Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Βρε εδώ ψάχνουμε να βρούμε αν Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο; και εσύ γελάς?(Εκτός και αν γελάς με τον τίτλο αυτό καθ΄αυτό)
Βρε που να σου καεί το ribbon (οοοοοοοοταν πάρεις) και να πλαναρείς μεμβράνη καλοκαιρίατικα χωρίς κλιματισμό.

Ναι,αξίζει.Όσο και το να ασχοληθεί κάποιος με αντίκες αυτοκίνητα ή να μαγειρέυει σε μαρμίτα με φωτιά από ξύλα.Ροματικό?Σίγουρα.Καλύτερο?Εσείς τι λέτε?

Reaction score
3.492
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Για να μπορέσω να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, για το αν δηλαδή αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο, θα πρότεινα ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να διευκρινιστεί εάν μιλάμε για πρωτάρη με λεφτά ή για πρωτάρη χωρίς λεφτά.

Μην χάνουμε δηλαδή το χρόνο μας να απαντάμε

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Aς μην παραλείψουμε και την τρίτη κατηγορία,δηλαδή πρωτάρη χωρίς δικά του λεπτά αλλά χορτασμένο με τα λεπτά των άλλων,καθότι διαθέτει λεπτά...αισθήματα:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Για να μπορέσω να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, για το αν δηλαδή αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο, θα πρότεινα ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να διευκρινιστεί εάν μιλάμε για πρωτάρη με λεφτά ή για πρωτάρη χωρίς λεφτά.

Μην χάνουμε δηλαδή το χρόνο μας να απαντάμε
Γιατί?Αλλάζει κάτι?Δλδ άμα έχει λεφτά δεν πειράζει να τα χαλάσει?:121:Ενώ αν δεν έχει θα τον λυπηθούμε και θα του πούμε όχι?:121:

Εκτός και αν εννοείτε ότι όντως χρειάζεται λεφτα για να ασχοληθείς με το σπόρ του βινυλίου.
Το ψηφιακό όμως δεν θέλει χρήμα?Όλα τσάμπα να τα κατεβάζει?Είναι σωστό αυτό?(ΔΕΝ είμαι υπέρ τoυ πάρανομου downloading,αλλά απ την άλλη δεν γουστάρω οι δισκογραφικές να δίνουν ψίχουλα στους καλλιτέχνες-δημιουργούς)

Reaction score
3.492
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Γιατί?Αλλάζει κάτι?Δλδ άμα έχει λεφτά δεν πειράζει να τα χαλάσει?:121:Ενώ αν δεν έχει θα τον λυπηθούμε και θα του πούμε όχι?:121:
Αμα έχει λεφτά, καλό είναι αυτό να το ξέρουμε για να στέλνουμε την απάντηση με p.m.

Reaction score
3.492
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Το ψηφιακό όμως δεν θέλει χρήμα? Όλα τσάμπα να τα κατεβάζει?Είναι σωστό αυτό?(ΔΕΝ είμαι υπέρ τoυ πάρανομου downloading,αλλά απ την άλλη δεν γουστάρω οι δισκογραφικές να δίνουν ψίχουλα στους καλλιτέχνες-δημιουργούς)
Το ψηφιακό δεν θέλει πολύ χρήμα, με την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεσαι πραγματικά ένα εξωτερικό clock που θα συγχρονίζει το DAC σου με τις υπόλοιπες ψηφιακές οικιακές συσκευές του σπιτιού.

Αν και τα δικά μου δεν τα δίνω, είμαι υπέρ του κατεβάσματος και υπέρ του να μοιραζόμαστε τα ψηφιακά μας δεδομένα και φυσικά εφόσον αυτά δεν περιέχουν jitter προερχόμενο από τα καλώδια του παρόχου (βλέπε ACA reports !)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Αν και τα δικά μου δεν τα δίνω, είμαι υπέρ του κατεβάσματος και υπέρ του να μοιραζόμαστε τα ψηφιακά μας δεδομένα
Συγγνώμη δεν είναι λίγο αντιφατικό αυτό ..? είμαι υπερ αλλά τα δικά μου οχι ...:118:

Reaction score
3.492

Μ' αρέσει που ο Bhutia απαντάει με βιντεάκια. Οποιος δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει, ας μου στείλει p.m.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση:Παράξενα φαινόμενα της φύσης

Μετά τις Πύλες του Ανεξήγητου,ήλθε η ώρα ν'αποκωδικοποιήσουμε και τις πύλες ενός...εξηγημένου:135:
Όχι γιά μένα,αλλά γιά τη φουκαριάρα τη μάνα μου...:138:

Reaction score
59
Αξίζει, είτε έχει πολλά είτε λίγα. Υπάρχουν σήμερα πραγματικές ευκαιρίες να φτιάξεις την καλύτερη δισκοθήκη με μεταχειρισμένους πολύ προσιτής τιμής δίσκους και σε καλή κατάσταση. Κάποτε ένας Εγγλέζος ματσωμένος, μου πούλησε όλες τις συμφωνίες του Haydn με Dorati για ένα κομμάτι ψωμί και μετά πήγε στο απέναντι κατάστημα και τους χρυσοπλήρωσε τους ίδιους ακριβώς σε cd, γιατί ήθελε τέλειο ήχο για παντα. Με κοιτούσε με τέτοια περιφρόνηση ο δυστυχής!!!! που δεν περιγράφεται. Εγώ ο κακομοίρης ο Έλληνας, ο καθυστερημένος...... που αγόραζα τα σκουπίδια του!!!!! Λ.Σ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση:δισκοριπαρότητα

Προφανώς,τότε δεν είχε ακόμη τον εξοπλισμό γιά να τα...ριπάρει στο σκληρό πριν τα παραδώσει...:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.984

και γω έτσι θα σε κοιτούσα σήμερα. τίποτα δεν έχει αλλάξει. μόνο που εγώ δε θα πήγαινα να αγοράσω τα CD, αυτό έχει αλλάξει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Αξίζει, είτε έχει πολλά είτε λίγα. Υπάρχουν σήμερα πραγματικές ευκαιρίες να φτιάξεις την καλύτερη δισκοθήκη με μεταχειρισμένους πολύ προσιτής τιμής δίσκους και σε καλή κατάσταση. Κάποτε ένας Εγγλέζος ματσωμένος, μου πούλησε όλες τις συμφωνίες του Haydn με Dorati για ένα κομμάτι ψωμί και μετά πήγε στο απέναντι κατάστημα και τους χρυσοπλήρωσε τους ίδιους ακριβώς σε cd, γιατί ήθελε τέλειο ήχο για παντα. Με κοιτούσε με τέτοια περιφρόνηση ο δυστυχής!!!! που δεν περιγράφεται. Εγώ ο κακομοίρης ο Έλληνας, ο καθυστερημένος...... που αγόραζα τα σκουπίδια του!!!!! Λ.Σ.
Αν πρόκειται για εγγραφές από τη σειρά Mercury Living Presence, στο τρανσφερ σε ψηφιακή μορφή έχει γίνει εξαιρετική δουλειά.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Αν πρόκειται για εγγραφές από τη σειρά Mercury Living Presence, στο τρανσφερ σε ψηφιακή μορφή έχει γίνει εξαιρετική δουλειά.
Όχι, αυτά είναι ηχογραφήσεις της Decca. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Mercury Living Presence...

Εν τούτοις, τα βινύλια (17 έχω εγώ) που έχουν επανεκδοθεί της MERCURY από αναλογικό master είναι σαφώς... καλυτερότερα...

Reaction score
59
Re: Mercury Living Presence...

Εν τούτοις, τα βινύλια (17 έχω εγώ) που έχουν επανεκδοθεί της MERCURY από αναλογικό master είναι σαφώς... καλυτερότερα...
Είναι κανένα από τα 17 που έχεις της Classic records;
Εκεί θα δεις τι εστί λαμπάτη χάραξη από τον μοναδικό Bernie Grundman. Λ.Σ.

Reaction score
3.492

Και μόνο που ακούω τη λέξη "λαμπάτη" χάραξη ξυπνάει μέσα μου η δεκαετία του 70, που ηχογραφούσα βινύλια με ένα μικρόφωνο σε κασσέτα fero. Αργότερα ανακαλύψαμε την "εσωτερική" ηχογράφηση όπου πλέον δεν ήταν απαραίτητα τα μικρόφωνα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Ποιό ψηφιακό μέσο θ'άντεχε τόση κακομεταχείριση;
[youtube]R4orrjT3vqA&feature=channel[/youtube]

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads