Αλλαγή ηχείων

Status
Not open for further replies.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.110
Reaction score
20.604
Πρόσφατα απέκτησα δορυφόρους και sub της περιβόητης genelec, για να τα συγκρίνω με τα b&w 801, τα οποία ακούω με την βοήθεια ενός sub. Πίστεψε με ότι η διαφορά υπέρ των ενεργών είναι.......μεγάλη.
Το σύστημά σου δεν είναι αρκιετά αναλυτικό. Τσέκαρε το καλώδιο ρεύματος του ενισχυτή και άλλαξε interconnect. Επίσης, να τραβήξεις ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα - έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη. Και τη στήριξη. Μη ξεχάσεις τη στήριξη!
 


Μηνύματα
7.266
Reaction score
11.816
Επίσης, να τραβήξεις ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα - έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη. Και τη στήριξη. Μη ξεχάσεις τη στήριξη!
Δεν τα λες καλά ή έστω, λες τη μισή αλήθεια... Το σωστό είναι να τραβήξει ξεχωριστή γραμμή απο τον πίνακα ( τουλάχιστον μία ), με high end καλώδιο ρεύματος ΚΑΙ high end ασφάλεια. Παίδες, αν είναι να κάνετε μισή δουλειά, μη πετάγεστε. Αφήστε τους ειδικούς να καθοδηγήσουν τους νέους!!
 


Μηνύματα
7.266
Reaction score
11.816
Όσο για τη στήριξη, η λύση είναι απλή. Ανάρτηση απο Citroen DS ( ποιος τον χ3ζει τον βάτραχο κι αν είναι συλλεκτικός, εμείς θα του ξηλώσουμε την ανάρτηση, είμαστε χαϊεντάδες ρε σεις, όχι τίποτα μανιαμούνιες ). Το μόνο αρνητικό, η ώρα που θα περιμένουμε να μας σηκωθεί ( η ανάρτηση ).
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.964
Reaction score
20.485
Εξαιρετικό, με μόνο αγκάθι την οφ αξις.

Και πανέμορφο!

Προφανώς... ;)

Πρόκειται για ενεργό πολυενισχυόμενο ηχείο, με ωραιότατο ενεργό κρος.
Βασικά, θα ήθελα, εάν δεν σου κάνει κόπο, να αναφερθείς στην επιλογή της B&W για το σχήμα των ηχείων και την επίδραση που έχει αυτό στα στάσιμα κύματα εντός του ηχείου όπως, επίσης, στην υλοποίηση με τέσσερα μεγάφωνα (τέσσερις δρόμοι?).

Το ότι είναι ενεργό πολυενισχυόμενο, στα μάτια μου, δείχνει ότι η B&W έχει τεχνολογία και τεχνογνωσία, απλώς επιλέγει το (διαφορετικό) κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί. ;)
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.392
Reaction score
125.538
Ο ναυτίλος είναι όπως είπαμε 4 δρόμων, φοράει ένα 12", ένα 4", ένα 2" και ένα 1" μεγάφωνο, συνδέεται με εξωτερικό ενεργό κρος (μόνο ενεργή έκδοση υπάρχει, δεν διατίθεται "παθητική έκδοση") και θέλει 4 ενισχυτικές βαθμίδες ανά κανάλι.

Screenshot_20200808_115719_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20200808_115647_com.android.chrome.jpg


Έχει πολύ λογική τιμή (λίγο πάνω από 50.000€ το ζευγάρι) και εξαιρετικές προδιαγραφές.

Ευχαριστώ, δε θα πάρω. ;)
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
677
Reaction score
1.981
Διαβάζοντας το θέμα δεν το κρύβω οτι υπήρχαν σημείο αφού γέλασα με την ψυχή μου! :lol:

Μια και έχω έχω φτιάξει και από το μηδέν, αλλά και έχω κάνει ενεργά αρκετα ηχεία.

Βλέπεται έχω MiniDsp πλακετες από την εποχή που...δεν είχαν καν κουτί και απευθυνόταν μόνο σε ιδιαίτερους βλαμενους χομπίστες. α, επίσης τα έφερες εύκολα από Χονγκ Κονγκ γιατί τότε και μεγαλύτερο ήταν το όριο στο τελωνείο και δεν κυνηγάγανε γιατί δεν είχαν ξυπνήσει όπως σήμερα. Εντάξει, δεν υπήρχε και άλλος τρόπος να τα προμηθευτείς τότε..

Για οποιον αρνειτε το αυτονόητο, ότι τα αναλογικά cross απλά βιάζουν τον ήχο, δεν έχει παρά να δοκιμάσει για πείραμα ωρε αδελφέ, να κάνει ενεργά 2 μονάδες, 2 δρόμων, μια χαρά, αλλά ΕΝΕΡΓΑ.

Εκαι οι πιουριστες του πωπού, θα αρχίσουν να λένε ότι το MiniDsp π.χ. χαλαει τις υγρές χροιές και καταστρέφει τη μουσική. Κύριοι πιουρίστες είστε ΑΣΧΕΤΟΙ. Μόνο αν ακούσετε τι συμαινει σε ένα σύστημα να φεύγει το cross, θα καταλαβαιτε τι βάρος ήταν. Σαν να είσαι ο Μπολτον (όχι ο..Τραγουδιάρης) με τον Ντεμι Ρούσο δεμένο στο πόδι σου με αλυσίδες.
Εσένα όμως σε ενοχλεί το καλόβολο backpack του MiniDsp η οποίου άλλου ψηφιακού συστήματος!!
Για τέτοια άγνοια μιλάμε.

Παραδειγμα, έχω πάει σε ένα σπίτι χομπίστα-μαγαζιού τελικά όπως αποδείχτηκε, να αγοράσω ένα sub που ήθελα για ένα δευτερεύον χώρο. Μπαίνω μέσα και βλέπω 2 ηχεία αξίας άνω των 20Κ, έκαστο 1,5 μέτρα το ένα από το άλλο, με τα καθίσματα ακρόασης στα 6 (!!) μέτρα, και να ακούω να μυ λέει ότι παίζει φανταστικά, να ακουσε τις υγρές μεσαίες, τον αέρα κτλ κτλ κτλ. Εγώ ειληκρηνα αυτό που άκουσα ήταν ένα άθλιο ήχο με 0 χαμηλά, οκ μεσαίες που χάλαγαν από την κακιά τοποθέτηση και το ξύλινο πατωμα με την τζαμαρία από πίσω, και για τα πρίμα ειληκρηνα δεν ασχολήθηκα γιατί χαλαστικα με τον όλο ήχο που σηκώθηκα από τη καρέκλα στα 15 δευτερόλεπτα..

Τελικά και το sub που μου έδωσε ήταν με καμμένη και ξανά επισκευασμένη πλακέτα που μου το έκρυψε πονηρά,, αλλά και είχε άποψη, ενώ δεν είχε ιδέα τι άκουγε.
Εσυ κύριε πιουριστα θα μου πεις ότι τα ψηφιακά cross χαλάνε τον ήχο? Εσυ που δεν ξέρεις τι ακούς μου έχεις άποψη και γράφεις κιόλας στο φορουμ.. Τσου βρε Λακη, αρκετα λεφτά χάλασα για χάρη της ράτσας σας πριν ανακαλύψω επιτέλους την αλήθεια και επιτέλους ακούσω σωστα μουσική!

Δίκη μου γνώμη, όλα τα παθητικά έπρεπε να έχουν απαγορευτεί δια νόμου. Είναι μια εκπληκτική αρχή για σωστό ήχο. Επίσης ενισχυτές πακέτο όπως π.χ. Οι Hypex Fusion το κόστος τους είναι πρακτικά τσάμπα για αυτό που δίνουν. Τα δυναμικα, η ακρίβεια και το punch που περνεις μόλις ξεπερνάς τα αναλογικά cross μονο ένας κουφός δεν μπορεί να ακουσει από το πρώτο λεπτό. Αν θες και 2ο λεπτό πρέπει να πας σε γιατρό για τα αυτια, ειληκρηνα το χρειάζεσαι.

Στα αυτοκίνητα π.χ. αυτό το μυστικό το ξέρουν εδώ και αιώνες, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λογους που αν κάποιος ακουσει ένα πραγματικά καλό αμάξι με σωστό σύστημα θα του πέσει το σαγόνι.
Που, στο αμάξι, ενώ σε σαλόνια, με μπουχαρες, τζάκια, τζαμαρίες κτλ συνήθως με πολλαπλάσιο κόστος δεν περνεις ούτε τα μισά σε ποιοτητα, και ίσως είμαι και χουβαρντάς.

Το μέλλον είναι ενεργά, δέχτηκε το, δεν έχετε επιλογή. Και είπαμε, οι fusion πρακτικά είναι τσάμπα, αλλά μην τους αγοράζετε, δεν κάνει, μην ανέβουν οι τιμές τους και χρεώνομαι παραπάνω, κρίμα είναι :sneaky:
 
Last edited:

C

chrispo

Guest
καλά τα ενεργά δεν αντιλέγω...αλλά όχι με hypex και ncore amps (δεν είναι του γούστου μου). Κάποια αναλογικά ενισχυτικά στάδια με διακριτά μου κάθονται καλύτερα στο αυτί. (π.χ atc)
Βέβαια έχω διαπιστώσει ότι σε πολλούς αρέσει η class d ενίσχυση, αλλά είπαμε για κολοκυθόπιτες ..
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.392
Reaction score
125.538
καλά τα ενεργά δεν αντιλέγω...αλλά όχι με hypex και ncore amps (δεν είναι του γούστου μου). Κάποια αναλογικά ενισχυτικά στάδια με διακριτά μου κάθονται καλύτερα στο αυτί. (π.χ atc)
Βέβαια έχω διαπιστώσει ότι σε πολλούς αρέσει η class d ενίσχυση, αλλά είπαμε για κολοκυθόπιτες ..
Η κριτική σου, σχετίζεται με τον τρόπο που έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα. ;)

Η ακρόαση ενισχυτικών σταδίων άνευ της ενδιάμεσης παρουσίας παθητικού κρος, είναι μια αποκαλυπτική εμπειρία.

Μερικά ενισχυτικά στάδια, είναι τόσο "καλά", που δεν έχει καν νόημα η χρήση τους σε παθητικά ηχεία, με πολύπλοκα παθητικά κρος. Για να ακούσεις τις αρετές τους, πρέπει να συνδεθούν απ'ευθειας σε λίαν αξιόλογα μεγάφωνα, και πάντα σε χώρο που επιτρέπει να γίνουν διακριτά όλα αυτά που μπορούν.

Τες πα..
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.130
Το σωστό είναι να τραβήξει ξεχωριστή γραμμή απο τον πίνακα ( τουλάχιστον μία ), με high end καλώδιο ρεύματος ΚΑΙ high end ασφάλεια. Παίδες, αν είναι να κάνετε μισή δουλειά, μη πετάγεστε. Αφήστε τους ειδικούς να καθοδηγήσουν τους νέους!!
Ξέχασες να προσέξουν τη φορά της ασφάλειας.... θα σε μαλώσω! :p
 


Μηνύματα
27.256
Reaction score
25.248
Γιατί βρε παλιοχαρακτήρες κορο"ιδεύετε τον κόσμο?
Αυτοί γουστάρουν always 230 , έ! αφήστε τους να το έχουν , αν το έχουν βέβαια και αν συμφωνεί και ο ΔΕΔΔΗΕ κλπ.
Εγώ ας πούμε εδώ που είμαι κάθε κυριακή μεσημέρι έχω always 260. Εχω δεί μέχρι και 273.
Ντάξ δεν κακό.
Αφού έτσι θένε οι άνθρωπες. Εσάς τι σας κόφτει?
Εδώ οι άλλοι κάνουν equalizing με καβλώδια.
Αυτό σας πέιραξε? παλιοχαρακτήρες.
 


Μηνύματα
27.256
Reaction score
25.248
Μόνο?
Γι αυτό και τα έχω ΟΛΑ επάνω σε voltage regulators.
Η τάση δεν αστειεύεται. Η δε υπέρταση , του δικτύου , μπορεί να τα μαμήσει την μανούλα.
Μία φορά την πάτησα παλιά , και δεν την ξαναπατάω. Ας μου κόβει και δυναμικά , σκοτίστηκα.
 



Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.603
Μηνύματα
2.867.544
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top