ΑεροπλάναΜηνύματα
21.787
Reaction score
16.885
Δυστυχώς , η ίδια ιστορία συνεχίζεται.
Ξεκίνησε με την SABENA, ακολούθησε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, επόμενο θύμα η ALITALIA .
 

TGD

Μηνύματα
2.779
Reaction score
2.502
Δεν θα έπρεπε να σας κάνει εντύπωση.

Μιλούσα το καλοκαίρι με έναν άγγλο που ο γιος του ήθελε να γίνει πιλότος. Του κόστισε σχεδόν 90 χιλιάρικα στην ακαδημία της Οξφόρδης. Και βρήκε καλή δουλειά, και ήταν ευχαριστημένος. Μετά ήρθε η κρίση και τον έδιωξαν. Πήγε στην Αυστραλία, όπου μετά από λίγο πλάκωσαν κι άλλοι Ευρωπαίοι, τα λεφτά μειώθηκαν. Το γύρισε σε προσωπικά τζετ, μετά έκλεισε και αυτό. Πλέον δεν έχει ανανεώσει καν την άδεια, γιατί φυσικά η ανανέωση της άδειας προϋποθέτει ότι πρέπει να νοικιάσει ένα επιβατικό αεροσκάφος με όλο το πλήρωμα για να γράψει ώρες. Απογοητεύτηκε τόσο που ούτε ένα Τσέσνα δεν παίρνει να πάει μια βόλτα για τον χαβαλέ του, βρήκε άλλη δουλειά.

Οι αερομεταφορές ανθρώπων δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες. Στη δυτική Ευρώπη αποστάσεις όπως Λονδίνο-Βρυξέλλες ή Παρίση-Βαρκελώνη δέχονται σκληρό ανταγωνισμό από τα τρένα. Που στο κάτω-κάτω σε αφήνουν στο κέντρο της πόλης και δεν χρειάζεται ούτε να είσαι στο αεροδρόμιο δυο ώρες νωρίτερα, ούτε να φας άλλη μια ώρα μετά για να φτάσεις στον προορισμό σου. Και με τις τηλεδιασκέψεις λύνονται πια ένα σωρό θέματα που ήθελαν ταξίδια. Μένει ο τουρισμός, στην μετά-Covid εποχή θα δούμε πώς θα πάει, αλλά για την ώρα είναι part-time δουλειά για τις εταιρίες και για το προσωπικό.

Ένα από τα τελευταία μου αεροπορικά ταξίδια (2017) ήταν Ρώμη - London City με Alitalia σε Bombardier. Απόλαυση αυτό το αεροσκάφος! Λίγες μέρες αργότερα το Μαδρίτη - Αθήνα με Iberia ήταν χειρότερο από EasyJet τόσο σε εξυπηρέτηση όσο και σε άνεση. Η Alitalia έπεσε στην τρύπα: πολύ ακριβή για να είναι budget για τους τουρίστες στα μικρά δρομολόγια, ανταγωνισμό από τις επιδοτούμενες εταιρίες της Μέσης Ανατολής στα μεγάλα, και όχι αρκετά πολυτελής για τα χοντρά πορτοφόλια.
 

TGD

Μηνύματα
2.779
Reaction score
2.502
Παντιλίκια βλέπω...
Θυμάμαι μια φορά σε ένα Shorts της Ολυμπιακής που:
(1) Μπήκε για λίγο σε ελεύθερη πτώση όταν πέρασε πάνω από τον Υμητό, κάθετα στο αεροδρόμιο. Σοβαρά, είδα το ποτήρι με την πορτοκαλάδα να αιωρείται μπροστά μου!
(2) Έκανε τον κύκλο και ήρθε για προσέγγιση από τον Άλιμο και όταν έπιασε σε διάδρομο είχε καθίσει μόνο στην αριστερή ρόδα και προχωρούσε υπό γωνία!
 Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
162.322
Μηνύματα
2.580.001
Members
36.447
Νεότερο μέλος
alexis_dimit
Top