Ακόμα μια διαμαρτυρία

Reaction score
379
Ως η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία γιατί δεν δίνουμε το βήμα στο λαό κάνοντας ένα δημοψήφισμα όπου το Οχι θα σημαίνει Ναι και το Ναι θα σημαίνει Ναι;
Απλά τα πράγματα.

Reaction score
1.147
Σε θυμίζω ότι όλοι οι διαχειριστές και συντονιστές του forum ανέκαθεν ήταν μέλη πριν να αναλάβουν τις θέσεις τους και ως μέλη συμμετέχουν (όσοι επιθυμούν) μετά την αφυπηρέτηση τους. Συνεπώς, πιστεύω ότι μπορούμε να σκεφτούμε ως μέλη του forum διότι υπήρξαμε τέτοια και θα γίνουμε ξανά στο μέλλον.☺
Ωραία, πολύ καλά. Σαν μέλος του forum λοιπόν δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στο να υπάρχουν νέες αγγελίες κάθε μέρα, ακόμα και αν προέρχονται από άτομα που δραστηριοποιούνται μόνο στις αγγελίες. Κάρφι δεν σου καίγεται (πρωτίστως εμένα, αλλά φαντάζομαι σε εσένα ως μέλος), έτσι δεν είναι;

Ως διαχειριστής δε, θέλεις να μην γίνει το avsite ένα forum αγοραπωλησιών αλλά μια μεγάλη κοινότητα, την μεγαλύτερη διαδικτιακή κοινότητα της χώρας σε θέματα εικόνας και ήχου.

Αυτή είναι η διαφορά.

Το ότι επανέρχεται το θέμα και συνεχίζουν να γράφουν για αυτό τα μέλη σημαίνει ότι ίσως ένας διαφορετικός χειρισμός θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τις 2 πλευρές για να είναι όλοι χαρούμενοι. Αυτό είναι όλο.

Θερμή παράκληση όμως: Η φράση του τύπου "αυτοί είναι οι κανόνες και όποιος θέλει ας φύγει" δεν βοηθούν καθόλου τη συζήτηση αλλά στην ουσία χωρίζουν τα απλά μέλη από τους διαχειριστές. "Δικό μας είναι και αν δεν θέλεις, δρόμο", αυτό είναι που εκλαμβάνει το απλό μέλος. Προσωπικά νιώθω σαν φιλοξενούμενος και όχι σαν μέλος του site όταν λέγεται το παραπάνω.

Reaction score
1.056
Το καλυτερο ειναι να μπει ενα κουμπακι καπου στην αρχικη σελιδα που να σε πεταει στις αγγελιες. Και να μην ειναι οι αγγελιες μερος του φορουμ. Ας μπει εκει οποιος θελει να βαλει οτι θελει και οποιος αλλος θελει και να βλεπει οτι θελει. Και να μην ασχολειται κανεις με το να τις φτιαχνει-συντονιζει-καθαριζει κλπ. Κατι σαν το ινσομνια πχ.

Το ακομα καλυτερο ειναι το να πας κατευθειαν στο ινσομνια και να βαλεις οσες αγγελιες θες εφοσον εκει ξερεις οτι δεν υπαρχουν κανονισμοι. Σε αλλα σαιτ, πχ το avsite, υπαρχουν κανονισμοι. Τι να κανουμε τωρα; ευτυχως δε ζουμε σε εποχες οπου πληρωνουμε το ιντερνετ με την ωρα και η καθε μεταβαση σε αλλη σελιδα στοιχιζει. Μπορεις ανα πασα στιγμη να μπεις σε εκατονταδες σελιδες , να βαλεις εκατονταδες αγγελιες και να απολαυσεις απο οφθαλμολουτρο-ενημερωση εως και οφθαλμοοργιο αγγελιων. Δεν αρχιζουν και τελειωνουν οι αγγελιες σε ενα μονο σαιτ, για ονομα...

Υ.γ. δεν παιρνω κανενος το μερος μιας και κανεναν δεν ξερω. Ουτε και οι αγγελιες με νοιαζουν. Μια αποψη λεω απλα..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.118
Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα μου το γυρίζατε κι εδώ στα πολιτικά, αλλά ευτυχώς επανήλθαμε στη διαμαρτυρία και όλα καλά. :D

Κι αφού πλησιάζει και δυόμισυ τα χαράματα ας πω κι εγώ το δικό μου (τώρα το μακρύ μου, το κοντό μου...θα δείξει). Μεγάλα παιδιά είμαστε πια, αν νομίζετε ότι δεν χρειάζονται κίνητρα και κανονισμοί για την ενεργότερη συμμετοχή, άλλο τόσο δεν χρειάζεται να κρατάμε και μουτράκια. Αν δεν πουλήσουμε εδώ καμιά συσκευή ή κάνα καλώδιο, δεν βυθίστηκε κι ο Τιτανικός. Που μπορούμε να την πουλήσουμε δηλαδή, αλλά κουβέντα να γίνεται.

Φυσικά δεν χρειάζονται και τα βαρύγδουπα του στυλ "η συμμετοχή στο φόρουμ δεν είναι δικαίωμα, είναι προνόμιο". Σιγά τα ωά. Διαδικτυακή κουβέντα κάνουμε. Απλά ακολουθούμε και κάποιους κανόνες ή κανονισμούς, γιατί χωρίς αυτούς οι συντονιστές θα χάναμε την μπάλα (την ψάχνουμε πού και πού...:whistling:). Άσε που με τις περικοπές μισθών στο σάιτ, κόπηκαν και οι υπερωρίες και πρέπει να δουλεύουμε κι αλλού για τα προς το ζην...:D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
............. ίσως ένας διαφορετικός χειρισμός θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τις 2 πλευρές για να είναι όλοι χαρούμενοι.
Αυτό είναι το δύσκολο.
Δεν μπορεί να είναι όλοι χαρούμενοι.
Δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι, πάντα υπάρχουν κάποιοι που δεν ικανοποιούνται, ότι σύστημα και να ακολουθήσουμε.
Αυτό το βλέπουμε και στην ζωή μας και στην κοινωνία που φτιάξαμε.
Η μέση λύση συνήθως είναι ανεπαρκής.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.691
Ωραία, πολύ καλά. Σαν μέλος του forum λοιπόν δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στο να υπάρχουν νέες αγγελίες κάθε μέρα, ακόμα και αν προέρχονται από άτομα που δραστηριοποιούνται μόνο στις αγγελίες. Κάρφι δεν σου καίγεται (πρωτίστως εμένα, αλλά φαντάζομαι σε εσένα ως μέλος), έτσι δεν είναι;

Ως διαχειριστής δε, θέλεις να μην γίνει το avsite ένα forum αγοραπωλησιών αλλά μια μεγάλη κοινότητα, την μεγαλύτερη διαδικτιακή κοινότητα της χώρας σε θέματα εικόνας και ήχου.

Αυτή είναι η διαφορά.

Το ότι επανέρχεται το θέμα και συνεχίζουν να γράφουν για αυτό τα μέλη σημαίνει ότι ίσως ένας διαφορετικός χειρισμός θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τις 2 πλευρές για να είναι όλοι χαρούμενοι. Αυτό είναι όλο.

Θερμή παράκληση όμως: Η φράση του τύπου "αυτοί είναι οι κανόνες και όποιος θέλει ας φύγει" δεν βοηθούν καθόλου τη συζήτηση αλλά στην ουσία χωρίζουν τα απλά μέλη από τους διαχειριστές. "Δικό μας είναι και αν δεν θέλεις, δρόμο", αυτό είναι που εκλαμβάνει το απλό μέλος. Προσωπικά νιώθω σαν φιλοξενούμενος και όχι σαν μέλος του site όταν λέγεται το παραπάνω.
Καταρχήν, θα σε παρακαλέσω να μην υποθέτεις κάτι για μένα. Συγκεκριμένα, να διευκρινίσω ότι κι ως μέλος του forum, είχα, έχω και θα έχω πρόβλημα με το πλήθος των αγγελιών ως συνολικά threads/posts σε ποσοστό των threads/posts που αναρτώνται καθημερινά στο site. Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν είμαι κατά των αγγελιών - άλλωστε κι εγώ έχω πουλήσει ένα προϊόν μέσω των αγγελιών. Αυτό που με βρίσκει αντίθετο, είναι η άμετρη χρησιμοποίηση αυτής της δυνατότητας του forum από κάποιους οι οποίοι εκλαμβάνουν το AVSite ως το προσωπικό τους yard sale και βγάζουν την πραμάτεια τους προς πώληση τη στιγμή που η ουσιαστική συμμετοχή τους στα υπόλοιπα subforums είναι από μηδενική έως αστεία. Εάν η προσοχή τους είναι στραμμένη στο να αναρτούν αγγελίες, μπορούν να πάνε σε άλλα, εξειδικευμένα site, υπάρχουν αρκετά.

Τις ίδιες σκέψεις έκανα και τις ίδιες απόψεις εξέφρασα όταν μου δόθηκε βήμα στη συντονιστική ομάδα στο χρονικό σημείο που τέθηκε το ζήτημα του νέου κανονισμού. Επομένως, για μένα δεν έχει "διαφορά". Είτε ως μέλος με ρωτήσεις, είτε ως συντονιστή, οι απόψεις μου είναι αυτές. Θα σε παρακαλέσω να διαβάσω το προηγούμενο post μου κι ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο αναφέρομαι στον προσωπικό χρόνο που αφιερώνουν κάποιοι από εμάς στο συντονισμό και διαχείριση του forum - ίσως να σχηματίσεις μια πιο σφαιρική άποψη.

Σχετικά με την προσπάθεια ευχαρίστησης και των δύο πλευρών, όπως γράφει κι ο Μιχάλης πιο κάτω:

Αυτό είναι το δύσκολο.
Δεν μπορεί να είναι όλοι χαρούμενοι.
Δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι, πάντα υπάρχουν κάποιοι που δεν ικανοποιούνται, ότι σύστημα και να ακολουθήσουμε.
Αυτό το βλέπουμε και στην ζωή μας και στην κοινωνία που φτιάξαμε.
Η μέση λύση συνήθως είναι ανεπαρκής.
Προσωπικά, θα σου απαντούσα ότι τον τελευταίο που δεν πείραξε κανέναν και προσπάθησε να τα έχει με όλους καλά, τον σταυρώσανε πριν περίπου 2000 χρόνια.;)

Τέλος, όσον αφορά στις φράσεις που σε ενοχλούν, η πρώτη εμπεριέχει αλήθειες, η δεύτερη όχι. Να ξεκινήσω από τη δεύτερη: Το forum δεν είναι "δικό μας", ούτε μετοχές έχουμε ούτε τίποτα. :) Είσαι μέλος από το 2010, σίγουρα όταν ξεκίνησες να γράφεις άλλα πρόσωπα αποτελούσαν τη συντονιστική/διαχειριστική ομάδα κι άλλα την αποτελούν τώρα. Επομένως, κανένας δεν μπορεί να σου πει "είναι δικό μου, εάν δεν σου αρέσει, δρόμο" όπως και κανείς δεν μπορεί να σε διώξει με το έτσι θέλω - εάν προκαλέσεις την αποπομπή σου (=παραβίαση κανόνων κι όρων χρήσης), τότε προφανώς θα αποπεμφθείς.

Όσον αφορά στην πρώτη φράση, επαναλαμβάνω ότι η κοινότητά μας λειτουργεί με κανόνες, τους οποίους αποδεχθήκαμε όλοι ανεξαιρέτως πριν να γίνουμε μέλη της. Το εάν κάποιοι τους διάβασαν πριν να τους αποδεχθούν κι άλλοι όχι, ας μην το εξετάσουμε εδώ. Οι κανόνες όμως υπάρχουν και μας δεσμεύουν όλους. Οπότε, ναι, εάν κάποιος διαφωνεί με τους κανόνες, η πόρτα είναι ανοιχτή - ούτε υποχρεώνουμε ούτε παρακαλάμε κάποιον να μείνει. The facts of life, που λέει και μια ψυχή!:)

Όσο για το "φιλοξενούμενος" Vs "μέλος", προσωπικά δεν βλέπω τη διαφορά. Αν θέλεις, μπορείς να μου την εξηγήσεις.

Το καλυτερο ειναι να μπει ενα κουμπακι καπου στην αρχικη σελιδα που να σε πεταει στις αγγελιες. Και να μην ειναι οι αγγελιες μερος του φορουμ. Ας μπει εκει οποιος θελει να βαλει οτι θελει και οποιος αλλος θελει και να βλεπει οτι θελει. Και να μην ασχολειται κανεις με το να τις φτιαχνει-συντονιζει-καθαριζει κλπ. Κατι σαν το ινσομνια πχ.

Το ακομα καλυτερο ειναι το να πας κατευθειαν στο ινσομνια και να βαλεις οσες αγγελιες θες εφοσον εκει ξερεις οτι δεν υπαρχουν κανονισμοι. Σε αλλα σαιτ, πχ το avsite, υπαρχουν κανονισμοι. Τι να κανουμε τωρα; ευτυχως δε ζουμε σε εποχες οπου πληρωνουμε το ιντερνετ με την ωρα και η καθε μεταβαση σε αλλη σελιδα στοιχιζει. Μπορεις ανα πασα στιγμη να μπεις σε εκατονταδες σελιδες , να βαλεις εκατονταδες αγγελιες και να απολαυσεις απο οφθαλμολουτρο-ενημερωση εως και οφθαλμοοργιο αγγελιων. Δεν αρχιζουν και τελειωνουν οι αγγελιες σε ενα μονο σαιτ, για ονομα...

Υ.γ. δεν παιρνω κανενος το μερος μιας και κανεναν δεν ξερω. Ουτε και οι αγγελιες με νοιαζουν. Μια αποψη λεω απλα..
Ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν κανόνες για την ανάρτηση αγγελιών στο insomnia; Ξέρεις πόσα threads ανοίγουν κάθε εβδομάδα με την ερώτηση "γιατί δεν μπορώ να βάλω αγγελία;";:)

Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα μου το γυρίζατε κι εδώ στα πολιτικά, αλλά ευτυχώς επανήλθαμε στη διαμαρτυρία και όλα καλά. :D

Κι αφού πλησιάζει και δυόμισυ τα χαράματα ας πω κι εγώ το δικό μου (τώρα το μακρύ μου, το κοντό μου...θα δείξει). Μεγάλα παιδιά είμαστε πια, αν νομίζετε ότι δεν χρειάζονται κίνητρα και κανονισμοί για την ενεργότερη συμμετοχή, άλλο τόσο δεν χρειάζεται να κρατάμε και μουτράκια. Αν δεν πουλήσουμε εδώ καμιά συσκευή ή κάνα καλώδιο, δεν βυθίστηκε κι ο Τιτανικός. Που μπορούμε να την πουλήσουμε δηλαδή, αλλά κουβέντα να γίνεται.

Φυσικά δεν χρειάζονται και τα βαρύγδουπα του στυλ "η συμμετοχή στο φόρουμ δεν είναι δικαίωμα, είναι προνόμιο". Σιγά τα ωά. Διαδικτυακή κουβέντα κάνουμε. Απλά ακολουθούμε και κάποιους κανόνες ή κανονισμούς, γιατί χωρίς αυτούς οι συντονιστές θα χάναμε την μπάλα (την ψάχνουμε πού και πού...:whistling:). Άσε που με τις περικοπές μισθών στο σάιτ, κόπηκαν και οι υπερωρίες και πρέπει να δουλεύουμε κι αλλού για τα προς το ζην...:D
Άσε φίλε, αναγκάστηκα να έρθω δουλειά σήμερα... Πάνε οι εποχές που ζούσαμε από το AVSite...:lolsign::lolsign::lolsign:

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.453
Προσωπικά, θα σου απαντούσα ότι τον τελευταίο που δεν πείαξε κανέναν και προσπάθησε να τα έχει με όλους καλά, τον σταυρώσανε πριν περίπου 2000 χρόνια.;)
Link έχουμε; :whistling:

Y

Yiannis_B

Guest
..
Προσωπικά, θα σου απαντούσα ότι τον τελευταίο που δεν πείραξε κανέναν και προσπάθησε να τα έχει με όλους καλά, τον σταυρώσανε πριν περίπου 2000 χρόνια.;)
...
εεε......όχι και με όλους :rolleyes: ...τα έπαιρνε που και που στην κράνα. :geek: :superman:

Δισκάρα.

Last edited by a moderator:

C

chrispo

Guest
..έχω την εντύπωση ότι ο wizzy έχει δίκιο, όσον αφορά στο καθεστώς και τρόπο λειτουργίας του ¨χώρου ¨...υπάρχουν κανόνες και όροι λειτουργίας , που γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται από όλους και για όλους το ίδιο, δίχως διακρίσεις.

Αν τώρα ,όσον αφορά στην ορθολογική χρήσης και σκοπιμότητας αυτών , τότε μιλάμε για άλλο πράγμα και χρίζει αρκετής κουβέντας, στο πλαίσιο μιας αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων....αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό το θέμα....

Μέχρι τότε τα πράγματα, στην προκειμένη περίπτωση είναι απλά και ξεκάθαρα....take it or leave it..:hi:

Reaction score
38
Πολύ σημαντικό θα είναι, επαναλαμβάνω, να μπει ένα μέτρο στο chat και τη θεματολογία του φόρουμ...
Αλλιώς θα πέσει πολύ +1, Ωραίος, Μου αρέσει, αλλα και η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, ο ωροσκόπος μου...
και πάλι στα ίδια θα είστε.

imo πάντα.
εεε......όχι και με όλους :rolleyes: ...τα έπαιρνε που και που στην κράνα. :geek: :superman:

Δισκάρα.

Πέραν αυτού, βασικά ξεθεμελείωσε όλο το πολιτικοθρησκευτικό κατεστημένο. Χωρίς πόλεμο ή βία ή αυταρχισμό.
Άλλο ένα άστοχο παράδειγμα, μετά το άλλο με την δικτακτορία (στην οποία προφανώς υπάρχουν αυστηρότεροι κανόνες, έλειψη δημοκρατίας κτλ), αλλά εξακολουθείς να μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα και να έχεις κάποια δικαιώματα.
Βέβαια αυτό ήταν άστοχο για ένα πιο σημαντικό λόγο. Άλλο το κράτος και άλλο ο ιδιωτικός χώρος...
Ο υπεύθυνος ιδιώτης μπορεί να κανονίζει όπως θέλει, ότι θέλει, εντός νομοθετικού πλαισίου... μπορεί να κάνει και ένα μπλοκ και να ξεπατώνει όσα μηνύματα δεν γουστάρει.

Οι υπεύθυνοι του φόρουμ ξέρουν τι θέλουν και δοκιμάζουν τρόπους για να το πετύχουν.
Το ότι "ανησύχησαν" για το δρόμο που πήραν οι αγγελίες για μένα είναι θετικό. Αργά η γρήγορα θα βρουν το σωστό τρόπο / κανόνες.

Reaction score
8.905
Τον Γιάννη Μπί δεν βλέπω να "φορτώνει" και ανησυχώ... Γιαννάκη μου, όλα καλά στο σπίτι...:D :roflmao:

Reaction score
2.248
ΙΜΗΟ σε ένα site ειδικού περιεχομένου ο κανονισμός περί των αγγελιών που σχετίζονται με το περιεχόμενο του πρέπει να είναι ελαστικός. Αυτό είναι περισσότερο προς όφελος των υποψήφιων αγοραστών μελών του site και λιγότερο των πωλητών, ακόμα και εάν δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε αυτόν τον χώρο.
Στις υπόλοιπες αγγελίες (Η/Υ και λοιπά είδη) μπορούν να μπουν διαφορετικά κριτήρια.

C

chrispo

Guest
ΙΜΗΟ σε ένα site ειδικού περιεχομένου ο κανονισμός περί των αγγελιών που σχετίζονται με το περιεχόμενο του πρέπει να είναι ελαστικός. Αυτό είναι περισσότερο προς όφελος των υποψήφιων αγοραστών μελών του site και λιγότερο των πωλητών, ακόμα και εάν δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε αυτόν τον χώρο.
Στις υπόλοιπες αγγελίες (Η/Υ και λοιπά είδη) μπορούν να μπουν διαφορετικά κριτήρια.

.....κάπως έτσι ξεκίνησε ...αλλά στη διαδρομή μάλλον ¨χάλασε ¨ η συνταγή..

Reaction score
1.147
Ας μην κάνω παράθεση στην παράθεση, θα φανεί ότι υπάρχει αντιπαράθεση εκ μέρους μου ενώ δεν υπάρχει.
Κάτσε να βάλω και ένα smiley για να σπάσω τον γραπτό λόγο :)

Καμία αντιπαράθεση, μόνο προβληματισμός ως προς τον χειρισμό, τίποτα άλλο.
Θα ήταν λάθος να πούμε ότι το πρόβλημα είναι οι αγγελίες, αν και δεν είμαι από τα μέλη που επηρεάστηκαν από την απόφαση νομίζω ότι το "μαχαίρι" σε έναν τομέα του φόρουμ (παρά)ήταν παρεμβατική για κάποιον που επισκέπτεται καθημερινά το avsite και το νιώθει σαν ιντερνετικό σπίτι του. Ξενέρωσε δηλαδή.

Δεν "τα χώνω" στους συντονιστές, αντιθέτως τους συγχαίρω για τις αμέτρητες ώρες που έχουν ρίξει στο φόρουμ.
Αυτή όμως η απόφαση.. αν μπορεί να ξανασυζητηθεί, έτσι για χάρη των χλωρών, θα τους κερδίσετε όλους.

Όσο για τον τύπο 2000 χρόνια πριν, κατά αναλογία ήταν ...ο γιός του ιδιοκτήτη του avsite και πήγε να μιλήσει στους συντονιστές και τον φάγανε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.214
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney