Όταν η ΔΕΗ...

Reaction score
10
Αν το σήκωνε κιόλας το τιμημένο το κινητό του, καλό θα ήταν (ηλεκτρολόγος=πρωθυπουργός)

m_v

Reaction score
24
Αν το σήκωνε κιόλας το τιμημένο το κινητό του, καλό θα ήταν (ηλεκτρολόγος=πρωθυπουργός)
Κάθε αναγνωρισμένος ηλεκτρολόγος για να διατηρήσει το image του οφείλει να μην απαντά τουλάχιστον στα 30 πρώτα τηλεφωνήματα, keep phoning.

Για να επέμβει κάποιος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού σου θα πρέπει να είναι αδειούχος εγκαταστάτης-ηλεκτρολόγος.
Αυτός γνωρίζει τι είναι επικίνδυνο και τι όχι, τι επιτρέπεται από την νομοθεσία κλπ, φυσιολογικά θα αρνηθεί να κάνει όποια επέμβαση δεν είναι σωστή.

Πριν μερικά χρόνια άλλαξα σπίτι και πριν μπω στο νέο, πήρα έναν ηλεκτρολόγο και έκανα τα εξής:
Εγκατέστησα νέα γραμμή με ΝΥΜ 3*2,5 καρέ από τον πίνακα στο ηχητικό σύστημα, σε κάποια σημεία της διαδρομής που θα φαινόταν, φτάχτηκε ψευδοκός στην οροφή από γυψοσανίδα (μπήκαν και 2 σποτάκια για να χαρεί η σύζυγος).
Σ΄αυτή την γραμμή τοποθετήθηκε μία ασφάλεια 16Α, αρκετή για 3680W η οποία χρησιμοποιείται μόνο για το ηχητικό σύστημα. Στην ανωτέρω διατομή μπορεί να μπεί και ασφάλεια 20Α οπότε πάμε στα 4600W.
Εάν το σπίτι είναι δικό σου και οι ασφάλειες είναι της πλάκας (όπως ήταν στο δικό μου γιατί οι εργολάβοι τσιγγουνεύονται λίγα ευρώ), μπορείς να τις αλλάξεις με κάποιες καλύτερες (legrand, Geyer κλπ), αφού θα έχεις βρεί τον ηλεκτρολόγο, ευκαιρία να βάλεις και ρελέ ασφαλείας εάν δεν υπάρχει.
Μία ακόμη μετατροπή πού συνιστώ είναι η τοποθέτηση μέσα στον πίνακα χρονοδιακόπτη με ρελέ ώστε οι συσκευές υψηλής κατανάλωσης όπως ο θερμοσίφωνας (4000W) να δουλεύει μόνο το βράδυ οπότε εκτός του ότι δεν σου επιβαρύνει την παροχή στις ώρες που ακούς μουσική και παράλληλα μειώνεται κατά πολύ ο λογαριασμός (πρέπει να ζητήσεις από την ΔΕΗ νυκτερινό ρεύμα.
Εάν δεν θέλεις να κάνεις πολλές επεμβάσεις στον πίνακα, ο ηλεκτρολόγος μπορεί απλά ξεβιδόνοντας 2-3 βίδες να αφαιρέσει κάποιες παροχές από την γραμμή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, εγώ θα σου πρότεινα να ξεφορτώσεις από εκεί ότι έχει να κάνει με λαμπτήρες φθορισμού και μοτέρ.
Σου εύχομαι να βρείς τον ηλεκτρολόγο σύντομα!

Reaction score
29.536
Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

@PLANITIS METAL , κοίτα να δείς , ας πω και εγω τα δικά μου .
Είμαι και εγω σε περιοχή με περίεργο ρεύμα, μεγάλες αυξομειώσεις , κλπ.
Κατ αρχήν εγω εχω τριφασικό. Στην φάση που εχω το σύστημα είναι μόνο το ψυγείο συνδεδεμένο .Εχω τραβήξει ξεχωριστή γραμμή απο τον πίνακα σε ειδικό πινακάκι που πάει στο σαλόνι , με καλώδιο 5χ4 , τα 3χ4 για το σύστημα και τα άλλα 2χ4 για το ac αλλά απο άλλη φάση.Παρακάτω , τα 1500w, που εχεις διαθέσιμα απο το power conditioner είναι πολύ λίγα , για να βάλεις όλες αυτές τις καταναλώσεις επάνω.Μόνο το σαμπ 1250w είναι αρκετό, άντε και το bd και ο προ, και το έφτασες στα όριά του. Σου μένει ο τελικός η οι τελικοί.Χρειάζεσαι λοιπόν άλλο ενα power conditioner , η ενα voltage regulator. Φέρνει η tele καινούρια regulators της dianxing απο 500va-5000va , με ανοχή +-1%.Τάση εισόδου απο 180v-260v και εξόδου σταθερά στα 230v.Επίσης σου δείχνει και την κατανάλωση σε αμπέρ που τραβάς απο την συσκευή.Πιο πάνω έγραψα va , το οποίο δεν σημαίνει watts .Τα 3000va είναι με ενα q fqctor 30 2100watts. Οτι πρέπει για τον τελικό σου .Εγω χρησιμοποιώ 2 τέτοια των 3000va και είμαι μια χαρά.Εχω μοιράσει τελικούς απο εναν στο καθένα και τις άλλες καταναλώσεις και δεν εχω πρόβλημα.
Η τιμή τους δε στα περίπου 130 e είναι πολύ καλή.
Αν θέλεις στείλε πμ να σου πω και άλλα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αααυυυυυυυτττττττττοοοοο
που ελεγε και η διαφημηση με το ουζο
και καθαρισες μια για παντα.Σηκωνει για πλακα 5 kva και ησυχαζεις , λιγο ακριβο βεβαια αλλα δεν χαλα τον ηχο σαν αλλες σαβουροσυσκευες που δεν ειναι φτιγμενες για κατι τετοιο

http://richardgrayspowercompany.com/products.aspx

Reaction score
29.536

Πάντως τα 20A είναι 4600watt.Δεν είναι κακό αλλά πόσο εχει ρε παληκάρι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το ειπα ειναι ακριβο, γυρω στα 850-900
αλλα με περιπου 600 χτυπας ενα κλωνο του απο τα αδερφια τσακιριδη.

Reaction score
29.536

Ευχαριστώ αλλά την ιδια δουλειά κάνω με 2χ2300w με 260e.Το εχω ξαναγράψει , με microprocessor , servo variable +- 1% ακρίβεια στα 230v της εξόδου με ενδειξε φορτίου σε Α , μια χαρά είναι.Το μόνο άσχημο οτι είναι 2 λευκά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

για ακομα μια φορα μεντιουμ χορταρεας.Χωρις να εχεις ακουσει κατι με χαιφιντελιστικες καταβολες το συγκρινεις με κατι ηελεκτρονικαδικο.Ευγε

Reaction score
29.536

Ασε μας ρε αργύρη με τις hiendoλογικές παπαριές . Οχι δεν θέλω να το συγκρίνω με τίποτα.Σου είπα κάνω μια χαρά την δουλειά μου με αυτά και ξέρω οτι ο ηχος δεν επιδέχεται βελτίωση με ματζούνια αυτού του τύπου.
Αμα εσυ είσαι ικανοποιημένος με αυτό μεγειά σου μεχαρά σου.Εγω θα μείνω με αυτό που εχω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Ασε μας ρε αργύρη με τις hiendoλογικές παπαριές . Οχι δεν θέλω να το συγκρίνω με τίποτα.
μην μπαινεις σε τετοιες διαδικασιες μην και αγορασεις καμμια τετοια π@p@ρια

Σου είπα κάνω μια χαρά την δουλειά μου
ναι μονο που υπαρχει και ο πληθυντικος της χαρας , ειναι οι δυο χαρες
με αυτά και ξέρω οτι ο ηχος δεν επιδέχεται βελτίωση με ματζούνια αυτού του τύπου.

για σου ρε χορταρεα , ακομα δεν το ειδαμε γιαννη το ειπαμε
Αμα εσυ είσαι ικανοποιημένος με αυτό μεγειά σου μεχαρά σου.Εγω θα μείνω με αυτό που εχω.
:142:

Reaction score
29.536

Δεν ξερω τι ζορι τραβάς με τον χορταρέα αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα .

Reaction score
31

:103:τελικα εσεις οι δυο( argi & john markou) μιλαμε πρεπει να αγαπατε πολυ ο ενας τον αλλον
και δεν κανω πλακα πολυ αγαπη ομως και προσοχη μην σας παρεξηγησουν ομως ρε

εχετε μεγαλη πλακα ρε παιδια ο ενας κοβει και ο αλλος ραβει ωραια καλα το πατε ναγελαμε και λιγο ετσι πως μας κανανε:103::103::103:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.546

Εκτός ότι γελάμε μαθαίνουμε και αρκετά πράγματα από αυτή τη κόντρα.:126:

Πάντως είναι καθημερινή η κόντρα, και μεγαλύτερη από την άλλη στους βιντεοπροβολείς

με τον Βογιατζάκη και τον Κεφάλα.:107:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μη μου πειραζετε το γιαννακη γιατι θα εχουμε σκοινες χαρντ ροκ

Reaction score
10
Λοιπόν, ενημερώνω για τα δρώμενα στο σπίτι μου... Μ.Τρίτη ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο ηλεκτρολόγος, και έχουμε και λέμε:
Από τον πίνακα ξεκινάει ένα καλώδιο 7x2,5 με τρεις διαφορετικές ασφάλειες. Μετά σε ένα εξωτερικό κουτάκι γίνονται οι διακλαδώσεις με 3 διαφορετικά καλώδια δυομισάρια, τα οποία καταλήγουν σε 3 διαφορετικές εξωτερικές μπρίζες. Οι ασφάλειες είναι ΑΒΒ Κ16 η κάθεμία... Επίσης η κάθε ασφάλεια παίρνει ρεύμα από ξεχωριστή φάση... (Αυτό ήταν κάτι που μπορεί να συζητηθεί...)Προσωπικά ήθελα όλα από μία φάση, αλλά ο ηλεκτρολόγος έλεγε ότι θα είναι πιο ξεκούραστα αν τα χωρίσουμε... Γνώμες???

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, και m_v ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Reaction score
777
Λοιπόν, ενημερώνω για τα δρώμενα στο σπίτι μου... Μ.Τρίτη ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο ηλεκτρολόγος, και έχουμε και λέμε:
Από τον πίνακα ξεκινάει ένα καλώδιο 7x2,5 με τρεις διαφορετικές ασφάλειες. Μετά σε ένα εξωτερικό κουτάκι γίνονται οι διακλαδώσεις με 3 διαφορετικά καλώδια δυομισάρια, τα οποία καταλήγουν σε 3 διαφορετικές εξωτερικές μπρίζες. Οι ασφάλειες είναι ΑΒΒ Κ16 η κάθεμία... Επίσης η κάθε ασφάλεια παίρνει ρεύμα από ξεχωριστή φάση... (Αυτό ήταν κάτι που μπορεί να συζητηθεί...)Προσωπικά ήθελα όλα από μία φάση, αλλά ο ηλεκτρολόγος έλεγε ότι θα είναι πιο ξεκούραστα αν τα χωρίσουμε... Γνώμες???
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, και m_v ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Απ ότι καταλαβαίνω περιγράφεις την εισαγωγή του τριφασικού στον πίνακα.
Γενικά θα κοιτάξω τα μεγέθη αλλα επειδή έτσι κ αλλιώς είναι έτοιμες μελέτες λογικά σωστά θα είναι.
Επίσης ΝΑΙ είναι σωστό αυτό που είπε.Τις καταναλώσεις του σπιτιού τις μοιράζουμε ισομερώς στις τρείς φάσεις.Έτσι στη μία ας πούμε βάζεις την κουζίνα, στην άλλη το θερμοσ. και στην τρίτη το στέρεο.
Γενικότερα στις καταναλώσεις υπολογίζονται και φώτα, πρίζες αλλα οκ...το θέμα είναι οτι η φιλοσοφία του σωστού χωρισμού των φάσεων όπως στην έθεσε είναι σωστή.

Λογικά ήδη θα άρχισες να βλέπεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και στις τάσεις αλλα και στα προβλήματα που αντιμετώπιζες.

Reaction score
10
Όχι, δεν περιγράφω τα καλώδια του τριφασικού... Περιγράφω το καλώδιο που βγήκε από τον πίνακα για το στερεοφωνικό! 3 x Κ16Α (από ότι μου είπε οι ασφάλειες Κ χρησιμοποιούνται για τα κλιματιστικά που τραβάνε στο άναμα πολλά φορτία), μετά ένα καλώδιο 7 x 2,5 που διαδκλαδώνεται με 3 ξεχωριστά 2,5άρια τα οποία καταλήγουν σε 3 μπρίζες... Ο ηλεκτρολόγος μου συνέδεσε κάθε μία ασφάλεια και σε διαφορετική φάση... Επειδή είναι λέει μεγάλα τα φορτία (γύρω στις 6000W στις κορυφώσεις), να μην τραβάει μόνο μία φάση... Εγώ ήθελα μία καθαρή φάση για το στέρεο αλλά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Και ποια είναι η "καθαρή" φάση βρε; Αυτή που έχεις εσύ επάνω την κουζίνα, ή η άλλη που έχει πάνω της δυό κλιματιστικά ο γείτονας; :114:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Όταν η ΔΕΗ...

Και ποια είναι η "καθαρή" φάση βρε; Αυτή που έχεις εσύ επάνω την κουζίνα, ή η άλλη που έχει πάνω της δυό κλιματιστικά ο γείτονας; :114:
??? Δεν κατάλαβα... Ειλικρινά... Οι γείτονες έχουν μονοφασικό... Ρε παιδιά, μη με δουλεύετε...!!! Δεν γνωρίζω από ηλεκτρικά...:120:
Το μόνο που θέλω είναι να έχω δυνατό ρεύμα για να μην χρειάζεται να κλείνω το κλιματιστικό για να ακούω μουσική... Ή το θερμοσίφωνα... κ.Κόγια, show mercy!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef