- Reaction score
- 0
Aπο προσωπικη home studio εμπειρια εγω θα προτεινα τα http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_active_520.htm
Μπορω να δηλωσω ευτυχης κατοχος!!!
Μπορω να δηλωσω ευτυχης κατοχος!!!
To όριο χρημάτων το ανέβασε λίγα πόστ πάνω στα 300 ευρώ.:116:+1
Αλλά Eros στα 150 EU δεν το βλέπω εύκολο.
Aν ωστόσο ο ενισχυτής "κρατά" παρά την ηλικία του, άνετα στέκει με ηχεία υπερ-πολλαπλάσιας τιμής.
Να τον πείσεις ότι τα θέλει. :142:Τα M-Audio φαινονται πολυ καλα. Ειναι βεβαια λιγακι ακριβα και δεν νομιζω οτι ο Σακης θελει ενα τετοιου ειδους ηχειο.
Κοίτα, οκτάιντσο φοράνε, μάκι είναι, πολλά ντιμπι ες πι ελ φτάνουν άρα είναι και σοβαρής διαδρομής μεγάφωνα, γιατί να μη παίζουν και 40 χου ζου? έστω και στα μείων (ας πούμε) 3 ντιμπι, και? :139:Απ' ολο το κατεβατο Κε Κωσταυτια μου, εκεινα που με αρεγανε too much ηταν τα Makie MR8. :137:
Δεμ με λες κατι κουκλε μου; Τα εχεις ακουσει; Κατεβαινουν μεχρι 40hz; Are you sourιος; :137:
"The M-Audio EX66 monitors use two separate 100-watt PWM power amplifiers to drive the 4-ohm woofer combination and 4-ohm tweeter separately in an audiophile-quality bi-amp structure. The ultra-low distortion at 200 watts per channel rounds out the M-Audio EX66 monitor’s profile as a truly world-class active loudspeaker monitor."http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioEX66ReferenceMonitor.html
"104 watts (IHF dynamic power into 4 Ω)" λένε οι προδιαγραφές των EX66. Αυτό Κυνέγειρε μετάφρασέ το ακόμα και σε 25 μόνον "κανονικά" βαττάκια για τις χαμηλές, και άλλα τόσα για τις ψηλές. Που μπορεί να μην είναι άσχημα για μικρό δωμάτιο, και ασφαλώς υπεραρκετά για nearfield ακροάσεις (και ίσως να μην είναι τυχαίο που για τέτοιες ακροάσεις δίνεται η προδιαγραφή της απόκρισης συχνότητας), αλλά ξέχνα τα τα 2x200.
Τι θέλω να πω; Οτι πιθανόν τα M-Audio να ακούγονται θαυμάσια, άλλωστε η όλη σχεδίασή τους προδιαθέτει θετικότατα και η τιμή επίσης, αλλά δεν αποκλείονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Γι' αυτό αν δεν μου πει κάποιος οτι τα άκουσε...
(Πάντως αν αγοράσεις ενεργά, χάρισέ μου τον ενισχυτή σου, που να μπλέκεις τώρα με η-μπέηδες, "άχρηστος" είναι έτσι κι αλλοιώς)
Τα Watts είναι "ΙΗF dynamic" και κάπου αλλού "PWM". Άρα άρχισε να διαιρείς δια 2 και βάλε για να βρεις τα Watts RMS. Αυτό όμως για τα 4ωμα σωστό. Ίσως 100 Watts λοιπόν ανά ηχείο: Αρκετότατα. Για nearfield υπεραρκετότατα.... Φίλε έχει 2 "ψηφιακούς" ενισχυτές κάθε ηχείο, με ισχύ 100w/4ωμ ο καθένας, και από κει βγαίνει το 200 βαττ συνολικά σε κάθε ηχείο, και τα μεγάφωνα είναι 4ωμ (προφανώς δυο 6-ιντσα 8ωμ γούφερ παράλληλα και ένα 4ωμ τουίτερ).
Από κει και πέρα τα SPL τους είναι :
Maximum SPL @ 1 meter: 109dB (115dB for a stereo pair) peak
ενώ η απόκρισή τους είναι
37Hz – 20kHz, (near-field acoustic response)
οπότε δεν υπάρχει καμιά απολύτως δυσάρεστη έκπληξη....