Ανείπωτη τραγωδία σε πάρκινγκ, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Reaction score
715
Εγώ επιμένω. Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούρα πριν σκάσει πάνω στο άλλο όχημα. Εκτός από την ταχύτητα και το βρεγμένο δρόμο πρέπει να συνέβη κάποιου είδους βλάβη.

Reaction score
5.912
Φλάς??? Τι νέο σύντομο ανέκδοτο! Το 99% θεωρεί οτι είναι άχρηστο εξάρτημα, δεν ξέρουν που είναι και απορούν γιατί τα τοποθετούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Όταν μιλάς με κινητό και καπνίζεις ταυτόχρονα, πώς να βγάλεις φλας να προσπεράσεις?

Reaction score
715
Νερά βροχής ήταν πιστεύω.
Δεν νομίζω. Αν δεις λιγο πριν το μπαμ, η καπνούρα βγαίνει μόνο από το πίσω μέρος του οχήματος και όχι ακριβώς από τις ρόδες. Και είναι λευκός ο καπνός. Μήπως έσπασε το μοτέρ την ώρα που το πήγαινε στα όρια;

Reaction score
269
Τραγικο συμβαν και απιστευτη συγκυρια. για ενα δυο δεκατα του δευτερολεπτου, καπου 10-15 μετρα θα ειχε γλυτωση η οικογενεια. Στην ευθεια δεν υπαρχει περιπτωση κατω απο αυτες τις συνθηκες να χαθει το αμαξι. Η χτυπησε πριν η μηχανικη βλαβη ηλεκτρονικων. Στο συγκεκριμενο αυτοκινητο συχνα ανοιγουν οι σωληνες Intercooler υπο πιεση. Και τοτε μπαινει σε abs/psm failure. Μου εχει συμβει. εκει χανεται ολο το κοντρολ σε βρεγμενο η κακο οδοστρομα . Η ετερεια και αντιπροσωπεια το γνωριζει.
Παρα ταυτα εχω τραυματιστει με το συμβαν. Δεν χωρανε λογια.

Reaction score
523
Ναι, έχεις δίκιο.
Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν ήταν βρεγμένος ο δρόμος....
Ο άσπρος καπνός δεν είναι μαύρος ...για να προέρχεται από μηχανή...(μάλλον είναι από τα λάστιχα)
Οι κάνοντες χρήση την οδό λένε ότι έτρεχε πολύ. για το δρόμο αυτόν το πολυ...είναι πολύ....Άρα εκεί είναι και ο υπεύθυνος ....η υπερβολικη ταχύτητα.
Το αμάξι μπαίνει με τα τέσσερα στο παρκιν άρα ήταν από πριν (δε φαίνεται στη καμερα) σε οποιασδήποτε μορφής μπελά...
Κρίμα πρώτα για το μωρό (που θα ειναι σιγουρα ελαφρυ το χωμα) και τη μάνα του....μετά για το συνοδηγό και τελευταίο για τον οδηγό...
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ......ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΑΦΡΥΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ......ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΡΜΗ.....
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ....ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΠΙ 20 ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ 7 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΑΣ.....
Στη τελική αν δε σας αρέσει η ζωή....μην παιρνετε αλλους μαζι σας..
Συλλυπητήρια σε όσους έμειναν πίσω...

ika

News
Reaction score
17.133
Μ@λ@κίες θα βγουν πολλές στις ειδήσεις.
Δεν έχει σημασία που ήταν Porsche, θα μπορούσε να ήταν και ένα φτιαγμένο VTS πχ με 300+ άλογα, αλλά τότε δεν θα ήταν τόσο "μεγάλη είδηση". Σημασία έχει ότι το αυτοκίνητο είναι σαν όπλο, αν το χειριστείς στραβά σκοτώνει. Τέτοιες ιπποδυνάμεις θέλουν μεγάλη συνείδηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.188
Λάστιχα με ημερομηνία 4806, μιλάμε για 11 ετών λάστιχα!

Σε αυτοκίνητο τέτοιας ιπποδύναμης; Μετά αναρρωτιεστε γιατί έφυγε από το δρόμο;

Reaction score
1.294
Βλεποντας καρε καρε το βιντεο ειδα 2-3 πραγματακια που συνεβαλαν στην εκβαση της καταστροφης. Το πρωτο ειναι οτι το αμαξι - porsche ηταν στο πλαι και χτυπησε ανασηκωμενο (ηταν στον αερα )το σταματημενο και εσπασε ακαριαια το ρεζερβουαρ του. Παντου χυθηκε βενζινη η οποια εφερε την τελικη καταστροφη με την αναφλεξη της. Το σηκωμα του αυτοκινητου προηλθε απο το χτυπημα κρασπεδο και τα πολλα μα παρα πολλα ΧΑΩ. Ενα ακομα κομματι στο παζλ ειναι η κακος πολυ κακος σχεδιασμος των εγκαταστασεων. Υπαρχει διαδρομος με τοιχο απο μπετον (οχι τουβλα) που λειτουργησε σαν μαχαιρι για το σταματημενο οχημα. Αυτος ο τοιχος απο μπετον το εκοψε στα δυο. Βασικα αν το δουμε καλυτερα ειναι δυο τοιχοι οπου εκοψαν το αμαξι στα 3 κομματια. Ο τοιχος αυτος ειναι λαθος σχεδιασμενος καθως ειναι παραλληλος στην φυσικη πορεια των οχηματων και απο μπετο. Δεν προκειται να απορροφησει καθολου ενεργεια και ολη η ενεργεια απορροφηθηκε απο τα αυτοκινητα.
Σε καμια περιπτωση δεν φτανε τα κτηρια για την τραγωδια αλλα αν ηταν αλλιως σχεδιασμενα, προιοντα προσομοιωσεων τετοιων καταστασεων θα ειχε γινει λιγοτερο κακο.
Πρεπει να γινει κατι με την προληψη των ατυχηματων και προτεινω τον σχεδιασμο και υλοποιηση ενος "group buy" σεμιναριου ασφαλης οδηγησης απο τον ιαβερη. Να βγει κατι καλο απο αυτη την δυστηχια !

Reaction score
95
Μου έσκασε λάστιχο στην Εγνατία, με 130 χλμ, σε στροφή και δεν έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αυτή είναι και η ανώτερη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία. Υπάρχει λόγος για τα όρια ταχύτητας. Ξεκινάμε απο αυτό. Αν στην πορεία βρούμε κακή συντήρηση, αναλώσιμα ή μηχανικά προβλήματα, για μένα πάλι ευθύνη έχει ο οδηγός. Λάστιχα του 2006??? Δηλαδή δεν το οδήγησε καθόλου 11 χρόνια? Σιγά μην είχε εγκαταστάσεις ειδικής συντήρησης επειδή εκείνη το χρονιά είχε καλό λάστιχο. Εάν έχεις λεφτά να το πάρεις να φροντίσεις να το εξοπλίζεις ανάλογα.

Απο πτυχία στα εξωτερικά γεμίσαμε, απο κοινή λογική χρεοκοπίσαμε..

Y

Yiannis_B

Guest
Διαβάζω τον ηλεκτρονικό τύπο.

-Δεν υπάρχει σωτηρία, ένας λαός σε πλήρη σύγχυση. Δημοσιογράφοι του κ@λου, σχόλια του κ@λου από κάτω.

Είμαστε καταδικασμένοι.

Αύριο το κάνω το αμάξι death-proof. :rolleyes:

Last edited by a moderator:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.863
Μπορείς να μου πεις πού είναι το σημείο; θέλω να το βρω στο χάρτη. Σε ποιο ρεύμα κυκλοφορίας και πού κοντά;
Περίπου εκεί που έχω βάλει το σημάδι στο χάρτη, προς Λαμία.
Στο ξεκίνημα της η ευθεία της Θήβας προς Λαμία είναι και ελαφρά κατηφορική, "κλασσικό" κομμάτι δρόμου όπου "πάνε να δουν τι τελική βγάζει το αυτοκίνητο"...

Screen Shot 2017-02-27 at 20.35.36.jpg

Reaction score
25.788
Δεν νομίζω. Αν δεις λιγο πριν το μπαμ, η καπνούρα βγαίνει μόνο από το πίσω μέρος του οχήματος και όχι ακριβώς από τις ρόδες. Και είναι λευκός ο καπνός. Μήπως έσπασε το μοτέρ την ώρα που το πήγαινε στα όρια;
και τι σημαίνει αυτο;
Αν πήγαινε απλά με 180 που ειναι μια χαρά παράνομη ταχυτητα για τον δρόμο αυτο η εξέλιξη θα ήταν εντελώς διαφορετική. Πιθανότατα θα έμενε στο δρόμο και απλά θα τον βριζανε αυτοί που θα έπεφταν πανω του.

Κουλαμαρα η μηχανική βλάβη δεν έχει σημασία . Ο δρομος ήταν τέλειος ευθειαρα με καινούριο οδόστρωμα και η έξοδος είχε πάνω απο 50 μέτρα απόσταση να φρεναρει ο οποιοσδήποτε με οτιδήποτε δεν πήγαινε με 160+ ώστε στη χειρότερη να προκαλέσει μονο μηχανικές ζημιές.

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177
...

-Δεν υπάρχει σωτηρία, ένας λαός σε πλήρη σύγχυση. Δημοσιογράφοι του κ@λου, σχόλια του κ@λου από κάτω.
... πασπαλισμένα με μπόλικο Ιαβέρη - ό,τι χειρότερο δηλαδή. My thought exactly. Εντελώς εγκζάκτλυ όμως!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale