ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
11
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Καλά χαλαρώστε δεν εννοώ ούτε τον caravelle βλάκα ούτε κάτι άλλο .
Φυσικά και εγώ δεν εννοώ τον JOHN MARKOU "βλάκα ούτε κάτι άλλο".

:107:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Και με βίτσα.
Ρε σεις δε φτάνει που με βάλατε "στην πρ'ιζα", θέλετε να με ...καλωδιώσετε κι όλας!!!!!!!
Κάτσε να γυρίσω απο τας Κρήτας και μόλις πάρω πλεον το ΜΚΙΙ, θα σας βάλω εγώ στην πρίζα για ....να το ξαναρυθμίσουμε πάλι!!!
:203::201:

Reaction score
30.485

Ναι σε περιμένει ο protractor baerworld της technics.Εκει να δεις γέλια.:626:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Ρε σεις δε φτάνει που με βάλατε "στην πρ'ιζα", θέλετε να με ...καλωδιώσετε κι όλας!!!!!!!
Κάτσε να γυρίσω απο τας Κρήτας και μόλις πάρω πλεον το ΜΚΙΙ, θα σας βάλω εγώ στην πρίζα για ....να το ξαναρυθμίσουμε πάλι!!!
:203::201:
Μου επιτρέπεις να απορώ με την απόφασή σου;

Εδώ σπαταλάμε πολλά για 1% βελτίωση και εσύ θα γυρίσεις την πλάτη σε στοιχεία που αν ήθελες μόνος σου να αναβαθμίσεις μπορεί να πάλευες αρκετά και αν τα κατάφερνες;

Το πρόβλημά σου στο ΜΚ 5 είναι το άνοιγμα στις τρύπες η το κόστος των μεντεσέδων;

(Αν πάλι είναι ότι δεν ταιριάζει η κεφαλή στον βραχίονα εκεί να το καταλάβω.).

:111:

Reaction score
2.248

Θα συμφωνήσω με τον caravelle.
Εαν όντως οι αναβαθμίσεις είναι αυτές που περιγράφει στο #544 (δεν το γνωρίζω), ΙΜΗΟ τα μεντεσεδάκια μετά των οπών δεν είναι πρόβλημα.

Μόνο για την βελτιωμένη ανακαλωδίωση (μην ξεχνάς έχεις μία ζόρικη κεφαλή 0.18mv) αξίζει να το κρατήσεις.

Τώρα για τη VTA και τα 1.5-2mm..... είναι, πως να το πω, πιό πολύ θέμα ψυχολογικό παρά ουσίας.

Εχεις μαχαίρι, έχεις και καρπούζι. Εσύ θα ζήσεις με αυτό το πλατό

Reaction score
1.188

Τώρα για τη VTA και τα 1.5-2mm..... είναι, πως να το πω, πιό πολύ θέμα ψυχολογικό παρά ουσίας.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Μάλλον ψειρίζουμε την μαϊμού.... Κι εγώ στο δικό μου πικάπ με το μάτι την ρυθμίζω την VTA.

Reaction score
30.485

Η vta παίδες δεν είναι παρακατιανή , για να ρυθμίζεται με το μάτι.Οπως και η υπερκρέμαση.Είναι απο τις βασικές ρυθμίσεις σε ενα πικάπ.Εγω θα του πρότεινα να πάει στο mk2, που ο βραχίονας συνεργάζεται άψογα με την κεφαλή του.
Τώρα η παραφιλολογία περί νεας καλωδίωσης του βραχίονα στο mk5, καθώς και το διαφορετικό power on button , με αφήνει απλά ,παγερά αδιάφορο.Και ξέρω οτι δεν πρόκειται να προξενήσει το παραμικρό ενδιαφέρον και στον delamostre.Ολα αυτά τα whistles and bells, του mk5 , είναι σε όλους μας άχρηστα. Εκτός και αν κάποιοι κάνουν χρήση του sl σε στυλ dj. Πάντως απο οσο εχω καταλάβει , δεν το κάνει κανείς , αρα , απλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα άσχετα tricks.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

+1.00000000000000000000

Reaction score
2.248

John δεν είναι παρακατιανή η ρύθμιση της VTA, αλλά άμα βλέπεις τον Αλλαν Γουίλιαμς της Linn να ρυθμίζει τη VTA στο πλατώ του κου Σταματάκου έτσι......

Η άμα λέει ο κος Κόγιας ότι θέλει +.... η άλλοι ότι ρυθμίζεις με το αυτί κάτι ξέρουν.

Το έχω περάσει το λούκι..... μεγάλη αρρώστια να ακούς καλύτερα εκεί που είναι λάθος
(ουφ θα ξανακυλήσω :122:)

Reaction score
1.817

Η vta παίδες δεν είναι παρακατιανή , για να ρυθμίζεται με το μάτι.Οπως και η υπερκρέμαση.Είναι απο τις βασικές ρυθμίσεις σε ενα πικάπ.Εγω θα του πρότεινα να πάει στο mk2, που ο βραχίονας συνεργάζεται άψογα με την κεφαλή του.
Τώρα η παραφιλολογία περί νεας καλωδίωσης του βραχίονα στο mk5, καθώς και το διαφορετικό power on button , με αφήνει απλά ,παγερά αδιάφορο.Και ξέρω οτι δεν πρόκειται να προξενήσει το παραμικρό ενδιαφέρον και στον delamostre.Ολα αυτά τα whistles and bells, του mk5 , είναι σε όλους μας άχρηστα. Εκτός και αν κάποιοι κάνουν χρήση του sl σε στυλ dj. Πάντως απο οσο εχω καταλάβει , δεν το κάνει κανείς , αρα , απλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα άσχετα tricks.
Καλησπέρα σε όλους!!!
Λοιπόν παιδιά εγώ θεωρώ οτι είναι σημαντικότερη η απόλυτη ρύθμιση του βραχίονα παρά τα υπόλοιπα "ματζούνια".
Συμφωνώ απόλυτα λοιπόν με τον Μάρκου οπότε πάω για το ΜΚΙΙ.

Επίσης έχετε παρερμηνεύσει τον άρχοντα Καράβελλα. Κατά τα λεγόμενα λοιπόν του άρθρου που μας ποστάρισε για τις διαφορές μεταξύ ΜΚ2 & ΜΚ5, ας διαβάσουμε λίγο πιο επισταμένα...
"Internal wire placement has also been changed to further guard against potential damage."

Ο ποιητής λοιπόν δεν ..εννοά οτι έχει αλλάξει την εσωτερική καλωδίωση με καλύτερης ποιότητας, αλλά την τοποθέτησή της για μεγαλύτερη προστασία. (μάλλον από ατυχήματα με υγρά ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο εχουν δει τα μάτια τους!)
Οπότε μάλλον κοροιδευόμαστε οτι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΜΚ2 και ΜΚ5:126:

Reaction score
11

Τελευταία προσπάθεια! Eδώ μιλάει για καλύτερη προστασία από την ακουστική ανάδραση και όχι για βραχίονα:

"The 1200 MK5 comes with a new hard-wearing rubber bottom to give it even more protection and reduce vibration still further."

Χωράει παρεξήγηση;

(Over and out!)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Τελευταία προσπάθεια! Eδώ μιλάει για καλύτερη προστασία από την ακουστική ανάδραση και όχι για βραχίονα:

"The 1200 MK5 comes with a new hard-wearing rubber bottom to give it even more protection and reduce vibration still further."

Σωστα .Σε κλαμπ με μερικες χιλιαδες βατ και 1000 νοματαιους να χοροπηδανε.
Σε οικιακη χρηση ομως ..............

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Οι εταιρειες κατα παγια τακτικη οταν βγαζουν Νο 2,3....5 συνηθως προβαλλουν τις βελτιωσεις.

Το θεμα ειναι να μπορεις να διακρινεις ποιες απο αυτες ειναι χρησιμες και αναγκαιες ανα περιπτωση.
Καποιος φιλος εδω μεσα εκανε ανακαλωδιωση σε βραχιονα και".....καθομουνα να ακουσω την βελτιωση που δεν υπηρχε........."ειπε

Reaction score
2.248

Η αλλίως

-Η βελτίωση που έκανα δεν μπόρεσε να περάσει διαμέσου των συνοδών μου
-Η βελτίωση που έκανα μπορεί να φανεί σε κάποια καλύτερη κεφαλή
-Η καλωδίωση που είχα ήταν ήδη καλή
-Εκανα κακή επιλογή στην καλωδίωση
κτλ
κτλ
κτλ

:102:

Reaction score
1.188

John δεν είναι παρακατιανή η ρύθμιση της VTA, αλλά άμα βλέπεις τον Αλλαν Γουίλιαμς της Linn να ρυθμίζει τη VTA στο πλατώ του κου Σταματάκου έτσι......

Ακριβώς έτσι την ρυθμίζω κι εγώ, με το μάτι!

Reaction score
249

δηλαδη οταν ρυθμιζετε την vta δεν ακουτε διαφορες?
δεν τη ρυθμιζετε με το αυτι?

Reaction score
1.817

Χωράει παρεξήγηση;

(Over and out!)

Άρχοντα καλησπέρα!

Που τη βρήκες αυτήν τη λεπτομέρεια?? Κανένα επίσημο site δεν την αναφέρει! Ακόμα κι αν είναι έτσι όπως μας ενημέρωσες (το πιστεύω οτι μπορεί να υπάρχει η διαφορά αυτή), δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιειθεί η επιλογή μου. λόγω του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Στο χώρο μου δεν πιστεύω να μου κάνει τη φοβερή διαφορά το νεο υλικό απόσβεσης κραδασμών. Μάλλον τρίκ θεωρώ οτι είναι, από τους μαρκετάδες της εταιρίας, για να δικαιολογήσουν το μισθό τους! (Όπως κατάλαβες δεν τους πάω τους τεχνοκράτες μαρκετίστες με τίποτα!).

Πιστεύω οτι οι μεντεσέδες στο πικάπ ήταν μεγάλη παράλειψη από την εταιρεία, δεδομένου οτι είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη, να βγάλει ή όχι το καπάκι και θεωρώντας οτι είναι πολύ πιο χρήσιμοι, από την οποιαδήποτε (άτυπη) διαφορά, μεταξύ του ΜΚ2 & ΜΚ5, θα γύρω την πλάστιγγα προς τα εκεί...:126:

Reaction score
2.248

Λοιπόν έγώ θα σας πω περί "VTA" και ας έρθει ο κος Κόγιας να μου τραβήξει το αυτί και να μου πει τι μ@λ@κίες λες :116:

Η (μικρό)ρύθμιση της VTA είναι ρύθμιση addicted και δεν είναι μέρος της τεχνικής ρυθμίσεως

Ο λόγος είαναι ότι πρόκειται για μία ρύθμιση κατά συνέπεια εξαρτώμενη από πολλούς παράγοντες που όσο οι λιγοστές μου γνώσεις επιτρέπουν (και τα νεύρα σας :136:) θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω εδώ. (ντομάτες είναι ευπρόσδεκτες)

Εν αρχή το κοπτικό εργαλείο
Στα τέλη της δεκαετίας του 60 ορίστηκε από τις 15μοίρες στις 20μοιρές σαν standard η γωνία κοπής των κοπτικών κεφαλών των μηχανών κοπής βινυλίων και οι κατασκευαστές κεφαλών άρχισαν να κόβουν τα διαμάντια της ακίδος με γωνία περίπου ίδια με αυτή των κοπτικών εργαλείων. (δηλαδή 20μοίρες)

Αυτή λοπόν είναι η "VTA" που προσπαθούμε να ρυθμίσουμε. (Να είναι η ακίδα υπό γωνία 20μοιρών κατά την ανάγνωση του βινυλιού)

Οσοι είναι σοβαροί κατασκευαστές κεφαλών φροντίζουν να κατασκευάζουν τις ακίδες με αυτόν τον τρόπο (υπό γωνία) και την γεωμετρία του κελύφους έτσι ώστε τοποθετημένες οι κεφαλές τους σε ένα επίσης σωστό headshell ενός σωστού βραχίονα να έχει η ακίδα τους γωνία 20μοιρών όταν ο βραχίονας είναι παράλληλος με το δίσκο.
Φυσικά δεν παραλείπουν να αναφέρουν στα specs των κεφαλών και τη VTA

Αμα δεν την αναφέρουν το πιό πιθανό είναι η ακίδα της βελόνας τους να είναι κάπως έτσι
εν παραλληλισμό και μετά να ακούς τον κο Κόγια να ουρλίαζει "Βάλε +6 ρεεεεεεε" :143:

Αλλά πιός χeστικε. Εδώ έχουμε σοβαρότερα προβλήματα.

1. Ακόμα και σε ίδιες κεφαλές υπάρχουν κατά το σχεδιασμό αποκλίσεις της τάξεως των 4μοιρών έστω και εάν ο κατασκευαστής λέει 20μοίρες. Οπότε φιλαράκι ρύθμιζε VTA όσο θες με παραλληλισμούς βραχίονα. Πάλι λάθος είναι

2. Η γωνία κοπής των κοπτικών μηχανών έχει αποκλίσεις και αυτή της τάξεως των 2μοιρών. Οπότε και καρασωστά ρυθμισμένη κεφαλή να έχεις η παρτίδα μπορεί να είναι κομμένη λάθος.

3. Η θερμοκρασία δωματίου κάνει την ανάρτηση να μαλακώνει με αποτέλεσμα την μείωση της γωνίας έως και 1μοίρα

4. Η ανάρτηση πέφτει με την πάροδο του χρόνου και μαζί της μειώνεται και η γωνία

5. Οι δίσκοι δεν έχουν το ίδιο πάχος και πρακτικά θές άλλη ρύθμιση VTA σε 180γρ άλλη σε 120γρ και πάει λέγοντας

6. Οι δίσκοι είναι στραβοί. Αμα πας απο δίπλα θα δεις τον βραχίονα να ανεβοκατεβαίνει με αποτέλεσμα σε κάθε περιστροφή να αλλάζει και η VTA

Μετά από όλα αυτά κάτσε και σκέψου τι στο καλό είναι τα 2mm που χάνεις από τον παραλληλισμό του βραχίονα και με μια μαθηματική πράξη σε πόσες μοίρες μεταφράζεται στην VTA σου.

Αυτά και ελπίζω να μου μιλάτε και αύριο :137:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.657
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale