- Reaction score
- 30.485
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???
Εσυ μωρ'αδερφάκι μου δεν παίζεσαι.:139:
Εσυ μωρ'αδερφάκι μου δεν παίζεσαι.:139:
Υπάρχει και το θέμα ρύθμισης της κεφαλής επάνω στο shell, όπου δεν ξέρουμε , τι ακριβώς εχει ρυθμίσει ο σταμάτης.Επίσης , άλλο θέμα που χρήζεο προσοχής το θέμα του phono stage.Αλλη συμπεριφορά εχει το phono του σταμάτη , και άλλη του καράβελου.
Αλλη το δικό μου , παρέα με τα χασιμότια, και άλλη του ξάδερφου , που παίζει με πρε πρε.Για να μην πάω στα ηχεία που θα γίνει το ελα να δείς.Δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι συγκρίσεις καράβελλε, επ ουδενί.Αρα το ολο σκεπτικό σου είναι λάθος.
Ο μόνος τρόπος για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι σύγκριση των δυο κεφαλών στο ενα και μοναδικό σύστημα και αντιπαραβολή με το ενα και μοναδικό ψηφιακό, και οχι με του ενός και του άλλου, γιατί απλά χάνεται η μπάλα, με τόσα διαφορετικά μηχανάκια στην αλυσίδα.
post # 854Πως λέμε τα ίδια αφού λέμε άλλα?

Kανένα από τα δύο,προτίμησε μια κούπα πρασινο τσάι,καλή παρέα και άκουσε την μελωδία του βοσκού αν γίνεται με χαλαρη διαθεση στο φυσικό της περιβάλλον ...:102:
Συμπεράσματα από την ακρόαση:
Χρησιμοποίησα αυτόν το δίσκο αναφοράς, για τη σύγκριση μεταξύ CD και Technics:
O δίσκος είναι Blues και τα χαρακτηριστικά του όπως θα παρατηρήσετε είναι κατηγορίας Hi-end. Σημειώστε οτι ο δίσκος είναι σε κανονικό μέγεθος (33 στροφών), αλλά η εγγραφή έχει γίνει στις 45 στροφές οπότε κι εκεί παίζει:
Το δίσκο τον αγόρασα σήμερα οπότε τον άκουσα για πρώτη φορά και στο πικάπ και στο CD.
Το συμπέρασμα είναι οτι το πικάπ ακούγεται καλύτερα! Οι χαμηλές δεν είναι ίδιες! Μπορώ να πω οτι το Marantz όντως σου δίνει την εντύπωση στην αρχή, οτι έχει πολύ περισσότερες χαμηλές από το πικάπ.
Με μια πιο προσεκτικότερη όμως ακρόαση αυτό καταρίπτεται. Το χαμηλό του Marantz πλατιάζει και δεν έχει τον έλεγχο του πικάπ. Δεν είναι τόσο πολύ σφιχτό, μάλλον πλαδαρό θα έλεγα οτι είναι.
Το Technics ελέγχει καλύτερα με περισσότερη ατάκα το χαμηλό με αποτέλεσμα, αυτός ο έλεγχος να δίνει την εντύπωση οτι το κάτω φάσμα συχνοτήτων υπολοίπεται του Marantz, λόγω του οτι στο cd ακούγοντε πιο πλαδαρές και νομίζει κανείς οτι είναι περισσότερες!
Στερεοφωνία ασύγκριτα καλύτερη - μακράν - το Technics έχει κορυφαία αίσθηση της σκηνικής παρουσίας και τοποθέτησης οργάνων. Η φωνή του Εric Bibb είναι πιο "υγρή" με αποτέλεσμα να υπάρχει όλο το "μέταλλο" και η καθαρότητα της φωνής μπροστά στον ακροατή. Όχι οτι δεν ακούγεται σωστά το Marantz.. απλά το "μέταλλο" της φωνής και η καθαρότητα δεν υπάρχουν!
Μεσουψηλά και άνω φάσμα συχνοτήτων είναι με λίγα λόγια υποδειγματικό σε σχέση με το cd που η διαφορά φαίνεται άμεσα.
Με προσεκτική ακρόαση, καταλαβαίνει κανείς οτι και οι χαμηλές είναι σαφώς ανώτερες, με καλύτερο έλεγχο και σφιχτότερο μπάσσο.
Τελικά μάλλον λάθος εκτίμηση είχα κάνει για το cd.
Είναι καθαρά θέμα "εγγραφής" του δίσκου!
Μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε την επικεφαλίδα του thread και να βάλουμε.. "Technics vs CD σημειώστε 1":444:
Σόρρυ Παίδες!!!:122: Αμα δεν κάνεις άμεση σύγκριση, δε βγάζεις νόημα!Και εμένα το marantz cd 52 που είχα τα ίδια μου έκανε! Φούσκωνε τα μπάσα και στα υπόλοιπα τα έκανε μαντάρα!
Τέλος πάντων!
Με δυό λόγια θέλεις σκότωμα!
(Λήξη συναγερμού!).
:142:
Τσίταααααααααα είμαι εεε???:142:Το είχαμε πει ότι είναι θέμα εγγραφής σε μεγάλο βαθμό, επιπλέον πολλά cd players αποδίδουν την μουσική με τονισμένα κάποια χαρακτηριστικά για ευνόητους λόγους.Τα παλιά μικρομεσσαία μαραντζ ηταν άριστα μηχανήματα για τα χρηματά τους αλλά μέχρι εκεί..εδω πανακριβα μηχανηματα παιζουν τραγικά τι να λέμε τωρα...
Ηρεμησε και απολαυσε το συστημά σου φίλε μου είναι η τριτη φορά που στο λέω ,μέχρι λεξοτανίλ , ζαναξ και πρασινο τσάι προτάθηκε για να ηρεμίσεις