ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Reaction score
0
Απαντηση στα ερωτηματα που βαλαμε γω και ο Ευαγγελος δεν πηραμε μεν,εχουμε την ευκαρια να διαβαζουμε απολαυστικα κειμενα δε!!!
Αυτο που εχω εισπραξει παντως ειναι οτι κανουμε το χομπυ μας για να ευχαριστιομαστε πανω απο ολα,χωρις υστεριες και υπερβολες.κοιταζοντας την ουσια και οχι το περιτιλυγμα.
Τωρα αν μπορουν να δωθουν και μερικα παραδειγματα για να το χωνεψουμε καλυτερα ....ε δεν θα πουμε και οχι!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Απαντηση στα ερωτηματα που βαλαμε γω και ο Ευαγγελος δεν πηραμε μεν,εχουμε την ευκαρια να διαβαζουμε απολαυστικα κειμενα δε!!!
Αυτο που εχω εισπραξει παντως ειναι οτι κανουμε το χομπυ μας για να ευχαριστιομαστε πανω απο ολα,χωρις υστεριες και υπερβολες.κοιταζοντας την ουσια και οχι το περιτιλυγμα.
Τωρα αν μπορουν να δωθουν και μερικα παραδειγματα για να το χωνεψουμε καλυτερα ....ε δεν θα πουμε και οχι!!!!
Χμ...

Reaction score
0
Αυτο τωρα να το παρω σαν καλο ή κακο :)

Κωστα αυτο που μπορω να καταλαβω απο τα γραφομενα σου ειναι οτι προσπαθεις να κατευθυνεις την σκεψη μας και οχι τις αγορες μας.
Απλα εμεις που ειμαστε οξω απο το χορο προσπαθουμε κατα καποιο τροπο να πιστοποιησουμε το τυχον σωστο ή λαθος ρωτοντας (εστω και πιεστικα καμμια φορα) διαφορα που μας απασχολουν .
Ισως να ειναι οπως καπου εδω μεσα γραφτηκε "ελλειψη αυτοπεποιθησης" !!!!
Βεβαια απο την αλλη μερια εσυ τι φταις,αλλα εδω παει και το παραδοσιακο:
οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα ..τον τρωνε οι κοτες :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν υπάρχει πάντα ένα κρυφό νόημα ή μια περίεργη πρόθεση ρε παιδιά. Χαλαρώστε λίγο, η κουβέντα είναι καλύτερη έτσι. :cool_4:

Reaction score
0
Μα ισα ισα χαλαροι ειμαστε!!!!!!
Μην μας παιρνετε και τοσο ...στα σοβαρα!!!!
Δεν μπορω να βρω τις φατσουλες να βαλω ρε γαμωτο, να δειξω και τις προθεσεις μου!!!!!! :))

Reaction score
298
ειναι οτι προσπαθεις να κατευθυνεις την σκεψη μας και οχι τις αγορες μας
Mάλλον προσπαθεί να διαπιστώσει ποιοί διαθέτουν σκέψη και ποιοί όχι. Οι πρώτοι δεν χρειάζονται "κατεύθυνση" και οι δεύτεροι μάλλον δεν τον πολυαπασχολούν ως οντότητες :happy_5:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα ισα ισα χαλαροι ειμαστε!!!!!!
Μην μας παιρνετε και τοσο ...στα σοβαρα!!!!
Δεν μπορω να βρω τις φατσουλες να βαλω ρε γαμωτο, να δειξω και τις προθεσεις μου!!!!!! :))
Για δες τώρα Μιχάλη, τις βλέπεις?

Reaction score
0
Mάλλον προσπαθεί να διαπιστώσει ποιοί διαθέτουν σκέψη και ποιοί όχι. Οι πρώτοι δεν χρειάζονται "κατεύθυνση" και οι δεύτεροι μάλλον δεν τον πολυαπασχολούν ως οντότητες :happy_5:
Δεν μπορω να γνωριζω τις προθεσεις κανενος, αλλα ποτε κανενα δεν εβλαψε η συμπληρωματικη γνωση!!!
Εξαλλου δεν λενε οτι "ρωτωντας και στην Πολη πας!!":happy_5:

(καλα δεν ειπαμε να φτασουμε μεχρι εκει...και μεχρι Θηβα φτανει):crazy_3:

Reaction score
3
Νεότερα από το Ανατολικό Μέτωπο

Το κινέζικο player διάγει, αισίως, την πρώτη πλήρη εβδομάδα του βίου του στο σύστημα του ταπεινώς υμετέρου και, αν μη τι άλλο, οι εντυπώσεις παραμένουν θετικές.

Η ακρόασή του, κάθε βραδάκι που επιστρέφω κατάκοπος από τη δουλειά, είναι μια ευχάριστη εμπειρία που, σχεδόν πάντα, καταλήγει σε ένα υπνάκο λίγων λεπτών στον καναπέ (ασφαλές δείγμα σωστού συστήματος το να σε χαλαρώνει και να σε παρασύρει στη μέθη της μουσικής).

Σήμερα είχα λίγο χρόνο παραπάνω το πρωί στο σπίτι και αποφάσισα να το ανοίξω, έτσι για να πάρω μια ιδέα τι παίζεται κάτω από το πανάλαφρο καπό.
Όχι σπουδαία πράγματα, φοβάμαι: ένας no name οδηγός δίσκου DVD-ROM, μια μετρίων διαστάσεων πλακέτα, όπου δεσπόζει το chip Vaddis 962 της Zoran, ένα επιεικώς μέτριο αναλογικό στάδιο εξόδου με τελεστικούς (LM4558, για την ακρίβεια η κινέζικη ρέπλικά τους, F4558 ) και ένα φτωχό παλμοτροφοδοτικό επιπέδου PC.

Είναι προφανές ότι οι σχεδιαστές περιορίστηκαν, για λόγους οικονομίας, στα απολύτως απαραίτητα (θα μπορούσαν, λ.χ., να έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία ανά στάδιο της συσκευής), ταυτόχρονα όμως είναι απορίας άξιο πώς ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να παίζει πολύ καλά και να κοστίζει τόσο λίγο...

Ψάχνοντας λιγάκι στο Διαδίκτυο για το Zoran, τολμώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί από τις δυνατότητες αυτού του ολοκληρωμένου.
Δεν είναι ένα απλό chip, αλλά κανονικός επεξεργαστής, με μνήμη ram και flash για τα προγράμματα, ενώ έχει σύνδεση usb, ide, hdmi, component, παίρνει εξωτερικά dac και πάει λέγοντας.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν πέσει πολλές ανθρωποώρες μελέτης και εξέλιξης επάνω του, βλέποντας δε το κατά τα λοιπά άδειο κουτί του BlueSky, εκτιμώ ότι τα εύσημα για την αναπαραγωγή του ταπεινού PCM ανήκουν ολοκληρωτικά σε δαύτο.

Αν ήταν άλλες εποχές, το σαράκι του DIYer είναι βέβαιο ότι δε θα με άφηνε και θα τού έβαζα σίγουρα χέρι, μιας και έχει πολύ χώρο εκεί μέσα για να παίξεις. Για παράδειγμα, νομίζω ότι αν ξεφορτωνόμουν το ρημάδι το παλμοτροφοδοτικό με τον υψίσυχνο θόρυβο που αναπόφευκτα εισάγει, μάλλον θα έπαιζε καλύτερα.

Αυτή την περίοδο, όμως, το τελευταίο που θα ήθελα είναι να μπλέξω ξανά με τις γνωστές ψυχοφθόρες διαδικασίες και τις αγωνίες του τύπου «και αν άλλαζα αυτό, τι θα γινόταν;».

Έτσι, το μόνο που μπήκα στον πειρασμό να κάνω –μιας και δεν απαιτούσε πολύ κολλητήρι- ήταν η αντικατάσταση του captive καλωδίου τροφοδοσίας με ένα τυπικό, αλλά καλής ποιότητας βιομηχανικό 1.5 καρέ της Βιοχάλκο.

Δεν ήταν και τίποτε σπουδαίο: ξεκολλάς το παλιό και προσαρμόζεις στη σχετική φίσα στην πλακέτα το καινούριο, προσέχοντας να ταιριάξεις τα χρώματα (κίτρινο-μαύρο). Σε πέντε λεπτά, ήμουν ΟΚ.

Φυσικά και το άκουσα, έστω στο πόδι, γιατί έπρεπε να φύγω για το γραφείο και νομίζω ότι διαπίστωσα διαφορές προς το καλύτερο.
Γράφω «νομίζω», γιατί μόνο μετά από επισταμένες ακροάσεις το σαββατοκύριακο θα είμαι σε θέση να πω τη γνώμη μου με βεβαιότητα.

Τα λέμε, λοιπόν, ξανά από Δευτέρα για την εν λόγω μετατροπή...//; - )

Reaction score
0
Φίλε Cpt.Haddock πολύ ενημερωτικό το post σου, τώρα καταλαβαίνουμε γιατί έχει αυτήν την ηχητική απόδοση.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Στο παραδιπλανο θεμα : "ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “high End” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Forums!!!" ειχα γραψει :

".....Βρε παιδια αν το dsp της Zoran που φορα το Blue Sky αν ειναι κατα τυχη λιγο "πουσσαρισμενο" , πανευκολα και επιπλαστα , μπορει να σου δωσει την ψευδαισθηση χωρου αναμεσα στα οργανα , ευκρινειας και λοιπων αλλων εντυπωσιακων στοιχειων .

Αυτο εκανε (δεν ξερω αν συμβαινει ακομα ) πριν μερικα χρονια η W..IA (να μην θιγω μαρκες λογω ιδιοτητας) και μετα πουλαγε τα CD-Player της καποιο η καποια εκατομμυρια δραχμουλες . Ο εντυπωσιακος ηχος προεκυπτε απο την προσεκτικο και ισως κοπιαστικο προγαμματισμο του dsp chip ....."

Reaction score
12
Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Καταρχας να πω την καλησπερα μου σε ολους σας.
Διαβασα προσεκτικα την καθε γραμμη αυτου του section και θα ηθελα να προσθεσω και εγω το σχολιο μου.Δυστυχως αγαπητοι φιλοι θα μακρηγορησω γιατι αφενος εχω να πω πολλα αφετερου ομως η απογοητευση μου δεν μου επιτρεπει το αντιθετο.

Πρωτα και κυρια να δωσω,οχι απλα τα θερμα μου συγχαρητηρια αλλα και να βγαλω το καπελο στον κυριο βασιλη για το ηθος που τον διακατεχει αλλα και για την πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα ενασχολιση του με το ζητημα.
Συνεχιζοντας λοιπον,με τα λυπης μου ανακαλυπτω πως το προβλημα εν τελει ειναι κοινονικο και θα σας πω ακριβως τι εννοω παρακατω οσο και αν δισανασχετισουν πολλοι με τα σχολια μου(σε δημοκρατικη κοινωνια ζουμε{η εστω ετσι θελουμε να πιστευουμε"happy_1"})
Αρχικα ομως θα ηθελα να κανω μια νιξη στο θεμα της εν λογο συσκευης αλλα και γενικα:μηπως τελικα ολα αυτα που πληρωνουμε εσεις και εγω για το υπεροχο χομπυ μας ειναι στην τελικη μια κοροιδια???Ας βαλουμε λιγο το θεμα στη σφαιρα της λογικης:εφοσον αυτη η συσκευη κοστους 30ε απεδωσε τοσο καλα γιατι να πληρωνουμε τοοοοοοοσο ακριβα αλλες υλοποιησεις...???Δεδομενου οτι η συγκεκρημενη εταιρια bs δεν εχει την εμπειρια τεχνογνοσια κ.α οπως πχ meridian η theta κ.α στο χωρο θετω τα ερωτηματα μου:πως ειναι δυνατον?μας κοροιδευουν οι"μεγαλες"εταιριες?Μηπως ολα ειναι ενα οικονομικο τρικ????Εννοειτε πως επουδενι δεν θα ηθελα να συμβαινει κατι τετοιο.
Συνεχιζοντας οπως ειπα παραπανω τελικα το θεμα ειναι κοινωνικο.Ειναι κοινωνικο γιατι πολυ απο σας που σχολιασατε πιο πισω στις σελιδες ΔΕΝ θελατε να χωνεψετε οτι μια εφτελης μαρκα εβγαλε ενα καλο προιον και αυτο γιατι συγκρινοτανε ισως με δικα σας ακριβοπληρωμενα μηχανακια απο την"καλυτερη μαρκα" το καλυτερο κατασκευαστη και αλλα πολλα τετοια!Και ειμαι σιγουρος αγαπητοι συνχομπιστες πως αν επερνα το περιεχομενο του player της bs και σας το εβαζα σε μια υλοποιηση της theta (στο case φυσικα εννοω) θα το αγοραζατε και μαλιστα θα ξοδευοσασταν αρκετα γι αυτο οπως επισης και θα καυχιοσασταν στους φιλους συγγενεις κ.τ.λ. .Πιστεψτε με στην 10ετια που ασχολουμε με τον χωρο εχουν δει πολλα τετοια τα ματακια μου...Για να μην λετε λοιπον θα σας φερω ενα παραδειγμα:στην εκθεση hi end show 2005(αν δεν απατομαι αλλιως παρακαλω διορθωστε με)που ελαβε χωρα στο Πεντελικον στο κεφαλαρι με την εισοδο σου στον εκθεσιακο χωρο υπηρχε ενα συστημα(απεναντι ακριβως απο την πορτα της εισοδου)το οποιο ηταν αρκετα καλοστημενο με πανακριβα μηχανηματα πραγματικα πανακριβα!Που λετε το λοιπον πηγη ειχε ενα εξισου πανακριβο πικαπ το οποιο κληθηκε να παιξει(δεν σχολιαζω βεβαια τον τροπο με τον ακουμπισε ο χαιεντας την βελονα πανω στο καημενο βινυλλιο γιατι πραγματικα θα μου ερθει κολπος:pc:)την αυθεντικη εκτελεση απο τους Eagles του hotel california.Περιμενα να ακουσω και εγω το"απολυτο συστημα" και αυτο που ακουσα οχι μονο δενμ ικανοποιησε αλλα με απογοητευσε πληρος απαισιο απαισιο απαισιο και τελος:mad_2:.Για ποιο λογο σας τα λεω τωρα αυτα ε?Γιατι πρεπει να καταλαβουν οι απανταχου χομπιστες-χαιενταδες πως Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΗΧΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΜΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΜΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΗΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ(η αντικειμενικοτητα ειναι το συμπλεγμα πολλων ομοιων-αποδεκτων υποκειμενικα αποψεων μεσα σε ενα συνολο ανθρωπων)!Εννοειτε πως σαφως υπαρχει μια κλιμακα σε σχεση με τις εταιριες στο χωρο και την αποδοση τους γιατι αυτο ελειπε να μην υπαρχει ουτος η αλλος ο κανονας του οτι πληρωνεις περνεις ισχυει παντου αλλα αυτο δεν σημαινει πως επειδη ο χασαπης η ο μπακαλης η ο γυφτος παραδιπλα(τελειως τυχαια τα παραδειγματα προς αποφυγην πασης παρεξηγησεως)πηρε μια Mercendes-Benz η μια ΒΜW ειναι κατι καλυτερο απο μενα απο σενα κ.ο.κ.!Τα υλικα αγαθα δεν σε ανυψωνουν κοινωνικια δεν σε κανουν κατι αγαπητοι φιλοι αλλα ειναι ενα μεσον το εισιτηριο αν θελετε στο να περναμε οσο καλυτερα μπορει να γινει εφικτο απο τον καθενα τον ελευθερο χρονο μας.Γιαυτο keep your mind&your ears open and let the music play....

Φιλικα Μηνας

ps1:με τον παρον κειμενο δεν ηθελα να θιξω κανεναν προσωπικα γι αυτο και δεν εκανα αναφορες σε ονοματα

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ Μηνά, νομίζω ότι ίσως παρεξηγείς μερικά πράγματα.

Εξ ορισμού λοιπόν, όποιος ξοδεύει πολλά χρήματα για τον ήχο του, δεν είναι κορόιδο. Αν αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει ο περισσότερος κόσμος, τότε το πρόβλημα που αναφέρεις (το κόμπλεξ για την ύπαρξη χρημάτων και την απόκτηση κοινωνικού στάτους ανάλογου με το πορτοφόλι), είναι θέμα δικό τους και όχι όσων "τα έχουν".

Το να κάνουμε κρεμαστάρια όσα δεν φτάνουμε, είναι μια λογική η οποία το μόνο που κάνει είναι να ικανοποιεί μόνο πρόσκαιρα τα ψυχολογικά μας προβλήματα, τα οποία όμως συνεχίζουν να μας βασανίζουν όσο ουσιαστικά δεν καλύπτεται η ανάγκη μας.

Το πανάκριβο και το πάμφθηνο στον ήχο, είναι πολύ συγκεχυμένες έννοιες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων κανένας δεν θα σου αρνηθεί ότι μπορείς να αποκτήσεις αξιόλογο ήχο με σχετικά λογικά χρήματα. Όμως κανένας δεν θα σου πει ότι μπορείς να τον αποκτήσεις... τζάμπα, διότι ή θα σε κοροϊδεύει ή θα έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εσένα, ήτοι δεν θα μπορεί να διαθέσει τα χρήματα.

Το σοβαρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να κατατάξουμε τους ανθρώπους που άκουσαν αυτό το... πράμα σε κουφούς ή σούπερμεν, σε άσχετους ή σε γκουρού, σε κομπλεξικούς ή μη. Εδώ απλά ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψή του για το αν του άρεσε ή δεν του άρεσε το μαραφέτι.

Είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει την άποψη του άλλου με βάση τεχνικά κριτήρια, συστήματα κ.α. Δεν δικαιούται κανείς από εμάς όμως να κρίνει την άποψή του άλλου με τον τρόπο που εσύ κάνεις, ήτοι: σε όσους άρεσε όλα καλά, ενώ σε όσους δεν άρεσε είναι κομπλεξικοί και δεν τους ενδιαφέρει η μουσική αλλά μόνο το κύρος των ακριβών συστημάτων. Πόσο μάλλον που δεν έχουμε το παραμικρό στοιχείο για τους γράφοντες και την υπόλοιπη συμπεριφορά τους στον χώρο αυτού του χόμπι.

Οι εμπειρίες του καθένα είναι επίσης ένα πολύ σχετικό θέμα. Εσύ άκουσες μια φορά ένα ακριβό σύστημα που δεν έπαιζε σωστά μουσική, εγώ ακούω κάθε μέρα φθηνά συστήματα εντελώς χάλια, των οποίων οι ιδιοκτήτες νομίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους έργα τέχνης. Αυτούς, όσο και να προσπαθήσω να τους πείσω ότι δεν ακούνε (τίποτα), δεν μπορώ. Το αφήνω, πάω παρακάτω και ασχολούμαι με αυτό που ξέρω, όπως ξέρω, για να είμαι και ήσυχος και να μην γίνομαι και κακός. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, φυσικά και υπάρχουν αυτοί που αναφέρεις, όμως υπάρχουν και οι άλλοι που αναφέρω εγώ. Όπως όμως δεν θα τον πω κορόιδο ή άσχετο, έτσι δεν θέλω να δίνει οποιοσδήποτε συλλήβδην αυτούς τους χαρακτηρισμούς σε όποιον βρει μπροστά του, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει στοιχεία ικανά για να στοιχειοθετήσουν αυτές τις θέσεις. Αλίμονο αν από ένα μηχανάκι κρίνουμε ανθρώπους...

Τελικά, αν είχες αναφέρει ονόματα, ίσως να ήταν καλύτερα. :happy_9:

Reaction score
3
Μηνά,πολύ καλα τα είπες.
Η μουσική αναπαραγωγή,είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.
Ομως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα και κάποιοι κανόνες που πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται.
Σε εκθεσιακούς χώρους ξενοδοχείων και στον λίγο χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους οι εκθέτες, είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουν το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Reaction score
7
Μάλιστα!!! δηλαδή Μηνά εσύ δέχεσαι a priori ότι η συσκευή παίζει <τοσο καλά>, δηλαδή πόσο καλά; και είναι τόοοοσο ακριβό π.χ ένα meridian κλπ; το ότι υπήρξαν και μέλη που έγραψαν ότι δεν έπαιξε καλά δεν έχει σημασία!.
Αναρωτήθηκες όμως πόσο κανονικά θα κόστιζε η συσκευή αυτήν αν κατασκευαζόταν απο έναν κατασκευαστή, που πληρώνει εργοδοτικές εισφορές (δηλ πληρώνει ασφάλιση στους εργαζομένους του), πληρώνει μισθούς διαβίωσης και όχι πείνας, πληρώνει φόρους, έχει σταθερή ποιότητα, όμοια απόδοση σε ίδια μοντέλα, έρευνα κλπ κόστη;
Η διαφορά κόστους όμως στο να αποδώσει 5% καλλίτερα μπορούμε να την προσεγγίσουμε; δεδομένου ότι μέχρι εκεί έφθασε με τα βασικά;
Ενδιαφέρει τον εισαγωγέα να κερδίσει απο αυτή τη συσκευή; ή είναι κράχτης;
θα υπάρχει αύριο; (όχι φυσικά σαν έμπορος αλλά σαν εισαγωγέας;) ή βρήκε καμμιά παρτίδα και αυτό ήταν;

Υ.Γ. μεγάλε, εντελώς φιλικά, πέρνα το γραπτό σου απο ένα speller ή το word.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp