Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Status
Not open for further replies.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Και επειδή ο Ελληνάρας του 2011 είναι πολύ πάνω από επιστημονικές μεθόδους και ηλεκτρονικά μικροσκόπια σας το αφιερώνω...

 
Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Αγαπητε

Μπορω να ρωτησω με ποια ιδιοτητα/εμπειρια τοποθετησε τοσο αρνητικα ?
Δεν ειναι υποχρεωτικο να ασπαστεις τις εναλακτικες θεραπειες
Οταν ομως τοποθετησε καθετα αντιθετος χρειαζεται να δωσεις εξηγησεις
λάθος κατάλαβες. Γύρνα και ξαναδιάβασε όσα έχω γράψει ως τώρα σε αυτό το θέμα. Δε "τοποθετήθηκα" καθόλου (ακόμα), ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Επειδή όμως γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα από "πρώτο χέρι", καθώς τελείωσα το τμήμα Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και γνωρίζω από πολύ κοντά αρκετούς "καθηγητές πανεπιστημίου" σε έδρες του τμήματος Ιατρικής (και συνεργάζομαι στη δουλειά μου με αυτούς), ξέρω και πως βγαίνουν τα μεταπτυχιακά, και πως το να υπάρχει ένα "μεταπτυχιακό" κάπου, δε λέει τίποτα.

Τώρα, αυτά τα ανόητα που λέει ο Πλεός, περί Θεμιστοκλέους και δε ξερω γω τι, αντικατοπτρίζουν απλά το δείκτη νοημοσύνης του.
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Δεν είχα ποτέ εμπειρία με την ομοιοπαθητική, ούτε εγώ ούτε κανένας από το περιβάλλον μου, και μάλλον δύσκολα θα κατέφευγα εκεί. Ωστόσο, αποφεύγω να είμαι κάθετη, και τo μόνο κατ' εμέ απαράδεκτο είναι να διακόπτει κανείς μια θεραπεία για να στραφεί σε εναλλακτικές με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα, αν κάποιος για μικρά αλλά χρονίζοντα προβλήματα υγείας, ή για σοβαρά που για τον Α ή Β λόγο δεν ανταποκρίνονται στις ιατρικές αγωγές θέλει να στραφεί σε εναλλακτικές θεραπείες, με γεια του με χαρά του. Κι αν δει αποτέλεσμα, είτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα το έφεραν αυτό, είτε η αυθυποβολή, είτε ο Γιαραμπής που έκανε το θαύμα του, κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πει την εμπειρία του και να συστήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι και σε άλλους. Αρκεί οι άλλοι, όπως προείπα, να ενεργήσουν με ωριμότητα και να μη διακόψουν ένα θεραπευτικό σχήμα που δεν έχει προλάβει ακόμα να δράσει, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα απ' ότι ήταν πριν.

Πάντως αν όντως σε κάποιες "εξελιγμένες" χώρες τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα εγκρίνονται από το σύστημα υγείας, αυτό χρήζει περαιτέρω μελέτης για να δει κανείς με βάση ποιο σκεπτικό οι αρμόδιοι πείσθηκαν για την αποτελεσματικότητά τους, και μήπως, εν τέλει, έχουν δίκιο...
 

Μηνύματα
9.946
Reaction score
33
Κοίτα Πέτρο...
Το ότι δικός σου άνθρωπος ή εσύ ο ίδιος είδατε θεαματικά αποτελέσματα δεν το αμφιβάλω καθόλου.
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο το πως και γιατί λειτουργεί το placebo effect:
http://www.skepdic.com/placebo.html (αγγλικά)
http://e-cynical.blogspot.com/2009/05/placebo-effect.html (Ελληνικά)

Επίσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και αποδείξιμο ότι αυτά που ισχυρίζεται η ομοιοπαθητική είναι ....να το πω ευγενικά, το λιγότερο σαχλαμάρες.
Μιλάει για μνήμη νερού όταν -κοπιάρω από προηγούμενο δικό μου ποστ-
The modern mechanism proposed by homeopaths, water memory, is considered implausible in that short-range order in water only persists for about 1 picosecond.

Δηλαδή για χρόνο 0.000 000 000 001 του δευτερολέπτου.... για να καταλάβεις για τι πράμα μιλάμε η αναλογία του picosecond με το δευτερόλεπτο είναι ίδια με αυτή ενός δευτερολέπτου με 31700 χρόνια...
Για να συνεχίσουμε τώρα επί της "άγνοιάς" μας, σύμφωνα με την χημεία που μάθαμε στο λύκειο -και εμείς οι αθάνατοι Έλληνες ΔΕΝ ξεχάσαμε- το όριο που υπάρχει σε μια διαδικασία παραγωγής διαλύματος προκειμένου να μείνει έστω και ένα (1) μόριο της αρχικής ουσίας είναι ο αριθμός Avocando. Δηλαδή περίπου ίσο με την δραστικότητα των διαλυμάτων της ομοιοπαθητικής 12C ή 24X (δηλαδή ένα μέρος στο 10 εις την μειον 24η!!!!!)

Και μετά αυτοί οι αχρείοι πουλάνε διαλύματα 400X, D400 200C 10 εις την μείον 400!!!!!!!! το τετρακόσια είναι εκθέτης!!!!!


Το δια ταύτα έχει ώς εξής:
Ας πουλάνε ότι βλακεία σε θέλουνε σε όποιον τσιμπήσει.... Μαγκιά τους....
Το να μας πετάνε και περί άγνοιας από πάνω αυτοί που δεν ξέρουν το 1+1 = 2 ή να το κάνω πιο λιανά αυτοί που ισχυρίζονται ότι πουλάνε διάλυμα το οποίο για να περιέχει ΈΝΑ μόριο της δραστικής ουσίας θα έπρεπε να έχει όγκο μεγαλύτερο από αυτό του ηλιακού συστήματος, πάει ΠΟΛΥ.

Ένας Έλληνας (δηλαδή αυτός που δεν μασάει ότι νάναι χωρίς σκέψη, γνώση και επιχειρήματα)
 

Μηνύματα
10.383
Reaction score
6
Φαντάσου από τη μία να λες ότι τα πανεπιστήμια λειτουργούν με περίεργο τρόπο για να έχεις επιχείρημα για να αντικρούσεις κάτι, και ταυτόχρονα να λες ότι η άποψή σου είναι βαρύνουσα διότι έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο.... :116::142:


 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
9.946
Reaction score
33
Καθέτως και πλαγίως λοιπόν η ομοιοπαθητική είναι σαχλαμάρες....
Τo placebo ΔΕΝ είναι....λειτουργεί...
Αν λοιπόν κάποιος προτείνει σε δικό σας άνθρωπο ομοιοπαθητικό φάρμακο για το συνάχι... πάρτε εσείς τα λεφτά και δώστε του μια κουταλιά νερό!
Θα λειτουργήσει το ίδιο καλά με το ομοιοπαθητικό φάρμακο! Με τη δική σας παρέμβαση όμως, ο άνθρωπός σας δεν θα χάσει τα λεφτά του γιατί αφού τα πήρατε εσείς, μπορείτε να του αγοράσετε ένα δώρο.
 

Μηνύματα
9.946
Reaction score
33
Ρε συ Chris είπαμαν, Κομπογιαννίτες υπάρχουν παντού.

Με το συμπληρωματικό ή εναλλακτικό του αντικειμένου διαφωνείς; Δηλαδή για να το κάνω πενηνταράκια, αν αυτό αποτελεί έστω και το 0,01% των περιπτώσεων που μπορεί να βοηθήσει όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει ή δεν δώνουν λύση, υπάρχει πρόβλημα;
Κοίτα κομπογιαννίτες υπάρχουν παντού...όντως. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν είναι!
Με την ομοιοπαθητική όμως..... μιλάμε για ποσοστό 100% ακριβώς!
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Re: Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Δεν είχα ποτέ εμπειρία με την ομοιοπαθητική, ούτε εγώ ούτε κανένας από το περιβάλλον μου, και μάλλον δύσκολα θα κατέφευγα εκεί. Ωστόσο, αποφεύγω να είμαι κάθετη, και τo μόνο κατ' εμέ απαράδεκτο είναι να διακόπτει κανείς μια θεραπεία για να στραφεί σε εναλλακτικές με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Εύκολο τόχω και πάντα με παράδειγμα...:126:
Σύζυγος κολλητού μου δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια.
Αρχικά της συνέστησαν χημειοθεραπείες...
Μόλις ξεκίνησε άρχισε να χάνει κιλά και να εξαντλείται. Στην τέταρτη έχασε 7 κιλά και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.
Ο ίδιος ο γιατρός που τις έκανε είπε στο φίλο μου να μην συνεχίσει γιατί δεν θα αντέξει η γυναίκα και θα πεθάνει.
Τον άκουσε ο φίλος και την πήρε από εκεί.
Ψάχτηκε λοιπόν στο νετ ο φίλος μου και βρήκε εναλλακτικούς τρόπους (δεν υπάρχει περίπτωση να το συζητήσω παραπέρα). Ακολουθώντας τους η γυναίκα πηγαίνει πολύ καλύτερα, έχει πάψει να έχει αφόρητους πόνους και συνεχίζει τη ζωή της ζώντας με το πρόβλημα.

Αν ακολουθούσε αυτό που είπες και δεν διέκοπτε τη θεραπεία θα ήταν στα θυμαράκια εδώ και τρία χρόνια.
 

Μηνύματα
9.946
Reaction score
33
Τέλος πάντων.... μάλλον χάνω τα λόγια και το χρόνο μου....
Είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να κάνεις κανένα να δει κάτι που δεν θέλει να δει....
Οπόταν έφερα τον προσωπικό μου σαμάνο να σας πει κανένα τραγουδάκι να διορθώσει τις δονήσεις που εγώ χάλασα :204:

 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως όταν στα πλαίσια ομοιοπαθητικής ιατρικής χρησιμοποιούνται σκευάσματα ή και βότανα (φρέσκα ή αποξηραμένα) ως θεραπευτικά "φάρμακα", κάτι που είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι τουλάχιστον αφελές να τα προτιμάς από γνωστά-επώνυμα-ελεγμένα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες ουσίες ή βότανα ως θεραπευτική βάση για να κατασκευαστούν.

Είναι γνωστό, πως ιδίως στα χωριά μας κυκλοφορούν διάφοροι αλμπάνηδες που βαφτίζουν τον εαυτό τους "ομοιοπαθητικό" και δίνουν ή πλασέμπο σκευάσματα, ή σκευάσματα με γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες, ακόμα και από σκέτο σκόρδο (ή και με λίγο λάδι, έστω και με λαδολέμονο).

Και για να το κάνω πιο "λιανά": Προσωπικά αισθάνομαι πιο ασφαλής όταν χρησιμοποιώ την ασπιρίνη ή το χάπι με συστατικά σκόρδου που κατασκευάζει πχ η μπάγιερ, μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία, με εξαντλητικές επιστημονικές μεθόδους ελέγχου του τελικού προϊόντος, παρά την σκόνη ασπιρίνης ή τη σκορδαλιά με μπακαλιάρο που κατασκευάζει ο ιμραχάμ αλή, γνωστός μάγος-γκουρού από το ουσμπεκιστάν με μάνα τσιγγάνα που λέει τη μοίρα και πατέρα ινδό γητευτή κόμπρας.

Προφανώς η μόνη προσέγγιση της ιατρικής επιστήμης δεν είναι "η στυγνή", πχ το χειρουργείο και τα χάπια για την πίεση. Είναι αποδεκτές ένα σωρό θεραπείες και θεραπευτικά σχήματα, που έχουν ρίζες από τον βελονισμό των αρχαίων κινέζων ή γιαπωνέζων - δε ξέρω, μέχρι το μασάζ και δε ξερω γω τι από ταϋλάνδη μεριά. Απλά η "μόδα" της ομοιοπαθητικής και το απολύτως ελεύθερο πεδίο που υπάρχει από πλευράς νομοθεσίας και θεσμοθέτησης, αλλά και το ασαφές των "τίτλων" και απαραίτητων κατοχυρωμένων εφοδίων για εξάσκησή της, αφήνει ελεύθερους ένα σωρό αλμπάνηδες να πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και να είναι τελικά θέμα τύχης αν θα πέσεις στα χέρια κάποιου επιτήδειου που θα σου πουλάει αέρα και δε θα μπορείς να αποδείξεις και τίποτα, ούτε να τον μηνύσεις, διότι εδώ είναι ελλαδιστάν και ενώ για Ιατρείο χρειάζεσαι ένα σωρό άδειες και πτυχεία και συλλόγους, για ομοιοπαθητική χρειάζεσαι μια δήλωση και μια ταμειακή μηχανή, κι ελάτε κόσμε.

Έχω στα χέρια μου ένα βιβλίο, μια μελέτη από τον εδώ καθηγητή χημείας, έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο, με άφθονη συγγραφική δραστηριότητα στην καριέρα του, το οποίο έβγαλε σε συνεργασία με πολλά τμήματα της ιατρικής, με πολλούς γιατρούς αλλά και με φαρμακοποιούς και διατροφολόγους, στο οποίο αναλύει όλες τις ουσίες των τροφών και τον βοτάνων και των καρπών και των δε ξέρω γω τι, και από το οποίο μπορείς να αντλήσεις άπειρες γνώσεις και να παρασκευάσεις ένα σωρό "ομοιοπαθητικά φάρμακα" και να κάνεις τον καμπόσο αμα θες ως σούπερ ντούπερ ομοιοπαθητικός.

Επίσης, την πιο μεγάλη βιβλιοθήκη για ομοιοπαθητική, την έχω δει σε ένα φίλο μου, συνάδελφο γιατρό, με ειδικότητα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (φυσίατρος κατά κόσμον - όχι φυσιοθεραπευτής). Πολλά από αυτά, τα εφαρμόζει, με αρκετά καλά αποτελέσματα (το ίδιο ισχύει και για την αποδεκτή ιατρική - δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα).

Φυσικά, ομοιοπαθητική σκέτη, δεν υφίσταται. Η διάγνωση δε βγαίνει από ομοιοπαθητική, βγαίνει από τις γνωστές εργαστηριακές εξετάσεις, είτε μικροβιολογικές, είτε ακτινολογικές, είτε παθολογοανατομικές, είτε πυρηνικής ιατρικής και πάει λέγοντας.

Η γνώση υπάρχει. Η θεσμοθέτηση λείπει και η οργάνωση, ώστε να ελέγχονται (το κατα δύναμη) οι αλμπάνηδες, οι μάγισσες κι οι σύγχρονοι μέρλιν, που είτε το θέλετε είτε όχι, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Απάντηση: Re: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Φαντάσου από τη μία να λες ότι τα πανεπιστήμια λειτουργούν με περίεργο τρόπο για να έχεις επιχείρημα για να αντικρούσεις κάτι, και ταυτόχρονα να λες ότι η άποψή σου είναι βαρύνουσα διότι έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο.... :116::142:
τελειωμό δεν έχεις εσύ στην ..... . Η άποψή μου είναι όντως βαρύνουσα διότι ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στα πανεπιστήμιά μας, ανέφερα πως γνωρίζω και συνεργάζομαι στην ιατρική που ασκώ καθημερινά με καθηγητές του τμήματός μου, οι περισσότεροι συμμαθητές μου έχουν ήδη κάνει μεταπτυχιακά ή κάνουν, και μπορεί να κάνω και γω, δε ξέρω (για άλλους λόγους), θα δείξει, και αν εσύ πέρασες κάποτε από μέσα ή απ'έξω από κάποιο πανεπιστήμιο, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Η γυναίκα μου δουλεύει στο πανεπιστήμιο και αν θες να μάθεις έχει διδάξει σε αρκετά μεταπτυχιακά, αλλά έχει παρακολουθήσει κι άλλα, έχει οργανώσει άλλα, κλπ κλπ κλπ. Σταμάτα λοιπόν τα συμπεράσματα της κακιάς ώρας, όπως και στα προηγούμενά σου ποστ, με λογική ανύπαρκτη, με ειρμό 3-χρονου παιδιού.

Εγώ λοιπόν, ο "του Θεμιστοκλέους", δε ξανα-ασχολούμαι μαζί σου. δε το αξίζεις. συνέχισε το σπαμ σου άφοβα. βεβαίως βεβαίως.

ανόητε.
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.508
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

η ομοιοπαθητική είναι σαχλαμάρες....
Ολο και περισσοτεροι ανθρωποι στις βιομηχανικες χωρες αναζητουν ολιστικες μεθοδους ιασης,θεραπευτικες μεθοδους ιδιαιτερα οσον αφορα σε χρονιες παθησεις.

Η συμβατικη ιατρικη απο μονη της σημερα ειναι αδυνατον να καλυψει τα πολυδιαστατα προβληματα υγειας μας.

Θα ηταν ομως και αλαζονικο για τους ομοιοπαθητικους να ισχυριστουν πως οι εναλλακτικες θεραπευτικες μεθοδοι ειναι πανακεια.

Προκειται για ενα προσθετο 'εργαλειο' το οποιο επαφιεται στην αναγκη,διαθεση,φιλοσοφια - τροπο σκεψης του καθενος απο εμας ν αποφασισει αν θα προσφυγει - στραφει σ αυτο - χρησιμοποιησει ή οχι.Προς τι λοιπον η ολη αυτη αρνητικη αντιμετωπιση ?Ισως βρεθειτε κι εσεις καποια στιγμη - δεν το ευχομαι - στην κατασταση εκεινη που θα σας κανει να τη λαβετε σοβαρα υπ οψιν σας σαν συμπληρωματικο ή συνοδευτικο τροπο θεραπειας.

Αναμφιβολα,η σημασια της ομοιοπαθητικης σημειωνει και θα συνεχισει να σημειωνει αυξητικη ταση στις συνειδησεις των δυτικων ανθρωπων.

Παρατηρω μια ταση απο μερους μερικων, να αναφερονται ειτε σε μεμονομενα περιστατικα, ειτε σε ακραιες περιπτωσεις με δογματισμο.Το γεγονος πως αυτες τις εναλλακτικες θεραπειες θα πρεπει κανεις να τις χρηματοδοτει μονος του καταλαβαινω πως 'ποναει'.Θελετε να παρεμβαλλουμε συγκριτικα και το δημοσιο συστημα υγειας στη συζητηση?


Φιλικα
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.508
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Επίσης, την πιο μεγάλη βιβλιοθήκη για ομοιοπαθητική, την έχω δει σε ένα φίλο μου, συνάδελφο γιατρό, με ειδικότητα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (φυσίατρος κατά κόσμον

Αναφερομαι σε αυτες τις μεθοδους οι οποιες εδω στην Γερμανια ειναι επιτρεπτες και σε μη ιατρους με την προυποθεση να εχουν περασει απο κρατικες εξετασεις / 'κολαση'!:444:
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.508
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Φυσικά, ομοιοπαθητική σκέτη, δεν υφίσταται. Η διάγνωση δε βγαίνει από ομοιοπαθητική, βγαίνει από τις γνωστές εργαστηριακές εξετάσεις, είτε μικροβιολογικές, είτε ακτινολογικές, είτε παθολογοανατομικές, είτε πυρηνικής ιατρικής και πάει λέγοντας.

Η γνώση υπάρχει. Η θεσμοθέτηση λείπει και η οργάνωση, ώστε να ελέγχονται
Ετσι ακριβως.Γι αυτο και ειναι ενα επαγγελμα - λειτουργημα που απαιτει, επισης,να εχεις ανεπτυγμενο σε τεραστιο βαθμο το αισθημα ευθυνης....

Ο νομος πολυ συγκεκριμενα ρυθμιζει τι επιτρεπεται και τι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να υποσχεσαι, να διαφημιζεις και να 'θεραπευεις'.Οι ποινες αναφερονται ρητα και ειναι οι αναλογες....
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.508
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

εδώ είναι ελλαδιστάν και ενώ για Ιατρείο χρειάζεσαι ένα σωρό άδειες και πτυχεία και συλλόγους, για ομοιοπαθητική χρειάζεσαι μια δήλωση και μια ταμειακή μηχανή, κι ελάτε κόσμε.
Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν ισχυει αυτο...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν ισχυει αυτο...
έτσι είναι. ό,τι ελέγχους περνάει ένα μαγαζί που στήνεται για "κέντρο μανικιούρ-πεντικιούρ" και "προσθετικής νυχιών", άλλους τόσους περνάει ένα "ομοιπαθητικό κέντρο". Σε 1 μήνα, έτοιμο, δουλεύει. Η ταμειακή μηχανή αρχίζει να κόβει αποδείξεις άμεσα. Ούτε φαστ φουντ να ήταν.

Το προεδρικό διάταγμα που περιλαμβάνει τις διαδικασίες για κάθε είδους παροχές στον τομέα της υγείας, δεν αναφέρει ούτε λέξη για ομοιοπαθητική. Δε θεωρείται παροχή υγείας για το κράτος. Κι ο περιπτεράς της γειτονιάς σου μπορεί να πουλάει ομοιοπαθητικά σκευάσματα, μαζί με τις τσίχλες και τα προφυλακτικά.

Εγώ για να ανοίξω ένα ιατρείο με 2 μηχανήματα, ένα οστεοπυκνόμετρο κι ένα υπερηχοτομογράφο, χρειάζονται διαδικασίες που κρατούν περισσότερο από 2 έτη, και οι έλεγχοι και τα χαρτιά που απαιτούνται είναι το έλα να δεις. Μόνο με το Δημόκριτο έχω 5 φορές επικοινωνία (διάφορες χαρτούρες κι έλεγχοι), με τη Νομαρχία 6 φορές, με τον Ιατρικό σύλλογο 3 φορές, και αυτά πέραν των πληθυσμιακών κριτηρίων και της άδειας σκοπιμότητας, που βγαίνει από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, και μπορεί να περιμένεις αρκετά πάνω από 1 έτος μόνο για αυτό! Και αφού όλα αυτά τελειώσουν, και πάρεις προέγκριση κατασκευής, γίνει μελέτη ακτινοπροστασίας, προχωρήσεις σε έναρξη κατασκευής, έρθουν οι διορθώσεις - προσθήκες, συσταθούν οι επιτροπές ελέγχου, ορίσεις τέλος κατασκευής, περάσει η πυροσβεστική, ο ιατρικός σύλλογος, η πολεοδομία, η νομαρχία και δε ξέρω γω ποιος άλλος, μετά ξεκινάν οι συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία, που στο εξάμηνο θα είσαι τυχερός αν ισχύσουν. Και να πληρώσουν πριν το 1 έτος, ούτε γι αστείο. Άρα, χονδρικά, τα πρώτα 2 χρόνια έχεις ιατρείο έτοιμο, με εξοπλισμό, και δε μπορείς να το δουλέψεις, απλά περιμένεις να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, ενώ τα επόμενα 2 χρόνια το δουλεύεις δωρεάν, και το δημόσιο απλά σου χρωστάει..

δις ιζ γκρις.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.112
Reaction score
20.608
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μαλώνετε. Όποιος έχει πίεση 23 και γουστάρει τρελά ομοιοπαθητική, ας πάει σε έναν ομοιοπαθητικό να του γράψει λακέρδα Καναδέζικη και ταραμά Νορβηγίας, ας πάει να τα πάρει από κανένα συμβεβλημένο σούπερ μάρκετ (ή ντελικατέσσεν, αν είναι χαϊεντάς...), και καλή ψυχή...
 

Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.508
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Δεν είχα ποτέ εμπειρία με την ομοιοπαθητική, ούτε εγώ ούτε κανένας από το περιβάλλον μου, και μάλλον δύσκολα θα κατέφευγα εκεί. Ωστόσο, αποφεύγω να είμαι κάθετη, και τo μόνο κατ' εμέ απαράδεκτο είναι να διακόπτει κανείς μια θεραπεία για να στραφεί σε εναλλακτικές με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Από κει και πέρα, αν κάποιος για μικρά αλλά χρονίζοντα προβλήματα υγείας, ή για σοβαρά που για τον Α ή Β λόγο δεν ανταποκρίνονται στις ιατρικές αγωγές θέλει να στραφεί σε εναλλακτικές θεραπείες, με γεια του με χαρά του. Κι αν δει αποτέλεσμα, είτε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα το έφεραν αυτό, είτε η αυθυποβολή, είτε ο Γιαραμπής που έκανε το θαύμα του, κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να πει την εμπειρία του και να συστήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι και σε άλλους. Αρκεί οι άλλοι, όπως προείπα, να ενεργήσουν με ωριμότητα και να μη διακόψουν ένα θεραπευτικό σχήμα που δεν έχει προλάβει ακόμα να δράσει, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα απ' ότι ήταν πριν.

Πάντως αν όντως σε κάποιες "εξελιγμένες" χώρες τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα εγκρίνονται από το σύστημα υγείας, αυτό χρήζει περαιτέρω μελέτης για να δει κανείς με βάση ποιο σκεπτικό οι αρμόδιοι πείσθηκαν για την αποτελεσματικότητά τους, και μήπως, εν τέλει, έχουν δίκιο...
Μου ζητουν συχνα να στελνω τετοια σκευασματα συμπατριωτες μας απο την Ελλαδα, ειτε διοτι αυτα δεν πωλουνται στην ελλαδα,ειτε διοτι εδω πωλουνται φθηνοτερα.Τα συνταγογραφουν γιατροι που εχουν σπουδασει εδω στη Γερμανια ή που εχουν κανει τ απαραιτητα σεμιναρια καθε φορα εδω!

Υπαρχουν και πολλοι συμπατριωτες μας που ερχονται στη Γερμανια σε τακτα χρονικα διαστηματα για αγωγες - θεραπειες σε ομοιοπαθητικους με πολυ καλα αποτελεσματα.Δεν θελω ν αναφερθω στους λογους -αιτιες των ασθενιων για να μην ξεσπασει 'θυελλα'....Οταν ομως, για παραδειγμα, η γνωστη μου χαιρεται τη ζωη της εδω και εικοσι χρονια, ενω της ειχαν δωσει συγκεκριμενη παραταση ζωης οι ελληνες γιατροι,δεν εχω παρα να ενδιαφερθω για να μαθω πως κατεστη αυτο δυνατον! Ναι,οντως χρειαστηκε να επενδυσει χρηματα για τις θεραπειες και να πληρωνει τα εισητηρια για να πηγαινοερχεται....
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μαλώνετε. Όποιος έχει πίεση 23 και γουστάρει τρελά ομοιοπαθητική, ας πάει σε έναν ομοιοπαθητικό να του γράψει λακέρδα Καναδέζικη και ταραμά Νορβηγίας, ας πάει να τα πάρει από κανένα συμβεβλημένο σούπερ μάρκετ (ή ντελικατέσσεν, αν είναι χαϊεντάς...), και καλή ψυχή...
α, έπεσες στην περίπτωση, αυτά που έλεγα για πλάκα πριν: το πιο πιθανό είναι ο ομοιοπαθητικός να του δώσει δικό του σκεύασμα από αλεσμένο σκορδάκι (με άγνωστη κι ακαθόριστη τιμολόγηση), έτσι για να πέσει η πίεση. Πιο σπάνιο είναι να του πει να τρώει σκόρδα γενικά. Έλα μου όμως που ενώ έχει αποδειχθεί πως το σκόρδο ελαττώνει την αρτηριακή υπέρταση, αφενός χρειάζονται τεράστιες ποσότητες φρέσκου σκόρδου κάθε μέρα (καμιά 15-αριά σκελίδες), ενώ ο υπολογισμός της δόσης είναι αδύνατο να υπολογισθεί με το "μάτι".

Κάποια παρα-φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και εμπεριέχουν αλλικίνη, που είναι η δραστική ουσία από τα εκχυλίσματα σκόρδου, δεν έχουν απόλυτα σταθερή περιεκτικότητα στην εν λόγω δραστική ουσία, και έτσι δε μπορεί να υπολογισθεί επ'ακριβώς η δοσολογία.

Ταυτόχρονα, η ιατρική επιστήμη δεν επιτρέπει την άμεση ρύθμιση μιας αρτηριακής υπέρτασης, ιδίως όταν υπάρχουν υποψίες πως είναι χρόνια, διότι μπορεί να αποβεί μοιραία η ρύθμιση αυτή, για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσω.

Άρα πείτε μου, πως μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος που γνωρίζει ιατρική, έναν "ομοιοπαθητικό" που δεν είναι πτυχιούχος ιατρικής...
 

Μηνύματα
10.383
Reaction score
6
'δω μέσα να 'ουμ' ρίχνουμε και σε καναδυό πανεπιστήμγια, άμα λάχει να 'ουμ'.

Γιατί είμαστε ο Χουλκ! :116:


Να κλείσει τώρα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου! Ακούς εκεί! Τι ξέρει αυτό από μεταπτυχιακά; Εμάς μας ρώτησε;:143:
 

Status
Not open for further replies.

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.614
Μηνύματα
2.868.105
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top