Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Πως σε υποφερει εκεινο το καταπληκτικο παλλικαρι ο bro σου ηθελα να ηξερα.:138:
αυτά μικρά τα γ@μείς, μετά... άστο...:135::143::135:

Reaction score
8
Ε, μην τα ξαναλέμε. Το ζηλεύω το ακουόγραμμά σου. Δεν μπορώ παρά να κάτσω και να περιμένω να περάσουν τα χρόνια για να το αποκτήσω. :605:

...
Σιγα σιγα παιδι μου. Μη βιαζεσαι. :136:

Οταν θα φτασεις εκει θα λες....... τι καλα που δεν ακουγα. :142:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

αυτά μικρά τα γ@μείς, μετά... άστο...
Καταλαβα, σου ξεφυγε ο αλιγατορας ε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

καλημέρα στην παρέα!

η ταπεινή μου άποψη περί λαμπάτων ηχογραφήσεων, όπως την εννοεί ο λουκ σκάι-γουόκερ (μέι δι φόρς μπι γουίθ γιού) είναι η (λογική) συνέχεια της επί σειράς ετών (προϊστορικών βεβαίως βεβαίως) ακρόασης οικιακού (δικάναλου) ήχου από ενισχυτές λυχνίας "παλαιάς κοπής", τουτέστιν χαρακτηριζόμενων ηχητικά από υψηλότατες αρμονικές παραμορφώσεις, "φιλικές" όμως στο ανθρώπινο αυτί, συγκριτικά με αντίστοιχες (επίσης "παλαιάς κοπής") τρανζιστοράτες υλοποιήσεις, χαρακτηριζόμενες αντιστοίχως ηχητικά από οριακά χαμηλότερες αρμονικές παραμορφώσεις, "εχθρικές" όμως στο ανθρώπινο αυτί.

(όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με σύγχρονα άριστα ενισχυτικά υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, όπως πχ τα διακοπτικά ή τα ψηφιακά)

Οι παραπάνω επισημάνσεις συνδέονται ΠΑΝΤΑ με ιδιοκτήτες ηχείων "προβληματικών" από τεχνική σκοπιά, τουτέστιν ηχείων που αγοράστηκαν με κριτήρια "συναισθηματικά" κι όχι "τεχνοκρατικά", δηλαδή ουδεμία σχέση με "ενεργά ισοσταθμίσιμα στουντιακά μόνιτορ υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής" (στο μυαλό μού'ρχονται κόρνες και αμερκανιές τσιριχτές ή κακοσχεδιασμένα τρίδρομα κρος).

Συμπερασματικώς λέγω πως οι αναφορές σε "λαμπάτο" ή "τρανζιστοράτο" ήχο (γενικώς, πόσο μάλλον ηχογράφησης) ουδεμία σχέση έχουν (στο σύνολο) με την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, αλλά αποτελούν μεγίστης σχέσης αποκυήματα (επίσης στο σύνολο) της έννοιας της ανθρώπινης συνήθειας (χούγια στην καθομιλουμένη), συνδυαζόμενα με ημιμάθεια ή ολική άγνοια αμιγώς επιστημονικών-τεχνικών γνώσεων...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

καλημέρα στην παρέα!

η ταπεινή μου άποψη περί λαμπάτων ηχογραφήσεων, όπως την εννοεί ο λουκ σκάι-γουόκερ (μέι δι φόρς μπι γουίθ γιού) είναι η (λογική) συνέχεια της επί σειράς ετών (προϊστορικών βεβαίως βεβαίως) ακρόαση οικιακού (δικάναλου) ήχου από ενισχυτές λυχνίας "παλαιάς κοπής", τουτέστιν χαρακτηριζόμενων ηχητικά από υψηλότατες αρμονικές παραμορφώσεις, "φιλικές" όμως στο ανθρώπινο αυτί, συγκριτικά με αντίστοιχες (επίσης "παλαιάς κοπής") τρανζιστοράτες υλοποιήσεις, χαρακτηριζόμενων αντιστοίχως ηχητικά από οριακά χαμηλότερες αρμονικές παραμορφώσεις, "εχθρικές" όμως στο ανθρώπινο αυτί.

Ουδεμία σχέση (στο σύνολο) με την έννοια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, αλλά μεγίστης σχέσης (επίσης στο σύνολο) με την έννοια της ανθρώπινης συνήθειας (χούγια στην καθομιλουμένη)...
Γιατρε.

Εισαι καλα; Το σ' επιασε και μιλας ετσι; Να φωναξω κανα γιατρο;:142:

Reaction score
4.250

Ο γιατρος εχει ειδικοτητα στην "ακτινογραφια του ηχου"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.102

με σας που έμπλεξα λέω να "ασφαλίσω" την ακοή μου. Προβλέπεται να με "κουφάνετε"... Καμιά καλή ασφαλιστική ξέρετε (που να μη πάει για φούντο..)

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

με σας που έμπλεξα λέω να "ασφαλίσω" την ακοή μου. Προβλέπεται να με "κουφάνετε"...
Κι αλλο ;;;;:135::135::142:

Reaction score
8
Λεω να παω να εργασθω μετα μανιας.

See you, τ' απογιομα. :137:

Αντε, καλη μερα να 'χουμε. :107:

Reaction score
11
Να θέσω ένα προβληματισμό: μήπως με την συνεχή άσκηση ενός τμήματος του εγκεφάλου, και εν προκειμένω αυτού που έχει να κάνει με τα ακουστικά ερεθίσματα, λόγω του φαινομένου της πλαστικότητας, αυξάνεται ο αριθμός των κυττάρων, η τέλος πάντων συμβαίνει κάποια άλλη διεργασία, που επιτρέπει σε κάποιον με πτώση -10 db, ας πούμε, στα 15.000 hz στο ακουόραμά του, (εντάξει όχι αυτό των γιατρών!), να αντιλαμβάνεται αυτόν τον ήχο;

Επίσης οι μελέτες οι σχετικές με το SACD έχουν αποδείξει ότι ο άνθρωπος "ακούει" έως τα 40.000 hz και ας μην είναι ο BATMAN! Και ακούμε λέει χρησιμοποιώντας εκτός των αυτιών, και, (μην βαράτε όλοι μαζί), τις γνάθους!

Νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι απλά όπως πουθενά άλλωστε! Σας ευχαριστώ.

:107:

Reaction score
59
Ε, μην τα ξαναλέμε. Το ζηλεύω το ακουόγραμμά σου. Δεν μπορώ παρά να κάτσω και να περιμένω να περάσουν τα χρόνια για να το αποκτήσω. :605:

...
Δυστυχώς με τα *κλειστά αφτιά* που διαθέτεις και επιμένεις, θα πάνε χαμένα τα 22 χρόνια. Χρειάζεται εκπαίδευση στην οποία την πόρτα φαίνεται να κλείνεις.
Δεν ακούς με κανένα ακουόγραμμα. Από όσο ξέρω το ακουόγραμμα δεν ξεπερνά τα 8000ΗΖ. Επομένως για πιο ακουόγραμμα μιλάς.
Ξέρεις κάτι; Η γήρανση αρχίζει από την παιδική ηλικία. Σύμφωνα με τη λογική σου ένας 15άρης ακούει καλύτερα από σένα ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ 36 και γιαυτόν εσύ είσαι κουφός. Το σκέφτηκες αυτό ή σου έχει διαφύγει;
Φυσικά θα έχεις την ίδια άποψη και για άλλα θέματα π.χ. σεξ.
Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φυσικά θα έχεις την ίδια άποψη και για άλλα θέματα π.χ. σεξ.Λ.Σ.
Όχι ρε συ πως σου περνά κάτι τέτοιο από το μυαλό; Θυμάμαι τον παππού μου στα 85 του, όλο κατακτήσεις ήταν. Δεν είχε αφήσει ούτε θηλυκή γάτα. Μετά ήρθε ο Παπανδρέου και μας πέρασε όλους γυαλιά. Το έκανε με την σκέψη! :142::142:

...

Reaction score
59
Νίκο δεν χρειάζεται να ζηλεύεις το *ακουόγραμμά* κάποιου, αλλά με κάθε καλή έννοια την όποια πείρα και γνώση έχει κάποιος και να φροντίσεις να την αποκτήσεις και να την ξεπεράσεις. Τελευταία συμβουλή για να μην φτάσεις στην ηλικία μου και το μετανοιώσεις που δεν με άκουσες. Λ.Σ.

Reaction score
59
Όχι ρε συ πως σου περνά κάτι τέτοιο από το μυαλό; Θυμάμαι τον παππού μου στα 85 του, όλο κατακτήσεις ήταν. Δεν είχε αφήσει ούτε θηλυκή γάτα. Μετά ήρθε ο Παπανδρέου και μας πέρασε όλους γυαλιά. Το έκανε με την σκέψη! :142::142:

...
Προσπαθείς πάντα περιγελώντας να αποφεύγεις την ουσία με ακραίες καταστάσεις. Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster