ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εδω Ο Μανώλης εχει φυσικά δίκιο. Το εχω δει και εγω , και στον τωρινό αλλά και στον προηγούμενο denon με audyssey. Εχει αυτήν την κουφή τάση να κόβει μπάσα μεσαία και να τονίζει μεσαιουψηλά και υψηλά, κάνοντας τον ηχο στεγνό.Και με τον Σωτήρη που το δοκιμάσαμε και στο δικό του τα ίδια κάνει.(ονκυο 5507 νομίζω)
...σε μένα δεν το κάνει-έλα μια βόλτα να ακούσεις.:105:

μήπως επειδή είναι dedicated χώρος-ενώ ο δικός σου και του Σωτήρη σαλόνια;-λες:121:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καταρχην το audy δεν ειναι παταω ενα κουμπι και βγαινει μια χονρη
υπερ τελους καποιος που δεν εχει μπασα πιστευεις οτι μπορει να ρυθμισει audyssey.....:609:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.869
@@ ΕΙΚΟΝΑ! ΜΑΝΩΛΗΣ!

Subforum: Προβολείς!

Calibration! Κάνεις video calibration argi?

Όχι?

Αλλού τότε! Και συζητάμε εκεί γιά audio calibration, ίσως.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

δεν ειμαι εγω αυτος που μου εδωσα τον λογο περι ηχου,
ουτε ο μονος που εγραψα περι ηχου
ουτε για λουγκροχωρια και καθε τι ελς πλην εικονας
ΕΔΩ

Reaction score
19
Αυτος ο Κεφαλας που ειναι βρε παιδια... :110: Πρεπει παντως να τον στεναχωρησατε πολυ...:443:θα πηρε τα βουνα να δειτε...

Reaction score
56

Αμάν... 37 σελίδες θέμα ( με διαφωνίες ,ίντριγκες ,ήχο ,εικόνα ,καρφάκια ,ζιζάνια κτλ.) και δεν πρόλαβα να γράψω έναν καλό λόγο για τον θεό του calibration Μανώλο -μαέστρο (όχι ότι το χρειάζεται)!Μετά την προηγούμενη άνοδο του πριν 2 χρόνια και το σινιάρισμα του optoma hd82 και την τωρινή "περιποίηση" της Panasonic 50VT20 ένα πράγμα έχω να πω:Όποις νομίζει ότι "βλέπει" εικόνα στο μέσο προβολής του out of the box είναι βαθιά νυχτωμένος. Πραγματικά η θέαση μετά τις ρυθμίσεις του Μανώλη είναι μαγική!!!! θέλεις να ξαναδείς όλες τις ταινίες αναφοράς ή μάλλον όλη την συλλογή σου ξανά και ξανά για να την απολαύσεις.
Όσοι λοιπόν μπορούν να απευθυνθούν σε επαγγελματία τους το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αξίζει τον κόπο και τα χρήματα!
Χάρηκα που γνώρισα τους συμφορουμίτες της Θεσσαλονίκης (Μιχάλη , Αλέξη , Μάκη ,Γιάννη ,Μάριο sorry αν ξεχνώ κάποιον), αποθεώνω zizik και ευχαριστώ τον ichaltou για την φιλοξενία του. Ελπίζω να ξαναβρεθούμε!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.929

Όσοι λοιπόν μπορούν να απευθυνθούν σε επαγγελματία τους το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αξίζει τον κόπο και τα χρήματα!
α να γειά σου!:144:

Reaction score
15.548

Όταν ο μετρητικός εξοπλισμός είναι πραγματικά υψηλότατου επιπέδου, οι ανθρώπινες αισθήσεις δε χρειάζονται στη ρύθμιση μηχανημάτων. Και ενώ δε χρειάζονται, είναι τρόπον τινά απαραίτητες (όπως και η εμπειρία του καλιμπρέιτορ) για να διορθωθούν πιθανά μειονεκτήματα του εξοπλισμού, αλλά και πάλι μιλάμε για πράγματα που δεν αφορούν ουσιαστικά κανένα, είναι συζητήσεις βασικά θεωρητικού επιπέδου μεταξύ καλιμπρέιτορς...
Κωστη μου ειναι λαθος αυτο που λες...

Ενας εξοπλισμος καλος το μονο που κανει,ειναι να δινει σωστα αποτελεσματα.....

Το αποτελεσμα εικονας μετα ρυθμισης ειναι καθαρα θεμα εκεινου που την κανει.

Οπως καταλαβαινεις(αν σε μπερδεψα)....2 ρυθμισεις με ιδια αποτελεσματα μπορει να εχουν διαφορετικες εικονες...

...για να σε προλαβω ....:116: το μετρητικο ειναι αψογο και στις δυο περιπτωσεις.

Reaction score
12.136
Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οπως καταλαβαινεις(αν σε μπερδεψα)....2 ρυθμισεις με ιδια αποτελεσματα μπορει να εχουν διαφορετικες εικονες...
Τώρα αυτό ούτε εγώ δεν το κατάλαβα. Εκτός αν θες να πεις ότι εκείνος που κάνει τη ρύθμιση πρέπει να έχει γνώση και εμπειρία, ώστε να κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια σωστά ρυθμισμένη εικόνα. Έτσι δεν είναι;

Reaction score
30.490

Τώρα εγω αν πω τίποτα βαρύ , θα παρεξηγηθούν μερικοί μερικοί?
Κεφάλα διαβάζεις αυτά που γράφεςι? η απλά γράφεις για να γράφεις ?

Reaction score
15.548

και τι με περασες βρε....Μαρκου..:116:

δεν πας να αλλαξεις καμια βελονα μπας και δεις το φως το αληθινο...:116:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τώρα αυτό ούτε εγώ δεν το κατάλαβα. Εκτός αν θες να πεις ότι εκείνος που κάνει τη ρύθμιση πρέπει να έχει γνώση και εμπειρία, ώστε να κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια σωστά ρυθμισμένη εικόνα. Έτσι δεν είναι;
Αυτο ειναι στανταρ Πετρο μου για σωστη απεικονιση....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.276

Κωστη μου ειναι λαθος αυτο που λες...

...για να σε προλαβω ....:116: το μετρητικο ειναι αψογο και στις δυο περιπτωσεις.
Για κάντο.... σεντόνι αυτό που γράφεις ρε Κώστα, να το καταλάβουμε καλύτερα.

Reaction score
15.548

Mε εχεις δει ποτε να κανω σεντονι !!!!!:111:

Θα στο πω απλα και εσυ φαντασου οτι ειναι σεντονι.....:116:

Οτι υπαρχει στην θεωρια δεν υπαρχει και στην πραγματικοτητα (συνηθες)

Σε καθε οπτικο μεσο(ΤV-MONITOR-PROJECTOR)υπαρχει και μια σχετικη ανομοιομορφια χρωματος στην επιφανεια απεικονισης(απο λιγο εως πολυ)
Η εκαστοτε μετρηση ενος καλιμπρειτορ βασιζεται σε ενα και μονο συγκεκριμενο σημειο.......
Οποτε.........

....απο εκει και περα ειναι θεμα καλιμπρειτορ τι θα κανει......

Πιστευω να το καταλαβε και ο Κωσταυτιας αυτο που γραφω ωστε να μην βασιζεται στην θεωρια...

....για τον Μαρκου αστο...:116:

Οποτε για να εχουμε καλο αποτελεσμα απεικονισης χρειαζομαστε τα εξης και με σειρα βαρυτητας....
1)καλμπρειτορ με γερακισιο ματι και εμπειρια
2)καλο μετρητικο

και μην κοιτας που δεν αναφαιρετε ο Μανωλης σε αυτα το θεματα....και αλλα πολλα...
.....εγω δεν ασχολουμαι επαγγελματικα οποτε μπορω να τα γραφω ...:114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.929

τα ίδια λες ρε άθλιε συνονόματε!

τα "μειονεκτήματα του εξοπλισμού", προφανώς συμπεριλαμβάνουν και το μέσο απεικόνισης.

ακόμα και το γκάμα, (αυτό που έθεσε ο Καφάτος σα πληροφορίες στα σκοτεινά") στην ίδια παράμετρο συγκαταλέγεται.

ΥΓ: ομοίως στα του ήχου. (για να μη ξεχνιόμαστε)

Reaction score
8.350

το ερωτημα εχει τεθει ,με ποιο τροπο ξερει κανεις να βλεπει τη σωστη εικονα,γιατι αν δεν εχεις μια αναφορα δεν μπορεις να κανεις τιποτα..Προσωπικα,χωρις να θελω να κανω τον εξυπνο,υπαρχουν καποια κλιπακια που εχουμε δει εκατο φορες σε αναριθμητους προβολεις, που ξερω ακριβως πως φαινονται σωστα και με την πρωτη ματια μπορω να πω αν ειναι σωστη η εικονα που βλεπω.Οποιος δεν θελει να το δεχτει αυτο ,δικαιωμα του.Οταν καναμε καποτε συγκριτικα,και με ρυθμισεις του Μανωλη,ολα τα προβολια δεν φτανανε το ιδιο αποτελεσμα.Δεν καθομασταν τοτε να ρωταμε για τριγωνα χρωματος κλπ.και με την πρωτη ματια φαινοταν ποιο μηχανακι επαιζε πιο σωστα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.929

2 ρυθμισεις με ιδια αποτελεσματα μπορει να εχουν διαφορετικες εικονες...
και να συμπληρώσω: 2 διαφορετικές ρυθμίσεις, μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

ή αλλιώς: στο ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να πας με πολλές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ρυθμίσεις.

όλα αυτά είναι σφάλματα-μειονεκτήματα του μετρητικού εξοπλισμού και του μέσου απεικόνισης (ή του τρόπου χρήσης αυτών).

ΥΓ: ομοίως στα του ήχου. (για να μη ξεχνιόμαστε)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale