Ακριβό dac, αξίζει η αγορά;

Reaction score
209
το site της Burson ειναι ενα παραδειγμα για την ανωτεροτητα της discrete υλοποιησης σε σχεση με IC, κατα την γνωμη μου καθολου opamp ειναι καλυτερα (παιρνεις το σημα απο το τσιπακι απευθειας)
[DOUBLEPOST=1535892893][/DOUBLEPOST]
Xρειἀζεται μιἀ βαθμἰδα εξὀδου (ἐνα κὐκλωμα προενισχυτἠ)
Ἀν βγἀλεις λοιπὀν το ΟΡΑ, θα πρἐπει να βἀλεις κἀτι ἀλλο που να κἀνει αυτἠ τη δουλειἀ.
Εσὐ τὠρα πὠς κατἀφερες να το ακοὐσεις κατ᾽ ευθεἰαν απὀ το τσιπ ...

απλως μειωνεται το gain, ας πουμε σαν η διαφορα να ειναι μεταξυ ενεργου και παθητικου πρε, και αυξανεις λιγο το volume του πρε, κατα τα αλλα ακουγεται πολυ καλυτερα και δεν μιλαω θεωρητικα
[DOUBLEPOST=1535892943][/DOUBLEPOST]απλως χωρις OPA μειωνεται λιγο το gain, ας πουμε σαν η διαφορα να ειναι μεταξυ ενεργου και παθητικου πρε, οποτε αυξανεις λιγο το volume του πρε και εισαι οκ, κατα τα αλλα ακουγεται πολυ καλυτερα και δεν μιλαω θεωρητικα

ps για τα υπολοιπα σχολια σου δεν θα πω κατι ουτε καν γνωριζωμαστε για να εχουμε προσωπικες διαφορες

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
Μην μαλώνετε άδικα, (θα έλεγα όταν ήμουν μοντ)!
Το θέμα ειναι η προσέγγιση.
Ο υψηλός λόγος σήματος προς θόρυβο και η ελάχιστη παραμόρφωση που ειναι η ορθολογική προσέγγιση εχει τελειώσει. Τα opamp της metric halo πχ μας καλύπτουν απόλυτα.
Αν η προσέγγιση ειναι τα γούστα της λάμπας και ο χαρακτηριστικός ήχος του κατασκευαστή, το αναλογικό στάδιο ειναι πάντα διακριτό.
Διαλέξτε.

Reaction score
4.587
Μην μαλώνετε άδικα, (θα έλεγα όταν ήμουν μοντ)!
Το θέμα ειναι η προσέγγιση.
Ο υψηλός λόγος σήματος προς θόρυβο και η ελάχιστη παραμόρφωση που ειναι η ορθολογική προσέγγιση εχει τελειώσει. Τα opamp της metric halo πχ μας καλύπτουν απόλυτα.
Αν η προσέγγιση ειναι τα γούστα της λάμπας και ο χαρακτηριστικός ήχος του κατασκευαστή, το αναλογικό στάδιο ειναι πάντα διακριτό.
Διαλέξτε.
Τι opamp φοράει η metric, γήινα ή τίποτα muses?

Reaction score
5.012
Παρακολουθώ με ενδιαφερον.
Δεν νομιζω να υπηρξε ποτέ ομοφωνια για το πιο τσιπακι είναι καλυτερο.
Ο καθενας εκτιμά διαφορετικά πραγματα στον ήχο.
Την αξία ομως της τροφοδοσιας δε αμφισβητησε ποτε κανεις.

Τα ψηφιακα είναι μία ωριμη τεχνολογια πλεον.
και κυρίως fuss free.
Θα μπορούσαν να εχουν μεινει ευχαριστημένοι οι παντες αν είχαν να πληρωσουν.
Εκτιμω περισσότερο κονσουμερ επιτυχίες ( Marantz, Cambridge Audio, China... )
απο money is no object....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ακριβο ντακ λαμπατο, που ειναι πια 10ετιας και παιζει μεχρι 24/192, ανευ dsd, που τοτε κοστιζε περι τις 7000€, με εξαιρετικο ηχο ομως, θα ηταν καλη αγορα σημερα;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.813
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, όχι, διότι στερείται τεχνολογικών καινοτομιών.

Αν στο δίνουν γύρω στα €500-€700, πάρε το.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, όχι, διότι στερείται τεχνολογικών καινοτομιών.

Αν στο δίνουν γύρω στα €500-€700, πάρε το.
Το συγκεκριμενο πωλειται 2200€ εξω, ο δε ηχος του ειναι εξαιρετικος

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Να μην υπάρχει ενα σωστό μαγαζί να ακούσω ενεργά να παρω μια σωστή απόφαση.....>:(

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Αφού θεωρείς τον ήχο του εξαιρετικό τότε γιατί το σκέφτεσαι?
Γιατι με τοσα €€€ + μια πιθανη ανταλλαγη με το υπαρχον, ισως υπαρχει μοντερνα λυση με παρομοιο, λαμπατο, ηχο - 10ετιας ειναι το συζητουμενο, τα πανω κατω εχουν ερθει στο dacικο κοσμο!

wizzy

Reaction score
22.813
Ρε συ Λάκη, για όνομα δηλαδή... Με λιγότερα από €1000 παίρνεις το εξαιρετικό DAC της TEAC, το οποίο είναι σύγχρονο, έχεις όλες τις ενσωματώνει όλες τι τελευταίες τεχνολογίες κι εσύ θέλεις να δώσεις τα (σχεδόν) τριπλάσια για να πάρεις ένα DAC 10ετίας, παρωχημένης τεχνολογίας επειδή έχει λάμπα στην έξοδο.

ΟΚ, τι να πω άλλο...:idk:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τα δοκιμασα των +1000€, αστα... Λεω για κατι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλο ηχο κι οχι μονον με καλες προδιαγραφες

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Schiit Yggdrasil να τελειώνεις με το θέμα DAC....
(Υ.Γ - Δεν παίζει DSD , MQA και λοιπά άχρηστα φορμά...)

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823
Νομίζεις , έχω δικάναλο μικρό μεν στο μάτι αλλά πολύ μεγάλο στο κρεβάτι και το κρεβάτι
το έχω καραφτιαγμένο....
Όσο για DAC διαθέτω το schiit Gungnir multibit και έχω ακούσει πολλά D/S Dac μέχρι τα 2Κ.
Και επιμένω λοιπόν Schiit Yggdrasil Analogue 2 να τελειώνεις...

wizzy

Reaction score
22.813
Τα δοκιμασα των +1000€, αστα... Λεω για κατι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλο ηχο κι οχι μονον με καλες προδιαγραφες
ΟΚ, κάνε αυτό που έχεις ήδη αποφασίσει, τότε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μα δεν εχω αποφασισει, γι αυτο ανοιξα το θεμα. Παντως απο ντακ με ψηφιακα, προενισχυτικα, bluetooth κλπ μεχρι 1000+€ εχω "χορτασει", εχοντας ηδη το τριτο, αρα τετοιον ηχο τον ξερω και πλεον δεν τον θελω. Περι γουστου...

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.792

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ