Ανακαλωδίωση πικάπ

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
καλησπέρα και πάλι,
επειδή η λογική σας,κατά τ άλλα αγαπητέ κύριε Κώστα είναι ότι όποια άποψη είναι διαφορετική από τη δική σας απλά δεν ευσταθεί,προσπαθήταιε να επιβάλεταιε την άποψη σας σε οποιονδήποτε, και με οποιδήποτε τρόπο.
Το στρώσιμο καλωδίων ΚΑΙ έχει αποτέλεσμα και ΑΝ ζητήθει προσφέρεται από όποιον αντιπρόσωπο πάει να δώσει κάποιος τα ωραία του 1000€ αν το ζητήσει.
Αν το ζητήσεταιε από τους κυρίους που αναφ;eρεταιε παραπάνω θα σας προσφερθεί ως υπηρεσία customer first μιας και το είδος αυτό δεν είναι ευρείας κατανάλωσης και οι οποίες πωλήσεις είναι και δύσκολες λόγω των γνωστών θεμάτων της χώρας.
Εννοείται ότι δεν θίγω κανένα αντιπρόσωπο ούτε φυσικά θα μπω στη λογική της παραβολής ονομάτων.

Φυσικά γνωρίζω ότι πάλι θα έχω κάποια ειρωνική απάντηση όπως άλλωστε συνηθίζεται όταν υπάρχει κάτι που το έχεταιε αφορίσει ήδη από την ηχητική σας αλυσίδα.
Και το σπουδαίο είναι ότι οι ως τώρα τοποθετήσεις μου αφορούσαν ερώτημα τρίτου που ζητούσε τη γνώμη ΜΑΣ πάνω σ ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Αλλά είπαμε, το πικάπ δεν είναι το σωστό φορμάτ, χωρίς rt τίποτα δε στήνεται και εννοείται ότι πρέπει να πετάξουμε τα παθητικά και τους ενισχυτές μας και να αγοράσουμε όλοι ενεργά με καλώδια ρεύματος τοστιέρας, μιας και δε παίζουν ρόλο και όλα είναι placebo, ιντερκονέκτ που είχαν στην αρχική συσκευασία οι συσκευές και καλώδιο ηxείων μιας και μιλάμε για ενεργά, τι να το κάνουμε?
Ω ρε κλάψα... :roflmao:

Απορρίπτει κάποιος την καλωδιοπαπαρολογία και το γυρνάτε στο προσωπικό.
Ναι, εσείς το γυρνάτε στο προσωπικό.
Κράζει κάποιος ένα μηχάνημα, το παίρνετε κατάκαρδα και το θεωρείτε προσωπική προσβολή.

Πραγματικά ρε, δε ντρέπεστε;
Μεγάλοι άνθρωποι είστε και κάνετε σαν κακομαθημένα κοριτσάκια.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Όταν, επίσης, κάνεις αναφορά σε "σοβαρούς αντιπροσώπους" οι οποίοι "στρώνουν" καλώδια (το "κατ' απαίτηση του πελάτη" ήρθε αργότερα) αυτομάτως διακρίνεις εσύ ο ίδιος μεταξύ σοβαρών και μη αντιπροσώπων - κι αυτομάτως θίγεις κάποιους (είτε του ενός συνόλου είτε του άλλου), άσχετα εάν δεν τους κατονομάζεις. Κι όταν σου ζητήθηκε να παραθέσεις στοιχεία για να υποστηρίξεις την άποψή σου (γιατί αυτό είναι, άποψη), τσιμουδιά.[/QUOTE
Όλοι οι σοβαροί αντιπρόσωποι και εδώ στην Ελλάδα εννοείται ότι αναλαμβάνουν να τα στρωσουν για εσάς αν το ζητήσετε. Αν τώρα ερχόντουσαν στρωμένα όπως λες, δε θα κάναν από 1000 στα 1050 αλλά αρκετά παραπάνω, αυτά τα ολίγα αγαπητέ[/QUOTE
όπως βλέπεις το κατ απαίτησην του πελάτη δεν ήρθε αργότερα ήταν εξαρχής εκεί ως : ¨αν το ζητήσετε", και δεν έθιξα κανένα από τη στιγμή που όυτε σ αυτό το ποστ, ούτε σε προηγούμενο αναφέρθηκα σε ονόματα ή καταστήματα.,αυτά για να μπαίνουνκάποια πράματα στη θέση τους.
Τώρα, για το να δώσω στοιχεία, μιας κι ο ίδιος δεν έχω,'οπως λέτε, μπορώ να δεχτώ τα στοιχεία που θα μου υποδείξεται από μετρήσεις που κάνατε είτε εσείς, είτε κάποιος άλλος, μεταξύ ενός άστρωτου καλωδίου και ενός στρωμένου και δεν δείχνουν διαφορές.

Reaction score
3.497
Εεε...μιλάμε για μια entry level κεφαλή που προορίζονταν για φθηνά πικαπ με κόστος μερικές λίρες (30-50 λίρες) Τα 400pf πλέον δεν είναι δύσκολο να τα βρεις σε αξιοπρεπή phono. Γενικά πρόκειται για κεφαλή με κακά (αντε μέτρια) specs για λόγους κόστους. Δεν θα έβαζα καλώδιο για να τη συμμαζέψω. Γενικά δεν θα ασχολιόμουν με καλώδια και οτιδήποτε αν απλά είχα μια MM κεφαλή. Πλέον οδηγούνται ιδιαίτερα ευκολα και χωρίς κανένα πρόβλημα θορύβου, hum, παρεμβολών κλπ. Το μεγάλο παιχνίδι είναι στις MC (πχ κεφαλές που έχουν εσωτερική αντίσταση 1 ohm - κάτι σαν βραχυκύκλωμα). Εκει όλα αυτά αποτελουν θέμα και στη σωστή βάση (τεχνικά χαρακτηριστικά).
Μην καταπιάνεσαι τόσο πολύ από το παράδειγμα που ανέφερα για την Ortofon VMS20. H συγκεκριμένη κεφαλή -όπως και όλες οι άλλες- έρχονται στον καταναλωτή με συγκεκριμένες απαιτήσεις τερματισμού, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή. Το πως πραγματοποιείται ο σωστός τερματισμός αναφέρθηκε ήδη παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση , το 90% των phono stages διαθέτουν ονομαστική αντίσταση εισόδου 47-50ΚΩ και χωρητικότητα 100-200pF. Ένας ιδιοκατασκευαστής μπορεί να “παίξει” αλλάζοντας τις παραπάνω τιμές των υλικών, εάν θέλει να διαφοροποιηθεί ηχητικά,

Το πικάπ του θέματος είναι και αυτό entry level όπως ήταν κάποτε και η VMS20. Άλλωστε η χρηματική αξία μιας κεφαλής δεν αλλάζει τους κανόνες της φυσικής στο θέμα της εμπέδησης του τερματισμού της.

Κατ' επέκταση, όπως έχει επανειλημμένως ειπωθεί το ακριβό δεν είναι απαραίτητα και καλό. Το αναλογικό πικάπ είναι ούτως ή άλλως το χειρότερο μέσον αποθήκευσης και φυσικά αναπαραγωγής μουσικής που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη, οπότε οι εξωπραγματικές τιμές των κεφαλών δεν δικαιολογούν την υψηλή παραμόρφωση που εξακολουθεί να υπάρχει στο ίδιο το μέσο, το βινύλιο . Δηλαδή, για να καταλάβω , οι ακριβές κεφαλές αφαιρούν την παραμόρφωση που έχει ήδη αποτυπωθεί σε ένα βινύλιο ;
Τα καθαρά κέρδη των εταιρειών που ασχολούνται με τις κατασκευές πικάπ και κεφαλών είναι τεράστια, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα συζήτησης.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
τα ίδια παντελακη μου τα ίδια παντελη μου...
Τι να πεις... :D
Αφού μας ψεκάζουν... :roflmao:

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ!

...
[DOUBLEPOST=1525337578][/DOUBLEPOST]
Αυτά φυσικά έχουν στόχο...
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ...
Φύγαμε απ' τα βραστά αυγά;

:rolleyes:

Μας ψεκάζουν.
Και αυτό.. Όσο κ αν ήταν ειρωνικό το σχόλιο..
Βγήκαν οι πιλότοι και το είπαν και η μειονότητα ..γιατι αυτη είναι.. ακόμη πιστεύουν ότι δεν...
[DOUBLEPOST=1525340430][/DOUBLEPOST]Αλλα ας μείνουμε στο θέμα.. :)
Ψάξε το ζιζικο κρατάει Χρόνια η κολωνια.
Όταν βλέπεις στον ουρανό τριλιζες δεν είναι κάτι άλλο..
Το στίγμα που αφήνει το καύσιμο ειναι διαφορετικό..
Επίσης ένας πιλότος στην Αμερική νομίζω... το έγραψε με το μίγμα στον ουρανό ..

Επίσης έχουν δει με τηλεσκόπια τα συγκεκριμένα και δεν έχουν κανένα διακριτικό.. ασημένια 747...
Εδώ κάποιοι πιστεύουν ότι οι αμερικανοί πήγαν στο φεγγάρι ...
Άραγε από το απολλο ζει κανένας η τους φάγαμε όλους τα ατυχήματα δυστυχήματα? :)
Δε μπορώ να διαβάσω τα λινκ διότι περιμένω στο γυναικολόγο :)
[DOUBLEPOST=1525353004][/DOUBLEPOST]Αλλα.... Φυσικά και οι σοβιετικοί πήγαν Όχι μια αλλά παραπάνω..
Και οι Αμερικάνοι πήγαν μια μόνο φορά στο στούντιο...αλλα ήταν νέος ακόμη ο σπιελμπεργκ ...... του ξέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες ...

T

Tadakis

Guest
Άντε να πω εγω ένα: απομαγνητισμο του διήλεκτρικου. Δεν ισχύει σε όλα αλλά σε αρκετά διαφόρων τύπων (κυρίως ρεύματος). Μη με ρωτήσεις παρακάτω ομως για επιστημονικά άρθρα, το αφήνω πάνω στους γνωστούς επιστήμονες που ξέρουν από ηλεκτρισμό και την επίδραση μαγνητικών πεδίων σε αυτά.
Μην καταπιάνεσαι τόσο πολύ από το παράδειγμα που ανέφερα για την Ortofon VMS20. H συγκεκριμένη κεφαλή -όπως και όλες οι άλλες- έρχονται στον καταναλωτή με συγκεκριμένες απαιτήσεις τερματισμού, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή. Το πως πραγματοποιείται ο σωστός τερματισμός αναφέρθηκε ήδη παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση , το 90% των phono stages διαθέτουν ονομαστική αντίσταση εισόδου 47-50ΚΩ και χωρητικότητα 100-200pF. Ένας ιδιοκατασκευαστής μπορεί να “παίξει” αλλάζοντας τις παραπάνω τιμές των υλικών, εάν θέλει να διαφοροποιηθεί ηχητικά,

Το πικάπ του θέματος είναι και αυτό entry level όπως ήταν κάποτε και η VMS20. Άλλωστε η χρηματική αξία μιας κεφαλής δεν αλλάζει τους κανόνες της φυσικής στο θέμα της εμπέδησης του τερματισμού της.

Κατ' επέκταση, όπως έχει επανειλημμένως ειπωθεί το ακριβό δεν είναι απαραίτητα και καλό. Το αναλογικό πικάπ είναι ούτως ή άλλως το χειρότερο μέσον αποθήκευσης και φυσικά αναπαραγωγής μουσικής που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη, οπότε οι εξωπραγματικές τιμές των κεφαλών δεν δικαιολογούν την υψηλή παραμόρφωση που εξακολουθεί να υπάρχει στο ίδιο το μέσο, το βινύλιο . Δηλαδή, για να καταλάβω , οι ακριβές κεφαλές αφαιρούν την παραμόρφωση που έχει ήδη αποτυπωθεί σε ένα βινύλιο ;
Τα καθαρά κέρδη των εταιρειών που ασχολούνται με τις κατασκευές πικάπ και κεφαλών είναι τεράστια, αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα συζήτησης.

Διαφωνώ σε πολλά. όπως και αμφισβητώ διάφορα - π.χ. 'το 90% των phono stages διαθέτουν ονομαστική αντίσταση εισόδου 47-50ΚΩ και χωρητικότητα 100-200pF' (π.χ. άλλες ρυθμίσεις είχαν τα 3 τελευταία phono stages που είχα στη κατοχή μου) αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό που λέω σε γενικές γραμμές αλλά και σχετικά με αυτη τη κεφαλή (Ortofon VMS20) είναι πως στις ΜΜ το καλώδιο ΔΕΝ παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Καλύτερα δώσε λεφτά (έστω και 30 ευρώ παραπάνω) και πάρε καλύτερη (όχι αναγκαστικά ακριβότερη) κεφαλή. Το καλώδιο δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Α, και είμαι και καλωδιάκιας. Και βινυλιάκιας. και όλα τα κακά τα έχω.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Παρ ολο που δεν θεωρω την δικη μου επιβεβαιωση κατι σημαντικο συμφωνω με οσα λες πιο πανω και θα προσθεσω ειδικα για τις ΜΜ και το inductance του καλωδιου την ποιοτητα/σχημα της ακιδας διοτι ειναι εξ ισου σημαντικο.Τα σχετικα με το ηλεκτρικο παντρεμα κεφαλων/καλωδιου/phono μπορουν να ψιλορυθμιστουν και με ισοσταθμιση και σωστες επιλογες απο την αρχη ωστε να προκυψει ενα φλατ response,η απωλεια πληροφοριας ομως απο την ακιδα και γενικοτερα την κεφαλη ποτε δεν μπορει να επανελθει αν χαθει απο την αρχη ουτε με την ισοσταθμιση ουτε με αλλο τροπο.Αν χαθει χαθηκε.Τι να ισοσταθμίσεις σε κατι που δεν υπαρχει; Ειδικοτερα για την χωρητικοτητα του καλωδιου ναι ειναι καιρος ολοι να χωνεψουν οτι οσο μικροτερη ειναι τοσο καλυτερα.Η ψηλη χωρητικοτητα δεν ειναι εργαλειο για να δαμασεις προβληματα στις ψηλες μιας κεφαλης και να περιμενεις οτι στο τελος θα εχεις και ψηλες και φλατ response.Κομμενες θα εχεις και πιο περιορισμενο response.
Συνεπώς, τι θα 'πρεπε να προτιμούμε (all other factors being equal) τώρα που η δυνατότητα ακριβούς ισοστάθμισης είναι εύκολη και σχετικά φτηνή;
Μια λιγότερο φλατ κεφαλή με μεγαλύτερη έξοδο, ή μια πιο φλατ κεφαλή με πολύ μικρότερη έξοδο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.051
Άντε να πω εγω ένα: απομαγνητισμο του διήλεκτρικου. Δεν ισχύει σε όλα αλλά σε αρκετά διαφόρων τύπων (κυρίως ρεύματος).
Απομαγνητισμός διηλεκτρικού σε καλώδιο ρεύματος.

Ειλικρινά με πιάνεις αδιάβαστο.
Νομίζω ότι στην φυσική αυτού του σύμπαντος, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, αλλά από την άλλη, γηράσκω αεί ...καραφλιάζοντας.

Δε θα προσπαθήσω με απλή φυσική να εξηγήσω κάτι, μόνο στην κοινή λογική θα απευθυνθώ. Ως γνωστόν, χρησιμοποιούνται πυρήνες φερρίτη πέριξ καλωδίων, φυσικά και τροφοδοσίας. Αυτά, λόγω πολύ υψηλού μαγνητισμού, καταφέρνουν να κόψουν (ή να μειώσουν αρκετά ώστε να γίνουν ασήμαντα) τα υψίσυχνα παράσιτα στο ρεύμα. Αναλογίσου λοιπόν, με απλή λογική, πόσο και τι θα μπορούσε να επηρεάσει η ελάχιστη μαγνήτιση του διηλεκτρικού, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει, που δεν υπάρχει, διότι το πλαστικό διηλεκτρικό δεν μαγνητίζεται, αλλά πες εσύ ότι μαγνητίζεται, έτσι υποθετικά. Αν κόβει μισό ντιμπί στα 80 γιγαχέρτζ, εγώ θα κλάψω, αλήθεια.

T

Tadakis

Guest
Από πού ν' αρχίσω και πού να τελειώσω...

:headbang::headbang::headbang:
:roflmao::roflmao::roflmao:
:rofl::rofl::rofl:

Πώς διάολο έχει ακόμα μαλλιά ο Κόγιας;
Πρέπει να φοράει περούκα δεν εξηγείται αλλιώς...

Ξεκίνα από κάπου τελος πάντων...
[DOUBLEPOST=1530188120][/DOUBLEPOST]
Απομαγνητισμός διηλεκτρικού σε καλώδιο ρεύματος.

Ειλικρινά με πιάνεις αδιάβαστο.
Νομίζω ότι στην φυσική αυτού του σύμπαντος, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, αλλά από την άλλη, γηράσκω αεί ...καραφλιάζοντας.

Δε θα προσπαθήσω με απλή φυσική να εξηγήσω κάτι, μόνο στην κοινή λογική θα απευθυνθώ. Ως γνωστόν, χρησιμοποιούνται πυρήνες φερρίτη πέριξ καλωδίων, φυσικά και τροφοδοσίας. Αυτά, λόγω πολύ υψηλού μαγνητισμού, καταφέρνουν να κόψουν (ή να μειώσουν αρκετά ώστε να γίνουν ασήμαντα) τα υψίσυχνα παράσιτα στο ρεύμα. Αναλογίσου λοιπόν, με απλή λογική, πόσο και τι θα μπορούσε να επηρεάσει η ελάχιστη μαγνήτιση του διηλεκτρικού, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει, που δεν υπάρχει, διότι το πλαστικό διηλεκτρικό δεν μαγνητίζεται, αλλά πες εσύ ότι μαγνητίζεται, έτσι υποθετικά. Αν κόβει μισό ντιμπί στα 80 γιγαχέρτζ, εγώ θα κλάψω, αλήθεια.

Μάλιστα, να και μια απάντηση. Χαίρομαι. Δηλαδή δεν σου έχει τύχει εσένα καλώδιο καινούργιο, από τη κουλούρα να μαγνητίζει (ίσως λόγο στατικού ηλεκτρισμου)? Ξέρεις αυτό που σου τραβάει τις τρίχες από το χέρι.....Δεν? Και μετά από μερικές μέρες χρήσης αυτό το πράγμα να υποχωρεί? Ξέρω είμαι πρόβατο, αδιάβαστο αλλά αυτό δεν σου έτυχε ποτέ? Αν αυτό έχει επίδραση, θεωρώ πως ναι. από δικό μου πείραμα έδειξε πως έχει.

Edit:

Βρήκα και ανάλογη αναφορά από το κο Μαμαλο. Ξέρω, κατασκευαστής καλωδίων και ότι αυτό συνεπάγεται για την εγκυρότητα των λεγόμενών του...αλλά αυτό βρέθηκε στα γρήγορα: http://www.mamalos.com/cables_demagnetizing_method.html

Last edited by a moderator:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
όπως βλέπεις το κατ απαίτησην του πελάτη δεν ήρθε αργότερα ήταν εξαρχής εκεί ως : ¨αν το ζητήσετε", και δεν έθιξα κανένα από τη στιγμή που όυτε σ αυτό το ποστ, ούτε σε προηγούμενο αναφέρθηκα σε ονόματα ή καταστήματα.,αυτά για να μπαίνουνκάποια πράματα στη θέση τους.
Τώρα, για το να δώσω στοιχεία, μιας κι ο ίδιος δεν έχω,'οπως λέτε, μπορώ να δεχτώ τα στοιχεία που θα μου υποδείξεταιε από μετρήσεις που κάνατε είτε εσείς, είτε κάποιος άλλος, μεταξύ ενός άστρωτου καλωδίου και ενός στρωμένου και δεν δείχνουν διαφορές.
Με άλλα λόγια, ισχυρίζεσαι εσύ ότι στρώνει ένα καλώδιο phono με χιλιοστά του βολτ και πρέπει εμείς να σου αποδείξουμε ότι γράφεις ανοησίες.

Παρομοίως, ισχυρίζομαι εγώ ότι υπάρχουν ιπτάμενοι ροζ ελέφαντες, και το βάρος της απόδειξης δεν το έχω εγώ που κάνω τον ισχυρισμό, αλλά αυτός που μου λέει ότι λέω χαζομάρες.
Ισχυρίζεται ο Σώρρας ότι έχει 600 δις, και πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να αποδείξουμε ότι δεν τα έχει.

Ισχυρίζονται κάποιοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ Μ@ΛΑΚΕΣ ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, άρα δεν πρέπει να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας, και μετά πρέπει να τους πείσεις εσύ...

Ωραία λογική...

Και μετά πρέπει να θεωρείται αναφαίρετο το δικαίωμα ψήφου και τεκνοποίησης...

https://www.avsite.gr/forum/threads/Αντιμετώπιση-της-αλλεργικής-ρινίτιδας-με-Ομοιοπαθητική.98307/

Reaction score
3.497
Διαφωνώ σε πολλά. όπως και αμφισβητώ διάφορα - π.χ. 'το 90% των phono stages διαθέτουν ονομαστική αντίσταση εισόδου 47-50ΚΩ και χωρητικότητα 100-200pF' (π.χ. άλλες ρυθμίσεις είχαν τα 3 τελευταία phono stages που είχα στη κατοχή μου) αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό που λέω σε γενικές γραμμές αλλά και σχετικά με αυτη τη κεφαλή (Ortofon VMS20) είναι πως στις ΜΜ το καλώδιο ΔΕΝ παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Καλύτερα δώσε λεφτά (έστω και 30 ευρώ παραπάνω) και πάρε καλύτερη (όχι αναγκαστικά ακριβότερη) κεφαλή. Το καλώδιο δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Α, και είμαι και καλωδιάκιας. Και βινυλιάκιας. και όλα τα κακά τα έχω.
έχει τεράστια σημασία η σύνθετη αντίσταση τερματισμού μίας κεφαλής MM .
Η χωρητικότητα (C) επηρεάζει κυρίως τις κεφαλές κινητού μαγνήτη (MM), ενώ στις κεφαλές κινητού πηνίου (MC) σημαντικότερο ρόλο παίζει η τερματική αντίσταση (R) στην είσοδο phono stage. Η αντίσταση του καλωδίου διασύνδεσης είναι πολύ μικρή (<1Ω).

Δεν γνωρίζω σε ποια phono stages αναφέρεσαι ,αλλά η νόρμα για την αντίσταση εισόδου ενός phono stage στη θέση ΜΜ είναι 47ΚΩ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Συνεπώς, τι θα 'πρεπε να προτιμούμε (all other factors being equal) τώρα που η δυνατότητα ακριβούς ισοστάθμισης είναι εύκολη και σχετικά φτηνή;
Μια λιγότερο φλατ κεφαλή με μεγαλύτερη έξοδο, ή μια πιο φλατ κεφαλή με πολύ μικρότερη έξοδο;
Εαν το gain του phono ειναι αρκετο ωστε να μην υπαρχουν προβληματα noise προσωπικα θα επελεγα την πιο φλατ κεφαλη.Βρεθηκα οσον αφορα τις εξοδους κεφαλων ξανα μπροστα στο διλημα.Σχεδον παντα βρισκω προτιμοτερο συμβιβασμο την πιο φλατ περιπτωση.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Ξεκίνα από κάπου τελος πάντων...
[DOUBLEPOST=1530188120][/DOUBLEPOST]

Μάλιστα, να και μια απάντηση. Χαίρομαι. Δηλαδή δεν σου έχει τύχει εσένα καλώδιο καινούργιο, από τη κουλούρα να μαγνητίζει (ίσως λόγοω στατικού ηλεκτρισμου)? Ξέρεις αυτό που σου τραβάει τις τρίχες από το χέρι.....Δεν? Και μετά από μερικές μέρες χρήσης αυτό το πράγμα να υποχωρεί? Ξέρω είμαι πρόβατο, αδιάβαστο αλλά αυτό δεν σου έτυχε ποτέ? Αν αυτό έχει επίδραση, θεωρώ πως ναι. από δικό μου πείραμα έδειξε πως έχει.

Edit:

Βρήκα και ανάλογη αναφορά από το κο Μαμαλο. Ξέρω, κατασκευαστής καλωδίων και ότι αυτό συνεπάγεται για την εγκυρότητα των λεγόμενών του...αλλά αυτό βρέθηκε στα γρήγορα: http://www.mamalos.com/cables_demagnetizing_method.html
Να μαγνητίζει λόγω ΣΤΑΤΙΚΟΥ Ηλεκτρισμού... :headbang:

Να μαγνητίζει λόγω ΣΤΑΤΙΚΟΥ Ηλεκτρισμού... :headbang::headbang:

Να μαγνητίζει λόγω ΣΤΑΤΙΚΟΥ Ηλεκτρισμού... :headbang::headbang::headbang:

... Ξέρεις αυτό που σου τραβάει τις τρίχες από το χέρι...
Ναι, ξέρω... μαγνητικές και οι τρίχες...

Παρότι (υποτίθεται ότι) αποφοίτησες από το Λύκειο, ας πούμε ότι δεν έμαθες ότι μαγνητικά πεδία δημιουργούνται από την κίνηση των ηλεκτρικών φορτίων ή και από μεταβαλλόμενα ηλεκτρικά πεδία, και ότι δεν υπάρχουν μαγνητικά μονόπολα (στοιχειώδεις "Βόρειες" και "Νότιες" "ποσότητες μαγνητισμού" - μένω στην κλασσική Φυσική και σε συνθήκες διάφορες από αυτές της Μεγάλης Έκρηξης)

Ας πούμε λοιπόν ότι δικαιολογείσαι να μην ξέρεις πού σου παν τα τέσσερα από Φυσική.
Γιατί τότε καλέ μου άνθρωπε εκφράζεις γνώμη;

Αυτά βλέπανε και οι Συριζόβλαχοι - Ανεγκέφαλοι Αίλυναις και κάνανε Δημοψήφισμα με ερώτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους (παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα) και ο κάθε μ@λάκας που δε μπορούσε να υπολογίσει το ύψος της δόσης ενός δανείου με βάση το κεφάλαιο, το επιτόκιο, και τον χρόνο αποπληρωμής είχε και άποψη...

Σιχαμένε αλήτη κωστάκη καραμανλή, ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΚΑΡΚΙΝΕ της μεταπολιτευτικής Ελλάδας...

T

Tadakis

Guest

Παρότι (υποτίθεται ότι) αποφοίτησες από το Λύκειο, ας πούμε ότι δεν έμαθες ότι μαγνητικά πεδία δημιουργούνται από την κίνηση των ηλεκτρικών φορτίων ή και από μεταβαλλόμενα ηλεκτρικά πεδία, και ότι δεν υπάρχουν μαγνητικά μονόπολα (στοιχειώδεις "Βόρειες" και "Νότιες" "ποσότητες μαγνητισμού" - μένω στην κλασσική Φυσική και σε συνθήκες διάφορες από αυτές της Μεγάλης Έκρηξης)

Ας πούμε λοιπόν ότι δικαιολογείσαι να μην ξέρεις πού σου παν τα τέσσερα από Φυσική.

Αυτά βλέπανε και οι Συριζόβλαχοι - Ανεγκέφαλοι Αίλυναις και κάνανε Δημοψήφισμα με ερώτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους (παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα) και ο κάθε μαλάκας που δε μπορούσε να υπολογίσει το ύψος της δόσης ενός δανείου με βάση το κεφάλαιο, το επιτόκιο, και τον χρόνο αποπληρωμής είχε και άποψη...

Σιχαμένε αλήτη κωστάκη καραμανλή, ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΚΑΡΚΙΝΕ της μεταπολιτευτικής Ελλάδας...

θες να προσέχεις λίγο το ύφος και τα λεγόμενά σου? Κάντο σε παρακαλώ πολύ.

Reaction score
1.147
Πάντως για το sl1200mkii νομίζω πως καλύτερο είναι το αυθεντικό της Technics.
Άριστης ποιότητας ,δεν πέφτεις έξω (αν λύσεις το ζήτημα των 20cm που λείπουν).
Πιστεύω πως οι κατασκευαστές δεν θάβουν τα πικάπ τους με 'άχρηστα' phono cables.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513

Αυτά βλέπανε και οι Συριζόβλαχοι - Ανεγκέφαλοι Αίλυναις και κάνανε Δημοψήφισμα με ερώτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους (παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα) και ο κάθε μαλάκας που δε μπορούσε να υπολογίσει το ύψος της δόσης ενός δανείου με βάση το κεφάλαιο, το επιτόκιο, και τον χρόνο αποπληρωμής είχε και άποψη...

Ναι, ρε, δεν έχεις ακούσει για την ενοποιημένη ηλεκτρομαγνητική θεωρία; Maxwell και έτσι... Ούτε για σιδερένιες τρίχες που έχουν κάποιοι;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Πάντως για το sl1200mkii νομίζω πως καλύτερο είναι το αυθεντικό της Technics.
Άριστης ποιότητας ,δεν πέφτεις έξω (αν λύσεις το ζήτημα των 20cm που λείπουν).
Πιστεύω πως οι κατασκευαστές δεν θάβουν τα πικάπ τους με 'άχρηστα' phono cables.
Όντως, μακάρι να λυθεί το πρόβλημα των cm που λείπουν...
Μπας και τελειώσει κάποτε αυτή η ιστορία του το να θεωρούν κάποιοι την κριτική σε μηχανήματα ως προσωπική προσβολή...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
θες να προσέχεις λίγο το ύφος και τα λεγόμενά σου? Κάντο σε παρακαλώ πολύ.
Να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι με το "ύφος και τα λεγόμενα" παρακαλώ πολύ εγώ.

Στο παραπάνω post μου που έκανες quote, το σημείο όπου αναφέρομαι σ' εσένα είναι βασικά το παρακάτω:

...

...
όπου το "Ας πούμε λοιπόν ότι δικαιολογείσαι να μην ξέρεις πού σου παν τα τέσσερα από Φυσική", έρχεται μετά από αυτό:

...
Δηλαδή δεν σου έχει τύχει εσένα καλώδιο καινούργιο, από τη κουλούρα να μαγνητίζει (ίσως λόγο στατικού ηλεκτρισμου)? Ξέρεις αυτό που σου τραβάει τις τρίχες από το χέρι.....Δεν? Και μετά από μερικές μέρες χρήσης αυτό το πράγμα να υποχωρεί? Ξέρω είμαι πρόβατο, αδιάβαστο αλλά αυτό δεν σου έτυχε ποτέ? Αν αυτό έχει επίδραση, θεωρώ πως ναι. από δικό μου πείραμα έδειξε πως έχει.

...

Ή μπας και θίχτηκες από το "καλέ μου άνθρωπε";

Και είναι προβληματικό(-ά) το δικό μου "ύφος και τα λεγόμενα" και όχι πολλών από εσάς που με το παραμικρό (και τις περισσότερες φορές εντελώς "απρόκλητα", ή και σε άσχετα threads) αρχίζετε το κλάμα ή τις ελεεινές ειρωνείες για "ενεργά και pdf";
Για να μην πιάσω το πόσες φορές διαστρέφετε επίτηδες το νόημα αυτών που έχουν γράψει συνομιλητές σας, όταν οι τελευταίοι ανήκουν στους "κακούς αριθμολάγνους"...

Μάλιστα...

Πραγματικά ρε τι να πω...
Είστε και μεγάλοι άνθρωποι...

Reaction score
4.985
Μην ασχολειστε με καλώδια....
Είναι όλα ίδια.
Και όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο
έτσι παραμένουν για πάντα... Τζάμπα κόπος....;)

Last edited:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Μην ασχολειστε με καλώδια....
Είναι όλα ίδια.
Και όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο
έτσι παραμένουν για πάντα... Τζάμπα κόπος....

... το κλάμα ή τις ελεεινές ειρωνείες ...

Για να μην πιάσω το πόσες φορές διαστρέφετε επίτηδες το νόημα αυτών που έχουν γράψει συνομιλητές σας, όταν οι τελευταίοι ανήκουν στους "κακούς αριθμολάγνους"...

...
"Πριν αλέκτορα φωνήσαι..."

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ