ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
5.945
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Αν καιγεσαι για καπακι ελα παρε το δικο μου και να σου δωσω και τους μεντεσεδες να τους δοκιμασεις στο Μκ5

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Αν καιγεσαι για καπακι ελα παρε το δικο μου και να σου δωσω και τους μεντεσεδες να τους δοκιμασεις στο Μκ5
Φίλε Γιάννη σ' ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση! Σίγουρα θα ερχόμουν να τους πάρω εαν έμπεναν στο μηχάνημα, αλλά δεν μπένουν! Οπότε πάω για αντικατάσταση δυστυχώς.....:121:

Reaction score
1.817

Λοιπόν φίλε Σταμάτη, αυτό που ψάχνεις ονομάζεται shell spacer και κατασκευάζεται από ελαφρύ υλικό (νάυλον πχ) για διόρθωση της VTA

Αυτό που έχεις (και όπως λέει και ο John) ονομάζεται shell weight/spacer, ζυγίζει 3gr και χρησιμοποιείται για κεφαλές μεταξύ 3.5-6.5gr

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν spacer με τη προυπόθεση ότι θα εφαρμόσεις και το μικρό συμπληρωματικό βαριδάκι στην πίσω μεριά του βραχίονα.
Αυτό το βαριδάκι τοποθετήτε όταν η κεφαλή/fixings είναι βάρους μεταξύ 10-13gr
(denon 7gr + fixings 1.5gr + shell weight 3gr = 11.5gr)

Στα υπερ είναι ότι αυτή η λύση θα σου φέρει το βαρίδι ισορροπίας πίο κοντά στο κέντρο περιστροφής του βραχίονα (το ζητούμενο 1) και θα ρυθμίσεις σωστά τη VTA (ζητούμενο 2)

Στα κατά είναι η αύξηση της ενεργής μάζας του βραχίονα σου λόγο του επιπρόσθετου βάρους που θα τοποθετηθεί σε απόσταση από το κέντρο περιστροφής του..... (αλλά είσαι εντός ορίων)

Εχεις δύο + και ένα -
Δοκιμασέ το και δες
Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση!! Πραγματικά θα τα εφαρμόσω και θα σου πω εντυπώσεις μόλις κάνω τη ρύθμιση...

...Για να σ΄ευχαριστήσω δες το βιντεάκι!

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mlIaE9RyL_s?fs=1&amp;hl=el_GR"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mlIaE9RyL_s?fs=1&amp;hl=el_GR" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Reaction score
11

Σύγκριση MK 2 VS MK 5:

"The Technics SL 1200 MK5

Probably the 1200 MK5’s most important additional feature (first introduced on the now discontinued M3D) is the pitch reset button. This enables you to instantly return the record to its original tempo, and does away with the 0% pitch notch that was one of the few bug bears users had with the 1200 MK2 (described in the ‘What people don’t like’ section below).

The maximum anti-skate has now been doubled from 3 to 6g as well, so you have a wider array of options to help you balance the tone arm.

Another useful upgrade inherited from the now defunct M3D is the sunken power switch. This protects you from the potentially embarrassing possibility of accidentally switching a tune off mid-flow with your sleeve.

The 1200 MK5 comes with a new hard-wearing rubber bottom to give it even more protection and reduce vibration still further. Internal wire placement has also been changed to further guard against potential damage.

The old stylus light, that did tend to wear out eventually, has now been replaced with a new long-lasting white LED.

The Technics SL 1210 M5G

In addition to the extras you get with the MK5 the 1210 M5G comes with an all digital pitch control. You still get the feel that so many love from previous models, but now you can switch from the traditional +/- 8% range up to +/- 16% at the touch of a button, giving you the opportunity to beat match records that would previously not have been possible. The settings will also remain identical from one deck to another. The new pitch control is easily removable, so if anything ever does go wrong with it you can quickly slot in a new one.

The tone arm has been upgraded as well, and now includes stylus kick cancel. This feature increases skip resistance still further and is easily adjustable via a screw on the arm’s base. The wiring has also been improved both in the tone arm and phono cables to increase the clarity and bass power of the deck’s audio output.

You can now adjust the brake speed more easily too (how quickly the deck’s platter comes to a standstill when you press the stop button). This feature can add a bit more personality to your mixes. You’ll still need to remove the slip mat, but with the right screw driver you can easily alter the response from near instant to more gradual without removing the platter itself.

It may not have a major impact on the quality of your sets, but the looks of the 5G are also one of its biggest draws. The long-lasting blue LEDs in the stylus light and pitch control look the business, and the finish on the upper surface is a classy semi-gloss black with a subtle metallic fleck."

Mην το κάνεις!

Ιδιαίτερα για τα bold! (Αν έχεις το G δύο bold, αλλιώς μόνο το πρώτο, που είναι και το σοβαρότερο!).

:107:

Reaction score
1.817

Σύγκριση MK 2 VS MK 5:

"The Technics SL 1200 MK5

Probably the 1200 MK5ʼs most important additional feature (first introduced on the now discontinued M3D) is the pitch reset button. This enables you to instantly return the record to its original tempo, and does away with the 0% pitch notch that was one of the few bug bears users had with the 1200 MK2 (described in the ʽWhat people donʼt likeʼ section below).

The maximum anti-skate has now been doubled from 3 to 6g as well, so you have a wider array of options to help you balance the tone arm.

Another useful upgrade inherited from the now defunct M3D is the sunken power switch. This protects you from the potentially embarrassing possibility of accidentally switching a tune off mid-flow with your sleeve.

The 1200 MK5 comes with a new hard-wearing rubber bottom to give it even more protection and reduce vibration still further. Internal wire placement has also been changed to further guard against potential damage.

The old stylus light, that did tend to wear out eventually, has now been replaced with a new long-lasting white LED.

The Technics SL 1210 M5G

In addition to the extras you get with the MK5 the 1210 M5G comes with an all digital pitch control. You still get the feel that so many love from previous models, but now you can switch from the traditional +/- 8% range up to +/- 16% at the touch of a button, giving you the opportunity to beat match records that would previously not have been possible. The settings will also remain identical from one deck to another. The new pitch control is easily removable, so if anything ever does go wrong with it you can quickly slot in a new one.

The tone arm has been upgraded as well, and now includes stylus kick cancel. This feature increases skip resistance still further and is easily adjustable via a screw on the armʼs base. The wiring has also been improved both in the tone arm and phono cables to increase the clarity and bass power of the deckʼs audio output.

You can now adjust the brake speed more easily too (how quickly the deckʼs platter comes to a standstill when you press the stop button). This feature can add a bit more personality to your mixes. Youʼll still need to remove the slip mat, but with the right screw driver you can easily alter the response from near instant to more gradual without removing the platter itself.

It may not have a major impact on the quality of your sets, but the looks of the 5G are also one of its biggest draws. The long-lasting blue LEDs in the stylus light and pitch control look the business, and the finish on the upper surface is a classy semi-gloss black with a subtle metallic fleck."

Mην το κάνεις!

Ιδιαίτερα για τα bold! (Αν έχεις το G δύο bold, αλλιώς μόνο το πρώτο, που είναι και το σοβαρότερο!).

:107:
Άρχοντα καλησπέρα! Συγνώμη για την αργοπορία αλλά είμαι Κρήτη για όλη την εβδομάδα και είναι δύσκολο το ιντερνέτι να το βρώ...
Ο τύπος στην αντιπροσωπία δε μου ανέφερε τη διαφορά στο σασσί του και όταν του το είπα (γιατί του το είπα οτι έχει διαφορά στο σασσί με καλύτερη απόσβεση), αυτός γέλαγε και είπε οτι είναι πανομοιότυπα!
Τέλος πάντων μ' έχει ξενερώσει ταμάλα το καπάκι ρε γαμ... και μακάρι να υπήρχε λύση με μεντεσέδες να ξεμπέρδευα.. Δυστυχώς όμως πάω για αλλαγή και αφού η αντ/πία διαθέτει το ΜΚΙΙ θα πάρω αυτό.. Το Μ5G δεν το έχει:122:

Reaction score
30.295

http://www.avsite.gr/vb/member.php?u=14442

Ποστάρεις διάφορες αηδ'ιες που βρίσκεις στο google.
Aν και χρήστης του sl και της 304 , θεωρώ οτι παρεκτρέπεπσαι, γιατί πολύ απλά το sl δεν είναι το καλύτερο πικαπ του κόσμου , επειδή εσένα ετσι σου κάπνισε.
Είναι ενα πολύ σοβαρό πικαπ , με εναν βραχίονα διαμάντι , αλλλά μέχρι εκει.
Ναι παίζει με οποια κεφαλή θέλεις με οτι αζιμουθιο θέλεις αλλά δεν είναι το τελειότερο και το καλύτερο πιικαπ μόνο και μόνο επειδής εχει εναν βραχίονα της προκοπ'ης
Υπάρχουν άλλα πικαπ που το σκίζουν στην κυριολεξία , αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι ετσι?

Reaction score
11

"The 1200 MK5 comes with a new hard-wearing rubber bottom to give it even more protection and reduce vibration still further. Internal wire placement has also been changed to further guard against potential damage."

Aυτό δεν σε ενδιαφέρει;

:111:

Reaction score
11

Aν και χρήστης του sl και της 304 , θεωρώ οτι παρεκτρέπεπσαι, γιατί πολύ απλά το sl δεν είναι το καλύτερο πικαπ του κόσμου , επειδή εσένα ετσι σου κάπνισε.
Είναι ενα πολύσοβαρό πικαπ , με εναν βραχίονα διαμάντι , αλλλά μέχρι εκει.
Ναι παίζει με οποια κεφαλή θέλεις με οτι αζιμουθιο θέλεις αλλά δεν είναι το τελειότερο και το καλύτερο πιικαπ μόνο και μόνο επειδής εχει εναν βραχίονα της προκοπ'ης
Υπάρχουν άλλα πικαπ που το σκίζουν στην κυριολεξία , αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι ετσι?
1)Φίλε μου είχαμε κάποιο διάλογο επί του θέματος;

2)Τις αντιρρήσεις σου τώρα τις λες που ο άνθρωπος αγόρασε;

3)Το "ποστάρεις αηδίες" είναι λίγο επιθετικό; Ας μην πω προσβλητικό. Απλά προσπαθώ να καταλάβω.

4)Το link του προφίλ μου το ποστάρεις εν είδη μομφής;

5)Είπα ποτέ ότι είναι το καλύτερο pickup του κόσμου;

6)Παρεκτρέπομαι;

Reaction score
1.817

Είναι ενα πολύ σοβαρό πικαπ , με εναν βραχίονα διαμάντι , αλλλά μέχρι εκει.
Γιάννη πραγματικά δε σημαίνει τίποτα αυτό!
Στην κατηγορία της τιμής που παίζει το Τechnics είναι τίμιο και αξίζει μέχρι τελευταία δεκάρα τα χρήματά του. Νομίζω οτι ο Καράβελλας προσπαθεί να μου διαφωτίσει όλα τα κρυφά σημεία τα οποία δεν αναφέρει ούτε η επίσημη αντιπροσωπία ούτε και το service της.
Τόσες μέρες εξ' άλλου στην αναζήτηση και προκύψαν "θέματα" τα οποία πολύς κόσμος που το είχε το μηχάνημα δεν ήξερε... Ακόμα ανακαλύπτουμε όπως κι εσύ διαπιστώνεις!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Γιάννη πραγματικά δε σημαίνει τίποτα αυτό!
Στην κατηγορία της τιμής που παίζει το Τechnics είναι τίμιο και αξίζει μέχρι τελευταία δεκάρα τα χρήματά του. Νομίζω οτι ο Καράβελλας προσπαθεί να μου διαφωτίσει όλα τα κρυφά σημεία τα οποία δεν αναφέρει ούτε η επίσημη αντιπροσωπία ούτε και το service της.
Τόσες μέρες εξ' άλλου στην αναζήτηση και προκύψαν "θέματα" τα οποία πολύς κόσμος που το είχε το μηχάνημα δεν ήξερε... Ακόμα ανακαλύπτουμε όπως κι εσύ διαπιστώνεις!
Φίλε μου εγώ χαίρομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή και το απολαμβάνω λες και αγόρασα εγώ!

Τι νόημα έχουν τα υπόλοιπα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω!

Reaction score
30.295

Καλά χαλαρώστε δεν εννοώ ούτε τον caravelle βλάκα ούτε κάτι άλλο .
Οπως εχω ηδη πει είμαι χρήστης και μάλλιστα μανιιιώδης του sl αλλά μην το παραχέζουμε νταξ το πικαπ εχει κάποια όρια .

Reaction score
1.817

Καλά χαλαρώστε δεν εννοώ ούτε τον caravelle βλάκα ούτε κάτι άλλο .
Οπως εχω ηδη πει είμαι χρήστης και μάλλιστα μανιιιώδης του sl αλλά μην το παραχαίζουμε , νταξ το πικαπ εχει κάποια όρια .
Επειδή λοιπόν με κάνατε κι εμένα μανιώση οπαδό του SL, υπάρχει ή οχι λύση με τους μεντεσέδες?? Αλλιώς να το αλλάξω σε ΜΚΙΙ να τελειώνει η ξενέρα μου!!:126:

Reaction score
11

Καλά χαλαρώστε δνεννοώ ούτε τον varavelle βλάκα ούτε κάτι άλλο .
Οπως εχω ηδη πει είμαι χρήστης και μάλλιστα μιινιώδης του sl αλλά μην το παραχαίζουμε , νταξ το πικαπ εχει κάποια όρια .
Φίλε μου έχεις μείνει πίσω! Η επιλογή έγινε!

Τώρα συζητάμε ΜΚ 2 η ΜΚ 5.

Και επειδή:

1)Mιλάμε για προϊόν της ίδιας εταιρείας,

2)Δεν βάζω τίποτα στην τσέπη μου,

3)Χαίρομαι με την χαρά του φίλου delamostre,

4)Προσπαθώ να τον βοηθήσω να κάνει την καλύτερη επιλογή ξενυχτώντας και ψάχνοντας μαζί του,

δεν μπορώ να καταλάβω πως έδωσα περιθώρια για μομφές εναντίον μου!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Επειδή λοιπόν με κάνατε κι εμένα μανιώση οπαδό του SL, υπάρχει ή οχι λύση με τους μεντεσέδες?? Αλλιώς να το αλλάξω σε ΜΚΙΙ να τελειώνει η ξενέρα μου!!:126:
Μα κάποιος συμφορουμίτης σου ποστάρησε ένα νήμα όπου κάποιος με ΜΚ 5 αντιμετώπισε το ίδιο θέμα και το έλυσε. Δεν το είδες; (Είμαι πολύ κουρασμένος και δεν μπορώ να ψάχνω προς τα πίσω για το ποστ!).

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Μα κάποιος συμφορουμίτης σου ποστάρησε ένα νήμα όπου κάποιος με ΜΚ 5 αντιμετώπισε το ίδιο θέμα και το έλυσε. Δεν το είδες; (Είμαι πολύ κουρασμένος και δεν μπορώ να ψάχνω προς τα πίσω για το ποστ!).

Φίλε το είδα το λινκ αλλά δεν αναφέρει κάτι δημόσια και γραπτώς. Έχει στείλει pm για τη λύση του προβλήματος σ' αυτόν που αντιμετώπιζε το πρόβλημα. Anyway θα συναντηθώ με το Γιάννη τον Κυριακού να μου φώσει τους μεντεσέδες του και το καπάκι του για να κάνω μια δοκιμή μπας και μπένουν και να τα παραγγείλω. Αλλιώς πάω για αλλαγή και ο Θεός βοηθός!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Αν σκεφτεσαι αλλαγη να μην κανεις τιποτα απολυτως.Αν πατηθουν οι βολτες απο τις βιδες η γινει η παραμικρη γρατσουνια (οχι απο αδεξιοτητα αλλα επειδη η π@τανα η τυχη εχει τις κακες της) αντιο εγγυηση=αλλαγη.Θα ηθελες το δικο σου με γρατσουνια?
Οι βελτιωσεις του ΜΚ 5 μαλλον αφορουν τους DJ (pitch ±8,κατι στο μοτερ κλπ)
Το MK 2 εχει πιο βολικο VTA (απο 15-21χιλ) οτι χρειαζεται η κεφαλη σου και τους μεντεσεδες στο καπακι που θελεις για να μην το κυνηγας απο δω κι'απο κει.
Παρτο και μην το ψαχνεις αλλο.Τσαμπα ταλαιπωρησε.Και η προσφορα του καταστηματος ειναι απο τις πλεον ξηγημενες.

Reaction score
1.817

Αν σκεφτεσαι αλλαγη να μην κανεις τιποτα απολυτως.Αν πατηθουν οι βολτες απο τις βιδες η γινει η παραμικρη γρατσουνια (οχι απο αδεξιοτητα αλλα επειδη η π@τανα η τυχη εχει τις κακες της) αντιο εγγυηση=αλλαγη.Θα ηθελες το δικο σου με γρατσουνια?
Οι βελτιωσεις του ΜΚ 5 μαλλον αφορουν τους DJ (pitch ±8,κατι στο μοτερ κλπ)
Το MK 2 εχει πιο βολικο VTA (απο 15-21χιλ) οτι χρειαζεται η κεφαλη σου και τους μεντεσεδες στο καπακι που θελεις για να μην το κυνηγας απο δω κι'απο κει.
Παρτο και μην το ψαχνεις αλλο.Τσαμπα ταλαιπωρησε.Και η προσφορα του καταστηματος ειναι απο τις πλεον ξηγημενες.
Ελα ρε Μάνο καλησπέρα!!!
Κι εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω, απλά επειδή το έχω ξεσκίσει το κατάστημα στις αλλαγές (του είχα παραγγείλει το Project στην αρχή και μετά του το άλλαξα και μου έφερε ο άνθρωπος το ΜΚ5), είπα - παρά την καλή του θέληση - να το ψάξω και να μην τον βάλω στην πρίζα με αυτήν την αλλαγή.
Βρήκα αυτό το site http://www.kabusa.com/frameset.htm?/
...αν πας τη σελιδα κάτω, θα δεις τους μεντεσέδες που είναι ειδικά για ΜΚ5 φτιαγμένοι.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να κάνω, γιατί φοβάμαι και την αγορά μέσω ιντερνετ......
Μάλλον όλα συνηγορούν στην αλλαγή για ΜΚΙΙ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

O κυριοτερος λογος ειναι η ρυθμιση υψους βραχιονα που του ΜΚ2 ταιριαζει

Reaction score
1.817

O κυριοτερος λογος ειναι η ρυθμιση υψους βραχιονα που του ΜΚ2 ταιριαζει
Μάλλον έχεις δίκιο!!! Δεν το είχα δει έτσι... Ο Μάρκου γι αυτό παραξενεύτηκε με τη ρύθμιση του βραχίονά μου, ενώ στο δικό του πικάπ με την ίδια κεφαλή ήταν μια χαρα το ύψος!!
ΟΚ βουρ για αλλαγή σε ΜΚΙΙ... αει σειχτ... πια!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Αν ξαναποσταρεις για αλλαγη στην εκθεση θα σε κυνηγησω με χοντρο HiEnd ρευματος

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.148
Members
38.661
Νεότερο μέλος