Όταν Η Ανοησία Γίνεται Κακός Σύμβουλος......

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
δεν ξέρω τι βρήκε ο Lamm, ή Ηadd, ή ο Rasmussen, ή ο Ολλανδός της Sphinx, ή ο Serblin της Sonus......αλλά τα μηχανάκια τους παίζουν...
... Αγορά ικανού μεγέθους και τρόπο, (χρηματοδότηση και marketing ουσιαστικά), για να τα προωθήσει. Nothing more... Εκτός φυσικά των γνώσεών τους.

Παιδιά ας μην ψηνόμαστε. Οι εν λόγω κατασκευαστές δεν κέρδισαν το νόμπελ φυσικής, ούτε μαγειρεύουν κάθε μέρα μαγικό φίλτρο στο γαλάτικο χωριό. Φυσιολογικοί άνθρωποι είναι σαν κι εμάς... (Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως έχουν μεγαλύτερα αυτιά... :mrgreen: )

Όσο γι αυτούς που φιάχνουν αξιόλογα μηχανάκια, δεν είναι απαραίτητο να μας φωνάξουν (εμάς ή οποιονδήποτε άλλον) για να το πιστοποιήσουμε...

- Γιώργο επί της ουσίας δεν διαφωνούμε, σοβαρά μιλάω κι ας σε κουράζω. Νομίζω ότι τα προβλήματα και τις παραφιλολογίες, καθώς και τις συμβουλές τις χωριάτικες, δεν τις δίνουν σοβαροί άνθρωποι αλλά οι περί αυτών ημιμαθείς, με ελάχιστες λαμπρές όμως εξαιρέσεις.

Αλλά επαναλαμβάνω ότι όσο ανόητοι είναι αυτοί, άλλο τόσο είμαστε κι εμείς αν τις υιοθετούμε χωρίς την βασική συμβουλή (copyright g.kar.)... :wink:
Επειδή λοιπόν είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να ξεκοιλιάσουμε τέτοια μηχανάκια και να νομίζουμε ότι τα κάνουμε καλύτερα επειδή διαβάσαμε σε ένα site τον τάδε να προτείνει το τάδε και μας έστειλε και π.μ. να βελτιώσουμε το τάδε, επειδή έιχε απωθημένο να δουλέψει στη Madrigal ή στην Pass Labs ή δεν ξέρω εγώ που.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Έτσι όπως τα λες είναι.
Καμιά φορά, το γεγονός ότι κάποιοι έχουν την γνώση και το ταλέντο να φιάχνουν αξιόλογα μηχανάκια, τους κάνει να πιστεύουν ότι μπορούν να χεριάσουν τα πάντα.
Νίκο περιμένω και απάντηση εδώ: Αυτό βρε Νίκο δεν το κατάλαβα, ποιοί είναι αυτοί που έχουν ταλέντο και φτιάχνουν αξιόλογα μηχανάκια και δεν τους ξέρουμε και αφού φτιάχνουν αξιόλογα (για ποιον άραγε και πως πιστοποιηθηκε αυτό) γιατί δεν κάνουν εταιρεία να τα πουλήσουν

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο περιμένω και απάντηση εδώ: Αυτό βρε Νίκο δεν το κατάλαβα, ποιοί είναι αυτοί που έχουν ταλέντο και φτιάχνουν αξιόλογα μηχανάκια και δεν τους ξέρουμε και αφού φτιάχνουν αξιόλογα (για ποιον άραγε και πως πιστοποιηθηκε αυτό) γιατί δεν κάνουν εταιρεία να τα πουλήσουν
Γιώργο όλοι οι άνθρωποι με ταλέντο και γνώση, δεν είναι επιχειρηματίες για να καταφέρουν να προωθήσουν τις κατασκευές τους και να τις βάλουν σε παραγωγή. Οι λίγοι και τυχεροί είναι αυτοί που μοστράρουν στις βιτρίνες, τα περιοδικά, τα sites αλλά και τελικά στα σπίτια. Πολλές εταιρίες ως γνωστόν ξεκίνησαν και ενώ είχαν καλό προϊόν πάτωσαν εμπορικά ή απλά δεν κάνουν επιτυχία.

Επίσης κανένας από δαύτους δεν νιώθει την ανάγκη να σου - μου γνωστοποιήσει τις κατασκευές του, ούτε καν να εκτεθεί στην κριτική μου - σου. Επίσης το να κάνει κάποιος εταιρία και να... πουλήσει μπορεί να μην είναι καν αυτοσκοπός. Γεγονός είναι ότι πρόκειται για σπάνιο είδος το οποίο βέβαια, δεν έχει κάνενα δικαίωμα (για να είμαστε και εντός θέματος) να βάλει χέρι στα ενισχυτικά μου, αν εγώ δεν θέλω...

.........Εδώ υπήρχε μια υπερβολή........

- Τώρα για το άλλο με το απωθημένο που έχουν κάποιοι, συμφωνώ και επαυξάνω.

Reaction score
0
Σωστός. Η μόνη ένσταση είναι στα περί μεταπωλητικής αξίας. Χόμπυ κάνουμε όχι επενδύσεις...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ .ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ 4000Ε ΓΙΑ ΠΡΟΕΝΥΣΧΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΝΤΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ .ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΔΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ Η ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΡΑΧΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ.

ΕΣΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΣΑΚΩΝΙΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ.

ΕΔΩ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ G KAR [ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΗ ΜΕΧΡΙ 800Ε ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ 200 ΟΠΟΤΕ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ .ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕ 2000/5000/25000 Ε ΟΧΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Γιώργο όλοι οι άνθρωποι με ταλέντο και γνώση, δεν είναι επιχειρηματίες για να καταφέρουν να προωθήσουν τις κατασκευές τους και να τις βάλουν σε παραγωγή. Οι λίγοι και τυχεροί είναι αυτοί που μοστράρουν στις βιτρίνες, τα περιοδικά, τα sites αλλά και τελικά στα σπίτια. Πολλές εταιρίες ως γνωστόν ξεκίνησαν και ενώ είχαν καλό προϊόν πάτωσαν εμπορικά ή απλά δεν κάνουν επιτυχία.

Επίσης κανένας από δαύτους δεν νιώθει την ανάγκη να σου - μου γνωστοποιήσει τις κατασκευές του, ούτε καν να εκτεθεί στην κριτική μου - σου. Επίσης το να κάνει κάποιος εταιρία και να... πουλήσει μπορεί να μην είναι καν αυτοσκοπός. Γεγονός είναι ότι πρόκειται για σπάνιο είδος το οποίο βέβαια, δεν έχει κάνενα δικαίωμα (για να είμαστε και εντός θέματος) να βάλει χέρι στα ενισχυτικά μου, αν εγώ δεν θέλω...

Από την άλλη αισθάνεσαι αλήθεια χαϊεντόμετρο?... :!:

- Τώρα για το άλλο με το απωθημένο που έχουν κάποιοι, συμφωνώ και επαυξάνω.
Bρε Νίκο σε ρωτάω για να μάθω και εγώ, γιατί με ενδιαφέρει να πάω να ακούσω και επίσης γιατί είναι μαγκιά να φτιάξεις ένα άριστο μηχάνημα και μετά να το βάλεις σε γραμμή παραγωγής χωρίς προβλήματα και να φθάνει ή να ξεπερνάει σε ηχητική απόδοση μερικές από τις μηχανές που σου προανέφερα. Και έχω ανοιχτούς ορίζοντες μην νομίζεις ότι ακούω μόνο έτοιμες συσκευές, το highend σύστημα απαρτίζεται ΙΜΗΟ από σύνολο μηχανών με highend ήχο (φαίνεται δεν με παρακολουθούσες παλιά) αποδέχομαι κάθε μηχανή από όποιονδήποτε κι αν προέρχεται στηριζόμενη μόνο στην ηχητική της απόδοση.

Απλά είχα απογοητευτικές εμπειρίες στο παρελθόν από γκουρούδες που επιβάλλουν γνώμη και να σου πω και κάτι βρε Νίκο πολύ θα χαρώ να ακούσω καλύτερο μηχάνημα από του κάθε Ρώσσου και Αμερικάνου μαρκετίστα και θα βγω και θα το γράψω και μάλιστα αν το καταφέρει με κόστος υποπολλαπλάσιο αυτών.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σύμφωνοι, jadis boy αλλά όταν εγώ λέω ότι το χόμπυ μας είναι τελικά να αλλάζουμε μηχανάκια, γιατί όλοι πέφτουν να με φάνε?

Tα χρηματικά όρια συσκευής που πειράζεται, είναι διαφορετικά για τον καθένα μας προφανώς. Ότι κάνεις γενικώς το κάνεις για το κέφι σου Αν το κέφι σου είναι να την πειράξεις, δε πάει να χει και 1.000.000€...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο για να αποδεχτεί κάποιος το diy ως σοβαρό άθλημα ή έστω ως μια πραγματικότητα στον χώρο του ήχου, δεν είναι ανάγκη να ακούσει ένα φιαχτό μηχανάκι που "γ@μεί" ένα Lamm ή ένα sonus faber.
- Ας γ@μεί πιο μικρά ηχεία, το ίδιο είναι...

Reaction score
0
ΝΙΚΟ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ .
ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Απλά είχα απογοητευτικές εμπειρίες στο παρελθόν από γκουρούδες που επιβάλλουν γνώμη και να σου πω και κάτι βρε Νίκο πολύ θα χαρώ να ακούσω καλύτερο μηχάνημα από του κάθε Ρώσσου και Αμερικάνου μαρκετίστα και θα βγω και θα το γράψω και μάλιστα αν το καταφέρει με κόστος υποπολλαπλάσιο αυτών.
- Σε πιστεύω. Γι αυτό λέω ότι είναι σπάνιες περιπτώσεις Γιώργο, σάματι κάθε μέρα βγαίνουν Lamm...? Σε αυτόν τον κόσμο το να επιβάλλει ένας επαγγελματίας την γνώμη του είναι στο 99% των περιπτώσεων το ζητούμενο. Δεν τους κακιώνω γι αυτό. Τους κακιώνω όταν κοροϊδέυουν τον κόσμο έτσω και εν αγνοία τους (γιατί προφανώς υπάρχουν και τέτοιοι)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Νίκο δεν διαφωνώ σε αυτό, όμως υπάρχει ανθρωπος και με αυλη μάλιστα που ΔΕΝ αποδέχεται κάποιο μηχάνημα έτοιμο και τα θεωρεί όλα υποδεέστερα, το θέμα είναι ότι στα λογια είναι όλα εύκολα, στην πράξη δυσκολεύουν.
Όποιος θέλει ας ιδιωτεύει αλλά όποιος κοκορεύεται ας το αποδεικνύει πρώτα, εκεί είναι η ένσταση μου.
Και ίσως έχεις δει το λίγο διάστημα που έιμαστε εδώ, δεν έχω μιλήσει ποτέ για το σύστημα μου. Μόνο μία συγκεκριμένη μου προτίμηση σε κάποιο ηχείο είναι γνωστή ανάμεσα στα τόσα άλλα αξιόλογα.
Και μου αρέσει να ακούω συνεχώς νέα μηχανήματα για να ανοίγω νέους ορίζοντες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Αφού ξέρω ότι ξέρεις και ξέρεις ότι ξέρω ρε φίλε και συμφωνώ ακριβώς ΕΙΔΙΚΑ σε αυτό το τελευταίο που είπες...

Μην το πέρνεις προσωπικά Γιώργο. Σκοπός μας εδώ δεν είναι να συζητήσουμε τα προσωπικά μας κολλήματα ειδικά όταν ξέρω ότι εγώ έχω τα περισσότερα. :lol: :lol:

Reaction score
3.574
Ορισμένοι κατασκευαστές και μάλιστα υψηλού επιπέδου σε προκαλούν να κάνεις μετατροπές ή αλλαγές.

Ενα παράδειγμα είναι η Cary που τοποθετεί σε πολλά μοντέλα της Κινέζικες λυχνίες.
Αυτοί που γνωρίζουν κάποια πράγματα τις αλλάζουν με το που αγοράζουν το μηχανάκι της Cary.
Tι γίνεται όμως με τους άλλους που δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να πειράζουν το μηχάνημα που αγόρασαν.
Και θέτω το ερώτημα:

Ποιος είναι ο ήχος της Cary ?
Αυτός με τις κινέζικες ή αυτός με τις NOS ?

Κι αν ο σχεδιαστής του Cary ρύθμισε το κύκλωμα που ελέγχει το ρεύμα ηρεμίας στις λυχνίας μόνο για τον συγκεκριμένο τύπο λυχνίας κι όχι γι αυτές που θα βάλουμε μετά εμείς ?

Και αυτό λέγεται χέριασμα μηχανήματος.
Το καλό είναι ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δρόμος επιστροφής και γι αυτό μπορούμε να το κάνουμε άφοβα.
g.KAr αυτό που αναφέρεις λεγεται tube rolling και έιναι μέρος του χόμπυ και δεν είναι χέριασμα, όλες οι λάμπες της cary έχουν πανεύκολη πρόσβαση και ο πιο αδαής μπορεί να αλλάξει λάμπες -αν και είναι μέρος του service εδώ-.
Μία σοβαρή εταιρεία θα έπρεπε να εξασφαλίσει επάρκεια nOS λυχνιών για να βάζει και με το σχετικό αντίτιμο (επιπλέον στην τιμή) στη γραμμή παραγωγής της, κάτι που όπως όλοι ξέρουμε είναι ουτοπία. Έτσι λοιπόν ο ήχος της Cary είναι αυτός που αγοράζεις με το stock μηχάνημα και έτσι κάνουν και σχεδόν όλες οι εταιρείες, αλλιώς κάθε 10 μηχανήματα θα άλλαζαν μοντέλα. Επειδή όμως εμείς στο χόμπυ μας ψάχνουμε και αρεσκόμαστε στο tube rolling βρήκαμε πως να κάνουμε το μηχανάκι μας να ακούγεται καλύτερα και ίσως και διαφορετικά. Επίσης δεν αλλάζουν λυχνίες όλοι οι κάτοχοι της cary, άλλωστε η ετιαρεία για παράδειγμα κατασκευάζει εκπληκτικές 300Β με δικές της προδιαγραφές, προφανώς αναφέρεσαι στον δικό μου προενισχυτή και συγκεκριμένα στις 6SN7 που ακόμη δεν έχουν παραχθεί καλύτερες από τις NOS. Και η Lamm για παράδειγμα χρησιμοποιηεί στανταρ λυχνίες και πολλοί είναι αυτοί που τις αλλάζουν. Υπέυθυνος για τον ήχο μετά είναι μόνο ο καταναλωτής ο οποίος και μπορεί να επανέλθει στη προτέρα κατάσταση.

Από την άλλη υπάρχουν κάποιοι Ιαπωνικοί ενισχυτές που έχουν NOS λάμπες σε πολύ μικρή παραγωγή με πανάκριβες τιμές (Komuro....) και απευθύνονται σε πελατεία 5-10-15 πελατών, μετά αλλάζουν μοντέλο. Διότι κάθε μοντέλο πρέπει να έχει τον ίδιο ήχο.
Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν πολύ σχέση με το νόημα του θέματος.

Γιώργο έχουν σχέση με το νόημα του παρόντος θέματος.
Οταν κάποιος δίνει 10 και 20 χιλιάρικα για να αποκτήσει έναν πανάκριβο ενισχυτή των εταιρειών που προαναφέρθηκαν δεν πρέπει να μπαίνει καν στη σκέψη να αλλάξει κάτι από αυτόν, ακόμα και λυχνίες.
Από εκεί ξεκινάνε όλα και μετά όλο και περισσότερο μπαίνουμε στο τριπάκι των αλλαγών ή των μετατροπών, παρασύροντας βέβαια και όλους τους υπόλοιπους.

Περισσότερο βέβαια επηρεάζονται από το μικρόβιο της αλλαγής/μετατροπής , όσοι δεν διαθέτουν τα χρήματα για να αποκτήσουν ένα πολύ ακριβό και σοβαρό μηχάνημα με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πλησιάσουν έστω και λίγο τον ήχο ενος ακριβού και σοβαρού μηχανήματος.

Η διαφορά μεταξύ ενός σοβαρού και ενός μη σοβαρού μηχανήματος προσδιορίζεται μόνο με ακρόαση και ακόμα καλύτερα με ένα blind test όπου οι ακροατές δεν γνωρίζουν ποιο μηχάνημα παίζει κάθε φορά.
Αυτό ισχύει φυσικά για ένα χεριασμένο και ένα μη χεριασμένο μηχάνημα του ιδίου κατασκευαστή. Αν το χεριασμένο ακούγεται διαφορετικό αλλά και καλύτερα τότε είναι καλύτερο

Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτός ο προβληματισμός για τα τροποποιημένα μηχανήματα.
Οποιος γνωρίζει ακριβώς τι κάνει, έχει και την ελευθερία να το κάνει, τότε δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς και κάποια μέρα θα το κάνει είτε εμείς το θέλουμε είτε όχι.

Απλά όταν δεν ξέρουμε τι και πως , δεν πειράζουμε τα μηχανήματα που δουλεύουν.
Κανόνας.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
βρε ο καθενας ελευθερα ας συλλογαται και ας πραττει αναλογα.

Προσωπικά αν αγόραζα μηχάνημα με λυχνία θα έβαζα NOS αν μπορούσα και αν επαιρνα τρανζιστορ επιπεδου gryphon,Sphinx,dartzeel,goldmund κλπ δεν θα το πειραζα καθολου.
but that's just me.

Reaction score
3.574
Επίσης πιστεύω ότι κάπου στον κόσμο υπάρχουν πολύ καλύτερα μηχανήματα από αυτά τα γνωατά μας και καταξιωμένα HiEnd ονόματα. Αυτά τα λίγα και καλά μηχανήματα κατασκευάζονται για τους λίγους κατόπιν ειδικης παραγγελίας.
Αυτά τα μηχανήματα μπορεί να είναι ακριβά ή ακόμα και φτηνά ανάλογα με το επίπεδο αποδοχής που έχουν από τον κόσμο την δεδομένη εποχή ή από την ίδια την αγορά του audio.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.073
Γ. ΚΟΨ said:
και που'σαι ξέρω χονδροειδή παραδείγματα που θα έφριττες, όμως καλό είναι να πουν και οι υπόλοιποι τις εμπειρίες τους....
Τζώρτζ, ρίχ' τα!

Reaction score
498
Αποψη, σαν παθών (εις γνώσιν μου):

Ολα ξεκίνησαν με την αλλαγή καλωδίου ρεύματος σε πηγή, ενισχυτή και πολύπριζου.

Περίμενα να ακούσω έστω κάτι καλύτερο και ύστερα από την δαπάνη διεπίστωσα πως

διαταράχθηκε όλη η ισορροπία του συστήματος. Δεν ακουγότανε το σύστημα. Μου

ξύριζε :???: .

Υπάρχει μια περίπτωση να μου φανέρωσε το καλύτερο καλώδιο αδυναμία άλλου

κρίκου, πράγμα το οποίο μάλλον κι έγινε. Αλλά στο δια ταύτα το σύστημα έπαιξε

καλύτερα..?

Μπήκα σε έναν κυκεώνα αλλαγής και μετατροπών επί τη ευκαιρία του

ενισχυτή για να τον φέρω τον ήχο στα ίσια του. Το κατάφερα και τον έκανα και

καλύτερο αλλά πότε? Μετά από 2 μήνες πειραματισμών, συνακρόασης και πολύ

άγχους. Τα σπορ αυτά δεν είναι για μένα.Μου κάτσανε τα μέσης κατηγορίας υλικά

προσωπικά, τα ακριβά μου βγάζανε RF, τα φτηνά βγάζανε βόμβο και άλλα τέτοια

ωραία.Εν κατακλείδι:

1.Μπορείς να κάνεις με χέριασμα ένα μηχάνημα καλύτερο?ΝΑΙ, μπορείς.

2.Εύκολα?Αν είσαι πολύ κωλόφαρδος ίσως,διαφορετικά χωρίς ψάξιμο ΟΧΙ.

Προσοχή πολύ παιδιά, και τί άλλαξα?Ένα καλώδιο ρεύματος που μερικοί λένε ότι

δεν...ακούγεται... :!:

Εάν το μηχάνημα είναι φτηνό και έχετε υπομονή δοκιμάστε το, αλλά ΠΑΝΤΑ να

μπορείτε να γυρίσετε πίσω, γιατί εγώ έκανα την πατάτα και τα πέταξα τα

μαμίσια ο βλάκας.Αλλιώς, δεν συμβουλεύω για χέριασμα. Διαφορετικό ναι θα γίνει.

Καλύτερο όμως? :wink:

Reaction score
3.574
βρε ο καθενας ελευθερα ας συλλογαται και ας πραττει αναλογα.

Προσωπικά αν αγόραζα μηχάνημα με λυχνία θα έβαζα NOS αν μπορούσα και αν επαιρνα τρανζιστορ επιπεδου gryphon,Sphinx,dartzeel,goldmund κλπ δεν θα το πειραζα καθολου.
but that's just me.
Αν δηλαδή o Gryphon Diablo είχε τα τρανσίστορς εξόδου του σε βάσεις όπου θα μπορούσες να τα αλλάξεις (transistor rolling) με τη νέα καταπληκτική σειρά της Sanken δεν θα έμπαινες στον πειρασμό να τα αλλάζεις, με την ίδια ευκολία δηλαδή που θα άλλαζες λάμπες στον λαμπάτο σου ?

Να μην ξεχνάμε ότι το matching των χαρακτηριστικών στα stransistors εξόδου ενός ενισχυτή είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από το να ταιριάξεις μία τετράδα ή μια δωδεκάδα από λυχνίες.
Το ταίριασμα στα transistors εξόδου είναι της τάξης του 1% ενώ στις λάμπες 5% και που αλλάζει δραματικά με τον χρόνο έως και 30%.

Reaction score
3.574
Απλά τα transistors επειδή τα τρία ποδαράκια τους είναι συνήθως κολλημένα επάνω στην πλακέτα δεν τα αλλάζουμε.
Αλλοι που ξέρουν να δουλεύουν καλά το κολλητήρι το κάνουν και πολλές φορές με άριστα αποτελέσματα και με ελάχιστο κόστος.

Reaction score
3.574
Χρήστο Νικήτα, πολλες φορές κι εμείς οι ίδιοι ξεχνάμε το πως ακούγονταν ένα μηχάνημα πριν από τις μετατροπές. Αλλαξες καλώδια , πηγή κ.λ.π., πήγες και άκουσες άλλα πολύ ακριβότερα συστήματα, διάβασες, έμαθες πράγματα ...
Ολα αυτά μας κάνουν να ξεχνάμε το πριν, και είναι φυσικό, γιατί η ακουστική μνήμη είναι πολύ περιορισμένη στον άνθρωπο.

Για τον ενισχυτή που μετέτρεψες και με τις απλές αλλαγές που έκανες η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση είναι πολύ απλή υπόθεση. Αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω να επανέλθεις μόνιμα στην προηγούμενη κατάσταση που ήταν ο ενισχυτής σου η οποία δεν θα διαρκέσει πάνω από 1 ώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa