Αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.639
Επίσης, καλύτερα που βλέπω την ηλικία σου να περπατάς μόνο ή να περπατάς σε γρήγορο ρυθμό. Να μην τρέχεις, το τρέξιμο είναι για αθλητές (μη βλέπεις και ακούς τι λένε στις διαφημίσεις οι των γυμναστηρίων και λοιποί. Άκου έναν γιατρό , ξέρει καλύτερα. Αυτοί έχουν άλλα κίνητρα).
Αυτό είναι εντελώς λάθος. Εντελώς. Απολύτως εντελώς. Βέβαια, μισή ώρα περπάτημα είναι προτιμότερο από το να κάθεται κανείς στον καναπέ και να βλέπει τροχό της τύχης, αλλ' ως εκεί. Κατά τα λοιπά, το περπάτημα είναι απλώς άχρηστο χαμαλίκι.

Οι (περισσότεροι) γιατροί έχουν πλήρη άγνοια, δεν είναι απλώς άσχετοι, είναι επικίνδυνοι. Ειρήσθω εν παρόδω δε, κάθε γιατρός που λέει πως πρέπει να τρώμε μικρά και συχνά γεύματα για να μην κουράζουμε το στομάχι, δεν είναι γιατρός. Είναι δημόσιος κίνδυνος.

@anton

Reaction score
455
new balance, διάφορα μοντέλα, αγαπημένα.

είμαι της γνώμης ότι εφαρμόζει καλά στο πόδι ,φορώντας την κατάλληλη κάλτσα, είναι σωστό.

Αρκεί να είναι για την κατάλληλη επιφάνεια.

Nimbus πρέπει να είναι από τα χειρότερά μου 😆
Τανκ οκ, αλλά βαρύ κι ασήκωτο (τώρα το 24 βλέπω είναι αρκετά πιο ελαφρύ).

ultraboost επίσης δε μου άρεσε στο πάτημα(χάλια μαύρα στην κυριολεξία) όταν το δοκίμασα (πήγα όλο χαρά για αγορά).

hoka οκ.

saucony ride iso 2 (λιγο πιο light φάση από τα triumph), καλούτσικα και για πολλά χιλιόμετρα.

pegasus, ενω μου άρεσαν , μετά από κάποια km παρουσιαζε θεματάκι στη φτέρνα (μάλλον λόγω πατήματός μου) οπότε στον κάδο:(

Εν ολίγοις newbalance = 😍

Reaction score
22.477
Αυτό είναι εντελώς λάθος. Εντελώς. Απολύτως εντελώς. Βέβαια, μισή ώρα περπάτημα είναι προτιμότερο από το να κάθεται κανείς στον καναπέ και να βλέπει τροχό της τύχης, αλλ' ως εκεί. Κατά τα λοιπά, το περπάτημα είναι απλώς άχρηστο χαμαλίκι.

Οι (περισσότεροι) γιατροί έχουν πλήρη άγνοια, δεν είναι απλώς άσχετοι, είναι επικίνδυνοι. Ειρήσθω εν παρόδω δε, κάθε γιατρός που λέει πως πρέπει να τρώμε μικρά και συχνά γεύματα για να μην κουράζουμε το στομάχι, δεν είναι γιατρός. Είναι δημόσιος κίνδυνος.

@anton
Οι αναφορές ήταν γενικές και για κάποιον που δεν έχει αθληθεί ποτέ σοβαρά ή μόνο ερασιτεχνικά και θέλει να κρατηθεί σε μια υποτυπώδη φόρμα, ξεκινώντας σε μεγάλη ηλικία μετά απο πολλά χρόνια αποχής και μη άθλησης.

Προφανώς ο νηματοθέτης είναι σε άλλο επίπεδο, που εγω δε το γνώριζα αλλά και μπερδεύτηκα λίγο απο το πόστ του.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.933
Τι είναι ποδηλάτης ?

Και άφησε το ποδήλατο για το τρέξιμο ? Λάθος μεγάλο. :D
Ναι αγαπάω τη ποδηλασία, όχι όμως τη ανέμελη ποδηλασία, καλαθάκι στο τιμόνι και στη λαϊκή για ψώνια. (έχω και τέτοιο ποδήλατο όμως)
Πριν πολλά χρόνια ανακάλυψα πως όποιος έτρωγε κλωτσιά από τα πόδιαμ πήγαινε επείγοντα και επειδή είχα γίνει σαν ελέφαντας αποφάσισα να ασχοληθώ.
Τωρα όσον αφορά το τρέξιμο, πάντα ήμουν στο τρέξιμο αλλά τελευταία επειδή οι προπονήσεις στον έξω κόσμο έχουν γίνει πολύ επικίνδυνο σπορ (για πολλούς λόγους) αποφάσισα να το ρίξω και λίγο στο τρέξιμο.
Άλλωστε το ένα άθλημα έρχεται και συμπληρώνει το άλλο.

Last edited:

Reaction score
22.477
Ναι αγαπάω τη ποδηλασία, όχι όμως τη ανέμελη ποδηλασία, καλαθάκι στο τιμόνι και στη λαϊκή για ψώνια. (έχω και τέτοιο ποδήλατο όμως)
Πριν πολλά χρόνια ανακάλυψα πως όποιος έτρωγε κλωτσιά από τα πόδιαμ πήγαινε επείγοντα και επειδή είχα γίνει σαν ελέφαντας αποφάσισα να ασχοληθώ.
Τωρα όσον αφορά το τρέξιμο, πάντα ήμουν στο τρέξιμο αλλά τελευταία επειδή οι προπονήσεις στον έξω κόσμο έχουν γίνει πολύ επικίνδυνο (για πολλούς λόγους) αποφάσισα να το ρίξω και λίγο στο τρέξιμο.
Άλλωστε το ένα άθλημα έρχεται και συμπληρώνει το άλλο.
Ναι φίλε μου ...εσυ θα ξέρεις καλύτερα. Εγω νόμιζα ότι δεν ασχολείσαι. Σορρυ, να βοηθησω ήθελα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.797
Κολυμπι μπορω και εγω...ή εστω...μπιτσομπαρο... ή να διαβαζω στη παραλια... ενα ενα μου τα λετε... μαγιο θα ανοιξω εγω θεμα οταν ερθει ο καιρος να κατεβουμ' παραλια..... ti magio na parw ? thelw ena poly magio ! kai vatraxopedila.. 🐒

Last edited:

Reaction score
2.324
Να προσθέσω και εγώ την άποψη μου:

1) Τρέχουμε με ότι έχουμε (αθλητικό) όλα καλά είναι... προσέχουμε ωστόσο το τερέν μη είναι σκληρό αλλά ούτε και πολύ μαλακό (πλαστικός χλοοτάπητας γηπέδου πχ). Η άρθρωση του γόνατος δεν έχει ανάγκη τα γυαλιστερά και πανάκριβα παπούτσια σας. Όταν είναι να εμπλακούμε σε αγώνες κλπ το βλέπουμε το θέμα ξανά από διαφορετική οπτική γωνία όμως.
2) Το τρέξιμο θέλει σύστημα και πολύ υπομονή για να δεις βελτίωση και να αποφύγεις τους τραυματισμούς. Και τα πράγματα πλέον είναι απλά - αγοράζουμε ένα δρομικό ρολόι και ακολουθούμε τις οδηγίες - στην πορεία μαθαίνουμε για ζώνες καρδιακών παλμών, εντάσεις, ρυθμούς, αποθεραπείες κλπ.
3) Το περπάτημα για ανθρώπους ελεύθερους σοβαρών χρόνιων νοσημάτων είναι λάθος. Μην πιάνετε χώρο στα γήπεδα και στους διαδρόμους των γυμναστηρίων για περπάτημα.

Reaction score
11.698
Κολυμπι μπορω και εγω...ή εστω...μπιτσομπαρο... ή να διαβαζω στη παραλια... ενα ενα μου τα λετε... μαγιο θα ανοιξω εγω θεμα οταν ερθει ο καιρος να κατεβουμ' παραλια..... ti magio na parw ? thelw ena poly magio 🐒
27-3 πάω για το δεύτερο μπάνιο για φέτος. Άργησες! Άνοιξε το θέμα!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.797
θεμα πσαροντουφεκο μην ανοιξει...
Νταξ΄ειναι γνωστο οτι ειμαι ικογκνιτο και γενικα ντροπαλο... αν ειναι κοντα στην Αττικη η παραλια δεσμευομαι οτι μπορω να καταφερω να ερθω (αν η ημερομηνια δεν ειναι απαγορευτικη) 8-)

Reaction score
611
ο κάθε ένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του. Ακούμε το σώμα και τα θέλω μας και καταλήγουμε στο τι να κάνουμε.
Αυτά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αθλητική παιδεία. Σε άλλη περίπτωση το περπάτημα είναι μια χαρά. Μπορούμε μάλιστα να προσθέσουμε ανηφόρες.
Όσοι υποτιμούν το περπάτημα, προτείνω να ανέβουν στον Μπαρμπαλά στον Όλυμπο και να μας πουν πως τους φάνηκε.

Σχετικά με τα παπούτσια για τρέξιμο, αν είμαστε λίγα κιλά μπορούμε να επιλέξουμε κάτι ελαφρύ και άνετο στο πόδι μας.
Αν έχουμε αρκετά κιλά πρέπει να δώσουμε προσοχή σε παπούτσια που απορροφούν κραδασμούς.

Reaction score
862
Θα μιλήσω μόνο για περπάτημα.
Έχοντας ένα χάσμα περίπου 30 ετών(!) από τότε που είχα αγοράσει τα τελευταία αθλητικά παπούτσια, αποφάσισα προ δεκαετίας να επενδύσω σε Nike Vomero 7. Tα 130 ευρώ που κόστιζαν, μου είχαν φανεί κολοσιαίο ποσό, δεδομένης της μη σχέσης μου με αθλητισμό, αλλά ευτυχώς που τα αγόρασα. Καταπληκτικά παπούτσια σε αίσθηση, ξεκούραστα, ξεχνάς ότι τα φοράς. Από τότε έχω καθιερώσει κυρίως αθλητικά, ασχέτως ώρας και περίστασης (σχεδόν) και οι πλέον τελευταίες αγορές είναι Brooks Ghost 13 και Brooks Adrenaline GTS 21. Πολύ καλά και τα δύο. Τείνω να προτιμώ το Ghost, διότι μου προσφέρει καλύτερo κράτημα και σταθερότητα (αν χρησιμοποιώ σωστή ορολογία). Θα σου πρότεινα λοιπόν να κοιτάξεις και τα Brooks. Αν κάπου τα βρεις, μια δοκιμή είναι χρήσιμη.

Υ.Γ.: Τα Vomero είναι ακόμη σε χρήση. Με ένα ζευγάρι σιλικονούχων πάτων, ...σα να μην πέρασε μια μέρα.
Υ.Γ.2: Και αν κάποια στιγμή για μαλακά-ανατομικά, μη αθλητικά: Joya. Δεν τα έχω φορέσει, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια.

Reaction score
1.273
Το παπούτσι παίζει μεγάλο ρόλο ανεξαρτήτως κιλών. Σίγουρα όσοι έχουν παραπάνω κιλά θα είναι μεγαλύτερη η "βοηθεια" που θα προσφέρουν στα πόδια του
Έχω δει τεράστια διαφορά με καλό παπούτσι και δεν εχω παραπάνω κιλά. Τώρα αν κάποιος περπατάει μισή ώρα οκ πιθανόν να μη καταλάβει διαφορά όχι στην άνεση αλλά πιθανόν κάποια ενόχληση η θέμα κουρασης
Χίλιες φορές να πάρεις ένα καλό από το να έχεις 4-5 ζευγάρια οικονομικα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.639
Προφανώς ο νηματοθέτης είναι σε άλλο επίπεδο, που εγω δε το γνώριζα αλλά και μπερδεύτηκα λίγο απο το πόστ του.
Ο Μπρέτσος είναι 44 ετών και όση τεστοστερόνη του έχει μείνει, τη σκοτώνει με το ποδήλατο.

Reaction score
1.273
Όσον αφορά τους πάτους δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά πάντα πίστευα πως έτσι χαλάς το παπούτσι. Εκτός και αν συντρέχει λόγος υγείας
Πάτους είχα πάρει κάτι φανταστικούς τζελ στο στρατό γιατί με τα αρβύλα προτιμούσα να περπατάω ξυπόλητος
Φακελωμενοι είμαστε εδώ μεσα; ξέρετε και πόσα σφραγίσματα έχουμε εκτός από την ηλικια;; :p

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.570
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm