

...

Από την άλλη, μέχρι ώρας και τα παιδιά στο τηλεφωνικό κέντρο της Tellas ήταν εξυπηρετικότατα. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω την after sales εξυπηρέτησή τους.....

Με ενδιαφέρει η σταθερότητα.
Να γυρνάω σπίτι και να ξέρω ότι θα έχω γραμμή.
Ανεξάρτητα αν την χρησιμοποιήσω ή όχι.....
Μέχρι ώρας η ΟΤΕΝΕΤ ήταν αξιόπιστη.
Έστω κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να κάνω restart του router μου (ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα)

Ουφφ....
Σας ζάλισα εεε???
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!! :happy_4: :happy_4: :cool_4:
Πλάκα κάνεις, μ' αυτά που λες ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος σήμερα
After sales support, αξιοπιστία, σταθερότητα είναι άγνωστες λέξεις για τους εναλλακτικούς

Reaction score
0

Downstream Margin: 4 db

Υ.Γ. Ξέρει κανείς στο WAG200G που βρίσκω το SNR?
Aυτό είναι. Με αποσυνδέσεις και λάθη μεταδοσης πως τα πας? (αν τα γραφει το linksys, δεν ξέρω...)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα του ΟΤΕ!!!!

Aυτό είναι. Με αποσυνδέσεις και λάθη μεταδοσης πως τα πας? (αν τα γραφει το linksys, δεν ξέρω...)
Eίχα ένα πρόβλημα πρόσφατα με το router το οποίο διόρθωσα σήμερα!
Για κάποιο άγνωστο λόγο κάποια μέρα κόλλησε μέσα στο ΑVsite...
Tίποτα μουλάρι! Ούτε μπρος, ούτε πίσω!

Εφαγε ένα reboot (οχι reset) το έσβησα και το ξανά άναψα.
Ξαναμπήκα μέσα αλλά από τότε με είχε πεθάνει στις αποσυνδέσεις και στα κολλήματα...
Τελικά από την προηγούμενη Παρασκευή τα leds της ADSL και internet ήταν τελείως σβησμένα!

Λόγω δουλειάς ασχολήθηκα σήμερα όπου διαπίστωσα ότι είχε χάσει όλα τα αρχικά settings που δίνει η Fnet.
Ξαναπέρασα τα βασικά settings του από την αρχή και επανήλθε.
Η μόνη διαφορά είναι ότι στο setup του router αντί για DSL modulation αντί για G.dmt που προτείνει η Fnet έβαλα ADSL 2+.
Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα... Λέτε???
Πάντως τώρα δείχνει να δουλεύει κανονικά.

Σημείωση σε παλιότερο τρέξιμο του speedtest είχα πιάσει ~9,5 Mb/s για το server της ΟΝ. Γι' αυτό τρελλένομαι τώρα!!!
Δεν ξέρω τί να πιστέψω!!!

Αυτά. Any ideas????

Reaction score
3
Αν πιάνεις ταχύτητες πάνω από 8Mbps, καλά έκανες κι έβαλες adsl2+
Επίσης για encapsulation βάλε PPPoE και multiplexing LLC

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.601
Members
38.472