Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Μα και εγώ έτσι νόμιζα αλλά . . . πούντες ;
Περιμένουμε Κύριε Timbre φωτίστε μας. Μιας και φαίνεται να έχετε άποψη περί της άγνοιάς μας. Ιδού η Ρόδος. Περιμένουμε. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Περιμένουμε Κύριε Timbre φωτίστε μας. Μιας και φαίνεται να έχετε άποψη περί της άγνοιάς μας. Ιδού η Ρόδος. Περιμένουμε. Λ.Σ.
Τι θέλεις να μάθεις ; :137:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τι θέλεις να μάθεις ; :137:
Αυτά που αμφισβητείς περί ηχογραφήσεων και περί λειτουργίας ακοής και υποτίθεται ότι εσύ γνωρίζεις. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Οι "σωστές ηχογραφήσεις" σήμερα σπανίζουν. Γενικά επικρατεί το ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε. Τα πολλά κανάλια και μικρόφωνα εξυπηρετούν την κατάσταση. Μπορεί ένα βιολί να "παίξει" τόσο τέλεια που κανείς δεν μπορεί στην πραγματικότητα να παίξει. Κόβουν και ράβουν νότα-νότα και έτσι προ πολλού έχει χαθεί η ερμηνεία του συνόλου. Δεν ηχογραφούν καμιά σκηνή, τον χώρο με τους μουσικούς μέσα, αλλά και χωριστά τον καθένα και όποτε λάχει. Μια φορά σε στούντιο που ηχογραφούσε δύο φίλους τζαζίστες, ντραμσ και ηλ. κιθάρα, χρησιμοποιήθηκαν 16 μικρόφωνα για την ντραμς και ένα για το ηχείο της ηλ. κιθάρας. Για ποιον φυσικό ήχο μπορούμε να μιλάμε και για ποια στερεοφωνική εικόνα!!!
..... Λ.Σ.
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι αυτό που έγραψες παραπάνω δείχνει ότι δεν γνωρίζεις και πολλά...
Ίσως να γνωρίζεις όμως και να κάνω εγώ λάθος :126:

Πες μας λοιπόν:
- Τι σημαίνει "σωστή ηχογράφηση" και τι "λάθος" ;
(παραδείγματα-τεχνικές-περιορισμοί-ιδιαιτερότητες-κτλ)

- Πόσα μικρόφωνα χρειάζεται μια ντραμς για να ηχογραφηθεί "σωστά" ; (παραδείγματα-τεχνικές)

- Πόσα μικρόφωνα χρειάζεται η ηχογράφηση μιας κλασικής κιθάρας ? (παραδείγματα-τεχνικές-κτλ)

Για να μην γεμίσω ερωτήσεις το θέμα αφού απαντήσεις θα ακολουθήσουν οι επόμενες.

Φαντάζομαι ότι τα παραπάνω αφού τα έγραψες+έκρινες=τα γνωρίζεις. :126:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Οι "σωστές ηχογραφήσεις" σήμερα σπανίζουν. Γενικά επικρατεί το ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε. Τα πολλά κανάλια και μικρόφωνα εξυπηρετούν την κατάσταση. Μπορεί ένα βιολί να "παίξει" τόσο τέλεια που κανείς δεν μπορεί στην πραγματικότητα να παίξει. Κόβουν και ράβουν νότα-νότα και έτσι προ πολλού έχει χαθεί η ερμηνεία του συνόλου. Δεν ηχογραφούν καμιά σκηνή, τον χώρο με τους μουσικούς μέσα, αλλά και χωριστά τον καθένα και όποτε λάχει. Μια φορά σε στούντιο που ηχογραφούσε δύο φίλους τζαζίστες, ντραμσ και ηλ. κιθάρα, χρησιμοποιήθηκαν 16 μικρόφωνα για την ντραμς και ένα για το ηχείο της ηλ. κιθάρας. Για ποιον φυσικό ήχο μπορούμε να μιλάμε και για ποια στερεοφωνική εικόνα!!!
Επέτρεψέ μου να πώ ότι μάλλον δεν θα έχεις ακούσει δίσκο της Decca και δεν ξέρεις τί χάνεις. Άκου πρώτα και μετά πες μου για ακροβασίες μεταξύ παραμόρφωσης και στάθμης. Δεν χρειάζεται να κρατάω πισινή για τους δίσκους αυτούς και για πολλούς άλλους, γιατί ξέρω γιατί μιλάω. Όταν ακούσεις το ξανασυζητάμε. Είχαν από κάποιο σημείο και μετά πολλά τεχνικά μέσα, άσχετα πώς και αν τα χρησιμοποιούσαν. Λ.Σ.
Αν και με πρόλαβε ο Timbre στο θέμα του αριθμού των μικροφώνων θα απαντήσω στα υπόλοιπα.
Ηχογράφηση του '54 δεν έχω ακούσει, αλλά έχω ακούσει ηχογράφηση του '56 (νομίζω) της Decca.
Αυτό που έχασα ήταν κάθε ιδέα για τις τότε ηχογραφήσεις. Αυτό που είπα πριν για την ακροβασία ανάμεσα στη μέγιστη στάθμη και την παραμόρφωση δεν το είπα έτσι τυχαία.

della citta, della citta, deeeeeeeeeellaaaaaaaaaaa, ciiiiiiiiiiiiiiittaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Και να ακούς το διάφραγμα του μικροφώνου να τερματίζει! :142:

Reaction score
6
Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα για τη στερεοφωνία στην ηχογράφηση.

Σήμερα (από το '65-'66 και μετά) ηχογραφούμε κάθε όργανο ξεχωριστά και από τα πολλά κανάλια που προκύπτουν τοποθετούμε τα όργανα "στερεοφωνικά" στην τελική μίξη.

Οι εποχές που τα συγκροτήματα έμπαιναν στο studio και ξεχνούσαν να βγούνε γιατί μετά από 50 takes :111: δεν είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν σε ένα κομμάτι, έχουν περάσει προ πολλού.
Ένας λόγος γιατί είναι καλύτερες οι σύγχρονες ηχογραφήσεις.

Καλή η ακρόαση ηχογραφήσεων, αλλά μια ιδέα του πως γίνεται η ηχογράφηση είναι πολύ περισσότερο κατατοπιστική.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι αυτό που έγραψες παραπάνω δείχνει ότι δεν γνωρίζεις και πολλά...
Ίσως να γνωρίζεις όμως και να κάνω εγώ λάθος :126:

Πες μας λοιπόν:
- Τι σημαίνει "σωστή ηχογράφηση" και τι "λάθος" ;
(παραδείγματα-τεχνικές-περιορισμοί-ιδιαιτερότητες-κτλ)

- Πόσα μικρόφωνα χρειάζεται μια ντραμς για να ηχογραφηθεί "σωστά" ; (παραδείγματα-τεχνικές)

- Πόσα μικρόφωνα χρειάζεται η ηχογράφηση μιας κλασικής κιθάρας ? (παραδείγματα-τεχνικές-κτλ)

Για να μην γεμίσω ερωτήσεις το θέμα αφού απαντήσεις θα ακολουθήσουν οι επόμενες.

Φαντάζομαι ότι τα παραπάνω αφού τα έγραψες+έκρινες=τα γνωρίζεις. :126:
Απορώ το γιατί δεν εξηγείς σε κάποιον που δεν γνωρίζει, όπως λες
περί ηχογραφήσεων και αποφεύγεις να απαντήσεις υποβάλλοντας ερωτήσεις. Εγώ είμαι ένας άσχετος, εσύ γιατί δεν μας φωτίζεις με τις γνώσεις σου. Σου έχω υποβαλλει ερώτηση και δεν βλέπω να απαντάς. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Λεξοτανίλ Στεντόν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Τί είν' αυτή; Γαλλίδα ηθοποιός;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

Τί είν' αυτή; Γαλλίδα ηθοποιός;
α, μη μου αρχίζεις και συ τα ίδια....:142::135::142:

είναι η γνωστή σε όλους Λ.Σ. ! :138:

Reaction score
6
κατι μου θυμιζουν τα Γαλλικα αυτα ονοματα. Επαιρνε καποιος που του εκοψε τη βελονα ...η οικιακη βοηθος στο....ξεσκονισμα!!!

Και μολις την ειχε στρωσει .....η γυναικα του....οχι την κεφαλη,.... τη βοηθο στη δουλεια

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Κούκλα...
[reliops=so scary][youtube]SxHz5lLKN84[/youtube][/reliops]

:612:

Reaction score
6
Μπραβο κρεμα!!!!!,

θελω να βρω αυτη την κρεμα να αλοιψω και...... τα στερεοφωνικα μου...

αυτη ειναι επενδυση παιδες , θα μας κυνηγανε... στις παραλιες για πρωτη φορα Αντε να βγαλουμε το αχτι μας!!

Ασε πως τα στερεοφωνικα μας θα δειχνουν και ....καινουργια ...και θα παιζουνκαι καλυτερα Ιδεα για tweak...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

To βινύλιο είναι ασκήσεις ακριβείας, γιατί αλλέως πάει η βελόνα...

[YOUTUBE]b64kBUPCK1s[/YOUTUBE]

Reaction score
6
για το καλο της τσεπης μας θελει ασκησεις ακριβειας.:107:

αμα κοπει δεν εχουμε κεφι για..τιποτα:126: μεχρι να επιστρεψει απο αναβελονωση....μετα απο μηνες. Μετα το...ξαναθυμομαστε ...και γεμιζει χαρα το σπιτι και οχι μονο...:114:

Αμα δεν εσπαγαν η στραβωναν ο πληθυσμος μας θα ηταν μεγαλυτερος..:137:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef