ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Είναι 245/45 δηλ. περίπου 11 εκατοστά πάχος
225/55 είναι οι 17αρες
Μαλλον πρεπει να αναζητησουμε την καταλληλοτερη διασταση ζαντας/ελαστικου για αυτοκινητα σαν το Οπελ, γιατι νομιζω πως η 225/45 σε 18'' ειναι κι αυτη υπερβολικη (αν και εμφανισιακα, οπως το ειδα φορεμενο, δεν χτυπαει ασχημα). Για το δρομο θα αναμενουμε εντυπωσεις...

Reaction score
3
Πρόσεξε η ζάντα δεν είναι 225 είναι 245
Τα 11 εκατοστά προφιλ είναι εντάξει δεν είναι λίγο
Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί με μεγάλους θόλους για να παίρνει μεγάλες ζάντες

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Πρόσεξε η ζάντα δεν είναι 225 είναι 245
Τα 11 εκατοστά προφιλ είναι εντάξει δεν είναι λίγο
Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί με μεγάλους θόλους για να παίρνει μεγάλες ζάντες
Πραγματι, οι θολοι ειναι μεγαλοι, αλλα με λαστιχα 245 και 20" ζανταη τοποθετηση αλυσιδων ειναι προβλημα - ενω "κενοι' ειναι και ασχημη η εικονα. Ειδωμεν αμα τη ωρα...

Reaction score
3
Μάλλον δεν με καταλαβαίνεις :107:
Οι 18αρες ζάντες που έρχονται με το Cosmo φοράνε 245/45 λάστιχα
Και με τις 18αρες πάλι πρόβλημα είναι οι αλυσίδες

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Μάλλον δεν με καταλαβαίνεις :107:
Οι 18αρες ζάντες που έρχονται με το Cosmo φοράνε 245/45 λάστιχα
Και με τις 18αρες πάλι πρόβλημα είναι οι αλυσίδες
Συνεννοηση...μπουζουκι! Το ξερω και για αυτο εγραψα το μην. α/α 200! Οσο για αλυσσιδες οι 18αρες δεν εχουν λιγο παραπανω αερα;

Reaction score
3
Αν βάλεις μεγαλύτερο προφίλ στην ίδια ζάντα θα δημιουργήσεις πρόβλημα, δεν είμαι ειδικός, αλλά έχει κάτι να κάνει με το κινητήρα.
Γενικά, απ' όσο ξέρω, ο συνδυασμός μεγέθους ζάντας/προφίλ ελαστικού πρέπει να μένει συνολικά ο ίδιος ή πολύ κοντά. Δηλ. το άθροισμα 20"+245/35 προφίλ, πρέπει να είναι το ίδιο ή κοντά στο 18"+245/45

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Θα δουμε πως θα "τραβαει" και θα πραξουμε αναλογως. Θα περιμενουμε εντυπωσεις λεπτομερεις απο το δικο σου:615:

Reaction score
8
Λακηηηηηηηηηηηηηηη

Τι διαβάζω ;;;

Καινούριο τουτού;;;

Άντε παλικάρι μου. Καλορίζικο, καλοτάξιδο, και να είσαι υγιής να το χαρείς.

Αν συναντηθούμε όμως μην κάνεις το λάθος για καμία κοντρούλα. Θα φάει η μύγα σίδερο και ο κώνωπας ατσάλι. :137:

Είναι όμως πολύ ωραίο το αφιλότιμο. :126:

Βαλε καλού κακού και καμιά χάντρα θαλασσιά ...:142:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Λακηηηηηηηηηηηηηηη

Τι διαβάζω ;;;

Καινούριο τουτού;;;

Άντε παλικάρι μου. Καλορίζικο, καλοτάξιδο, και να είσαι υγιής να το χαρείς.

Αν συναντηθούμε όμως μην κάνεις το λάθος για καμία κοντρούλα. Θα φάει η μύγα σίδερο και ο κώνωπας ατσάλι.

Είναι όμως πολύ ωραίο το αφιλότιμο.

Βαλε καλού κακού και καμιά χάντρα θαλασσιά ...
Ευχαριστω - κι οταν με το καλο ερθει και στρωσει, ε, βλεπουμε.... Οσο για τη χαντρα για το ματι, μαλλον θα κρεμασω οτι και ο αλλος:"ουμπαλα' απο...γουρουνι
Ezer γραψε μας τι νοιωθεις οδηγωντας το, μιας και μπορεις να συγκρινεις αμεσα με το Αουντι που ειχες. Κυριως με ενδιαφερει το στροφιλικι (αν κι εδω δεν πολυεχουμε, αλλα παω και βρισκω!!!), αλλα και γενικα η αισθηση του αυτ/του. Αξιζει τα λεφτα του δηλ ή την ιδια δουλεια την κανουμε καο με ενα ατμοσφαιρικο φθηνοτερο;

Reaction score
3
Δεν το έχω δοκιμάσει με ταχύτητα σε στροφή. Με το Α4, quattro γαρ, αυτά ήταν δεδομένα. Αν γνωρίζεις, από Αττική οδό έξοδος προς Πειραιά, τη στροφή την έπαιρνα με 120 άνετα. Αυτό μου δίνει την αίσθηση της άνεσης αλλά αυτό ίσως σημαίνει και πιό μαλακές αναρτήσεις που γενικά δεν είναι ότι καλύτερο για ταχύτητα στις στροφές. Επίσης το αμάξωμα είναι 10 πόντους μακρύτερο από το νέο A4 με μικρότερο μεταξόνιο, άρα κι εκεί υπάρχει ένα θεματάκι.
Εσύ όμως το παίρνεις με το flexride, άρα θα μπορείς να το βάλεις στη σπορ ρύθμιση που το κατεβάζει, άρα θα σου δίνει καλύτερη απόκριση στις στροφές με ταχύτητα.
Εγώ οδηγούσα το 1.8T κινητήρα από 1999, και το είχα βαρεθεί κάπως. Σ' αυτό τον κινητήρα (1.8Τ) το turbo έμπαινε από πιό χαμηλά το οποίο ήταν καλό. Στο Insignia βέβαια, βλέπω ότι τσιμπάει καλά ο κινητήρας και χαμηλά δεν βλέπω δυσκολία στο να μετακινήσει το βαρύ αμάξωμα. Στο προηγούμενο A4, που είχα (όχι την προτελευταία γενιά αλλά δύο πίσω) αισθανόμουν σαν ο κινητήρας εκείνος των 150hp, να προσπαθούσε να ξεκινήσει ένα βουνό, πιό ψηλά βέβαια ήταν εντάξει. Πιστεύω ότι και το 1.6T στο Insignia θα έχει παρόμοια συμπεριφορά.
Εγώ είχα ένα απλό κανόνα απ' αυτό που ζητούσα από ένα αυτοκίνητο. Ηθελα ένα αυτοκίνητο να με πηγαίνει με την οικογένεια στην εθνική με τις βαλίτσες μας, το a/c, στα 120 χιλιόμετρα και να έχει περίσευμα δύναμης, αν χρειαζόταν κάποια προσπέραση
Πιστεύω, ότι με το 1.6T θα το πετυχαίνεις αυτό.
Δεν είναι αυτοκίνητο που θα φεύγει πρώτο στο φανάρι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο :107:
Εσωτερικά το αυτοκίνητο με κέρδισε την πρώτη στιγμή που το είδα, με το καφέ ταμπλό, τα μπεζ δερμάτινα καθίσματα, τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη, το GPS και τη δυνατότητα να συνδέεις το ipod απ' ευθείας με usb και καρφάκι.
Η ρύθμιση του ρελαντί για μένα είναι πολύ χαμηλή και μου σβήνει καμμιά φορά αλλά αυτό ίσως είναι και θέμα συνήθειας.
Ο λεβιές του είναι κάπως σκληρός αλλά ελπίζω ότι θα στρώσει με τον καιρό. Ομως σου δίνει την αίσθηση ποιότητας και κουμπώνει καλά.
Η γενική αίσθηση του αυτοκινήτου είναι αυτή της καλής ποιότητας με τη μόνη εξαίρεση του κλειδιού που δεν συνάδει μ' αυτή του αυτοκινήτου.
Επίσης κάτι ακόμη που δεν μ' άρεσε ήταν ότι δεν μπορείς απ' έξω να κλείσεις με το κλειδί τα παράθυρα.
Στα θετικά, από την άλλη πλευρά, ότι μπορείς να φτιάξεις το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα γούστα σου, ή περίπου :126:
Για παράδειγμα, μπορείς να του πεις πως θέλεις να συμπεριφέρεται όταν πας να ανοιξεις με το τηλεχειρισμό, ν'ανοίξει όλες τις πόρτες ή μόνο του οδηγού. Να κλειδώσει μόνο του αν φύγεις χωρίς να το κλειδώσεις ή όχι κλπ
Α, το GPS έχει τηνΕλλάδα αλλά δεν μιλάει ελληνικά
Εμένα δεν μ' ενοχλεί αλλά νομίζω ότι αρκετοί θα το προτιμούσαν να μίλαγε ελληνικά. Επίσης θα προτιμούσα η φωνή να ήταν πιό νεανική :107:
Αν ξεχνάω κάτι εδώ είμαι να συμπληρώσω

Reaction score
265

Καλημερα και...τι εγινε; πηραμε την ΜΕΓΑΛΗ αποφαση;;; και μαλιστα απ΄εδω κοντα; αντε με το καλο Τακουλη:607:

Οσο για το αυτ/το ελπιζω να ειναι ΚΑΙ πιο ανετο στο δρομο - εξ αλλου οι πετρες απο τα νεφρα εφυγαν μετα τον πρωτο χρονο με την Αλφα (ευτυχως τα σφραγισματα κρατησαν μεχρι να αλλαξω αμορτισερ -αλλα τοτε επαψε να ειναι και AR! ). Και, ναι, προτιμησα τουρμπο λογω ροπης και μονο, για να αισθανθω τη μεγαλη διαφορα. Οσο για τα προγραμματα, διαβασα τοσα γι΄αυτα που με κανουν επυφυλακτικο (ειδικα της Οπελ).
Βαζει και η opel προγραμματα?????????.Αλλο και τουτο παλι.Εγω λεω για προγραμμα σε εξωτερικο βελτιωτη οπως λεμε souperchip,powerchip,abt κτλ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Τακη ειναι τα προγραμματα που μπαινουν σε Αστρα Κορσα κλπ (στα τουρμπατα) αλλα οχι φυσικα εταιρικα
Νoiz με κατι εξτρουλια (δερμα + Navi + σπορ αναρτηση) τσιμπησε τα 29Κ
Ezer ευχαριστω και τα ξαναλεμε (κυριως οταν χορτασεις το αυτ/το:126:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Ενα βασικό που ξέχασα να πω, είναι η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καλύτερη από το Α4!!
Πες μου τετοια για να παρηγοριεμαι:142:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Πες μου τετοια για να παρηγοριεμαι:142:
Akouse, ki ego gia to neo A4 pigaina kai mexri to telos skeftomouna an ekana kala. Tors mporo na po Ito ekana kala! To mono pou menei na apodeixtei einai I metapolitiki axia tou autokinitou

Reaction score
3
Insignia σεντάν τετράθυρο, Μηχανικό κιβώτιο
Βασικό μοντέλο, χωρίς προαιρετικό εξοπλισμό
Χωρίς/με κλιματισμό
Κινητήρας <--> Βάρος
Α16XER, A18XER <--> 1503/-
A20NHT <--> -/1613
A20NHT AWD <--> -/1733

Βασικό μοντέλο, με όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό
Χωρίς/με κλιματισμό
Κινητήρας <--> Βάρος