Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τόσο.....εύκολα το...εξαντλήσατε?:138:

:113: Υγρό παίξιμο του βινυλίου είναι όταν η βελόνα (πλοίο) σχίζει τα αυλάκια του δίσκου μαλακά σαν να ''πρωτοσαλπάρει''...και αφήνει πίσω του τον ήχο της μελωδίας (αφρό της απέραντης θάλασσας) και αυτή η μυρωδιά της θάλασσας (μουσική) φτάνει στα αυτάκια μας.....την ''ακούμε'' κανονικά:142:
Υγρό και σεχουαλικό μαζί:114:
Φαίδρα είσαι μοναδική!!! Λ.Σ.

Reaction score
3.497
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Και σε ευχαριστούμε Λουκά γι αυτό που κάνεις. Απλώς εγώ μπερδεύομαι λίγο όταν μιλάνε όλοι μαζί, μετά ανεβάζει ο Bhutia τα βιντεάκια με τα βαθειά νοήματα, μετά ο άλλος θέλει να μάθει για το υγρό παίξιμο...

ας μιλάει ένας-ένας και αργά

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ζηλεύω. Στα 36 μου θα ήθελα πολύ να έχω το ακουόγραμμα ενός 58άρη. Δυστυχώς θα χρειαστεί να περιμένω 22 χρόνια. :137:

Ψοφάς για πείραγμα βρε. :114:

...
Κολλημένος στις μετρήσεις. Ακούς με τα αφτιά σου όχι με τις μετρήσεις. Ήμουν κι' εγώ κάποτε 22 χρόνια νεώτερος αλλά αν νομίζεις ότι άκουγα καλύτερα από ό,τι αργότερα, είσαι πολύ γελασμένος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.
Μάθε πρώτα με τί ακούμε γιατί μόνο έτσι έχεις ελπίδες, όπως ο καθένας [και εμού συμπεριλαμβανομένου] για να φτάσεις στο σημείο να ακούς στο μέλλον ακόμη καλύτερα από ό,τι τώρα.
Όλοι αυτοί μαέστροι που συνήθως αποδίδουν καλύτερα σε προχωρημένη ηλικία, ακούν και τον παραμικρό ψίθυρο και από την ακοή τους εξαρτώνται τόσα πολλά, πες μου πώς γίνεται; Μήπως γιατί κατά την γνώμη σου είναι κουφοί.
Στην ηλικία μου κάποτε θα φθάσεις, γιαυτό φρόντισε από τώρα να μην πάνε χαμένα τα 22 χρόνια που μας χωρίζουν. Αξιοποίησέ τα.
Φίλε δεν γεννήθηκα με καμία γνώση. Οι γονείς μου ήταν απλοί άνθρωποι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Δεν μπόρεσαν ούτε το δημοτικό να τελειώσουν. Άσχετα να πήγα σε τρία Παν/μια.

Η γνώση είναι κατάκτηση πρέπει να προσπαθήσεις αν φυσικά σε ενδιαφέρει και να δέχεσαι την διαφορετικότητα των άλλων. Να μην 'χλευάζεις' και περιγελάς όποιον διαφέρει από σένα. Σκέψου μπορεί κάτι να μάθεις.
Έτσι έμαθα έχοντας τα αφτιά και τη σκέψη ανοιχτά. Η όποια συγκεκριμένη γνώση έχω επί του θέματος δεν μαθαίνεται σε κανένα Παν/μιο. Η Φαίδρα πιο πρίν μίλησε για παρατήρηση και εμπειρία. Πολύ σωστή.
"Αν μένει η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστριγώνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες την ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου."
Δεν μας χρειάζονται άλλες σειρήνες.
Μην λειτουργείτε ως σειρήνες. Κλείστε τα αφτιά σας στο παραπλανητικό τραγούδι τους, όπως ο μοναδικός ξεχασμένος πρόγονός μας ο Οδυσσέας Λαερτιάδης και ανοίξτε τα να χαρείτε τη μουσική.ΛΣ.

Reaction score
8

Τώρα το είδα. Τί ερώτηση είναι αυτή και είσαι του επαγγέλματος αν κατάλαβα. Χρειάζεται εξήγηση;; Λ.Σ.
Ε! ναι προισταμενε.

Πως να το κανουμε τωρα δηλαδη.

Τι εχει να πει λαμπατη ηχογραφηση.

Ποιο πραγμα ειναι το λαμπατο. Το τελικο mix τα επι μερους takes το mastering? Τι απ' ολα.

Διοτι τοσα χρονια στη δουλεια, λαμπατη η τρανζιστορατη ηχογραφηση , πρωτη φορα ακουω.

Reaction score
59

Ε! ναι προισταμενε.

Πως να το κανουμε τωρα δηλαδη.

Τι εχει να πει λαμπατη ηχογραφηση.

Ποιο πραγμα ειναι το λαμπατο. Το τελικο mix τα επι μερους takes το mastering? Τι απ' ολα.

Διοτι τοσα χρονια στη δουλεια, λαμπατη η τρανζιστορατη ηχογραφηση , πρωτη φορα ακουω.
Δεν φταίει κανείς αν πρώτη φορά ακούς για λαμπάτη ηχογράφηση. Τουλάχιστον εδώ έχει πολλές φορές αναφερθεί. Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά για όλους.
Με όλο το σεβασμό θεωρώ υποτιμητικό το να σου εξηγήσω τί κάνει νιάου. Είμαι ο λιγότερο ειδικός.Συγνώμη. ΛΣ.

Reaction score
8
Βασίλη πληρώνω όσο όσο! Θα πάρω τον Judas Priest και θα αλωνίζω τα δωμάτια της επόμενης hi end εκθέσεως τεστάροντας αναλογικά στησίματα. Έ ρε γλέντια!

...
Εχεις καποιο ιδιαιτερο λογο να το κανεις;

Αν βεβαια σε ευχριστει.........γιατι οχι. Οι Judas ειναι πολυ καλοι. Πιθανον να αρχισει ο κοσμος να ακουει και λιγη ποιοτητα.

Reaction score
8

Δεν φταίει κανείς αν πρώτη φορά ακούς για λαμπάτη ηχογράφηση. Τουλάχιστον εδώ έχει πολλές φορές αναφερθεί. Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά για όλους.
Με όλο το σεβασμό θεωρώ υποτιμητικό το να σου εξηγήσω τί κάνει νιάου. Είμαι ο λιγότερο ειδικός.Συγνώμη. ΛΣ.
Οχι, παρακαλω.

Εξηγηστε μου. Εγω ειμαι ανοιχτος στην μαθηση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κολλημένος στις μετρήσεις. Ακούς με τα αφτιά σου όχι με τις μετρήσεις. Ήμουν κι' εγώ κάποτε 22 χρόνια νεώτερος αλλά αν νομίζεις ότι άκουγα καλύτερα από ό,τι αργότερα, είσαι πολύ γελασμένος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.
Μάθε πρώτα με τί ακούμε γιατί μόνο έτσι έχεις ελπίδες, όπως ο καθένας [και εμού συμπεριλαμβανομένου] για να φτάσεις στο σημείο να ακούς στο μέλλον ακόμη καλύτερα από ό,τι τώρα.
Όλοι αυτοί μαέστροι που συνήθως αποδίδουν καλύτερα σε προχωρημένη ηλικία, ακούν και τον παραμικρό ψίθυρο και από την ακοή τους εξαρτώνται τόσα πολλά, πες μου πώς γίνεται; Μήπως γιατί κατά την γνώμη σου είναι κουφοί.
Στην ηλικία μου κάποτε θα φθάσεις, γιαυτό φρόντισε από τώρα να μην πάνε χαμένα τα 22 χρόνια που μας χωρίζουν. Αξιοποίησέ τα.
Φίλε δεν γεννήθηκα με καμία γνώση. Οι γονείς μου ήταν απλοί άνθρωποι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Δεν μπόρεσαν ούτε το δημοτικό να τελειώσουν. Άσχετα να πήγα σε τρία Παν/μια.

Η γνώση είναι κατάκτηση πρέπει να προσπαθήσεις αν φυσικά σε ενδιαφέρει και να δέχεσαι την διαφορετικότητα των άλλων. Να μην 'χλευάζεις' και περιγελάς όποιον διαφέρει από σένα. Σκέψου μπορεί κάτι να μάθεις.
Έτσι έμαθα έχοντας τα αφτιά και τη σκέψη ανοιχτά. Η όποια συγκεκριμένη γνώση έχω επί του θέματος δεν μαθαίνεται σε κανένα Παν/μιο. Η Φαίδρα πιο πρίν μίλησε για παρατήρηση και εμπειρία. Πολύ σωστή.
"Αν μένει η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστριγώνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες την ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου."
Δεν μας χρειάζονται άλλες σειρήνες.
Μην λειτουργείτε ως σειρήνες. Κλείστε τα αφτιά σας στο παραπλανητικό τραγούδι τους, όπως ο μοναδικός ξεχασμένος πρόγονός μας ο Οδυσσέας Λαερτιάδης και ανοίξτε τα να χαρείτε τη μουσική.ΛΣ.
Λουκά... ρε συ δεν συγκινούμαι εύκολα. :116:
Μπορείς να μου πεις τι σχέση έχουν όλα αυτά τα όμορφα με αυτήν την δήλωση;
Ναι μπορούμε και καταλαβαίνουμε όχι μόνο αν είναι αναλογική ή ψηφιακή η ηχογραφηση αλλά αν είναι επίσης λαμπάτη ή τρανζιστορική.
Σε λίγο θα μας πεις ότι μπορείς να καταλάβεις τι χρώμα κάλτσες φορούσε ο ηχολήπτης. Δηλαδή η σκέψη, η γνώση και η ψυχή, νικάει το γήρας του αισθητήριου οργάνου κι εσύ ακούς τώρα καλύτερα από ότι 22 χρόνια πριν; Αυτό είναι για Νόμπελ Ιατρικής! :114:

Δυστυχώς Λουκά, "ου γαρ έρχεται μόνον" και όσες δικαιολογίες κι αν λέμε στους εαυτούς μας, όταν ήμασταν νεότεροι, ακούγαμε καλύτερα. Τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις αυθυποβολής που προσωπικά δεν τις έχω ανάγκη.

...

Reaction score
8
Λουκά... ρε συ δεν συγκινούμαι εύκολα. :116:
Μπορείς να μου πεις τι σχέση έχουν όλα αυτά τα όμορφα με αυτήν την δήλωση;

Σε λίγο θα μας πεις ότι μπορείς να καταλάβεις τι χρώμα κάλτσες φορούσε ο ηχολήπτης. Δηλαδή η σκέψη, η γνώση και η ψυχή, νικάει το γήρας του αισθητήριου οργάνου κι εσύ ακούς τώρα καλύτερα από ότι 22 χρόνια πριν; Αυτό είναι για Νόμπελ Ιατρικής! :114:

Δυστυχώς Λουκά, "ου γαρ έρχεται μόνον" και όσες δικαιολογίες κι αν λέμε στους εαυτούς μας, όταν ήμασταν νεότεροι, ακούγαμε καλύτερα. Τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις αυθυποβολής που προσωπικά δεν τις έχω ανάγκη.

...
Ρε συ Νικο, δεν εννοει αυτο ο ανθρωπος.

Ο Karajan που ειναι τετρακοσιων κομμα πεντε ετων πιστευεις οτι δεν ακουει καλα; Η οτι καποιος νεοτερος ακουει καλλιτερα απο αυτον;

Δυστυχως δεν ισχυουν αυτα.

Εχουμε ξαναπει, οτι στον ηχο δεν υπαρχει θεμα οξειας ακοης, αλλα εξασκημενης ακοης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε συ Νικο, δεν εννοει αυτο ο ανθρωπος.

Ο Karajan που ειναι τετρακοσιων κομμα πεντε ετων πιστευεις οτι δεν ακουει καλα; Η οτι καποιος νεοτερος ακουει καλλιτερα απο αυτον;

Δυστυχως δεν ισχυουν αυτα.

Εχουμε ξαναπει, οτι στον ηχο δεν υπαρχει θεμα οξειας ακοης, αλλα εξασκημενης ακοης.
1. Ο Karajan πέθανε ρε. :137:
2. Ξεκόλλα. :137: Εξασκημένη ακοή που δεν ακούει πάνω από 13-14000 κύκλους ξέρεις πως μεταφράζεται; Αυτός θα ανεβάζει τα πρίμα και δεν θα ακούει τίποτα ενώ εσύ θα ψάχνεις μέρος να κρυφτείς.

...

Reaction score
8
1. Ο Karajan πέθανε ρε. :137:
2. Ξεκόλλα. :137: Εξασκημένη ακοή που δεν ακούει πάνω από 13-14000 κύκλους ξέρεις πως μεταφράζεται; Αυτός θα ανεβάζει τα πρίμα και δεν θα ακούει τίποτα ενώ εσύ θα ψάχνεις μέρος να κρυφτείς.

...
Νικο μου συμπαθιο αλλα δεν μιλαμε στο ιδιο μηκος.

Οταν μιλαμε για αξασκημενη ακοη, δεν εννοουμε μονο ηψηλες μεσαιες και χαμηλες.

Εννοουμε οτι μπορουμε να ξεχωρισουμε αν παιζει ενα oboe η ενα klarineto οταν αυτα παιζουν σε χαμηλη κλιμακα.

ΝΑ μπορουμε να ξεεχωρισουμε αν δυο βιολια ειναι ξεκουρδιστα μεταξη τους.

Και το ξεκολα δεν ειναι εκφραση. Δεν υποτιμας κανεναν εtσι.... Be sure......:138:

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Den Harrow? Τι μου θυμισες τωρα...
http://www.youtube.com/watch?v=dxWyePN8Cfk&feature=related
Είσαι πολύ άτομο :137:.
Έχω ακόμα βινυλιά του.....μιλάμε τον είχα top κάποτε....!

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι τραγούδαγε κανονικά και δεν το είχα για .....

Μέχρι που ανακαλύφθηκε το γιουτιουμπ και μάθαμε λίγα πράγματα παραπάνω...:138:.

"Μέμοριθ οφ μαντ ντιθαηαρ...." !

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν είχα σκοπό να σε υποτιμήσω ρε Βασίλη... αλλά να σου δείξω ότι η θεωρία της εξασκημένης ακοής έχει αλλού εφαρμογή και όχι στο θέμα που συζητάμε.

Το αν ξεχωρίζεις το βιολί από την βιόλα, δεν μπορεί να σου "πει" αν η ηχογράφηση έγινε λαμπάτα ή τρανζιστοράτα που ισχυρίζεται ο Λουκάς. Δεν είναι καν αρκετό για να επιλέξεις σωστά ηχεία για το σπίτι σου. Τι να το κάνεις το καλό το σύστημα εάν δεν θα καταλάβεις πότε θα σταματήσει να παίζει το τουίτερ; Χωρίς τουίτερ, πάλι μπορείς να ξεχωρίσεις το βιολί από την βιόλα. Με πιάνς ή θες κι άλλα παραδείγματα;

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

.....

Το αν ξεχωρίζεις το βιολί από την βιόλα, δεν μπορεί να σου "πει" αν η ηχογράφηση έγινε λαμπάτα ή τρανζιστοράτα που ισχυρίζεται ο Λουκάς. Δεν είναι καν αρκετό για να επιλέξεις σωστά ηχεία για το σπίτι σου. Τι να το κάνεις το καλό το σύστημα εάν δεν θα καταλάβεις πότε θα σταματήσει να παίζει το τουίτερ; Χωρίς τουίτερ, πάλι μπορείς να ξεχωρίσεις το βιολί από την βιόλα. Με πιάνς ή θες κι άλλα παραδείγματα;

...
Εσύ μιλάς έτσι γιατί είσαι άκαρδος...,μάλλον είσαι.... "ασυναισθηματίας" και δεν καταλαβαίνεις το συναίσθημα του μαύρου δίσκου, οπότε τι διαφορά να σου κάνει το ένα και το άλλο μέσο.
Η βιόλα σε κάνει κλαίς και το βιολί να δακρύζεις, το ίδιο το΄χεις ; !

Δεν είναι για όλους φίλε... :203:

Reaction score
8
Δεν είχα σκοπό να σε υποτιμήσω ρε Βασίλη... αλλά να σου δείξω ότι η θεωρία της εξασκημένης ακοής έχει αλλού εφαρμογή και όχι στο θέμα που συζητάμε.
Συμφωνω. Γιαυτο ειπα οτι δεν μιλαμε στο ιδιο μηκος.

Το αν ξεχωρίζεις το βιολί από την βιόλα, δεν μπορεί να σου "πει" αν η ηχογράφηση έγινε λαμπάτα ή τρανζιστοράτα που ισχυρίζεται ο Λουκάς.
Οχι σε καμια περιπτωση.

Αλλα δεν υπαρχει κανεις να σου πει για λαμπατες και τρανζιστορατες ηχογραφησεις. Δεν υπαρχουν τετοια πρματα.

Δεν είναι καν αρκετό για να επιλέξεις σωστά ηχεία για το σπίτι σου. Τι να το κάνεις το καλό το σύστημα εάν δεν θα καταλάβεις πότε θα σταματήσει να παίζει το τουίτερ; Χωρίς τουίτερ, πάλι μπορείς να ξεχωρίσεις το βιολί από την βιόλα.
Οχι ακριβως,.................αλλα ας πουμε ναι.

Με πιάνς ή θες κι άλλα παραδείγματα;
Οϊ Φταν':142::136:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Εσύ μιλάς έτσι γιατί είσαι άκαρδος...,μάλλον είσαι.... "ασυναισθηματίας" και δεν καταλαβαίνεις το συναίσθημα του μαύρου δίσκου, οπότε τι διαφορά να σου κάνει το ένα και το άλλο μέσο.
Η βιόλα σε κάνει κλαίς και το βιολί να δακρύζεις, το ίδιο το΄χεις ; !

Δεν είναι για όλους φίλε...
Ναι ετσι ειναι.

Βλεπεις ρε, οταν ενας ανθρωπος εχει συναισθημα;

Ο Γιαννης αμεσως καταλαβε.

Εσυ ο χοντροπετσος που α χαμπαριασεις. Μονο να μου μιλας ασχημα και να με κοροιδευεις ξερεις και να πληγωνεις την ευαισθητη ψυχουλα μου.:135::135:

Ουστ πο δω χαλιεντα :142:

Πως σε υποφερει εκεινο το καταπληκτικο παλλικαρι ο bro σου ηθελα να ηξερα.:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis