Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

κι εγώ έτσι λέω, να του επιτρέψεις να αμφιβάλλει.

και επίσης να το ψάξεις μέσα από βινύλιο.

ακούς ρε?
Δεν ακούω.. Κουφάθηκα από τα ρημάδια τα ψηφιακά.
Μην αφήσεις τον Δημήτρη να σου φέρει το Buffalo, θα πάθεις την ίδια βλάβη!

Τώρα με έχει βάλει ο γιατρός να παίζω μόνο από το Systemdek, 3 φορές την ημέρα αλλά όχι με άδειο στομάχι.

Πάντως διαβάζω - που να μη διάβαζα! :140:

Reaction score
0
Για να θυμηθούμε και λίγο την αρχική ερώτηση ο άνθρωπος δεν έχει καθόλου βινύλια και αν αγοράσει πικάπ θα ξεκινήσει από το μηδέν τη συλλογή βινυλίων.

Γνώμη μου είναι ότι είναι έγκλημα να αγοράσει πικάπ σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες.

(για να μην παρεξηγηθώ έχω συλλογή 2,500 βινυλίων και βέβαια και πικάπ :107:)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για τα παρακάτω
1.-Το ότι δεν είχατε βινύλια.
2.-Στο ωδείο άν πήγες δεν σου λέγαν μ@μακίες; είναι σίγουρο
απλά σε έβαλαν σε σωστό δρόμο .στο να ακούς ...

Γιά το άν κατάλαβες τι είναι μουσική επίτρεψε μου να αμφιβάλλω για το CD
Γιά ψάξτο μέσα απο το βινύλιο!!!
Απλά με έβαλες σε σκέψεις για εκείνους τους τύπους στο Ωδείο.
Τους είχαν δώσει οι γονείς μου ένα σκασμό λεφτά και υποτίθεται μας μάθαιναν τι είναι η μουσική, αρμονία, σολφέζ και άλλα τέτοια..
Είχαν πολλά μουσικά όργανα (εμένα συνέχεια στο πιάνο με έβαζαν να κάτσω), παρτιτούρες κλπ αλλά πικάπ δεν είδα πουθενά.
Μετά αγοράσαμε και πιάνο οπότε ερχόταν ο δάσκαλος στο σπίτι. Θα ορκιζόμουν ότι δε μου ανέφερε ποτέ τίποτα για βάρος ανάγνωσης, antiskating, ισοστάθμιση RIAA...
Δεν θα τον πετύχω στο δρόμο τον απατεώνα;! Θα του δείξω εγώ!

Να θυμηθώ να βάλω αγγελία: Πωλείται πιάνο ή ανταλλάσσεται με συλλογή βινυλίων. Αποφάσισα να βγω από το σκοτάδι και να μάθω τι σημαίνει μουσική.

Reaction score
8
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Είχαν πολλά μουσικά όργανα (εμένα συνέχεια στο πιάνο με έβαζαν να κάτσω), παρτιτούρες κλπ αλλά πικάπ δεν είδα πουθενά.
γιατι ειδες σιντι;

Θα ορκιζόμουν ότι δε μου ανέφερε ποτέ τίποτα για βάρος ανάγνωσης, antiskating, ισοστάθμιση RIAA...
ενω για 24/18576 μειον τα ρεστα λεγατε καθε μερα;

παντως ενεις μετα την Πατραικη μαντολινατα - που λεφτα για ωδεια τοτε - με κατι ηλεκτρικες τρεχαμε και με κατι μεσα μπουγκι για να βρουμε λαμπες να ταιριαξουμε γιατι δεν ρυθμιζοταν το μπιας μπας και παρουμε αλλη μαρκα και χασει τα εσοδα η μεσα και λεγαμε χεσε μεσ@, αλλα τα τραντζιστορ στους ενισχυτες τα ειχαμε ακριβως για το προηγουμενο - ασχετο αλλα σχετικο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

γιατι ειδες σιντι;
Για την ακρίβεια, είδα, αλλά ήταν απλά ένα εργαλείο.
Πάντως δεν θυμάμαι να έγραψα ποτέ "αγοράστε CD για να μάθετε από μουσική και αρμονία"..

ενω για 24/18576 μειον τα ρεστα λεγατε καθε μερα;
Όχι. Γιατί, με είδες να λέω "ακούστε από 24/18576 για να μάθετε από μουσική και αρμονία, μην χάνετε το χρόνο σας με βινύλιο";
Μάλλον επειδή ξέρω καλύτερα από τον φίλο IRON τι είναι μουσική και τι είναι αρμονία (κι ας ακούω σπάνια από το πικάπ μου και περισσότερο από το PC), γνωρίζω ακριβώς σε ποιούς χώρους και με ποιους τρόπους μπορείς να μάθεις για αυτά.
Δεν κοροιδεύω τον ευατό μου ότι μπορεί να μου τα μάθει η Decca London Reference ή το SACD της Esoteric ή το βινύλιο των 200gr κλπ.
Όποιος ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό απλά αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική.

παντως ενεις μετα την Πατραικη μαντολινατα - που λεφτα για ωδεια τοτε - με κατι ηλεκτρικες τρεχαμε και με κατι μεσα μπουγκι για να βρουμε λαμπες να ταιριαξουμε γιατι δεν ρυθμιζοταν το μπιας μπας και παρουμε αλλη μαρκα και χασει τα εσοδα η μεσα και λεγαμε χεσε μεσ@, αλλα τα τραντζιστορ στους ενισχυτες τα ειχαμε ακριβως για το προηγουμενο - ασχετο αλλα σχετικο.
Αυτά όταν ήσουν νέος και άπειρος Θανάση.
Μετά που έμπλεξες με το HiFi και τα βινύλια είμαι σίγουρος ότι έμαθες πολλά περισσότερα για τη μουσική. :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

Πάντως, αν το παιδί έχει όρεξη να αρχίσει με βινύλια, δεν το έχω και πολύ να διώξω τη δισκοθήκη και το πικάπ, για κανένα πεντάρι χιλιάρικα...

Reaction score
8

Μετά που έμπλεξες με το HiFi και τα βινύλια είμαι σίγουρος ότι έμαθες πολλά περισσότερα για τη μουσική.
εμαθα;

παντως το σιγουρο ειναι οτι την απολαυση την εχασα. Μου φαινεται οτι ειναι σαν τις γυναικες - οσο αποκτας την πειρα, τοσο στο τελος τις βαρεεσαι και δεν σου κανει εντυπωση να ασχοληθεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βάλε κάτι ακόμη, μην είσαι τσίπης. Με τι καλώδια πουχου θα το συνοδεύεις;

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

Καλά λες. ΘΑ του δώσω και το ασημένιο το έτσι, το σωστό, οπότε πάμε στα έξι. Άντε, να βγάλω καναδυό δόσεις της Σερμεντέ Τσε Κλάσε mas (multi automatic suspension)...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

εμαθα;
Φυσικά και δεν έμαθες..
Ποιός ξέρει καλύτερα από γρήγορη οδήγηση και αυτοκίνητα;
Αυτός που τρέχει με αγωνιστικό αυτοκίνητο (έστω και ερασιτεχνικά για τον αγωνιστικό όμιλο της πόλης του με ένα παλιό Suzuki Swift) ή αυτός που λιώνει όλη μέρα στον καναπέ βλέποντας WRC και διαβάζοντας τα αντίστοιχα περιοδικά;

Αλλά εδώ συναντάει ο θεατής τον ερασιτέχνη οδηγό και του ζητάει τα ρέστα γιατί διαβάζει Car&Driver...
"Πέτα το Car&Driver και πάρε 4Τ να μάθεις από γρήγορη οδήγηση και αυτοκίνητα ρε άσχετε"! :143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

Κοιτάξτε παιδιά, σόρρυ ε;, αλλά δεν έχουν σφίξει ακόμα οι ζέστες. Αν μπορείτε και θέλετε, λέω ΑΝ, καλό για σας είναι να μη λέτε αυτές τις μαλ..., γκουχ, αυτές τις ανοησίες, ότι δηλαδής να πούμε, όποιος ασχολείται με βινύλιο ξέρει από μουσική. Παπάρια ξέρει! Μην εκθέτετε τον εαυτό σας, μη γίνεστε γελοίοι. Επί αναλογικής εποχής, αυτό που είχε ο συνθέτης ήταν μαγνητόφωνο ανοικτής ταινίας. Μετά το 1990, τα πράγματα άλλαξαν και τη θέση του μαγνητοφώνου πήρε το DAT, και σταδιακά, πήγε κι αυτό στην άκρη, προς χάριν του υπολογιστή. Χαρακτηριστική είναι η φάση προ ετών, όπου κάποιος πασίγνωστος συνθέτης είχε δυό DAT, και έλεγε σε άλλο -λιγότερο γνωστό- συνθέτη.

- Ρε μαλάκα, πάρτο αυτό το DAT, τί να το κάνω, έχω κι άλλο. (Ένα Tascam DA30, αν θυμάμαι καλά...)
- Τι να το κάνω το DAT ρε μαλάκα; Γράφω στο πιάνο και τα περνάω στο Cubase.

Γι' αυτό σας λέω, μη δίνετε βάση σε γελοίους. Ρωτήστε και κανένα που γνωρίζει πέντε πράγματα παραπάνω...

Reaction score
8

γιατι βρε δεν βαζεις @ στις βρισιες;
θα σε ρεπορταρω

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

γιατι βρε δεν βαζεις @ στις βρισιες;
Δε μου λες; Εσείς οι πατρινοί τρώτε κοκορέτσι κονσέρβα; :114:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002

Ακούς εκεί! Συνθέτης με laptop... Οποία ηθική κατάπτωσις!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.984

Εμένα ένα πράμα μου έκανε μπαμ.
ένα πράμα με χτύπησε δυνατά.
(όχι η πόρτα)

το:

Παπάρια ξέρει!
(όποιος ασχολείται με βινύλιο)

Γειά σου ρε Κωστή! Χρυσόστομε!

Λοιπόν, αυτό θα είναι το σλόγκαν μου από δω και πέρα. Δεν έχει σημασία αν είναι made by Coyas, θα το λανσάρω στην αγορά εγώ, και βλέπουμε τι θα γίνει με τα κέρδη...:143::135::143:

ε, και συ που κρυφοκοιτάς, μη χαίρεσαι,
Παπάρια ξέρεις!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members