ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
1ο μέρος :
Καλημέρα σε όλους!
Θα σας πω πρώτα τις εντυπώσεις μου από 5 πολύ καλά ηχεία που άκουσα αυτές τις μέρες και μετά τί έπαθα που άλλαξε όλα τα δεδομένα!
Θα είμαι σύντομος: Σάββατο πρωί πάω στο studio hi-fi στη Δάφνη, αφού έκλεισα ραντεβού. Περιττό να πω πόσο ευγενικός και εξυπηρετικός ήταν ο ιδιοκτήτης αφού το έχουν αναφέρει κι άλλοι στο φορουμ, πραγματικά σε κερδίζει. Σκεφτείτε ότι όσο είμουν μέσα ήρθε πελάτης να ακούσει έναν classe 5-6 χιλιάδων € και τον αφησε 1 ώρα και περίμενε επειδή εξυπηρετούσε εμένα των 1000 €. Ο άνθρωπος μου έβαλε κι άκουσα με τον ενισχυτή μου (Sony 5200ES) τα epos m16i, audio physic yara, triangle altea κι ένα system audio αλλά δεν θυμάμαι ποιό...
Περιληπτικά να πω (γιατί αλλού θέλω να καταλήξω) ότι το Triangle κατέβαινε πιο χαμηλά από όλα, ήταν γενικά σκοτεινό κάπως ηχείο, αν το λέω σωστά, με ωραίο ήχο αλλά χωρίς τα μεσσαία και πρίμα των άλλων. Το system audio ήταν πολύ ισορροπημένο και ευχάριστο, με αρκετό χαμηλό, ανάλυση και ταχύτητα και καθόλου τσιριχτά πρίμα και ομολογώ ότι αν ήταν πιο όμορφο εμφανησιακά θα το σκεφτόμουν.. Τα epos και audio physic ήταν μάλλον τα καλύτερα, με ελάχιστες ακουστές διαφορές. Τα audio physic ήταν απλώς πιο γλυκά, με πιο γλυκές μεσσαίες δηλαδή και δεν είχαν ίσως ακριβώς την ταχύτητα που είχαν τα epos. Δύσκολη επιλογή μεταξύ τους!
Σήμερα το πρωί πήγα στον Νάκα και άκουσα με πολυκάναλο ενισχυτή yamaha ανάλογης αξίας με τον δικό μου,( περίπου 1200€) τα YAMAHA SOAVO 1. Πολύ καλό ηχείο, ίσως και λίγο καλύτερο από τα epos στα αυτιά μου. Με χαμηλόοοοο, ίσως λίγο λιγότερο σφιχτό από ότι θα έπρεπε βέβαια, πολύ ισορροπημένα και ξεκούραστα πρίμα που δεν τσιρίζαν ακόμα και σε υψηλές εντάσεις ακόμα και με ένα κομμάτι mp3 320kbps που του έβαλα, εκτός από τα υπόλοιπα που ήταν όλα flac. Γενικά οι χαμηλές του και οι υψηλές του ήταν νομίζω οι καλύτερες όλων των υπόλοιπων (βέβαια δεν άκουσα τα epos m22i που είναι στην ίδια τιμή με πιο μεγάλα γούφερ από το m16i). Οι μεσσαίες ήταν αρκετά καλές, όχι επιπέδου epos όμως ή audio physic, τουλάχιστον στα αυτιά μου. Οι γυναικίες φωνές ας πούμε δεν είχαν αυτή τη γλυκάδα που άκουγες με τα yara ή ακόμα και τα epos. Επίσης είχε πολύ καλή ανάλυση, ταχύτητα και αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί - στον εκεί χωρό βέβαια - sweet spot. Δεν κατάφερα δηλαδή να "εξαφανίσω τα ηχεία" στο χώρο.

Και τώρα θέλετε να σας πω τί έπαθα και άλλαξαν όλα????
 

Μηνύματα
10.383
Reaction score
6
Γύρισες σπίτι και βρήκες κάτι ξεχασμένα ηχεία στο πατάρι; :138:

Εσύ τι λες, δε θέλουμε να μας πεις;

Λέγε...
 


Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
Απορω:118::422: ποιος ειναι ο πρωτος διδαξας που στο πρωτο του ποστ αφηνει αναπαντητα ερωτηματα και ξεροσταλιαζουμε οι αναγνωστες μεχρι να μας απαντησει...
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Χέχε, πάμε λοιπόν : Μέρος 2ο:
Έχω ακούσει αυτά τα ηχεία λοιπόν και τείνω μάλλον προς τα SOAVO. Παίζει ρόλο που είναι και τα πιο όμορφα τα άτιμα και ταιριάζουν γάντι και με το σαλόνι! Κόστος περίπου 1450€ (όχι από ΝΑΚΑ βέβαια).
Γυρίζοντας προς το σπίτι με παίρνει τηλέφωνο ένας συνεργάτης από τη δουλειά που του είχα πει ότι έψαχνα ηχεία και μου λέει " θέλεις να έρθεις από το σπίτι μου να ακούσεις κάτι και να αποφασίσεις μετά?"
Μπά λέω, τί να έχει? Δεν μου είχε φανεί ποτέ ότι ασχολείται με τέτοια θέματα. Για να πάμε..σκέφτομαι. Μπαίνω λοιπόν μέσα και βλέπω :
1 DIY λαμπάτο προενισχυτή
2 DIY λαμπάτα μονομπλόκια 60W έκαστο.
2 KLIPSCH HERESY ΙΙΙ
πικαπ, DIY Phono stage κτλ κτλ.
Βρε συ του λέω δεν ήξερα ότι ασχολείσαι με τέτοια !!
Τέσπα, μην πολυλογώ. Παιδιά.....δεν γίνεται αυτό που άκουσα!!! Σαν να ήταν μπροστά μου η μπάντα ολόκληρη και να έπαιζε, εκεί ο ένας, εκεί ο άλλος, με μικρό όργανο ο ένας, με μεγαλύτερο ο άλλος, τα όργανα σαν να ήταν αληθινά, η τραγουδίστρια όρθια μπροστά μου να τραγουδάει σε εμένα!!! Επίσης δεν ήξερα ότι 60w γκρεμίζουν τοίχους και μπορούν να ακούγονται τόσο ξεκούραστα σε τόσο υψηλές εντάσεις χωρίς ίχνος οποιασδήποτε ενόχλησης στις υψηλές !!! Με συγχωρείτε για τον ενθουσιασμό μου αλλά παιδιά ειλικρινά δεν ήξερα ότι γίνεται να ακούσει κάποιος μουσική έτσι !! Τώρα καταλαβαίνω την έννοια του hi-end και πραγματικά αξίζει !!
Το θέμα ποιό είναι τώρα: ότι μπορεί να μου βρεί τα heresyIII με 1800€ και να μου κατασκευάσει κι εμένα προ και ενισχυτή. Βέβαια αυτό θα πάρει και χρόνο και χρήμα, αλλά σκέφτομαι ότι από το να δώσω τώρα 1500€ περίπου για ηχεία πολύ κατώτερα κατά την άποψή μου, γιατί να μη δώσω 1800€ και να έχω τη δυνατότητα σιγά σιγά να χτίσω πάνω σε αυτά τα καταπληκτικά ηχεία ένα εξίσου καταπληκτικό σύστημα ?
Μου είπε ότι προς το παρόν κι επειδή θα του πάρει λίγους μήνες να μου φτιάξει αυτά που θέλω, τα κλιπς θα ακούγονται οκ με τον ενισχυτή μου, καμία σχέση με αυτό που άκουσα βέβαια εκεί, αλλά μια χαρά. Τί λέτε εσείς παιδιά, να προχωρήσω έτσι? Εγώ μετά από αυτό που άκουσα νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο ακούσω θα μου φαίνεται λίγο και θα με ξενερώνει, αφήστε τα, μου κάνε μεγάλη ζημιά!! Καλά εντωμεταξύ που να δείτε το δωμάτιο στο σπίτι του που τα φτιάχνει, ολόκληρο σπιτικό εργαστήρι!! Παλμογράφοι, κολλητήρια, λάμπες 50-60 χρονών από τη Ρωσία, σχέδια, ότι θέλετε... Του αξίζουν συγχαρητήρια!!!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.613
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Απορω ποιος ειναι ο πρωτος διδαξας που στο πρωτο του ποστ αφηνει αναπαντητα ερωτηματα και ξεροσταλιαζουμε οι αναγνωστες μεχρι να μας απαντησει...
Περίμενε, πρώτα να συνέλθει από την παντόφλα. :114:
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.613
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ορίστε, συνήλθε και επανήλθε ακάθεκτος.
 

audioj

Επαγγελματίας
Μηνύματα
327
Reaction score
75
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ειλικρινα χαιρομαι που ακουσες κατι που σε συνεπηρε και σαφως και να προχωρησεις σε κατι που αξιζει να ''επενδυσεις'' επανω του και μελοντικα. Η μονη μου ''ενσταση'' και χωρις να θελω να σου χαλασω το ''ονειρο'',ειναι πως οτι ακουσες,το ακουσες σε διαφορετικο χωρο και με διαφορετικα συνοδα,ασε που κατι μου λεει πως ουτε καν με τα ιδια σιντακια τα ακουσες... Το συστημα του φιλου σου,εκ των πραγματων ειχε ενα σημαντικο πλεονεκτημα εξ ορισμου και δεν ειναι αλλο,απο το οτι το ακουσες σε σπιτι και με αλλη ψυχολογικη διαθεση. Μην βιαστεις παντως,αλλα προσπαθησε να ακουσεις οτι μπορεις στο δικο σου χωρο,δυσκολο,το ξερω,αλλα αν δεν βιαζεσαι,θα βρεις μηχανηματα που θα σου κανουν. Καλη επιτυχια:)
 


Μηνύματα
1.641
Reaction score
139
αν θα μπορουσες να μας αποκαλυψεις και ποιος ειναι ο φιλος θα σου δωσω την ευλογια μου :125:
 

Μηνύματα
274
Reaction score
8
Με συγχωρείτε για τον ενθουσιασμό μου αλλά παιδιά ειλικρινά δεν ήξερα ότι γίνεται να ακούσει κάποιος μουσική έτσι !! Τώρα καταλαβαίνω την έννοια του hi-end και πραγματικά αξίζει !!

Αυτό που περιγράφεις είναι και ό,τι αξίζει από το άθλημα. Επίσης, έχεις απόλυτο δίκιο για το Heresy και για τα μεγαλύτερα αδέλφια του. Δεν παλεύονται, τόσο απλά...
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ακομη δεν καταλαβα που ειναι το περιεργο.
Στην ολη υποθεση το λαθος ηταν που πηγαινε κι ακουγε ηχεια με τρανζιστορ ενισχυτες. Μολις μπηκε η λαμπιτσα ολα πηραν τον φυσικο δρομο τους. Απο την στιγμη μαλιστα που το ηχειο ηταν και καποιας "καλης ευαισθησιας" ηρθε κι εδεσε το γλυκο.
Φιλε er4jk0...(καπως ετσι τελος παντων), δεν ειναι απαραιτητο να πας σε ιδιοκατασκευη λαμπατων, υπαρχουν τα ετοιμα η και τα μεταχειρισμενα. Σιγουρα θα βρεις εναν καλο συνδιασμο για τα συγκεκριμενα ηχεια και χωρις να δωσεις πολλα λεφτα. Τον χωρο σου και προβληματα να εχει σιγα-σιγα τον διαμορφωνεις.
welcome to the :113::113::113:!!!
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Να λάβεις υπόψην σου και το πολύ διαφορετικό κόστος των λύσεων που άκουσες.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.598
Απάντηση: Re: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τεκνο μου,εισαι στο σωστο δρομο:444:
για 1) παντόφλα
και για 2) οικονομική κατεδάφιση

:135::135::135:
 


Μηνύματα
1.401
Reaction score
1.096
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ακομη δεν καταλαβα που ειναι το περιεργο.
Στην ολη υποθεση το λαθος ηταν που πηγαινε κι ακουγε ηχεια με τρανζιστορ ενισχυτες. Μολις μπηκε η λαμπιτσα ολα πηραν τον φυσικο δρομο τους...
Tα τρανζιστορ δεν ειναι λαθος, ειναι διαφορετικη τεχνολογια απο τη λαμπα. Υπαρχουν σκληροι (στο ακουσμα) λαμπατοι και μαλακοι (στο ακουσμα) τρανζιστορατοι. Τα παντα στον ηχο παιζουν ρολο, απο την ψυχολογια μας και τον χωρο μεχρι το πως θα συνδιασεις ολα τα μηχανηματα μεταξυ τους.

Τα Klipsch ειναι "περιεργα" ηχεια, με καποιες λαμπες παιζουν εξαιρετικα. Και με class D που τα εχω ακουσει παιζουν καλα, αρκετοι τα παιζουν με τρανζιστορ και τους αρεσει. Το σιγουρο ειναι οτι με καποια τρανζιστορ θα "φωναξουν".

Αν το εχεις παρει αποφαση για αγορα εδω εχουν καλυτερη τιμη http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...a99.28910539/KLIPSCH-HERESEY-III-ANNIVERSARY/
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
1200,00€ ??????????? το ζεύγος???????? Το ξέρεις αυτό το eshop? Είναι αξιόπιστο? Μήπως είναι τίποτα μεταχειρισμένα?

Η αλήθεια είναι ότι το WAF αυτών των ηχείων είναι πολύ χαμηλό...αλλά αυτά άκουσα, αυτά θα εμπιστευτώ! Θα ήθελα να μοιάζουν με τα USHER CP 6381 αλλά...
Σίγουρα υπάρχουν το ίδιο καλά και ακόμα και καλύτερα ηχεία, αλλά δεν ξέρω σε αυτά τα λεφτά αν υπάρχουν και ποιά είναι αυτά!
Επίσης, μου αρέσει σαν φιλοσοφία η ιδιοκατασκευή, να έχεις κάτι εντελώς ξεχωριστό δηλαδή, κι αφού αυτό που άκουσα με συνεπήρε σε σχέση με τις εμπορικές υλοποιήσεις που άκουσα..why not? Kαι να σας πω και κάτι που παίζει ρόλο, νομίζω ότι με τέτοια ηχεία ίσως δε χρειαστεί να αλλάξω ποτέ πια ηχεία, οπότε ίσως είναι πολύ πιο συμφέρον τελικά να πάω προς τα εκεί. Επίσης, αν ο φίλος μου μπορεί να κατασκευάσει ενισχυτή με 1 χιλιάρικο που να παίζει όπως οι εμπορικοί ενισχυτές των 4 χιλιάρικων, δεν έχω λόγο να μην πάω προς ιδιοκατασκευή.
 

Μηνύματα
307
Reaction score
1
Απάντηση: ΑΚΟΥΣΜΑ 5 ΗΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τελικά άκουσες τα κομμάτια του φίλου σου ή τα δικά σου;
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Άκουσα cd του φίλου μου να σου πω την αλήθεια γιατί είχα αφήσει το cd μου στο αμάξι κι είχα παρκάρει μακριά. Αλλά γιατί, cd το ένα cd και το άλλο, δεν του χε κάνει κάνα μαγικό! Θέλω όμως να ξαναπάω κάποια στιγμή να ξανακούσω και φυσικά και με δικά μου cd για μια τελευταία δοκιμή πριν τα παραγγείλω...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.324
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top