Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Reaction score
0
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

κάποιες κριτικές για τα BEHRINGER είναι εδώ: http://www.musicorama.gr/eshop/product_reviews.php?products_id=4191

εκτός από μια αφοριστική οι άλλες είναι σχετικά καλές.
το φαινόμενο με τά συμμετρικά ή μη συμμετρικά tweeters συνεχίζεται και στου ΣΤΟΛΛΑ που τα δείχνει όπως το ΠΛΑΙΣΙΟ συμμετρικά
http://www.stolas.gr/viewproduct.asp?ProductID=7428
Μου φαίνεται πως θα πάω μια βόλτα μέχρι το ΠΛΑΙΣΙΟ που είναι εδώ δίπλα και θα τα δώ από κοντά.

Reaction score
8
Re: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Ειναι το καλλιτερο που εχεις να κανεις Σακη. Πηγαινε και δεσ 'τα και αν εχουν τη δυνατοτητα, ακουσε τα. Παντως συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι καλα. Παντα για τα λεφτα τους.

Reaction score
0

Παιδιά καλησπέρα. Έχει κανεις ακούσει τίποτε για ηχεία MAGNAT? Tα χαρακτηριστικά τους δείχνουν καλά αλλά αν κάποιος φίλος τα έχει ακούσει ας απαντήσει για τα παρακάτω ηχεία:

http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=34263

η ακόμη κι αυτά:
http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=34267

ή ίσως κι αυτά ακόμη:
http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=34262

Reaction score
5

δεν αποτελεί κανόνα ότι πρέπει τα tweeter να είναι συμμετρικά

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

δεν αποτελεί κανόνα ότι πρέπει τα tweeter να είναι συμμετρικά
Σαφως οχι........Αποτελει αξιωμα.

Reaction score
0

Εγω φίλε gdevelek δεν μπορώ να έχω γνώση λόγω μη ενασχολήσεως με το αντικείμενο αλλά ο φίλος noiζmaker μου φαίνεται πως έχει δίκιο. Άλλωστε νομίζω πως στα σχεδιαγράμματα ακουστικής χώρων που βλέπω σε κάποια περιοδικά η συμμετρικότης των διαφόρων ηχητικών πηγών είναι δεδομένη.

Reaction score
5

η τοποθέτηση του tweeter ασύμμετρα δίνει, σύμφωνα με τους θιασώτες της, καλύτερη διασπορά και soundstage, και αποτελεί σχεδιαστική επιλογή, υπάρχουν αρκετά τέτοια ηχεία στην αγορά

Reaction score
0

παρ'ολα αυτά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι δυνατόν σε όλα τα καταστήματα να τα δείχνει ασύμμετρα ενώ στο ΠΛΑΙΣΙΟ ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?...614BA5627C61018473C6B48C87B45392AB9EB6627EDF0) αλλα και στου ΣΤΟΛΛΑ (http://www.stolas.gr/viewproduct.asp?ProductID=7428) τα ίδια ηχεία τα δείχνει συμμετρικά.

Reaction score
8

η τοποθέτηση του tweeter ασύμμετρα δίνει, σύμφωνα με τους θιασώτες της, καλύτερη διασπορά και soundstage, και αποτελεί σχεδιαστική επιλογή, υπάρχουν αρκετά τέτοια ηχεία στην αγορά
Θα θελατε να μας αναφερετε καποια τα οποια να παιζουν ρολο monitor και να ειναι ασυμμετρα;
Τι ακριβως εννοειτε λεγοντας soundstage?

Reaction score
5

δεν αναφερόμουν ειδικά σε μόνιτορ

ο όρος soundstage είναι πασίγνωστος στο hifi, συνήθως μεταφράζεται ως "σκηνική εικόνα"

wikipedia.org:

Soundstage also refers to the depth and richness of an audio recording (usually referring to the playback process). According to audiophiles, the quality of the playback is very much dependent on how one is able to pick out different instruments, voices, vocal parts, etc. exactly where they are located on an imaginary 2D or 3D field. This can enhance not only the listener's involvement in the recording but also their overall perception of the stage.

Reaction score
8

δεν αναφερόμουν ειδικά σε μόνιτορ
Δεν εχει σημασια. Ας μην ειναι monitor. Οποιοδηποτε αλλο ηχειο μπορειτε να μας πειτε.

ο όρος soundstage είναι πασίγνωστος στο hifi, συνήθως μεταφράζεται ως "σκηνική εικόνα"

wikipedia.org:

Soundstage also refers to the depth and richness of an audio recording (usually referring to the playback process). According to audiophiles, the quality of the playback is very much dependent on how one is able to pick out different instruments, voices, vocal parts, etc. exactly where they are located on an imaginary 2D or 3D field. This can enhance not only the listener's involvement in the recording but also their overall perception of the stage.
Αν και η εν λογω εγκυκλοπαιδεια δεν ειναι οτι το πιο εγκυρο, διοτι ο καθ' ενας μπορει να γραφει οτι θελει, δεν εχω κανενα λογο να μην δεχτω την ορολογια, την οποια ομολογω πως δεν την γνωριζω, διοτι ασχολουμαι αποκληστικα και μονο με τον επαγγελματικο ηχο και οχι ιδιαιτερα με το Hi-Fi ή Hi-End και στον επαγγελματικο χωρο η εννοια που αναφερετε, ειναι γνωστη ως stero imaging. To Sound stage, αναφερεται, μονο σε συναυλιες και ειναι ο επι σκηνης ηχος. Γιαυτο ζητησα την διευκρινηση.

Reaction score
5

δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να κάτσω να ψάχνω αφού δεν έχω και κανένα συμφέρον να σε πείσω

όταν κάποια στιγμή θα απαντήσεις μόνος σου κάποιο ηχείο με ασύμμετρο tweeter, είμαι βέβαιος πως θα θυμηθείς αυτή την κουβέντα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666

τελικά ηχεία πήρε?

Reaction score
4.700

Για τα behringer να πώ ότι τα έχω και ΔΕΝ είμαι ευχαριστημένος . Το tweeter κάηκε σε χρόνο μηδέν και δεν το αναγνώριζε η εγγύηση . Η ποιότητα ήχου μέτρια προς κακή αν έχεις συνηθίζει σε hi-fi καταστάσεις. Επέστρεψα σε ηχεία των 20 ευρώ για το pc για να μην έχω απαιτήσεις όταν ακούω από εκεί.

Reaction score
0

Οχι παιδιά ακόμη δεν πήρα. Ο noizmaker από τον οποίο άρχισα να μαθαίνω πραματα με έπεισε να αφήσω τα BEHRINGER MS 40. Άλλωστε και ο τελευταίος φίλος με τις εντυπώσεις του απο τα συγκεκριμμένα ηχεία δεν είναι ευχαριστημένος. Λέω να αναβαθμίσω τον αρχικό τίτλο του ερωτήματός μου σε ηχεία 300 €. Αν λοιπόν έχει κάποιος φίλος να προτείνει κάτι στα 300 € θα χαρώ να το ξαναψάξω. Τώρα για το αν τα μόνιτορ θα είναι ενεργά ή όχι θα ήθελα και σ'αυτό να ακούσω την άποψή σας με δεδομένο τον αρχαίο ενισχυτή που προανέφερα
(FISHER - CA2030) Έχω δηλαδή την εξής απορία και συγχωράτε με αν ρωτάω βλακείες: Αν πρόκειται να ξοδεύσω 300 € για ηχεία μονιτορ είναι προτιμώτερο αυτά να είναι ενεργά η παθητικά σε συνδυασμό με τον εν λόγω ενισχυτή? αν με τον ενισχυτη μου είναι να πάρω καλύτερο ήχο θα προτιμήσω αυτήν την λύση τελικά μου φαίνεται. Ήδη ο φίλος toulou ετάχθη εαν θυμάμαι καλά υπέρ του FISHER με παθητικά.

Reaction score
8

δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να κάτσω να ψάχνω αφού δεν έχω και κανένα συμφέρον να σε πείσω

όταν κάποια στιγμή θα απαντήσεις μόνος σου κάποιο ηχείο με ασύμμετρο tweeter, είμαι βέβαιος πως θα θυμηθείς αυτή την κουβέντα
Ξερεις, δεν γινονται τα παντα επειδη υπαρχει καποιο συμφερον. Εκτως αν ετσι λειτουργει καποιος. Εν παση περιπτωση ομως, μπορει και να υπαρχουν, ομως δεν ειναι και κανονας.

Reaction score
4.700

Βρές κάποιο audio spectrum monitor βάσης (κάποιο eros) μεταχειρισμένο και με τον ενισχυτή που έχεις το αποτέλεσμα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333

+1
Αλλά Eros στα 150 EU δεν το βλέπω εύκολο.
Aν ωστόσο ο ενισχυτής "κρατά" παρά την ηλικία του, άνετα στέκει με ηχεία υπερ-πολλαπλάσιας τιμής.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498