ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Reaction score
8.350
Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

οποιος θελει επιστημονικο αποτελεσμα χρειαζεται επαγγελματικη ρυθμιση.Αλλα για οσους αυτο ειναι πολυ δυσκολο για οποιοδηποτε λογο,ο ευκολοτερος τροπος να φερεις καποιο αποτελσμα ειναι φτιαχνοντας μονοι σας τη κλιμακα του γκρι.Με λιγα λογια αυτη η φωτο πιο πανω του Μπρους Γουιλις που ειναι για γελια,μπορει να φτιαχτει εμφανως σε μεγαλο βαθμο και χωρις επαγγελματικα εγαλεια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αντρεα στον ηχο δεν εχουμε στανταρντ, καθενας ακουει οπως γουσταρει.....στην εικονα υπαρχουν αλλα ακομα και εκει καποιοι που ξερουν πιο πολλα απο τους κοινους θνητους παλι κανουν του κεφαλιου τους...........

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.867
οποιος θελει επιστημονικο αποτελεσμα χρειαζεται επαγγελματικη ρυθμιση.Αλλα για οσους αυτο ειναι πολυ δυσκολο για οποιοδηποτε λογο,ο ευκολοτερος τροπος να φερεις καποιο αποτελσμα ειναι φτιαχνοντας μονοι σας τη κλιμακα του γκρι.Με λιγα λογια αυτη η φωτο πιο πανω του Μπρους Γουιλις που ειναι για γελια,μπορει να φτιαχτει εμφανως σε μεγαλο βαθμο και χωρις επαγγελματικα εγαλεια.

Δηλαδή? Να βάλουμε grey scale, και μετά 10%, 20% κτλ, με το μάτι ? :109:

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δηλαδή? Να βάλουμε grey scale, και μετά 10%, 20% κτλ, με το μάτι ? :109:
εννοω να ρυθμισεις λευκο και μαυρο,δηλαδη θερμοκρασια, με καποια πατερνακια εστω με το ματι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

για πες τα .........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Ρυθμίσεις με το μάτι και το αυτί είναι ρυθμίσεις του κ@λου.
Όποιος ισχυρίζεται ότι επειδή έχει δει πολλούς προβολείς ξέρει πχ να ρυθμίζει τα χρώματα ή τις διαβαθμίσεις του γκρι, πλανάται πλάνην οικτράν. Όσον αφορά στον ήχο που λέει ο argi, αυτό βολεύει όσους δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι ηχητικές ρυθμίσεις χώρου είναι must σε ένα σύστημα αξιώσεων. Αν δεν γίνουν, μιλάμε για πεταμένα λεφτά (όσα και αν είναι).

Την διαφορά που βλέπω μεταξύ ήχου και εικόνας είναι ότι οι ρυθμίσεις ήχου αφορούν τα χαρακτηριστικά του χώρου ενώ οι ρυθμίσεις εικόνας τα χαρακτηριστικά του σήματος. Και αναρωτιέμαι πόσο καλά μπορεί να δει κάποιος με έναν άριστο προβολέα σε ένα κάτασπρο σαλόνι...

...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ποιες ειναι αυτες δεν μας λες εσυ μηπως και αρχισει ..........

Reaction score
152

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πιω ενα καφέ στην Λάρισα δεδομένου ότι άργησα να φύγω από την Θεσσσαλονίκη.
Την επόμενη φορά.
Aντε με το καλο - να εχουμε στρωσει και το εργαλειο!
θα εχει ερθει ως τοτε και η δικια μου η καινουργια....
Panasonic TXP42UT30 που θα αντικαταστησει την Panasonic TXP42U20 η οποια ΔΕΝ εχει ifc pro και μετα απο θεμα που δημιουργηθηκε στο αδελφο φορουμ, θα ειμαι ο πρωτος που θα επωφεληθει.....
πεφτει το Πλαισιο 150ε,βαζω και εγω αλλα τοσα και εχω νεα βελτιωμενη εκδοση και μαλιστα 3Δ, μετα απο 11 μηνες......
καλο,ε;

Reaction score
8.350

...
εισαι απολυτα υπερβολικος κια δεν βοηθας κανενα μαυτα που λες.Ασφαλως η επαγγελματικη ρυθμιση ειναι ιδεωδης,αλλα ενας που δεν μπορει για αλφα λογο να κανει τετοια,δεν ειναι αναγκη να βλεπει το χαλι της φωτο πιο πανω.Αν ο φιλος ειχε κανει μια βασικη ρυθμιση θα εβλεπε οτι το λευκο του ηταν πρασινο αντι λευκο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

την εικονα (πλην τρελλων) λιγοι εχουν τα συκωτια να βαλουν τα χερια τους (απουσιας καλιμπρειτορ) εκτος και αν γουσταρουν να βλεπουν αλλιως , δικαιωμα τους.
Στο ηχο ?
Ποιος απο τους του ηχου
1 ξερει τι σημαινει να βαζουμε την φαση στο 0
2 ποσοι δεν χτιζουν 2 φιλτρα στην σειρα και μετα τους φταινε οι ταινιες (ειπωθηκε και αυτο)(απο ακρουδειτορ)(μονοφθαλμο)(που στους τυφλους ? τι να λεμε) (θεος ο δικος σου)
3 ποσοι ειναι σε θεση να φερουν φαση ? και αν γινεται .....οχι με το αυτι ετσι...
4 ποσοι πελατες παρουσια καλιμπρειτορ (ηχου) δεν ζητησαν τσιμπιμενο κεντρικο, ή και αλλα μπασα.
5 ποσοι εχουν στημενα σωστα ολα τα ηχεια τους ωστε να μιλαμε σοβαρα
6 ο καθε χωρος ποσο επιτρεπει να γινει σωστην μια τυπικη ρυθμιση
7 ο καλιμπρειτορ ρυθμιζει στα 70+5 , και αυτοι που ακουνε ? οπου γουσταρουν
8 ποσοι επεσαν θυματα στην ασχετοσυνη του καθε αρκουδειτορ που πηρε ενα ντεσιμπελομετρο και νομιζει οτι εγινε τζο εβανς
9 Ολα αυτα δεν συμβαινουν μονο στο ελλαδα, εχει και εξω αναλογου επιπεδου αρκουδειτοροκαστομερς , που το μονο που ξερουν ειναι να πατανε ον οφ σαμπ ταιτλς οντιο........
10 ποσοι αρκουδειτορς μετρησαν το καθε ηχειο στον εκαστοτε χωρο πως συμπεριφερεται......με τι μεσα ........

να συνεχισω........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Re: Απάντηση: Re: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

εισαι απολυτα υπερβολικος κια δεν βοηθας κανενα μαυτα που λες.Ασφαλως η επαγγελματικη ρυθμιση ειναι ιδεωδης,αλλα ενας που δεν μπορει για αλφα λογο να κανει τετοια,δεν ειναι αναγκη να βλεπει το χαλι της φωτο πιο πανω.Αν ο φιλος ειχε κανει μια βασικη ρυθμιση θα εβλεπε οτι το λευκο του ηταν πρασινο αντι λευκο.
Δημήτρη εγώ που ξέρω το φιλαράκι μου τον Γιάννη, σου λέω με βεβαιότητα ότι μόνο γκαβός δεν είναι.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Re: Απάντηση: ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

την εικονα (πλην τρελλων) λιγοι εχουν τα συκωτια να βαλουν τα χερια τους (απουσιας καλιμπρειτορ) εκτος και αν γουσταρουν να βλεπουν αλλιως , δικαιωμα τους.
Στο ηχο ?
Ποιος απο τους του ηχου
1 ξερει τι σημαινει να βαζουμε την φαση στο 0
2 ποσοι δεν χτιζουν 2 φιλτρα στην σειρα και μετα τους φταινε οι ταινιες (ειπωθηκε και αυτο)(απο ακρουδειτορ)(μονοφθαλμο)(που στους τυφλους ? τι να λεμε) (θεος ο δικος σου)
3 ποσοι ειναι σε θεση να φερουν φαση ? και αν γινεται .....οχι με το αυτι ετσι...
4 ποσοι πελατες παρουσια καλιμπρειτορ (ηχου) δεν ζητησαν τσιμπιμενο κεντρικο, ή και αλλα μπασα.
5 ποσοι εχουν στημενα σωστα ολα τα ηχεια τους ωστε να μιλαμε σοβαρα
6 ο καθε χωρος ποσο επιτρεπει να γινει σωστην μια τυπικη ρυθμιση
7 ο καλιμπρειτορ ρυθμιζει στα 70+5 , και αυτοι που ακουνε ? οπου γουσταρουν
8 ποσοι επεσαν θυματα στην ασχετοσυνη του καθε αρκουδειτορ που πηρε ενα ντεσιμπελομετρο και νομιζει οτι εγινε τζο εβανς
9 Ολα αυτα δεν συμβαινουν μονο στο ελλαδα, εχει και εξω αναλογου επιπεδου αρκουδειτοροκαστομερς , που το μονο που ξερουν ειναι να πατανε ον οφ σαμπ ταιτλς οντιο........
10 ποσοι αρκουδειτορς μετρησαν το καθε ηχειο στον εκαστοτε χωρο πως συμπεριφερεται......με τι μεσα ........

να συνεχισω........
Η δική μου αίσθηση είναι ότι στον ήχο τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι στην εικόνα. Οι παράμετροι είναι πολλοί περισσότεροι και ειδικά στο πολυκάναλο γίνεται του κουτρούλη ο γάμος. Νομίζω ότι αν καταφέρουμε τον Μανώλη να μας γράψει δυό κουβέντες θα είμαστε όλοι ευτυχείς.

...

Reaction score
15.548

Κατα πρωτον πραβο στα παιδια που ρυθμισαν τα προβολια τους και ειδαν τις οποιες διαφορες.......

Κατα δευτερον το ματι ναι μεν συνηθιζει,αλλα δεν εχει να κανει αυτο που λετε..
Κανεις δεν ξερει πως ειναι μια ταινια και γι'αυτο χρειαζεται ρυθμιση ο προβολεας..
......δεν εχει να κανει δλδ με συνηθεια ματιου...

Ολοι οι προβολεις χανουν τις ρυθμισεις τους μετα απο καποιες ωρες λογω τεχνολογιας και λαμπας και βλεπουμε στο περασμα του χρονου καποιες διαφορες..
Το ιδιο ισχυει και με την φθορα των οπτικων....

Οποτε χρειαζεται ξανα ρυθμιση ο προβολεας μας ωστε να εχουμε τα μεγιστα εαν αυτο επιθυμουμε...

Κατα τριτον χαιρομαι ιδιαιτερα που επιτελους ο Αντριους μιλαει για patterns :111:μιας και δεν τα ειχε ποτε σε εκτιμηση...:116:

Όποιος ισχυρίζεται ότι επειδή έχει δει πολλούς προβολείς ξέρει πχ να ρυθμίζει τα χρώματα ή τις διαβαθμίσεις του γκρι, πλανάται πλάνην οικτράν. Όσον αφορά στον ήχο που λέει ο argi, αυτό βολεύει όσους δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι ηχητικές ρυθμίσεις χώρου είναι must σε ένα σύστημα αξιώσεων. Αν δεν γίνουν, μιλάμε για πεταμένα λεφτά (όσα και αν είναι).

Την διαφορά που βλέπω μεταξύ ήχου και εικόνας είναι ότι οι ρυθμίσεις ήχου αφορούν τα χαρακτηριστικά του χώρου ενώ οι ρυθμίσεις εικόνας τα χαρακτηριστικά του σήματος. Και αναρωτιέμαι πόσο καλά μπορεί να δει κάποιος με έναν άριστο προβολέα σε ένα κάτασπρο σαλόνι.....
Νικολακι καλα κανεις και δηλωνεις ασχετος ....:116:

Ο ηχος με την εικονα ειναι σαν την νυχτα με την ημερα....

Στον ηχο βαδιζεις σαν να εισαι σε ενα βουνο βραδυ ενω με την εικονα το βαδιζεις μερα και ξερεις που πατας......

Κανεις μεγα λαθος αν νομιζεις οτι δεν μπορεις να ρυθμισης εναν προβολεα χωρις μετρητικα.......
Μπορεις να φτασεις με το ματι πολυ κοντα στο ιδανικο και σε επιπεδο τετοιο που οι διαφορες να ειναι μικρες...αλλα υπαρκτες.
Ομως με το μετρητικο φτανεις το μαξιμουμ των δυνατοτητων του setup σου.

Βεβαια για να το κανεις αυτο θα πρεπει να εχεις ασχοληθει αρκετα ......

Τεσπα.....
εγω χαιρομαι πραγματικα που ηρθε ο Μανωλιος επανω και καποια παιδια σιγουρα ειδαν το φως το αληθινο....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Καλά ρε "σχετικέ", μη σκίσεις και το πτυχίο σου στα περί οπτικοακουστικών ρυθμίσεων.
Ξέρεις... τα ίδια λένε και οι χαϊεντάδες, ότι εγώ μπορώ να ακούσω πχ την ανάστροφη φάση κλπ κλπ.

Dream on.

...

Reaction score
15.548

Αστο Νικολακι......δεν τοχεις ...

....ακου και κανεναν μεγαλυτερο...:414:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Αστο Νικολακι......δεν τοχεις ...

....ακου και κανεναν μεγαλυτερο...:414:
Δηλαδή πέραν του οπτικοακουστικής εξειδίκευσης που νομίζεις ότι κατέχεις, νομίζεις ότι έχεις άποψη και για το τι "έχω" και τι "δεν έχω"; Ρε συ Κωστάκι, με αυτά και με αυτά έχεις σκάσει πολύ κόσμο εδώ μέσα, τόσους που οι περισσότεροι αρνούνται να μπούνε πλέον σε διάλογο. Πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με μία ακόμη ίδια περίπτωση. Εγώ μπορώ να σε σκάσω για πλάκα (κι ας είμαι και μικρότερος - και πιο όμορφος). :127:

...

Reaction score
15.548

Τι να το κανεις που εισαι μικροτερος και ποιο ομορφος........
...δεν εχεις την εμπειρια....εισαι κοκορικος...:204:

μπλα-μπλα-μπλα.....

τραβα στις νοτιες κατηγοριες που μπορεις να λες αρες μαρες κουκουναρες...:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος