ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
30.485
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Εσυ μωρ'αδερφάκι μου δεν παίζεσαι.:139:

Reaction score
11

Υπάρχει και το θέμα ρύθμισης της κεφαλής επάνω στο shell, όπου δεν ξέρουμε , τι ακριβώς εχει ρυθμίσει ο σταμάτης.Επίσης , άλλο θέμα που χρήζεο προσοχής το θέμα του phono stage.Αλλη συμπεριφορά εχει το phono του σταμάτη , και άλλη του καράβελου.
Αλλη το δικό μου , παρέα με τα χασιμότια, και άλλη του ξάδερφου , που παίζει με πρε πρε.Για να μην πάω στα ηχεία που θα γίνει το ελα να δείς.Δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι συγκρίσεις καράβελλε, επ ουδενί.Αρα το ολο σκεπτικό σου είναι λάθος.
Ο μόνος τρόπος για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι σύγκριση των δυο κεφαλών στο ενα και μοναδικό σύστημα και αντιπαραβολή με το ενα και μοναδικό ψηφιακό, και οχι με του ενός και του άλλου, γιατί απλά χάνεται η μπάλα, με τόσα διαφορετικά μηχανάκια στην αλυσίδα.

Φαίνεται δεν τα διάβασες όλα!

Ακριβώς τα ίδια λέμε!

:107:

Reaction score
30.485

Πως λέμε τα ίδια αφού λέμε άλλα?

Reaction score
11

Πως λέμε τα ίδια αφού λέμε άλλα?
post # 854

"Μόνο ένας τρόπος υπάρχει: στο ίδιο σύστημα-χώρο, με όλες τις παραμέτρους σταθερές, δοκιμή άλλης κεφαλής."

Kαι όλα τα υπόλοιπα που είπα, αυτό έχουν σαν άξονα περιστροφής.

:107:

Reaction score
401

Ποιο είναι το ψηφιακό σου delamostre,μήπως είναι υπερτονισμένο αυτό χαμηλά και σε παρασυρει?

Πάντως πολλές εγγραφές δίσκων Ελληνικής κοπής είναι για πέταμα κυρίως από τα μέσα του 80 και έπειτα.

Είχαμε τότε το παράδοξο να υπάρχει κάλη μουσική με κάκη μεταφορά στο Ελληνικής κοπής Βινύλιο έπαιρνες το εισαγωγης και νόμιζες ότι ακούς άλλη μπαντα,τώρα πια έχουμε και κακή μουσική και κακές ηχογραφίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.Δράμα...

Είπαμε πάντως τις όποιες συγκρίσεις και τον όποιο προβληματισμο ανεπτυξέ τον μετά την έλευση του ΜΚ2.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Μηπως αφου δεν το παρελαβε ακομα να παρει το ΜΚ 3 που εχει αποδεδειγμενα καλυτερα μπασα απο το ΜΚ 2 ?
Η μηπως να παρει τα βουνα και να κανει τον τσοπανη παρεα με μια φλογερα που μπασα μεν δεν εχει αλλα απο μεσαιες σκιζει.
Ιδου η απορια:Να παρω Αταραξ η Λεξοτανιλ

Reaction score
30.485

Μήπως να το ρίξεις στα σκληρά?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

παμε ολοι μαζι
αρνταν αρνταν των 10 μμιλιγκραμ:143:

Reaction score
401

Ιδου η απορια:Να παρω Αταραξ η Λεξοτανιλ
Kανένα από τα δύο,προτίμησε μια κούπα πρασινο τσάι,καλή παρέα και άκουσε την μελωδία του βοσκού αν γίνεται με χαλαρη διαθεση στο φυσικό της περιβάλλον ...:102:

:119:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

μια
ειναι οτι πρεπει τετχιες ωρες

Reaction score
30.485

Οπως λέμε μυαλό κομπόστα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οχι ρε
αμελετητα πανε
:143:

Reaction score
3.989

λίγο σπληνάντερο μπορώ να έχω?:142:

Τώρα πλέον κσέρω γιατί δεν κατέβηκες στην έκθεση!!!

Reaction score
1.817
Τη θερμή μου καλησπέρα σε όλη την παρέα!!!

Έχω πεθάνει στο γέλιο με όλα αυτά που γράψατε! Δε χάνετε ποτέ το χιούμορ σας όλοι κι αυτό είναι ότι καλύτερο, τουλάχιστον να απαλύνουμε την κρίση του ΔΝΤ!!

Συμφωνώ με το Γιάννη το Μάρκου, οτι θα πρέπει να υπάρχει άμεση σύγκριση κεφαλών, στο συγκεκριμένο σύστημα που διαθέτω, αλλιώς συμπέρασμα δε βγαίνει, καθώς άλλα χαρακτηριστικά έχει ο προενισχυτής κεφαλής μου και άλλα έχει του καθενός από εσάς!

Το CD που γίνεται η άμεση σύγκριση είναι το Marantz DR-700 (CD Recorder). Δεν είναι και οτι καλύτερο για άμεσες και καθαρές συγκρίσεις, αλλά αυτό υπάρχει και μια χαρά κάνει τη δουλειά του! Ενώ στις μεσουψηλές το Technics το σκίζει ...χαλαρά και δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση, στις χαμηλές παίρνει το αίμα του πίσω! Βέβαια, δεν έχω δυο ίδιους δίσκους σε cd και σε βινύλιο, για να μπορέσω να βγάλω άμεσα συμπεράσματα, οπότε πάλι λάθος συμπέρασμα βγαίνει.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο οι εγγραφές από cd και από βινύλιο να διαφέρουν παρασάγκας οπότε πάλι off είναι η κόντρα!

Αυτό που μπορώ πολύ εύκολα να κάνω, είναι να γράψω ένα cd στο Marantz, από το πικάπ και να το βάλω να παίξει. Αφού το σήμα θα γραφτεί ατόφιο, τότε θα δούμε στο παίξιμο πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος!

Πάω να το βάλω μπρός και επανέρχομαι για να σας πω τα καθέκαστα!!:201:

Reaction score
1.817
Συμπεράσματα από την ακρόαση:

Χρησιμοποίησα αυτόν το δίσκο αναφοράς, για τη σύγκριση μεταξύ CD και Technics:

O δίσκος είναι Blues και τα χαρακτηριστικά του όπως θα παρατηρήσετε είναι κατηγορίας Hi-end. Σημειώστε οτι ο δίσκος είναι σε κανονικό μέγεθος (33 στροφών), αλλά η εγγραφή έχει γίνει στις 45 στροφές οπότε κι εκεί παίζει:

Το δίσκο τον αγόρασα σήμερα οπότε τον άκουσα για πρώτη φορά και στο πικάπ και στο CD.

Ρύθμισα τη στάθμη εγγραφής στο CD, έτσι ώστε να ακούγεται στην ίδια ένταση με το πικάπ, για να μην υπάρχουν διαφορές και βγούν λάθος συμπεράσματα, με άμεση σύγκριση από τον προενισχυτή μου, μέσω του input selector.
Η εγγραφή έγινε σε δίσκο TDK CD-RW (for audio).

Το συμπέρασμα είναι οτι το πικάπ ακούγεται καλύτερα! Οι χαμηλές δεν είναι ίδιες! Μπορώ να πω οτι το Marantz όντως σου δίνει την εντύπωση στην αρχή, οτι έχει πολύ περισσότερες χαμηλές από το πικάπ.

Με μια πιο προσεκτικότερη όμως ακρόαση αυτό καταρίπτεται. Το χαμηλό του Marantz πλατιάζει και δεν έχει τον έλεγχο του πικάπ. Δεν είναι τόσο πολύ σφιχτό, μάλλον πλαδαρό θα έλεγα οτι είναι.

Το Technics ελέγχει καλύτερα με περισσότερη ατάκα το χαμηλό με αποτέλεσμα, αυτός ο έλεγχος να δίνει την εντύπωση οτι το κάτω φάσμα συχνοτήτων υπολοίπεται του Marantz, λόγω του οτι στο cd ακούγοντε πιο πλαδαρές και νομίζει κανείς οτι είναι περισσότερες!

Στερεοφωνία ασύγκριτα καλύτερη - μακράν - το Technics έχει κορυφαία αίσθηση της σκηνικής παρουσίας και τοποθέτησης οργάνων. Η φωνή του Εric Bibb είναι πιο "υγρή" με αποτέλεσμα να υπάρχει όλο το "μέταλλο" και η καθαρότητα της φωνής μπροστά στον ακροατή. Όχι οτι δεν ακούγεται σωστά το Marantz.. απλά το "μέταλλο" της φωνής και η καθαρότητα δεν υπάρχουν! Σα να μπαίνει μπροστά από τα ηχεία ένα πέπλο...

Μεσουψηλά και άνω φάσμα συχνοτήτων είναι με λίγα λόγια υποδειγματικά σε σχέση με το cd που η διαφορά φαίνεται άμεσα.
Με προσεκτική ακρόαση, καταλαβαίνει κανείς οτι και οι χαμηλές είναι σαφώς ανώτερες, με καλύτερο έλεγχο και σφιχτότερο μπάσσο.

Τελικά μάλλον λάθος εκτίμηση είχα κάνει για το cd.
Είναι καθαρά θέμα "εγγραφής" του δίσκου!

Μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε την επικεφαλίδα του thread και να βάλουμε.. "Technics vs CD σημειώστε 1":444:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Συμπεράσματα από την ακρόαση:

Χρησιμοποίησα αυτόν το δίσκο αναφοράς, για τη σύγκριση μεταξύ CD και Technics:

O δίσκος είναι Blues και τα χαρακτηριστικά του όπως θα παρατηρήσετε είναι κατηγορίας Hi-end. Σημειώστε οτι ο δίσκος είναι σε κανονικό μέγεθος (33 στροφών), αλλά η εγγραφή έχει γίνει στις 45 στροφές οπότε κι εκεί παίζει:

Το δίσκο τον αγόρασα σήμερα οπότε τον άκουσα για πρώτη φορά και στο πικάπ και στο CD.

Το συμπέρασμα είναι οτι το πικάπ ακούγεται καλύτερα! Οι χαμηλές δεν είναι ίδιες! Μπορώ να πω οτι το Marantz όντως σου δίνει την εντύπωση στην αρχή, οτι έχει πολύ περισσότερες χαμηλές από το πικάπ.

Με μια πιο προσεκτικότερη όμως ακρόαση αυτό καταρίπτεται. Το χαμηλό του Marantz πλατιάζει και δεν έχει τον έλεγχο του πικάπ. Δεν είναι τόσο πολύ σφιχτό, μάλλον πλαδαρό θα έλεγα οτι είναι.

Το Technics ελέγχει καλύτερα με περισσότερη ατάκα το χαμηλό με αποτέλεσμα, αυτός ο έλεγχος να δίνει την εντύπωση οτι το κάτω φάσμα συχνοτήτων υπολοίπεται του Marantz, λόγω του οτι στο cd ακούγοντε πιο πλαδαρές και νομίζει κανείς οτι είναι περισσότερες!

Στερεοφωνία ασύγκριτα καλύτερη - μακράν - το Technics έχει κορυφαία αίσθηση της σκηνικής παρουσίας και τοποθέτησης οργάνων. Η φωνή του Εric Bibb είναι πιο "υγρή" με αποτέλεσμα να υπάρχει όλο το "μέταλλο" και η καθαρότητα της φωνής μπροστά στον ακροατή. Όχι οτι δεν ακούγεται σωστά το Marantz.. απλά το "μέταλλο" της φωνής και η καθαρότητα δεν υπάρχουν!

Μεσουψηλά και άνω φάσμα συχνοτήτων είναι με λίγα λόγια υποδειγματικό σε σχέση με το cd που η διαφορά φαίνεται άμεσα.
Με προσεκτική ακρόαση, καταλαβαίνει κανείς οτι και οι χαμηλές είναι σαφώς ανώτερες, με καλύτερο έλεγχο και σφιχτότερο μπάσσο.

Τελικά μάλλον λάθος εκτίμηση είχα κάνει για το cd.
Είναι καθαρά θέμα "εγγραφής" του δίσκου!

Μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε την επικεφαλίδα του thread και να βάλουμε.. "Technics vs CD σημειώστε 1":444:

Και εμένα το marantz cd 52 που είχα τα ίδια μου έκανε! Φούσκωνε τα μπάσα και στα υπόλοιπα τα έκανε μαντάρα!

Τέλος πάντων!

Με δυό λόγια θέλεις σκότωμα!

(Λήξη συναγερμού!).

:142:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Και εμένα το marantz cd 52 που είχα τα ίδια μου έκανε! Φούσκωνε τα μπάσα και στα υπόλοιπα τα έκανε μαντάρα!

Τέλος πάντων!

Με δυό λόγια θέλεις σκότωμα!

(Λήξη συναγερμού!).

:142:
Σόρρυ Παίδες!!!:122: Αμα δεν κάνεις άμεση σύγκριση, δε βγάζεις νόημα!

Μάλλον άκουγα με σεντόνια στα ηχεία μου τόσο καιρό!!!:142:

Όσο ζω (με τη μουσική) μαθαίνω....

Reaction score
401

Το είχαμε πει ότι είναι θέμα εγγραφής σε μεγάλο βαθμό, επιπλέον πολλά cd players αποδίδουν την μουσική με τονισμένα κάποια χαρακτηριστικά για ευνόητους λόγους.Τα παλιά μικρομεσσαία μαραντζ ηταν άριστα μηχανήματα για τα χρηματά τους αλλά μέχρι εκεί..εδω πανακριβα μηχανηματα παιζουν τραγικά τι να λέμε τωρα...
Ηρεμησε και απολαυσε το συστημά σου φίλε μου είναι η τριτη φορά που στο λέω ,μέχρι λεξοτανίλ , ζαναξ και πρασινο τσάι προτάθηκε για να ηρεμίσεις:135:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Το είχαμε πει ότι είναι θέμα εγγραφής σε μεγάλο βαθμό, επιπλέον πολλά cd players αποδίδουν την μουσική με τονισμένα κάποια χαρακτηριστικά για ευνόητους λόγους.Τα παλιά μικρομεσσαία μαραντζ ηταν άριστα μηχανήματα για τα χρηματά τους αλλά μέχρι εκεί..εδω πανακριβα μηχανηματα παιζουν τραγικά τι να λέμε τωρα...
Ηρεμησε και απολαυσε το συστημά σου φίλε μου είναι η τριτη φορά που στο λέω ,μέχρι λεξοτανίλ , ζαναξ και πρασινο τσάι προτάθηκε για να ηρεμίσεις
Τσίταααααααααα είμαι εεε???:142:

Που θα μου πάει θα το κοντρολάρω!!!

Αντί να κάθομαι να ακούω μούζικα, παίζω "πιανάκι" στον υπολογιστήρα και ψάχνω την τρίχα να την κάνω τριχιά!!:422:

Δίκιο έχεις!!! Τουλάχιστον το είπες όντως από την αρχή!!!:444:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.658
Members