Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Reaction score
21
Γεια σε όλους. Πρώτο μου ποστ στο forum, αν και το παρακολουθώ κανά δυο χρόνια, οπότε αρχικά ας συστηθώ, λέγομαι Δημήτρης και έχω, τι άλλο για πρώτο ποστ, ερώτημα!

Το δίλημμα μου είναι το εξής: Φίλος πουλάει ένα σετ που έχει προενισχυτή A/V και τελικού ενισχυτή SONY 5 καναλιών, τις πάλαι ποτέ ναυαρχίδες της SONY για την εποχή τους, ΤΑ-Ε9000ΕS με το τηλεκοντρόλ LCD και ΤΑ-Ν9000ES αντίστοιχα. Η τιμή που τα δίνει είναι 8-7 κατοστάρικα (αναλόγως το παζάρι) και τα δύο και με έχει φάει να τα πάρω.

Απ' ό,τι βρήκα στο ebay και αλλού η τιμή που τα δίνει είναι καλή για τα συγκεκριμένα, αλλά η δική μου απορία είναι αν αξίζει η αγορά τους, δεδομένου ότι είναι και κάπως παλιά, ή αν με τα ίδια χρήματα παίρνεις κάτι άλλο, είτε καινούριο είτε ελαφρώς μεταχειρισμένο το οποίο να αποδίδει καλύτερα. Σημειωτέον ότι ταινίες βλέπω αραιά, δεν έχω BDP, μόνο DVD και η χρήση τους θα είναι 90% για μουσική.

Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.628
Δημήτρη καλησπέρα.

2 ερωτήσεις: έχεις 5.1 ηχεία ώστε να τον αξιοποιήσεις?
σε ενδιαφέρουν τα καινούρια φορμάτ ήχου?

Αν ενδιαφέρεσαι πάντως να χαίρεσαι τη μουσική σου, τότε ξέχνα τα 5κάναλα και πάρε κάποιο δικάναλο. Όσο δεν είσαι πειραγμένος με την εικόνα, το home cinema και τα μπαμ-μπουμ, μην μπαίνεις σε τέτοια διλήμματα.

Αν πάλι επιμένεις, πάρε καλύτερα κάποιο καινούριο που θα καλύψει τις τωρινές και λίγο από τις μελλοντικές σου ανάγκες. Ο προ της Sony (μοντέλο 2003) έχει προ πολλού ξεπεραστεί.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Ρε γμτη μου,υπάρχει περίπτωση δικάναλος με 800ε να παίζει καλύτερα απ τον τελικό της συγκεκριμένης σειράς;
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να τα είχε ο Μάρκου για ένα διάστημα.
Για κάτσε να δει και αυτός το θέμα..

Reaction score
1.187

Απ' ό,τι βρήκα στο ebay και αλλού η τιμή που τα δίνει είναι καλή για τα συγκεκριμένα, αλλά η δική μου απορία είναι αν αξίζει η αγορά τους, δεδομένου ότι είναι και κάπως παλιά, ή αν με τα ίδια χρήματα παίρνεις κάτι άλλο, είτε καινούριο είτε ελαφρώς μεταχειρισμένο το οποίο να αποδίδει καλύτερα. Σημειωτέον ότι ταινίες βλέπω αραιά, δεν έχω BDP, μόνο DVD και η χρήση τους θα είναι 90% για μουσική.

Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!
Και το ρωτάς; Εάν τα μηχανήματα είναι σε καλή κατάσταση και όχι κακοποιημένα πάρτα με κλειστά τα μάτια!
Η ποιότητα κατασκευής τους είναι Rolls Royce και ο ήχος τους επίσης. Ο μόνος λόγος για τον οποίον δεν θα έπρεπε να τα πάρεις θα ήταν μόνο άν ήσουν τρελλαμένος με τα νέα format ήχου των BD. Εφόσον όμως όπως λες η χρήση τους είναι 90% μουσική και 10% DVD μπορώ να πω ότι θα σε καλύπτουν 110% :142:
Και να είσαι σίγουρος πως αυτό το set θα παίζει μουσική πολύ καλύτερα από τους περισσότερους σημερινούς πολυκάναλους ενισχυτές.

Reaction score
140
το είχα το συγκεκριμένο σετ ( τώρα το έχει ο κουνιάδος μου )
χτύπα το στα 700-800
και το ενσωματωμένο dac του προ είναι ολα τα λεφτά
και ο τελικός γίνεται με διακόπτη απο μπροστά 2 χ 200

Reaction score
21
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι τέτοιο περίμενα να ακούσω για να ψηθώ!!

Πάνω από 5.1 κανάλια δεν με βλέπω να ανεβαίνω για καιρό, υπάρχει αυτή τη στιγμή σετάκι 5 ηχείων, είναι βέβαια λίγο αλαλούμ (roister κεντρικό, jamo μπροστινά, wharfedale surround) αλλά πιστεύω θα γίνει η δουλειά. Θα επανέλθω για ερωτήσεις για τα ηχεία στο αντίστοιχο νήμα.

Άντε τώρα να μαζέψω κανά φράγκο!!

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάτι τέτοιο περίμενα να ακούσω για να ψηθώ!!

Πάνω από 5.1 κανάλια δεν με βλέπω να ανεβαίνω για καιρό, υπάρχει αυτή τη στιγμή σετάκι 5 ηχείων, είναι βέβαια λίγο αλαλούμ (roister κεντρικό, jamo μπροστινά, wharfedale surround) αλλά πιστεύω θα γίνει η δουλειά. Θα επανέλθω για ερωτήσεις για τα ηχεία στο αντίστοιχο νήμα.

Άντε τώρα να μαζέψω κανά φράγκο!!
Δεν έχεις λόγο να ανέβεις πάνω από 5.1 κανάλια. Ο περισσότερος φυσιολογικός κόσμος (μη τρελλαμένος) παραμένει στα 5.1 έστω κι αν έχει ενισχυτές 7.1
Εξάλλου πρέπει να ξέρεις ότι είναι ελάχιστες οι ταινίες που έχουν πάνω από 5.1 κανάλια.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.628
Re: Απάντηση: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Ρε γμτη μου,υπάρχει περίπτωση δικάναλος με 800ε να παίζει καλύτερα απ τον τελικό της συγκεκριμένης σειράς;
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να τα είχε ο Μάρκου για ένα διάστημα.
Για κάτσε να δει και αυτός το θέμα..
Γι' αυτό μίλησα μόνο για τον προ και όχι τον τελικό. Αν μάλιστα ο τελικός γίνεται και δικάναλος, τότε δεν τίθεται δίλημμα αγοράς του.

Reaction score
29.584

Πάρτα με κλειστά μάτια , ιδίως αν είναι οκ και οχι κακοποιημένα.
Οντως είναι rolls royce, και απο κατασακευή και απο ήχο. Και τα δυο. Και ο τελικός παρεξηγηνένος , και απο τον κόσμο και απο τα περιοδικά. Δεν είδα ποτέ τελικό τόσο σοβαρό μ ε rcore πυρήνα και τόσο κυριλέ κατασκευή -ήχο 5χ130/8 , η 2χ220/8+1χ130/8 , να παίζει ετσι .Κορυφαίο ζευγαρι δεν το συζητώ.Τον προ τον εχω ακόμα και δεν τον δίνω παρέα με το ιδιο dvd. Εχει κορυφαία 32bit dacs , με εξαιρετικό ηχο.που παίζουν μέχρι 24-96 , αν θυμάμαι καλά.ΠΟλύ καλά , κορυφαία μηχανήματα , και με κορυφαίο ηχο . τελος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

που εισαι εσυ παλκαρ , πιαστηκε το δαχτυλο μου να σε περμενω να στην αμολυσω:116:
παμε λοιπον
τι δεν το συζητω και μετα γραφεις τοσες αραδες,
ή το συζητας , ή γραφεις
Δεν το συζητω και γραφω- δεν συναδει με το επιπεδον σου.:138:

Γιασου ρε παλιοντενονακια, αντε και σε αρκαμ:136:

Reaction score
29.584

Ουστ που θα μου πείς και με arcam.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εστω κεμπριτζ ρε παιδακι μου

Reaction score
21
Καλησπέρα και πάλι. Να κάνω άλλη μία (χαζή) ερώτηση? Η έλλειψη HDMI του προενισχυτή αυτού σε τι με επηρεάζει αν μεθαύριο πάρω blue ray? Θα έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα? Βγάζουν φαντάζομαι τα blueray players οπτική ή coaxial έξοδο ήχου..

Επίσης, έχετε υπόψη σας κανά tuner της sony σε σαμπανιζέ χρώμα (εκείνης περίπου της εποχής) να το ταιριάξω;

Ευχαριστώ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Καλησπέρα και πάλι. Να κάνω άλλη μία (χαζή) ερώτηση? Η έλλειψη HDMI του προενισχυτή αυτού σε τι με επηρεάζει αν μεθαύριο πάρω blue ray? Θα έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα? Βγάζουν φαντάζομαι τα blueray players οπτική ή coaxial έξοδο ήχου..

Ευχαριστώ.
Έχουν οπτική ή coaxial έξοδο,αλλά με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις τα DTS-MA και DOLBY TRUE HD παρά τα κλασσικά DTS και DD.

Reaction score
29.584

Σωστά , δεν θα εχεις τα νεα φορμά , απο tuner ήταν τα st-se3es, 5es.
Και σε σαμπανιζέ, και είναι και τηλεχειριζόμενα μέσω του τ/χ του ta-e9000es.

Reaction score
21
Re: Απάντηση: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Σωστά , δεν θα εχεις τα νεα φορμά , απο tuner ήταν τα st-se3es, 5es.
Και σε σαμπανιζέ, και είναι και τηλεχειριζόμενα μέσω του τ/χ του ta-e9000es.
Όντως βρήκα ένα tuner sa3es σαμπανιζέ, στο ebay στη Γερμανία 350 ευρώ.

Reaction score
29.584

Ωραία χτύπα το , και αφού πάρεις και το ζεύγος θα είσαι κομπλέ.

Reaction score
15.548

πριν ενα μηνα εδωσα το dvd 999es σε σαμπανιζε...:133:

θα στο εδινα..τσαμπα βεβαια....

Reaction score
21
Πήγα και τα άκουσα τα συστήματα και μου άρεσαν. Τα ηχεία με τα οποία τα άκουσα ήταν της jamo, μοντέλο classic 10 και η πηγή το sacd της ίδιας σειράς της sony. Βέβαια ίσως με κάποιο άλλο ηχείο θα απέδιδαν καλύτερα, δεν βρήκα πολλές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ηχεία, τι κατηγορίας ήταν κλπ.

Σόρυ που το κουράζω, να κάνω και άλλη μία ερώτηση, τι service υπάρχει για τα μηχανήματα αυτά της sony και γενικότερα για μηχανήματα δεκαετίας; Αν πάθουν κάτι βρίσκεις να τα επισκευάσεις ή τα κλαις;

Ευχαριστώ!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo