Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Απάντηση: Αναζητώ ένα ζευγος ηχειων μεχρι 150 €

Φίλε μου, ένα θα σου πω:
Συγκεντρώσου μόνο στη μουσική σου, και αφού τα παραλάβεις και τα συνδέσεις, ξέχνα τους προβληματισμούς για Resolv ή Truth ή δεν ξέρω και γω τι. Τι ανάγκη έχεις εσύ; Αυτά είναι για 'μας που δεν μπορούμε να αρθρώσουμε δυό νότες σωστά (αλλά προσπαθούμε με αυστηρότητα να διαπιστώσουμε αν η βασική είναι σε φάση με τις αρμονικές, βεβαίως βεβαίως).

Reaction score
0

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πως κατάλαβα τι εννοείς φίλε μου....( πάντως τα λόγια σου καλά μου ακούστηκαν....κι ευχαριστώ)
Αλλά για την αυστηρότητα δεν με πολυπειράζει. Εγώ για μένα θέλω να μάθω να παίζω. δεν με νοιάζει να γίνω τέλειος. Αρκεί να μου φτιάχνει την διάθεση........
Τώρα για τα ηχεία......θα τα πάρω και θα τα κρινω. Αλλά επειδή είμαι ανήσυχος άνθρωπος.......... θέλω πολλά πράματα να τα ψάχνω και να τα μαθαίνω.
Μικρός όταν ήμουν 3-4 χρονών δεν ξέρω γιατί... , ίσως έφταιγε η μουσική του ίσως τα λόγια του, αλλά μου άρεσε πολύ ένα κομμάτι που στο ρεφραίν ελεγε: "με φωνάζουνε τζινι το τζινι το τζινι γιατί σ'όλα είμαι μέσα" ........

Χτες για παράδειγμα ο noizmaker με βοήθησε πολύ κι έμαθα με χαρά δυο πραγματάκια για το video editing.....
(Βασίλη να είσαι καλά.....:102:)

Φίλε μου θα επανέλθω............ ελπίζω δριμύτερος

Reaction score
0

Λοιπόν φίλε μου σήμερα παρήγγειλα τα Samson Resolv a6 από το ARTSOUND. Μου είπανε πως την Τρίτη θα μου τα έχουν έτοιμα να πάω να τα πάρω. Οπότε σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.Θα σκοτωθώ ελαφρά με την γυναίκα μου είμαι σίγουρος αλλά η μουσική δεν αξίζει μια τέτοια θυσία. Εγώ νομίζω πως ΝΑΙ!!!:132:
Μόλις τα πάρω θα τα ακούσω και θα σου πω τα συμπεράσματά μου.

Reaction score
0

Λοιπόν Βασίλη, toulou, και τα άλλα παιδιά καλησπέρα. Σήμερα παρέλαβα τα ηχεία Samson Resolv A6. Τώρα μάλιστα τα ακούω. Είναι πολύ δυνατά για τις δικές μου απαιτήσεις. Η κατασκευή τους δείχνει στιβαρή. Έχουν όμως και μερικές κινεζιές θα έλεγα. Για παράδειγμα το κόκκινο λαμπάκι του power δεν είναι ακριβώς στο κέντρο της τρύπας για την οποία προορίζεται αλλά ελαφρώς προς τα κάτω. Πολύ ασήμαντη λεπτομέρεια θα μου πείτε ε?
Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πραγματάκια παιδιά. Κατ' αρχήν θα προτιμούσα τελικά τα χειριστήρια των ηχείων να βρίσκονται στην φάτσα των ηχείων για να έχω ευκολότερη πρόσβαση. Αυτό προς γνώσιν και συμμόρφωσιν στο μέλλον. Λοιπόν τα σύνδεσα και ρύθμισα από πίσω την ένταση ακριβώς στην μέση και στα δύο. Δεν ξέρω τι έχετε να μου προτείνετε εσείς. Τα ηχεία ακούγονται πολύ καλά σε αυτήν την ένταση αλλά μήπως πρέπει να την ανεβάσω η να την κατεβάσω λίγο? επίσης έχει ένα ρυθμιστικό για ρύθμιση των υψηλών συχνοτήτων. Δεν ξέρω σε ποιά στάθμη ακριβώς να το ρυθμίσω. Έχει πάντως τις εξής 4 επιλογές με βήμα 3 db.
-3, 0, +3, +6. Είχα την εντύπωση πως θα είχε ρυθμιστικό για μπάσα αλλά έχει για πρίμα τελικά. Το ένα από τα δύο ηχεία κατά την εκκίνηση του τραγουδιού έβγαζε ένα συνεχή σφυριχτό ήχο που δεν σταματούσε μέχρι να τελειώσει το τραγούδι. Τελικά άλλαξα το καλώδιο (σημειωτέον τα σύνδεσα με μονο καρφί jack 1/4) και το σφύριγμα εξαφανίστηκε. Το κατάλαβα όταν κουνώντας λιγάκι το καλώδιο έφευγε το σφύριγμα. Τελικά το άλλαξα και διορθώθηκε. Έχετε μήπως φίλοι μου να μου προτείνετε κάποια ιδιαίτερη ποιότητα ή προδιαγραφή καλωδίων για να παραγγείλω που θα επηρέαζε θετικά την απόδοση? Να σημειωθεί πως με το ρυθμιστικό έντασης στην μέση χωρίς να παίζει κάποιο τραγούδι ή κάτι άλλο ακούγεται ένα μικρό φυσηματάκι. Δεν ξέρω αν είναι κακό σημάδι αυτό. Θα προτιμούσα να μην ακούγεται καθόλου πάντως. Κάτι διάβασα μέσα στο manual για ενδεχόμενο θόρυβο σε περίπτωση που η διαδρομή του καλωδίου ρεύματος συμπίπτει με την διαδρομή του σήματος. Δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στον χώρο μου. Από πού να πάρω ρεύμα ? δεν γίνεται να μην συμπίπτουν. Δεν υπάρχει καμμιά λύση με ειδικό καλώδιο? Επίσης κάτι ακόμη. Η ρύθμιση της έντασης των ηχείων δεν μπορεί να γίνει πλέον από την κάρτα ήχου. Δεν μου άρεσε αυτό γιατί κάθε φορά πρέπει ή να βάζω "χέρι" από πίσω τους ή να ανοίγω με το ποντίκι το control panel της κάρτας και να το ρυθμίσω από το output volume. Αυτά εν ολίγοις σε πρώτη φάση. Θα ήθελα να μου πείτε όμως και κάποιον τρόπο για να τα δοκιμάσω γιατί εγώ δεν έχω ιδέα. Υπάρχει τίποτε ηχητικό σε τραγούδι ή κάτι άλλο που θα έπρεπε να το έχω και να το δοκιμάσω στα ηχεία μου? Υπάρχει τίποτε σαν benchmark program? Κάτι που να ελέγξω δηλαδή τις δυνατότητές τους και τα όριά τους θέλω να πω.
Δοκιμάζοντάς τα σε ελληνικά τραγούδια τα βρίσκω πολύ όμορφα σε ήχο. Βέβαια εγώ έχω πολύ καιρό να ακούσω κάτι καλό. Τόσο καιρό την έβγαζα με κάτι ψεύτικα των 5 € ακουστικά. Ο ήχος μου τώρα είναι εντυπωσιακός όπως φυσικά και το περίμενα. Τα μπάσα τους ακούγονται πολύ καλά. Και τα πρίμα τους πάρα πολύ καλά.
Χωροταξικά δεν ήτο δυνατόν να μπούνε απολύτως συμμετρικά αλλά ο ήχος τους νιώθω να μου έρχεται από την μέση ανάμεσα τους στο ενδιάμεσο τους διάστημα κάτι που μου αρέσει τελικά.
Αυτά παιδιά και περιμένω τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν τώρα που το παρατηρώ το δεξί βγάζει λιγώτερο φύσημα από το αριστερό. Να ξέρετε πως πρέπει να παίζει ρόλο αυτό που γράφει στο manual για την παράλληλη διαδρομή σήματος και ρεύματος. Στο αριστερό είναι παράλληλα σε μεγάλο μήκος ενώ στο δεξιό σε πολύ μικρώτερο μήκος συμπίπτουν.
Αυτά ...............σας έπρηξα λίγο αλλά το υπεσχέθην.....:107:
Τα λέμε..........

Reaction score
4

.....
Τα λέμε..........
Εγώ θα σου πρότεινα να διορθώσεις αρχικά τα λάθη που τυχών σε απασχολούν (καλώδια-συνδέσεις).
Δοκίμασε και την unbalanced σύνδεση με rca.
Τα ρυθμιστικά βάλτα όλα στο -0- και στήσε τα ηχεία όσο καλύτερα μπορείς / σε σχέση με την θέση ακρόασης......(πειραματίσου λίγο στις αποστάσεις)

Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα..., είναι νωρίς ακόμα.
Άστα να παίξουν λίγο χωρίς να μπεις στην "πρίζα" πως θα τα κάνεις 'τέλεια'. Με τον καιρό θα δεις ότι θα παίζουν καλύτερα και κυρίως... εσύ να τα συνηθίσεις :116:

Πες μας πως έχεις στήσει-συνδέσει όλο το set.

"Με'γειά" + καλές ακροάσεις :615:

Reaction score
0

Φίλε μου καλησπέρα. Τα ρυθμιστικά θα τα βάλω στο μηδεν όπως είπες. Αυτά άλλωστε είναι ρυθμίσεις των υψηλών. Με την ένταση με απασχολεί.......που να την βάλω. Με ενοχλεί επίσης και το γεγονός πως δεν μπορώ να ρυθμίσω την ένταση από την κάρτα ήχου. Πρέπει συνεχώς να ανοίγω το control panel της κάρτας ήχου που έχω εδώ (της M-audio mobile pre USB) . Τώρα για τα καλώδια δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρέπει να κανω. Πως να διορθώσω τα λάθη? Κι αν βάλω καλώδιο RCA θα φύγει το φύσημα/.?
υπ' όψιν οτι ο χώρος μου είναι περιορισμένος και ανελαστικός. Η θέσις ακροάσεως είναι περίπου στα 80 εκατοστα από τα ηχεία στο κέντρο. Βέβαια τα ηχεία δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν εντελώς συμμετρικά. Κι έτσι τα έστρεψα ελαφρα προς τα μέσα για να ισοφαρίσω λίγο την ασυμμετρία αυτή. Πάντως ο ήχος τους είναι πολύ καλός για μένα. Αναρωτιέμαι όμως πως μπορώ να ρυθμίσω μπάσα πρίμα και άλλα τέτοια.

Reaction score
4

.....
..... Κι αν βάλω καλώδιο RCA θα φύγει το φύσημα/.?
....
Αυτό θα το βρεις ψάχνοντας...(αφού έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στα καλώδια).

Έχεις κάνει σύνδεση Balanced με το Jack ?

Reaction score
1

Φίλε μου καλησπέρα. Τα ρυθμιστικά θα τα βάλω στο μηδεν όπως είπες. Αυτά άλλωστε είναι ρυθμίσεις των υψηλών. Με την ένταση με απασχολεί.......που να την βάλω. Με ενοχλεί επίσης και το γεγονός πως δεν μπορώ να ρυθμίσω την ένταση από την κάρτα ήχου. Πρέπει συνεχώς να ανοίγω το control panel της κάρτας ήχου που έχω εδώ (της M-audio mobile pre USB) . Τώρα για τα καλώδια δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρέπει να κανω. Πως να διορθώσω τα λάθη? Κι αν βάλω καλώδιο RCA θα φύγει το φύσημα/.?
υπ' όψιν οτι ο χώρος μου είναι περιορισμένος και ανελαστικός. Η θέσις ακροάσεως είναι περίπου στα 80 εκατοστα από τα ηχεία στο κέντρο. Βέβαια τα ηχεία δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν εντελώς συμμετρικά. Κι έτσι τα έστρεψα ελαφρα προς τα μέσα για να ισοφαρίσω λίγο την ασυμμετρία αυτή. Πάντως ο ήχος τους είναι πολύ καλός για μένα. Αναρωτιέμαι όμως πως μπορώ να ρυθμίσω μπάσα πρίμα και άλλα τέτοια.
Λοιπόν, η ένταση του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί μόνο μέσω λογισμικού στην περίπτωσή σου, αφού η κάρτα δεν έχει κάποιο ποτενσιόμετρο για αυτή τη δουλειά. Δηλαδή μέσω του volume από το control panel ή από τον media player που θα χρησιμοποιείς.
Τώρα για τα καλώδια... η κάρτα σου έχει 2 μονοφωνικές unbalanced εξόδους με μεγάλο "καρφί" και μια στερεοφωνική με μικρό. Νομίζω καλύτερη σύνδεση είναι με 2 μικρά σε μήκος καλώδια κιθάρας (μεγάλο καρφί (1/4'') σε μεγάλο καρφί δηλαδή) από τις μονοφωνικές εξόδους της κάρτας σου στα ηχεία.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333

Καλησπέρα και μεγειά!

1. Για το volume προτείνω την εξής καραμπακάλικη πατέντα, που όμως λειτουργεί:
....Βρίσκουμε καπάκι από δοντόκρεμα, κρέμα της φίλης μας, κλπ κλπ, κατά προτίμηση μακρουλό, που να εφαρμόζει σαν καπέλο στο κουμπί του volume των ηχείων.
....Τρυπάμε την κορυφή του "καπέλου" και προσαρμόζουμε καλαμάκι από... σουβλάκι!
....Κόβουμε όσο καλαμάκι περισσεύει υπερβολικά από το πλάι του ηχείου για να μη μας πουν (εντελώς) γύφτους.
....Βουαλά! (ε, ρε τι έχω να ακούσω από τους συμφορουμίτες)
Βέβαια, μπαίνει υπό προϋποθέσεις και συμβιβασμούς εξωτερικό ποτενσιόμετρο κοντά σου, αλλά... μπλέκεις... (η DIY κατηγορία του avsite.gr σε περιμένει !!)

2. Η ουδέτερη θέση στο ρυθμιστικό πρίμων είναι η "Οdb". Πέρα από αυτό όμως, όταν το ηχείο δεν σε κοιτάζει κατάφατσα αλλά υπό γωνία, μειώνονται τα πρίμα, χωρίς μάλιστα να θολώνει ο ήχος. Πειραματίσου για να βρεις τη γωνία.
Επίσης, όσο πλησιάζεις τα ηχεία σε πίσω τοίχο και ιδίως γωνία, τόσο αυξάνονται τα μπάσα. Προσοχή στις υπερβολές γιατί ο ήχος εύκολα λασπώνει.

3. Το φυσηματάκι:
Εκτός των καλωδίων, υπάρχει πιθανότητα να ωφείλεται και στην προσαρμογή κάρτας-ενισχυτή. Δοκίμασε με το volume του ηχείου στη θέση παρά-τέταρτο ή λιγότερο, και ρύθμισε την κάρτα σε υψηλότερη ένταση (με σωστά ηλεκτρονικά, κανονικά η καλύτερη ηχητική ποιότητα βγαίνει με την κάρτα σε full volume). Επίσης: έχουν διακοπτάκια "ground lift" τα ηχεία σου; Αν ναι, έιναι στην ίδια θέση; Επηρεάζουν το φύσημα;

4. Για τα καλώδια σύνδεσης:
Στη σελίδα 12 του manual, σου έχουν όλους τους συνδυασμούς! Η κάρτα σου έχει unbalanced ("κανονικές") εξόδους, άρα η δική σου περίπτωση είναι "Unbalanced καρφί σε RCA". Για να αποφύγεις προβλήματα με φυσήματα, βόμβους κλπ, πάρε θωρακισμένο ποιοτικό καλώδιο. Όχι κοστολογικές υπερβολές, ένα επιπέδου ηλεκτρικής κιθάρας αρκεί. Όσο πιό κοντό τόσο πιό καλό (και... μη πρακτικό). Τα καλά καταστήματα μουσικών οργάνων έχουν.

5. Όπως σου είπε ο Timbre, τα ηχεία σου θα στρώσουν! Ο ήχος τους θα βελτιωθεί αισθητά με τον καιρό, ιδίως οι μεσοχαμηλές-χαμηλές. Όσο ποιοτικότερα είναι τα μεγάφωνα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά, αλλά δυστυχώς... και η αναμονή (με πολύ καλά μεγάφωνα, όταν μάλιστα παίζουν near field, μπορεί και χρόνος ή και περισσότερο για φουλ ωρίμανση αν δεν εφαρμοσθούν "ειδικές" διαδικασίες!)

Καλές γιορτές και ακροάσεις, ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
0

Καλησπέρα παιδιά! Επειδή είδα οτι στο θέμα συζητήθηκαν τα m-audio ex66, και υπάρχει κάποια επιφύλαξη για την αγορά τους, να σας πω μια γνώμη μιας και τα αγόρασα πρόσφατα.

Όντως είναι καταπληκτικά monitor, ο ήχος είναι πεντακάθαρος και έχουν flat απόκριση. Με τα μπάσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρ'όλο που το woofer είναι πίσω. (Λόγω της θέσης του γραφείου είναι κοντά σε τοίχο). Η τιμή τους φυσικά στο Thomann είναι απίστευτη, απο 1.200 ευρώ που τα δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία, τα πήρα 590 ευρώ το ζευγάρι!

ΑΛΛΑ, έχουν ένα μειονέκτημα, τουλάχιστον για τον δικό μου χώρο. Κάνουν θόρυβο! (Ακούγεται σαν white noise). Πολύ χαμηλα βέβαια, ακούγεται ανεπαίσθητα, και μόνο οταν δεν ακούγεται τίποτα άλλο. Εννοείται όταν βγαίνει ήχος, ο θόρυβος χάνεται. Το έψαξα λίγο, και είδα οτι και η m-audio είναι ενήμερη για το θέμα, και λέει πως ο θόρυβος παράγεται απο τα dsp και τα κυκλώματα. Βέβαια όπως είπα και πιο πάνω, είναι θέμα χώρου. Επειδή εγώ τα έχω κοντά μου, μπορώ να ακούσω αυτό το θόρυβο. Όμως σε έναν χώρο πιο άνετο, που θα μπουν σε μεγαλύτερη απόσταση, θα αποδίδουν πολύ καλύτερα.

Κατά τ'άλλα είμαι πλήρως ικανοποιημένος απο την αγορά μου. Αν είχα δώσει 1.200 ευρώ φυσικά θα ήμουν πολύ απαιτητικός ακόμα και σε τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά για την τιμή που τα αγόρασα σίγουρα τα άξιζαν, και είναι ένα καλό ζευγάρι που θα μου μείνει και αργότερα (όχι μόνο του φυσικά, αλλά σαν ένα καλό δεύτερο ζευγάρι), όταν θα έχω έναν καλύτερο χώρο για studio. Για όποιον λοιπόν έχει άνετο χώρο να τα τοποθετήσει σε κάποια απόσταση απο τη θέση του ακροατή, πιστεύω είναι μια καλή επιλογή για monitor, στην τιμή που τα δίνει το Thomann!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός