Αεροπλάνα



Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.012
Δυστυχώς , η ίδια ιστορία συνεχίζεται.
Ξεκίνησε με την SABENA, ακολούθησε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, επόμενο θύμα η ALITALIA .
 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Δεν θα έπρεπε να σας κάνει εντύπωση.

Μιλούσα το καλοκαίρι με έναν άγγλο που ο γιος του ήθελε να γίνει πιλότος. Του κόστισε σχεδόν 90 χιλιάρικα στην ακαδημία της Οξφόρδης. Και βρήκε καλή δουλειά, και ήταν ευχαριστημένος. Μετά ήρθε η κρίση και τον έδιωξαν. Πήγε στην Αυστραλία, όπου μετά από λίγο πλάκωσαν κι άλλοι Ευρωπαίοι, τα λεφτά μειώθηκαν. Το γύρισε σε προσωπικά τζετ, μετά έκλεισε και αυτό. Πλέον δεν έχει ανανεώσει καν την άδεια, γιατί φυσικά η ανανέωση της άδειας προϋποθέτει ότι πρέπει να νοικιάσει ένα επιβατικό αεροσκάφος με όλο το πλήρωμα για να γράψει ώρες. Απογοητεύτηκε τόσο που ούτε ένα Τσέσνα δεν παίρνει να πάει μια βόλτα για τον χαβαλέ του, βρήκε άλλη δουλειά.

Οι αερομεταφορές ανθρώπων δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες. Στη δυτική Ευρώπη αποστάσεις όπως Λονδίνο-Βρυξέλλες ή Παρίση-Βαρκελώνη δέχονται σκληρό ανταγωνισμό από τα τρένα. Που στο κάτω-κάτω σε αφήνουν στο κέντρο της πόλης και δεν χρειάζεται ούτε να είσαι στο αεροδρόμιο δυο ώρες νωρίτερα, ούτε να φας άλλη μια ώρα μετά για να φτάσεις στον προορισμό σου. Και με τις τηλεδιασκέψεις λύνονται πια ένα σωρό θέματα που ήθελαν ταξίδια. Μένει ο τουρισμός, στην μετά-Covid εποχή θα δούμε πώς θα πάει, αλλά για την ώρα είναι part-time δουλειά για τις εταιρίες και για το προσωπικό.

Ένα από τα τελευταία μου αεροπορικά ταξίδια (2017) ήταν Ρώμη - London City με Alitalia σε Bombardier. Απόλαυση αυτό το αεροσκάφος! Λίγες μέρες αργότερα το Μαδρίτη - Αθήνα με Iberia ήταν χειρότερο από EasyJet τόσο σε εξυπηρέτηση όσο και σε άνεση. Η Alitalia έπεσε στην τρύπα: πολύ ακριβή για να είναι budget για τους τουρίστες στα μικρά δρομολόγια, ανταγωνισμό από τις επιδοτούμενες εταιρίες της Μέσης Ανατολής στα μεγάλα, και όχι αρκετά πολυτελής για τα χοντρά πορτοφόλια.
 


TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Honda Elite-S

Έχει και configurator, να βάλεις το χρώμα που θέλεις, σαν αυτοκίνητο!
 







TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Παντιλίκια βλέπω...
Θυμάμαι μια φορά σε ένα Shorts της Ολυμπιακής που:
(1) Μπήκε για λίγο σε ελεύθερη πτώση όταν πέρασε πάνω από τον Υμητό, κάθετα στο αεροδρόμιο. Σοβαρά, είδα το ποτήρι με την πορτοκαλάδα να αιωρείται μπροστά μου!
(2) Έκανε τον κύκλο και ήρθε για προσέγγιση από τον Άλιμο και όταν έπιασε σε διάδρομο είχε καθίσει μόνο στην αριστερή ρόδα και προχωρούσε υπό γωνία!
 


MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.642
Reaction score
9.202
F/A-18F υπερίπταται του μητρικού του σκάφους, του νεότερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford (CVN-78), ανοιχτά των ακτών της Βιρτζίνια

 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.299
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top