Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Το χόμπυ της ακρόασης μουσικής από οποιοδήποτε μέσω και με οποιοδήποτε τρόπο δεν είναι για μίζερους ανθρώπους που κάνουν προυπολογισμό για το τι θα τους κοστίσει. Είναι σαν να προυπολογίζεις, όταν γεννηθείς, τα πόσα εκατομμύρια θα χρειαστείς για όλη τη ζωή σου για επιβίωση και επειδή δεν τα έχεις, αμέσως να αυτοκτονήσεις. Λ.Σ.
Τους υπαινιγμους για "μιζερους" κρατα τους για τον εαυτο σου. Επειδη εσενα σε συμφερει να πουλας προιοντα που στον καιρο μας εχουν μεινει πισω και εχουν ξεπεραστει και μετα κατηγορεις ολον τον υπολοιπο για μιζερο.

Ο καθε νοικοκυρης κανει προυπολογισμο σε εσοδα και εξοδα και αυτο δεν ειναι μιζερια. Εαν εσυ θελεις να πουλας την πραματεια σου ακομη κι αν ο αλλος βαζει υποθηκη το σπιτι για να παρει δανειο και να χαμογελας επειδη τα οικονομας και του λες οτι στο χομπυ μας δεν πρεπει να κανεις προυπολογισμους αυτο μπορει να ειναι και το επιπεδο σου και να χαρακτηριζει εσενα. Ασε λοιπον εμας στην μιζερια μας και στους προυπολογισμους μας.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

.....
Φυσικά δεν καταλαβαίνω σε ποιο από τα δύο:1. το ότι υποστηρίζω ότι έχεις δίκιο ή 2. ότι και τα ηλεκτρικά οργανα μπορούν να ηχογραφηθούν όπως και τα ακουστικά. Λ.Σ.
Το :
1. δεν είναι δική μου θέση αλλά ερώτηση.
2. Όπως θα ξέρεις δεν υπάρχει ένα τρόπος ηχογράφησης.
(χοντρικά να μην αλλάξουμε θέμα)

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Δεν είναι αυτός, απαραίτητα, ο τρόπος ηχογράφησης και μεταφορά στο δίσκο. Υπάρχει και άλλος τρόπος που περιγράφει ο Timbre στο #1795. Έχω δε να προσθέσω ότι και τα ηλεκρικά όργανα μπορούν να ηχογραφηθούν όπως και τα ακουστικά. Τα δύο μικρόφωνα ταυτόχρονα θα ηχογραφήσουν και τον ήχο που βγαίνει από το ηχείο τους.Λ.Σ.
Πάρε δυο μικρόφωνα τότε και ηχογράφησε "απ' ευθείας". Αυτό που θα πάρεις δεν θα είναι και πολύ σπουδαίο πάντως και θα έχει αρκετή διαφορά από τον πρωτότυπο ήχο.

Τα ηλεκτρικά όργανα όπως τα ακουστικά; :111:
Φαντάζομαι τι θα γράφει εκεί το μικρόφωνο. :143:

Ξαναλέω ότι είναι καλή η ακρόαση ζωντανής μουσικής όπως οτιδήποτε προσθέτει στις ακουστικές εμπειρίες που έχουμε.
Αλλά δεν είναι το Άλφα.

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Να και ένας σοβαρός λόγος για να ασχοληθεί κάποιος με το βινύλιο.
Τέχνη + παιχνίδι + χορός.

Ένα μουσείο + ένας DJ + Jean-Michel Basquiat + David Bowie = http://www.youtube.com/watch?v=xlrdcaeHFSo

Παιδάτσα...θέετε να παίτσουμε :137:

Reaction score
877
Το χόμπυ της ακρόασης μουσικής από οποιοδήποτε μέσω και με οποιοδήποτε τρόπο δεν είναι για μίζερους ανθρώπους που κάνουν προυπολογισμό για το τι θα τους κοστίσει. Είναι σαν να προυπολογίζεις, όταν γεννηθείς, τα πόσα εκατομμύρια θα χρειαστείς για όλη τη ζωή σου για επιβίωση και επειδή δεν τα έχεις, αμέσως να αυτοκτονήσεις. Λ.Σ.
Και θα συμπληρώσω στα λεγόμενα του Λουκά...Ας πάψουμε κάποια στιγμή επί τέλους να συνδέουμε ο καθένας το δικό του ευ ζειν μόνο με αγαθά του τύπου...σπίτια, έπιλα, αυτοκίνητα, ταξίδια, ρούχα, κομπιουτερογκατζετάκια...

Αν αγαπάμε και γουστάρουμε πολύ κάτι, το 'Hi Fidelity' στην προκειμένη περίπτωση, μαζεύουμε, δανειζόμαστε, φυλάμε, τα σκάμε και το αποκτάμε...έτσι ακριβώς όπως κάνουμε για όλα τα παραπάνω...

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω π.χ. πως κάποιος που αγαπά την αυτοκίνηση σκάει 50.000 για μια BMW και αμέσως συγκαταλέγεται στους 'μάγκες' ενώ αν κάποιος σκάσει τα μισά για χίφι είναι μ@λ@κ@ς ...:122:

Reaction score
59

Πάρε δυο μικρόφωνα τότε και ηχογράφησε "απ' ευθείας". Αυτό που θα πάρεις δεν θα είναι και πολύ σπουδαίο πάντως και θα έχει αρκετή διαφορά από τον πρωτότυπο ήχο.

Τα ηλεκτρικά όργανα όπως τα ακουστικά; :111:
Φαντάζομαι τι θα γράφει εκεί το μικρόφωνο. :143:

Ξαναλέω ότι είναι καλή η ακρόαση ζωντανής μουσικής όπως οτιδήποτε προσθέτει στις ακουστικές εμπειρίες που έχουμε.
Αλλά δεν είναι το Άλφα.
Φαίνεται να αγνοείς ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των σπουδαιότερων ηχογραφήσεων που έγιναν ποτέ στην ιστορία της δισκογραφίας από μικρά σύνολα μεχρι συμφωνικές ορχήστρες και όπερες έχουν γίνει με ένα στερεοφωνικό ή δύο μικρόφωνα σε ένα δικάναλο μπομπινόφωνο όπως Studer C-37.
Όσο για τα ηλεκτρικά όργανα τα ηχογραφεί το μικρόφωνο όπως και τα ακουστικά. Τα ηλεκτρικά όργανα ακούγονται από τον ενσωματωμένο ενισχυτή/ηχείο τους. Αυτός είναι ο πλέον απλός και σύντομος δρόμος να τα ακούσουμε. Λ.Σ.

Reaction score
11
Αν αγαπάμε και γουστάρουμε πολύ κάτι, το 'Hi Fidelity' στην προκειμένη περίπτωση, μαζεύουμε, δανειζόμαστε, φυλάμε, τα σκάμε και το αποκτάμε...έτσι ακριβώς όπως κάνουμε για όλα τα παραπάνω...
Κάποιος δείχνει να έχει αντιρρήσεις σε όλα αυτά... (Και είναι ΗΔΗ εδώ..)

:624:

Reaction score
59
SUDOKU Το πώς ζει κανείς και τι επιλογές κάνει είναι προσωπικό ζήτημα. Τα αρνητικά σχόλια είναι λαικισμός χειρίστης μορφής.
Δεν πιστεύω οι μίζεροι καρμήριδες λαικιστές να είναι φτωχότεροι από ό,τι ήμουν κάποτε, αλλά ήμουν συνδρομητής για 2 θέσεις στην Κρατική Ορχήστρα Θεσ/νίκης.
Θυμάμαι το 1985 [;] ένα καλοκαίρι που είχαμε χρήματα μόνο για 2 θέσεις στο Θέατρο Δάσους, 2 εισητήρια με το λεωφορείο και επιστροφή με Ταξί, για να δούμε τον Charlie Haden και την Liberation Music Orchestra. Για την επιστροφή γλυτώσαμε τα χρήματα για το ταξί γιατί ένας φίλος μας επέστρεψε με το αμάξι του. Λ.Σ.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω π.χ. πως κάποιος που αγαπά την αυτοκίνηση σκάει 50.000 για μια BMW και αμέσως συγκαταλέγεται στους 'μάγκες' ενώ αν κάποιος σκάσει τα μισά για χίφι είναι μ@λ@κ@ς ...:122:

Αυτο ειναι μεγαλη μ@λ@κια.Βεβαια...αν ο ιδιοκτητης της bmw αρχιζε να λεει ποσο εξωτικη ειναι η αεροτομη του ,ποσο καλα οδηγει αυτος και κανενας αλλος , και ποσες διαδρομες εχει κανει στη ζωη του μονο και κανεις αλλος ...τα ιδια θα ακουγε...:137::142:

Reaction score
6

Φαίνεται να αγνοείς ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των σπουδαιότερων ηχογραφήσεων που έγιναν ποτέ στην ιστορία της δισκογραφίας από μικρά σύνολα μεχρι συμφωνικές ορχήστρες και όπερες έχουν γίνει με ένα στερεοφωνικό ή δύο μικρόφωνα σε ένα δικάναλο μπομπινόφωνο όπως Studer C-37.
Όσο για τα ηλεκτρικά όργανα τα ηχογραφεί το μικρόφωνο όπως και τα ακουστικά. Τα ηλεκτρικά όργανα ακούγονται από τον ενσωματωμένο ενισχυτή/ηχείο τους. Αυτός είναι ο πλέον απλός και σύντομος δρόμος να τα ακούσουμε. Λ.Σ.
Η οποία ηχογράφηση μετά έμεινε ως είχε;
Άμα δεν είχαν άλλα τεχνικά μέσα μπορεί. Αλλά μόνο σπουδαία δεν ακούγεται.

Και όχι, το ότι μπορείς να βάλεις ένα μικρόφωνο μπροστά από έναν ενισχυτή κιθάρας και να ηχογραφήσεις δεν είναι ο σωστός τρόπος.
Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι τα ηλεκτρικά όργανα τα συνδέουν στην κονσόλα και έτσι αποφεύγουν τις απώλειες.

Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την "καθαρότητα" με την "απλότητα" και νομίζεις ότι είναι ένα και το αυτό.
Δεν είναι καθόλου έτσι. Δουλειά του ηχολήπτη είναι να πάρει την ηχογράφηση και να τη "φέρει" όσο το δυνατόν περισσότερο στο πραγματικό, όταν μιλάμε για παραγωγή με αυτό το σκοπό.

Είτε το θέλετε είτε όχι υπάρχει επεξεργασία στην ηχογράφηση. Και καλώς υπάρχει γιατί το αποτέλεσμα αλλιώς θα ήταν πολύ υποδεέστερο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Re: Tης φυλακής τα σίδερα είναι γιά τους λεβέντες του...βινυλίου;

Κάποιος δείχνει να έχει αντιρρήσεις σε όλα αυτά... (Και είναι ΗΔΗ εδώ..)

:624:
[reliops=Slaughterhouse-Five (1972)][youtube]HVie-O73o1A[/youtube][/reliops]

:612:

Reaction score
877
Έχω γράψει αρκετές φορές πως η ζωή και η πορεία μας μέσα σ' αυτή είναι συνδεμένες με τις επιλογές μας...

Προσωπικά γουστάρω του ανθρώπους με πάθος γιατί κι εγώ(θέλω να) συγκαταλέγομαι μέσα σ' αυτούς...πολλές φορές αγνόησα γκατζετάκια, ρούχα, μόδες, κυριλίκια, αυτοκίνητα, τζιπάκια και τα 'έχωσα' σε χίφια και δίσκους...Έτσι τη βρίσκω...έτσι μ' αρέσει...έτσι τ' απολαμβάνω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραίο σενάριο για ταινία: Κάποτε ήμουν πτωχός. Μετά άρχισα να πουλάω hi fi και έγινα πλούσιος. :137:

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τίτλος ταινίας...Μετά το ΄΄αμάρτησα γιά το παιδί μου΄΄,το ΄΄αμάρτησα γιά το βινύλιό μου΄΄:612:
[youtube]it_6Xez4_yk[/youtube]

Reaction score
59

Η οποία ηχογράφηση μετά έμεινε ως είχε;
Άμα δεν είχαν άλλα τεχνικά μέσα μπορεί. Αλλά μόνο σπουδαία δεν ακούγεται.

Και όχι, το ότι μπορείς να βάλεις ένα μικρόφωνο μπροστά από έναν ενισχυτή κιθάρας και να ηχογραφήσεις δεν είναι ο σωστός τρόπος.
Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι τα ηλεκτρικά όργανα τα συνδέουν στην κονσόλα και έτσι αποφεύγουν τις απώλειες.

Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την "καθαρότητα" με την "απλότητα" και νομίζεις ότι είναι ένα και το αυτό.
Δεν είναι καθόλου έτσι. Δουλειά του ηχολήπτη είναι να πάρει την ηχογράφηση και να τη "φέρει" όσο το δυνατόν περισσότερο στο πραγματικό, όταν μιλάμε για παραγωγή με αυτό το σκοπό.

Είτε το θέλετε είτε όχι υπάρχει επεξεργασία στην ηχογράφηση. Και καλώς υπάρχει γιατί το αποτέλεσμα αλλιώς θα ήταν πολύ υποδεέστερο.
Αγαπητέ Pleo δεν βλέπω να μπορείς να φανταστείς ότι οι ηχογραφήσεις γίνονταν κάποτε αλλιώς, από αυτές που συνήθως γίνονται σήμερα. Και φυσικά περιττό να πω ότι μάλλον δεν θα έχεις ποτέ σου ακούσει μια τέτοια ηχογράφηση. Αν σου παίξω ένα τέτοιο δίσκο και δεν το ξέρεις ότι ηχογραφήθηκε το 1954 σίγουρα θα μου πεις ότι είναι και digital!!!!, γιατί θα έχεις τόσο πολύ εντυπωσιαστεί!!! Κράτα μια πισινή.
Τί να προσθέσω επίσης, ότι οι δίσκοι της Decca και άλλων εταιρειών ηχογραφούνταν και μετά μεταφέρονταν η ηχογράφηση στο δίσκο χωρίς 'πειράγματα';;;
Η δουλιά του *ποδαριού* που *επιβάλλεται* σήμερα στις ηχογραφήσεις χρειάζεται χίλια δυο μαγειρέματα.
Δεν μπερδεύω την καθαρότητα με την απλότητα, γιατί πού απλά τις ταυτίζω. Όσο πιο απλή η διαδικασία τόσο πιο καθαρό το αποτέλεσμα. Όμως εδώ μπαίνει ένα άλλο ζήτημα: Τί εννοεί κάποιος με "καθαρότητα".Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89