ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Καλοάκουστο Σταμάτιε!! Μπορούμε να το κανονίσουμε.
Μια φορά μία γεύση από ρύθμιση από technics & dl304 πήραμε χτες, όταν Manos58, John και εγώ ρυθμίσαμε στο σπίτι του John και κάναμε πέρασμα με test record.

(Θα γράψει κάτι σχετικό στο νήμα περί ρυθμίσεων technics μάλλον o John. :102: )
Κατ αρχήν θέλω πολύ να σ ευχαριστήσω για την πολύ καλή διάθεση που έχεις, ώστε να μας βοηθάς να ακούμε τα μέγιστα από τα μηχανήματά μας. Επίσης και στα υπόλοιπα παιδιά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με βοηθούν τόσο καιρό στο να επιλέξω ένα προιόν που δε θα με βγάλει εκτός προυπολογισμού, αλλά και θα είναι σε αξιόλογα επίπεδα!
Θα περιμένω να διαβάσω το ποστ με τις ρυθμίσεις. Προς το παρόν ελπίζω να κλείσουμε ένα ραντεβού, όποτε μπορούν και οι υπόλοιποι για να γουστάρουμε παρεούλα!!!:126:

Reaction score
1.817

Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο!

:446:
Σ' ευχαριστώ πολύ Άρχοντα!!! Είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που συνέβαλαν στην όμορφη αυτή αγορά!! Χωρίς τη βοήθειά σας δε θα έπαιρνα τη χαρά του ¨ευχαριστημένου καταναλωτή":126:

Reaction score
11
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Μου κάνει εντύπωση, εκτός των άλλων οφθαλμολυτρωτικών, το πολύ χοντρό ματ!

Λογικά είναι audioφιλέστερο, (συγνώμη για την κακοποίηση της γλώσσας), αυτού που έχει το mk5.

Γιατί αυτή η αλλαγή προς το λεπτότερο, που υπήρχε και αρχικά σε προηγούμενων ετών παραγωγές αλλά και στο ORIGINAL;

Κάποια άποψη;

:111:

Reaction score
11

Οι φωτό σου όλες είναι για... χαλβάδιασμα και τις αρχειοθετώ πάραυτα!

:107:

Reaction score
1.817

Οι φωτό σου όλες είναι για... χαλβάδιασμα και τις αρχειοθετώ πάραυτα!

:107:
Άμα θες σου στέλω κι άλλες! Στείλε μου με pm το mail σου...:140:

Reaction score
30.485

Μεγείές Σταμάτη καλοάκουστο και καλορύθμιστο.
Σίγουρα ο γιώργης θα στο ρυθμίσει άψογα και θα πετάει.
Αν το κανονίσετε είμαι μέσα.
Γιατί υπάρχουν και κάποια θεματάκια προς επίλυση , ΄'οσον αφορά στο tracking ability του βραχίονα σε συνδυασμό με την 304.

Reaction score
1.817
Λοιπόν παίδες έβαλα μόλις πριν από λίγο την κεφαλή στο πικάπ.
Θα ξεκινήσω από το συμπέρασμα που έβγαλα σε σχέση με το ΜΚ5 που είχα και επέστρεψα:
Ουδεμία σχέση! Άλλο μηχάνημα!
Και εξηγούμαι:
Κατ' αρχήν η κεφαλή ρυθμίστηκε με τον κλασικό τρόπο, με το εργαλειάκι δηλαδή που είχε στη συσκευασία του το πικάπ.
Αφού σφίχτηκε καλά μετά αλφάδιασα το πικάπ με τον κλασικό τρόπο..

Κάθετα

Και οριζόντια

Ότι είχα κάνει δηλαδή και με το ΜΚ5...
Τα αποτελέσματα όμως έχουν απίστευτες διαφορές!

Πρώτα απ' όλα το ύψος του βραχίονα ρυθμίζεται ανετότατα στο 1,4 και είναι παράλληλος με το δίσκο!! Απίστευτη διαφορά σε σχέση με το ΜΚ5 που το ύψος του βραχίονα ήταν 2 κλικ σχεδόν κάτω από το μηδέν και απόλυτα παράλληλος δεν ήταν!

Δεύτερη βασικότατη διαφορά:
Υπάρχουν χαμηλές συχνότητες! Θυμάστε που σας έλεγα οτι κάτι τρέχει με το χαμηλό του ΜΚ5? Εε καμία σχέση! Το χαμηλό βγήκε χαλαρά και πλέον δεν τονίζεται μόνο το βάθος της στερεοφωνικής εικόνας, αλλά και ο όγκος και το σώμα των χαμηλών!
Η κεφαλή είναι ρυθμισμένη στο ίδιο βάρος που ήταν και στο προηγούμενο μηχάνημα δηλαδή στο 1,3 με αντίστοιχο antiskating 1,3.
Δεν ξέρω ειλικρινά τι άλλαξε. Ίσως να είναι το παχύτερο ματ συγκριτικά με το ΜΚ5, ίσως να υπάρχουν διαφορές στα καλώδια, ίσως και κάτι άλλο. Σημασία έχει οτι ο ήχος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον προηγούμενο!
Φανταστήτε να ρυθμιστεί απόλυτα και με στρωμένη κεφαλή!!:140:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Η αλφαδια ειναοι σιγουρα λαθος.

το αλφαδι δεν ειναι High end:107:

Reaction score
1.817
Εδώ επί το έργον!

Κι εδώ ίσως μπορείτε να διακρίνετε και την παραλληλία του βραχίονα:

Reaction score
1.817

Η αλφαδια ειναοι σιγουρα λαθος.

το αλφαδι δεν ειναι High end
Κανόνισε να είσαι και εσύ στη συνάντηση την παράλλη εβδομάδα και να μου κρατάς το extreme Hi-End αλφάδι σου!!! Ξέρω καλά οτι είναι από καθαρό "σκουλτζίνιο" το δικό σου, οπότε θα κάνει σίγουρα δουλειά χαλιεντάδικη!!!:143::135:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Λοιπόν παίδες έβαλα μόλις πριν από λίγο την κεφαλή στο πικάπ.
Θα ξεκινήσω από το συμπέρασμα που έβγαλα σε σχέση με το ΜΚ5 που είχα και επέστρεψα:
Ουδεμία σχέση! Άλλο μηχάνημα!
Ότι είχα κάνει δηλαδή και με το ΜΚ5...
Τα αποτελέσματα όμως έχουν απίστευτες διαφορές!

Πρώτα απ' όλα το ύψος του βραχίονα ρυθμίζεται ανετότατα στο 1,4 και είναι παράλληλος με το δίσκο!! Απίστευτη διαφορά σε σχέση με το ΜΚ5 που το ύψος του βραχίονα ήταν 2 κλικ σχεδόν κάτω από το μηδέν και απόλυτα παράλληλος δεν ήταν!
Δεύτερη βασικότατη διαφορά:
Υπάρχουν χαμηλές συχνότητες! Θυμάστε που σας έλεγα οτι κάτι τρέχει με το χαμηλό του ΜΚ5? Εε καμία σχέση! Το χαμηλό βγήκε χαλαρά και πλέον δεν τονίζεται μόνο το βάθος της στερεοφωνικής εικόνας, αλλά και ο όγκος και το σώμα των χαμηλών!
Η κεφαλή είναι ρυθμισμένη στο ίδιο βάρος που ήταν και στο προηγούμενο μηχάνημα δηλαδή στο 1,3 με αντίστοιχο antiskating 1,3.
Δεν ξέρω ειλικρινά τι άλλαξε. Ίσως να είναι το παχύτερο ματ συγκριτικά με το ΜΚ5... Σημασία έχει οτι ο ήχος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον προηγούμενο!
Φανταστήτε να ρυθμιστεί απόλυτα και με στρωμένη κεφαλή!!:140:
1)Παχύτερο ματ.

2)Σωστή θέση βραχίονα.

Αυτά τα δύο και μόνο αρκούν!

Τελικά η TECHNICS έκανε ένα βήμα πίσω με το MK5;

:111:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Εδώ επί το έργον!

Κι εδώ ίσως μπορείτε να διακρίνετε και την παραλληλία του βραχίονα:

Πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες και οι 3!!!
Χάρμα οφθαλμών! :444:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες και οι 3!!!
Χάρμα οφθαλμών! :444:
Εσένα με τόσες φωτογραφίες που έχω ανεβάσει, σε βλέπω να χτυπάς την 304 χαλαρά!!!:143::139: Άντε ευκαιρία είναι τώρα, που δεν την έχεις στη συλλογή σου! Πάει προς κατάργηση κι αυτή προλαβαίνεις όμως ακόμη!:615:

Reaction score
1.188

Δεν ξέρω αν θα την χτυπήσω μόνη της ή παρέα με κανά Technics... Στο τσακ είμαι...

Και τώρα που είδα το μαύρο το δικό σου, 10 φορές πιο όμορφο από το κλασικό το ασημί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale