ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Reaction score
51
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Στην περίπτωση του ΚΙΑ θα αγόραζα (στα ίδια χρήματα με την 5θυρη) την έκδοση Sporty Wagon, που θα ανέβαζε το μέγεθος του χώρου αποσκευών από τα 340lt στα......534lt!!!!
Στα ίδια χρήματα και αισθητικά η Sporty wagon μου αρέσει περισσότερο!!!

Reaction score
1

Μία ψήφος για το Bravo 1.9 150 ( πετρέλαιο ) αφού δεν πάει για το octavia5

Reaction score
5
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

το DSG θεωρείται ισοδύναμο ίσως και ελάχιστα καλύτερο από το 7G της mercedes ...
Το DSG είναι διαφορετικής τεχνολογίας από το 7G-tronic, δεν μπορεί να γίνει κατευθείαν σύγκριση. Το πρώτο έχει 2 συμπλέκτες, ενώ το δεύτερο έχει απλά 7 ταχύτητες και μπορεί να 'πηδάει' (skip) ταχύτητα στο κατέβασμα. Το πρώτο είναι φτιαγμένο για να κάνει ταχύτατες αλλαγές, το δεύτερο για άνεση και οικονομία.
Αναμφισβήτητα η Merc είναι η πρώτη εταιρεία του χώρου σε αυτόματα κιβώτια, μιας και έχει πουλήσει τα περισσότερα στην ιστορία, αλλά δεν έχει διπλού συμπλέκτη ακόμα.

Reaction score
1

Ωραία , τι διαφορετικό είπα εγώ; και τα δύο αυτόματα κιβώτια είναι , άρα έχουμε άμεση σύγκριση , και τα 2 έχουν σπορ θέση με πολύ καλές αποδόσεις ... το μειονέκτημα με το 7G είναι ότι δεν το συναντάς στον 1800cc compressor , να είχαμε και μία άμεση αντιπαράθεση ( και πάλι τα κιλά πχ ενός golf είναι λιγότερα από μία CLK )

ΥΓ ετοιμάζεται DSG 7 gears με ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση ! θα συνοδευει σε πρώτη φάση το passat Blue motion

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Σας ευχαριστω ολους
Γιαννη Δημ. αρχισε να με ...απασχολει κι αυτο που πεταξες (by phone) για το ηχοσυστημα. Τι κακη συνηθεια να εξοπλιζουν πληρως τα νεα αυτ/τα! Πως θα επιλεξουμε τα νεα μηχανακια μας οταν ηδη υπαρχει εγκαταστημενο οχι μονο rcd αλλα...ΜΜΕ με οθοναρες κλπ! Αντε να πεισεις το ετερον ...εναμισυ οτι ειναι χαλια ηχητικως! Α, προσεξε που παιρνεις με το κινητο σου - με ειχες κανα δεκαλεπτο ανοιχτο (16,15μμ) κι ακουγα την μηχανη σου μαλλον που ...βογγουσε!!!"happy_1"

Στο ζουμι τωρα και επι των προτασεων Γ.Δ.:
-κριμα που η 147 τελειωνει -δεν ειναι λιγο "χαζο" να παρεις ως νεο αυτ/το ενα παλιο μοντελο (οσο κι αν ειναι απαιχτο); Ειδες τιποτα περι 149; (δεν εψαξα)
- για το ΚΙΑ, μπορει ναναι καλο, αλλα δεν με συγκινει, ενω
-το OPEL(με 180hp!!!) αρχισα να το λοξοκαλοκοιταζω
-το Fiat bravo (μην ξεχναμε οτι ειμαι φιατακιας με Ritmo - Tipo προ Α146), κι αυτο το...λοξοκαλοκοιταζω εχοντας πλην των αλλων και καλη σχεση με τα συνεργεια της Fiat:cool_11::cool_11::cool_11:! Με την πρωτη ευκαιρια θα ακολουθησω την (προφορικη) συμβουλη του ΓΔ και θα το δω απο κοντα. Ιδιαιτερα το πετρελαιο της ειναι κανονι αλλα τσιμπημενο (δεν θα μπορω να μπαινω Αθηνα; δεν με καιει! μα για Θεσνικη...ΟΚ θα αλλαζουμε τα διακριτικα σηματακια α λα Τζεημς Μποντ - ποιος θα το καταλαβει;"happy_1""happy_1""happy_1"Ενδιαφερουσα παντως η εγγυηση κινητηρα 5 ετων, σερβις στις 60000 χλμ (τι γινεται εδω ;), οι υπολοιπες εγγυησεις οι τυπικες...Ιταλων - μειωμενες! Οχι, δεν πολυκοιταω τις εγγυησεις, αλλιως Honda-KIA προηγουνται.
Αληθεια τι λετε για τα HONDΑ; οχι το νεο civic πληζ!

Οπως βλεπετε ολο και στενευει ο κυκλος και θα κατασταλαξουμε ...καπου, εντος δυο μηνων γιατι το Tipaκι δεν περναει ΚΤΕΟ!
Θα παρακαλουσα λοιπον να συνεχιζατε τις προτασεις σας και τις εμπειριες σας:happy_4:

ΥΓ ωραιο το Mondeo αλλα οντως τεραααστιο!

Reaction score
53
Αγαπητέ φίλε!!!

Θέλω να σου πώ τα εξής (λόγω μακρόχρονης πείρας σε αγορες και αλλαγές αυτοκινήτων)!
1. Η κατηγορία τιμής <22000 ευρώ σε κατευθύνει στην καλή μεσαία κατηγορία ή στην φτηνή μεγαλο μεσαία ή στην φτηνιάρικη μεγάλη κατηγορία!
2. Πρωταρχική θέση έχει η ασφάλεια σου και η ασφάλεια της οικογένειας σου, μετά η μεταπώληση και μετά η αισθητική!
3. Μιλώντας για την ιεράρχηση των επιθυμιών σου αλλά και των αναγκών σου, πρέπει να πάρεις ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας. ασφαλές με ικανό κινητήρα για ενεργητική ασφάλεια, με πολύ καλή μεταπώληση , με χώρους και ικανοποιητικό design!!
4. Προσωπικά επειδή έψαξα πολύ για 2ο οικογενειακό αυτοκίνητο και μετά από πολλές σκέψεις και επισκέψεις σε εταιρείες κατέληξα στο focus 1.600 ghia, το οποίο εδώ και 1 μισυ χρόνο ΔΕΝ έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα!! Είναι ασφαλέστατο, συνεπέστατο, με καλό service, και φυσικά με την ίσως καλύτερη μεταπώληση σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του!!!

Reaction score
0

Κι ομως το civic είναι ατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. Μικρό μήκος εξαιρετικός κινητήρα στα 1800cc, πολύ καλούς χώρους για το μέγεθος του, αξιοπιστία που δεν έχει ούτε η Ford, ούτε η VW, ούτε η Mazda. Εάν σου αρέσει αισθητικά (υπάρχει και σεντάν) νομίζω ότι θα σε καλύψει. Από την άλλη ως κάτοχος δύο Renault θα σου έλεγα να δείς και την νέα Laguna. Εκει όμως παίζει το θέμα αξιοπιστίας για το οποίο κάθε άλλο παρά φημίζεται.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Αγαπητέ φίλε!!!

Θέλω να σου πώ τα εξής (λόγω μακρόχρονης πείρας σε αγορες και αλλαγές αυτοκινήτων)!
1. Η κατηγορία τιμής <22000 ευρώ σε κατευθύνει στην καλή μεσαία κατηγορία ή στην φτηνή μεγαλο μεσαία ή στην φτηνιάρικη μεγάλη κατηγορία!
2. Πρωταρχική θέση έχει η ασφάλεια σου και η ασφάλεια της οικογένειας σου, μετά η μεταπώληση και μετά η αισθητική!
3. Μιλώντας για την ιεράρχηση των επιθυμιών σου αλλά και των αναγκών σου, πρέπει να πάρεις ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας. ασφαλές με ικανό κινητήρα για ενεργητική ασφάλεια , με πολύ καλή μεταπώληση , με χώρους και ικανοποιητικό design!!
4. Προσωπικά επειδή έψαξα πολύ για 2ο οικογενειακό αυτοκίνητο και μετά από πολλές σκέψεις και επισκέψεις σε εταιρείες κατέληξα στο focus 1.600 ghia, το οποίο εδώ και 1 μισυ χρόνο ΔΕΝ έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα!! Είναι ασφαλέστατο, συνεπέστατο, με καλό service, και φυσικά με την ίσως καλύτερη μεταπώληση σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του!!!
Ως ...doctor μαλλον βρηκες την συνταγη της χρυσης τομης:cool_4:. Το Ghia ειναι αυτο με την "ουρα' ετσι; ειναι κι αυτο στα υπόψη -εκτος φορουμ! Thnx:happy_4:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Κι ομως το civic είναι ατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. Μικρό μήκος εξαιρετικός κινητήρα στα 1800cc, πολύ καλούς χώρους για το μέγεθος του, αξιοπιστία που δεν έχει ούτε η Ford, ούτε η VW, ούτε η Mazda. Εάν σου αρέσει αισθητικά (υπάρχει και σεντάν) νομίζω ότι θα σε καλύψει. Από την άλλη ως κάτοχος δύο Renault θα σου έλεγα να δείς και την νέα Laguna. Εκει όμως παίζει το θέμα αξιοπιστίας για το οποίο κάθε άλλο παρά φημίζεται.
Για το σενταν ναι - το αλλο μου θυμιζει videogame!!! Thnx:happy_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ως ...doctor μαλλον βρηκες την συνταγη της χρυσης τομης:cool_4:. Το Ghia ειναι αυτο με την "ουρα' ετσι; ειναι κι αυτο στα υπόψη -εκτος φορουμ! Thnx:happy_4:

Λάκη το ghia έχει να κάνει με το επίπεδο εξοπλισμού.. όχι με το αμάξωμα.
είναι το πιο πλούσιο πριν το Titanium.

Reaction score
265

kia=αλλαγη δισκο πλατο ρουλεμαν στα 50.000χλμ
Αν θες γκαζια, ποιοτητα, ΑΣΦΑΛΕΙΑ κτλ σκασε 25000 ευρω περιπου και παρε AUDI A 3 1.8 TOYRBO FSI 165 αλογα.

Το civik το σενταν ειναι κουκλα και δε σπαει με τιποτα.Το κοφτο ειναι σαν να ειρθε απο τον ΑΡΗ.:happy_4:

Reaction score
1

Έχοντας από το καλοκαίρι το cabrio Astra των 180 ίππων,θα σου έλεγα-με αφορμή ότι άρχισες να το καλοβλέπεις σαν επιλογή- πριν το αγοράσεις,να το οδηγήσεις.
Λέγοντας να το οδηγήσεις,δεν εννοώ 500 μέτρα γύρω από την έκθεση,αλλά όσο πιο πολύ μπορείς,αφού το το δικό μου είναι πεζοδρομιοκυνηγός.
Απαράδεκτη οδική συμπεριφορά!!!
Εξόπλισαν ένα αυτοκίνητο με 180 ίππους και "ξέχασαν" να το εξοπλίσουν με τις κατάλληλες αναρτήσεις έτσι ώστε να μην ψαρεύει δεξιά και αριστερά κάθε φορά που πατάς απότομα το γκάζι.
Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω ισχύουν στο cabrio που έχω και όχι στο coupe ή το τετράπορτο.Εκεί πιθανόν η οδική τους συμπεριφορά να είναι καλή ή και πολύ καλή.

Reaction score
51

kia=αλλαγη δισκο πλατο ρουλεμαν στα 50.000χλμ
Αν θες γκαζια, ποιοτητα, ΑΣΦΑΛΕΙΑ κτλ σκασε 25000 ευρω περιπου και παρε AUDI A 3 1.8 TOYRBO FSI 165 αλογα.

Το civik το σενταν ειναι κουκλα και δε σπαει με τιποτα.Το κοφτο ειναι σαν να ειρθε απο τον ΑΡΗ.:happy_4:

Tάκη, τα περί δίσκου-πλατό-ρουλεμάν στα 50Κ δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση στο Cee'd.
Χώρια που τουλάχιστον ο δίσκος συμπλέκτη επηρεάζεται περισσότερο από όλα απ' τον οδηγό και όχι από την αξιοπιστία του οχήματος.....
Βάζω στοίχημα εδώ και τώρα ότι αν μου φέρεις το Νο1 για σένα σε αξιοπιστία, μπορώ να στο κάνω κόσκινο από συμπλέκτη μέσα σε ελάχιστα χιλιόμετρα!!!!
Και το ίδιο σε ημιαξόνια, λάστιχα, ζάντες, τακάκια, δισκόπλακες, σασμάν, βαλβίδες, πιστόνια κλπ

Το παν σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι να μη σπάει.
Ένας αξιοπρεπής δείκτης αξιοπιστίας είναι αρκετός.
Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μας αρέσει.
Γιατί αν δε μας αρέσει.....τι να το κάνω αν δε σπάει αλλά ξερνάω κάθε φορά που το βλέπω??

:happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Reaction score
51

Έχοντας από το καλοκαίρι το cabrio Astra των 180 ίππων,θα σου έλεγα-με αφορμή ότι άρχισες να το καλοβλέπεις σαν επιλογή- πριν το αγοράσεις,να το οδηγήσεις.
Λέγοντας να το οδηγήσεις,δεν εννοώ 500 μέτρα γύρω από την έκθεση,αλλά όσο πιο πολύ μπορείς,αφού το το δικό μου είναι πεζοδρομιοκυνηγός.
Απαράδεκτη οδική συμπεριφορά!!!
Εξόπλισαν ένα αυτοκίνητο με 180 ίππους και "ξέχασαν" να το εξοπλίσουν με τις κατάλληλες αναρτήσεις έτσι ώστε να μην ψαρεύει δεξιά και αριστερά κάθε φορά που πατάς απότομα το γκάζι.
Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω ισχύουν στο cabrio που έχω και όχι στο coupe ή το τετράπορτο.Εκεί πιθανόν η οδική τους συμπεριφορά να είναι καλή ή και πολύ καλή.

Σωκράτη το cabrio εκ των πραγμάτων δεν θα είναι ιδιαίτερα καλό, τόσο λόγω στρεβλώσεων στο πλαίσιο, όσο και λόγω μαλακών αναρτήσεων.
Το 1,6Τ σε "κλειστή" έκδοση και μάλιστα στην έκδοση sport δεν είναι πεζοδρομιοκυνηγός. Είναι καλό, όχι κορυφαίο, αλλά θα είμαστε άδικοι αν το χαρακτηρίσουμε έτσι.
Σημείωση: Δεν έχω οδηγήσει το cabrio οπότε δέχομαι την γνώμη σου για αυτό [αφού έχουν περάσει από τα χέρια σου αυτοκίνητα με πολύ καλό στήσιμο, βλέπε το αγαπημένο (στο δρόμο αλλά όχι στο βενζινάδικο) RX8 :happy_4: :crazy_3: ]

Αυτό που είναι εξαιρετικό στο δρόμο είναι το Bravo.
Πολύ καλό στην κατηγορία μέχρι 20Κ€

Reaction score
0
Έχω το passat 4motion 2.o. Άλλο κράτημα, άλλο τράβηγμα. Βέβαια με τα διάφορα πήγε 33.000. Πήρε ο αδερφός μου το octavia. 22.000 και τα πάντα μέσα είναι μαρκαρισμένα VW. Από τη μηχανή μέχρι τους διακόπτες. Για μένα octavia είναι πολύ καλή επιλογή. Σκέψου και το θέμα μεταπώλησης!

Reaction score
51

Α, προσεξε που παιρνεις με το κινητο σου - με ειχες κανα δεκαλεπτο ανοιχτο (16,15μμ) κι ακουγα την μηχανη σου μαλλον που ...βογγουσε!!!"happy_1"

Κρύβε λόγιααααααααα!!!!!!!!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

(τώρα είδα ότι κατά λάθος έκανε επανάκληση......Χμμμ.....)

Για τα υπόλοιπα....αργότερα!!!!!!!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Τι γνωμη εχετε για τα τεστ των 4Τροχων;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.595
Members