Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Αξίζει έναs α ν α λ ο γ ι κ ό ς να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Εγώ θα του έλεγα ν'ανοιχθεί μέχρι το σημείο που ο δρόμος δε θα έχει αγκάθια που να τρυπήσουν την...τσέπη του:137:

''Digital Love'' παίζουν τη δεδομένη στιγμή οι Daft Punk από το...διπλό βινύλιο του ''Discovery''

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

http://www.argus-dog.gr/simvoules.html

Μείνετε συντονισμένοι…
Έλα σύντροφε DOLBY by FON εδώ δεν ισχύουν πλέον τα παλιά καθεστώτα αλλά μην τρομάζεις δεν είναι τίποτα δύσκολο.. ακόμα και ο Κόγιας αν ήταν 23 και με τον κατάλληλο εκπαιδευτή για ψιψιψινια θεωρητικά μπορούσε να το είχε κάνει..¨΄ αφού έχεις συνδέσει που λες όλα τα καλώδια τύπου Κόγια-Πορτατίφ στα μικρόφωνα ακολούθως συνδες και τα ψιψιψινια με τα κοκοκοψαρα κατευθείαν στο Digital Multitrack Recorder ...:

Ευχαριστώ με τη σειρά για τα καλά σου λόγια δεν ήταν ανάγκη. Πες μου όμως σαν άσχετος προς άσχετο και ειλικρινά αφού είσαι καλός μου φίλος και συνάδελφος αφού είμαι κάτω από 33 και έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης γιατί δε γράφω ο μαλάκας απευθείας στη ταινία Mp3 να καθαρίσει κιόλας το μαστερινγκ από τα διάφορα περιττά ηχητικά μικρόβια που έτσι η αλλιώς τα ακούν μόνο τα alesis da 98 αναλαιζερ και οι νυχτερίδες¨¨;

Μένω συντονισμένος και περιμένω σύντροφε..:

ﭒﭓﭞﭞﯟҖ

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Έλα σύντροφε ..............................
Μένω συντονισμένος και περιμένω σύντροφε..:
Τώρα, για να πω την αλήθεια μου, μια τρομάρα την πήρα. Μπας και μου έβαζες δύσκολα!
Το Κ.Κογια, 98 χρονών άνθρωπο, τι τον ανακατεύεις; Έχει σχεδόν τρεις φορές 33 στροφές η ηλικία του.
Άσε που δε τα κατάφερε το κόμμα των κυνηγών που ψήφισε στο Eυρωκοινοβούλιο. Πρόσεχε, πάνω στο τσακιρ κέφι, μπορεί να σου ρίξει και καμιά μπαλωθιά.
Όσον αφορά τα καλά λόγια προς το πρόσωπο σου, αλλοίμονο, αν δεν υποστηρίξουμε τα δικά μας παιδιά!
Τώρα στο ρεζουμέ της ερώτησης σου: Μια σύγχυση η απάντηση σου την έχει.
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά έκανα φιλότιμες προσπάθειες να καταλάβω τι γράφεις και μα την Παναγία δεν τα κατάφερα.

Υ.Γ. Θα μου επιτρέψεις να το πάρω μαζί μου στις διακοπές, να το μελετήσω και τα λέμε το Σεπτέμβριο.

Reaction score
23
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Για να μην μείνεις παραπονεμένος,πάρε μια φωτογραφία να μελετήσεις το καλοκαιράκι. Ετσι θα πάρεις μια ιδέα πως συνδέουν τα αναλογικά «ψιψιψινια με τα κοκοκοψαρα» και μετά πας στα ψηφιακά. Μην τα κάνεις όλα μαζί ...

Υ.Γ. Το καλώδιο μαζί με αλλά δυο ανήκει σε πολυκάναλο επαγγελματικής εταιρείας «Ultra hi-end». Για να μη λες ότι δεν είμαι large.

Reaction score
23

Μια και θα έχεις χρόνο, ρίξε μια ματιά στον επαγγελματικό ήχο http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=62214.
Υπάρχει ένα κατατοπιστικό θέμα, που έχει ανοίξει ο noizmaker.
Οχι τίποτε άλλο, έκανε ο χριστιανός τόσο καλή δουλειά και κόπο!!! Αφιέρωσε και εσύ λίγο χρόνο, μπορείς.

Άντε βρε παλιόπαιδο-α, καλό καλοκαίρι και με μέτρο η ηλιοθεραπεία…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Υ.Γ. Το καλώδιο μαζί με αλλά δυο ανήκει σε πολυκάναλο επαγγελματικής εταιρείας «Ultra hi-end». ...
Δηλαδή; Από Zanden και πάνω;

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

... Ευχαριστώ για το άσχετος, δεν ήταν ανάγκη. Επιφυλάσσομε να βγάλω την υποχρέωση το συντομότερο δυνατόν ...
:204:

Reaction score
3.492

Το high-end τελικά εξυπηρετεί μόνο τους χομπίστες κι όχι τους επαγγελματίες

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Όλοι μας ζούμε το δικό μας fairytale(=...φέρει tale επί το ελληνικότερον:142:)

Reaction score
3.492

Στο high-end, η ευτυχία από τη δυστυχία ορισμένες φορές μπορεί να απέχει μόνο ένα καλώδιο. Εχω δει τη δυστυχία και ξέρω τι σημαίνει να μην παίζει καλά το phono stage επειδή το καλώδιο ρεύματος αν και πολύ χοντρό ήταν φτηνό.

Reaction score
4

... Εχω δει τη δυστυχία και ξέρω τι σημαίνει να μην παίζει καλά το phono stage επειδή το καλώδιο ρεύματος αν και πολύ χοντρό ήταν φτηνό.
:130:.....

Τελικά είναι εντάξει τώρα...; :133:

Reaction score
3.492

Οταν αλλάχτηκε με ακριβό έπαιζε πιο καλά ακόμα και με ανάποδα τη φάση, ή ακόμα κι όταν η ΔΕΗ ξεκινούσε τη γεννήτρια με την ανάποδη φορά, δηλαδή ΑΝΤΙΚΛΟΚΓΟΥΑΪΣ(Ζ) που αντί για ημίτονο μπορεί να βγαίνει είτε συνημίτονο είτε συνεαπαυτωμένη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

καλά, μιλάμε κοντεύω να καραφλιάσω και στις γάμπες...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Λούσου με ούλτρεξ καλώδια και θα...δεις

Εγώ πάντως το χα πει...Δεν επρόκειτο γιά κρέμα ξυρίσματος αλλά γι αποτριχωτική:137:

Reaction score
11
Και που λες, (συνδετικό της κεντρικής ιδέας), μετά από δέκα χρόνια επανέκαμψε στην κατοχή μου για.... κοινωνικοπολιτικούς λόγους, μια παιδική αγάπη που μου έλειψε πολύ: pick up TECHNICS SL-1200, (το audiophile της δεκαετίας '70, χωρίς φρένα και ...djισμούς, το Ι όχι το ΜΚΙΙ), με βραχίονα ΙNFINITY BLACK WIDOW, (η ονομασία προέρχεται από την "μαύρη χήρα", είδος αράχνης που τρώει μετά το πέρας της πράξης τον εραστή της, όπως ο "BLACK WIDOW" τρώει ζωντανούς στις συγκρίσεις, κατά τα λεγόμενα της INFINITY, τους ανταγωνιστικούς βραχίονες, τουλάχιστον της εποχής εκείνης, (και πάλι αναφέρομαι δεκαετία '70), και με κεφαλή STANTON 881S με βάρος ανάγνωσης 1 gr, και αποτέλεσμα αυτού, μηδενική φθορά του δίσκου μετρημένη μετά από ... 200 παιξίματα, όπως αποδείκνυε τότε, (το μαντέψατε πάλι δεκαετία '70), με τις σχετικές φωτογραφίες του αυλακιού σε μεγέθυνση, κατά 1200 φορές, η STANTON.

Τώρα γιατί σας ταλαιπωρώ με όλα αυτά; Γιατί και ενώ είμαι έτοιμος για αγορά SACD και καλής κάρτας ήχου,το έφερε έτσι η μοίρα να δοκιμάσω την ... αρχαία αυτή πηγή στο νέο μου στερεοφωνικό. Χρησιμοποιώ όμως ορισμένα σημεία αναφοράς και το ίδιο έργο γραμμένο σε cd και σε LP, για να βγεί κάποιο λογικό συμπέρασμα. Το λοιπόν:

A)Σύστημα. Ευρωπαϊκό, φθηνό, δεκαετίας '70.

Η "πηγή", (για λόγους συντομίας αποκαλώ έτσι το TECHNICS με τα συμπαρομαρτούντα απο δω και κάτω), συγκρίνεται με cd player SONY XA2ES δεκαετίας 2000.

Αποτέλεσμα: ισοδύναμος, εαν μπορεί να λεχθεί έτσι, ήχος, με το ελάττωμα του επιφανειακού θορύβου και των χριτς-χρατς των βινυλίων. Ίσως λίγο βαθύτερο μπάσο από το pick up. Kαθαρός νικητής κυρίως λόγω ευκολιών, το CD.

B)Σύστημα. Κινέζικο, φθηνό, δεκαετίας 2000.

Η "πηγή" συγκρίνεται με PC όπου έχουν ριπαριστεί τα cd με το EAC με όλους τους αυτοματισμούς διορθώσεων ενεργοποιημένους. (H κάρτα ήχου είναι η onboarad της ANALOGUE DEVICES.). Eπίσης συγκρίνεται με φθηνό DVD PLAYER DVP 32 SONY.

Αποτέλεσμα: καταθλιπτική υπεροχή του βινύλιου σε όλους τους τομείς!!! Μπάσα, πρίμα, μεσαίες, καθαρότητα. (Πλην γνωστών προβλημάτων). Λέτε να φταίει η ONBOARD ;

Γιατί αν υποπτευθώ πως φταίει η υπεραναλυτικότητα του νέου μου συστήματος, και συνεπακόλουθα η ΥΠΕΡΟΧΗ του αναλογικού μέσου, (φθού κακκά), θα ...πεθάνω!!!

(Άντε πάλι καθαρισμοί, αντιστατικά, φωνές: MHN ΑΓΓΙΖΕΤΕ!!!).

:107:

Reaction score
2
Για τον φίλο που έβαλε το νήμα
Το βινύλιο δεν έχει πεθάνει και το ξέρουν οσοι ασχολούνται σοβαρά με τον χώρο.
Π.Χ Στεφανίδης κλπ
το οτι οι δίσκοι βινυλίου εκτυπώνονται στα 180 γρ και πωλούν ακόμα παγκόσμια !!
θα πρέπει να σε βάλει σε υποψία ?? το γιατί???

ΝΑΙ Γιά εμένα αξίζει να ασχοληθείς με το βινύλιο
για να καταλάβεις τι είναι μουσική ,αρμονία κλπ
πράγμα που το CD δεν πρόκειται να σου το δώσει ποτέ
λόγω κατασκευής.
άκουσε και αποφάσισε μόνος σου
εσύ έχεις τον λόγο...γιατί σε τελευταία ανάλυση
είμαι άσχετος με το αντικέιμενο σαν όλους τους άλλους .

ΥΓ???
περιμένω προσωπική γνώμη

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
ΝΑΙ Γιά εμένα αξίζει να ασχοληθείς με το βινύλιο
για να καταλάβεις τι είναι μουσική ,αρμονία κλπ
Δηλαδή εμένα στο ωδείο μ@μακίες που μαθαίνανε;
Δεν είχαμε καθόλου βινύλια εκεί.

Reaction score
2
Δηλαδή εμένα στο ωδείο μ@μακίες που μαθαίνανε;
Δεν είχαμε καθόλου βινύλια εκεί.
Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για τα παρακάτω
1.-Το ότι δεν είχατε βινύλια.
2.-Στο ωδείο άν πήγες δεν σου λέγαν μ@μακίες; είναι σίγουρο
απλά σε έβαλαν σε σωστό δρόμο .στο να ακούς ...

Γιά το άν κατάλαβες τι είναι μουσική επίτρεψε μου να αμφιβάλλω για το CD
Γιά ψάξτο μέσα απο το βινύλιο!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

κι εγώ έτσι λέω, να του επιτρέψεις να αμφιβάλλει.

και επίσης να το ψάξεις μέσα από βινύλιο.

ακούς ρε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef