Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
4
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Λοιπόν να κάνω την ερώτηση αλλιώς....

"Τι όφελος έχει να ασχοληθεί κάποιος με το βινύλιο" ?

Παρακαλώ, σειρά έχουν οι αναλογικοί....:137:

Reaction score
2.224
Να σου πω και εγώ την ιστορία μου;Πριν 10 περίπου χρόνια με είχε πιάσει μια απίστευτη τρέλα για το βινύλιο. Διαβάζοντας για την ανωτερότητα του ήχου του αλλά κυρίως από θαυμασμό για το αντικείμενο καθαυτό (εξώφυλλα, ό ίδιος ο δίσκος κτλ) άρχισα να αγοράζω σαν τρελός τρώγοντας όλο μου σχεδόν το χαρτζηλίκι σε δίσκους. Τότε δεν είχε γίνει η επιστροφή του βινυλίου ακόμη και καινουρίοι δίσκοι απλώς δεν υπήρχαν. Στη θεσσαλονίκη μάλιστα δεν είχαν ανοίξει ακόμη τα σχετικά δισκοπωλεία μεταχειρισμένων και υπήρχε το μονοπώλιο ενός απατεώνα στην ναυαρίνου που πουλούσε όσο του κάπνιζε. Κατέληξα λοιπόν να αγοράζω δίσκους, μεγάλης (για μένα) αξίας περιεχομένου (λόγω της μουσικής που λάτρευα τότε, το κλασικό ροκ το '70-'80) αλλά μηδαμινής αντικειμενικής αξίας λόγω του οτι ήταν ελληνικές παραγωγές μετριότατης εώς ελεεινής κατάστασης σε τιμές που σήμερα όταν σκέφτομαι το αντίστοιχό τους σε ευρώ και τον πληθωρισμό που μεσολάβησε όλα αυτά τα χρόνια ανατριχιάζω. Συνέχισα να πετάω τα λίγα λεφτά μου για δίσκους μικρής αντικειμενικής αξίας (εντάξει τα επόμενα χρόνια άνοιξαν και άλλα μαγαζιά και οι τιμές μειώθηκαν αρκετά οπότε δεν ηταν τρελή σπατάλη. Πάντως στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο μεταχειρισμένος δίσκος ήταν άνετα ακριβότερος από το αντίστοιχο CD καινούριο, δεδομένου και του οτι το περιεχόμενο δεν ήταν σχεδόν ποτέ καινούριες κυκλοφορίες) για μερικά χρόνια ακόμη, ώσπου έφτασε το ίντερνετ, οταν και τα πρώτα πράγματα που κατέβασα ήταν οι δισκογραφίες των συγκροτημάτων των οποίων δίσκους είχα αγοράσει. Έκτοτε έχω αγοράσει δίσκους μόνο καινούριους και μόνο ως δώρο στον πατέρα μου που έχει και τη σχετική τρέλα. Αυτή λοιπόν είναι η εμπειρία μου με τα βινύλια. Ξέχασα να σου γράψω οτι πικάπ έχω ένα αρχαίο ροτελ του πατέρα μου με μια φτηνή κεφαλή των 70 ευρώ (αλλά έχω και ακούσματα καλύτερου εξοπλισμου, το τελευταίο πικάπ του πατέρα μου το οποίο είναι νομίζω αρκετά αξιοπρεπές και από τότε που του πήραμε κεφαλή των 150 ευρώ μόνο απογειώθηκε!!!). Τι νιώθω πως έχω αποκομίσει τόσα χρόνια μετά;
1ον αν το θες για μούρη ξέχνα το, καλύτερα για κάθε 2 δίσκους να κερνάς 'ενα σεϊκερ στις φίλες σου
2ον αν το θες για κύρια πηγή ξέχνα το πάρε ένα DAC και άκου από τον υπολογιστή (για να μην νομίζεις οτι λέω και λόγια του αέρα αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω και εγώ)
3ον αν το θες για να σκοτώνεις την ώρα σου τι να σου πω, άλλοι διασκεδάζουν βάφοντας στρατιωτάκια, ίσως το να ρυθμίζεις ξανά και ξανά το πικάπ σου να σε βοηθαει να ξεφύγεις από τα άγχη της καθημερινότητας
4ον αν σου περισεύουν και θες να ανοίξεις ένα λάκκο που θα πετάς μέσα χρήματα δεν σε εμποδίζει κανείς κάνε όπως σου αρέσει.
Με 350 ευρώ αγοράζεις ένα Cambridge DACmagic το οποίο λένε οτι κάνει παπάδες και βγάζει φτερά όλη η μουσική που έχεις στον υπολογιστή, αλλά και τα CD σου. Πάντως εγώ που σε λίγους μήνες θα ανοίξω τα φτερά μου από το πατρικό μου και θα πάω να ζήσω μόνος στην πρωτεύουσα ήδη κάνω σχέδια για τα καλύτερα ηχεία και ενισχυτικά που μπορώ να αγοράσω με όσα χρήματα μπορέσω να μαζέψω. Μαζί και ένα DACmagic. Αλλά μετά από αυτά λέω να αγοράσω και κανένα μεταχειρισμένο Thorens ή ΜκΙΙ και να αρχίσω να παίρνω δίσκους από το μοναστηράκι και τα εξάρχεια, έτσι για την κ@βλ@. Τρέχα γύρευε...

Reaction score
4

Ωραίος ! :137:

Reaction score
8

Μα, ούτε στη θεωρία είναι καλύτερο το βινύλιο από το CD!
μονο ακουστικα υπερεχει.

Reaction score
8

και να έχω έναν ήχο που να λέω ..χμ οκ ας βάλω και τώρα το cd να ξανα ακούσω το album πιο καλά, ...
πολλες, μα πολλες φορες συμβαινει και το αντιθετο, ιδιαιτερα αν ειναι παλιοτερες ηχογραφησεις

Reaction score
8

Αρχικό μήνυμα απο Discovery
Πάντως (για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά) το πρώτο cd κλασσικής που αγόρασα έχει καταστραφεί από μόνο του. Σαν να έχει διαβρωθεί και να έχει ξεφτίσει το μεταλικό από πάνω... Και όχι δεν ήταν ένα τυχαίο CD ήταν από την Chesky. Είναι σχεδόν 15 χρονών τώρα. Ενώ αντίθετα κάτι παλία βινύλια της μαμας...δεν έχουν πάθει τίποτα
Εμένα τα CD μου δουλεύουν όλα ρολόι ενώ τα βινύλια της μαμάς και του μπαμπά δεν ακούγονται τα περισσότερα, ακόμα και μετά από πλύσιμο.
Αλλά γιατί κάνουμε αυτή τη σύγκριση; Ποιός σου πρότεινε να αγοράσεις CD;
εμενα παλι τα πρωτα μου σιντις οπως και χιλιαδων αλλων που γραφουν στο ιντερνετ εχουν χαλασει, στην διαθεση σας τα χαλασμενα για ερευνα, ακουστικα δε οσα σωζονται για πεταμα.

Reaction score
8

Μα εδώ μιλάμε για 350 κόστος πικάπ και όχι πλατώ,βελόνες,πλυντήρια,στεγνωτήρια κτλ κτλ.
Σε τέτοια καταστήματα που θα στήσουν το αναλογικό σύστημα 350 ευρώ θα έχουν μόνο τα τακάκια που θα κάθετε το πλατώ.
Μιλαμε για την ποιοτητα η το κοστος;

Reaction score
8

Συν ότι όλοι όσοι λένε όχι έχουν ήδη ασχοληθεί και "ψηθεί" χρόνια στο αναλογικό ρινγκ και μόνοι τους κατέληξαν ότι πλέον δεν αξίζει για τους άλλους αρχάριους.
για τους αρχαριους ναι γιατι ξερω πολλους ψαγμενους που εχουν καταληξει στο τελειως αντιθετο αποτελεσμα.

Reaction score
8

Συμφωνοι Πετρο, να βρει καποιος γκομενα, αλλα δε θα χρησιμοποιησει τετοιο http://www.avert.org/aids-picture.php?photo_id=832

θα παει σε πιο συγχρονη τεχνολογια.
στην απολαυση φιλε μου δεν μετραει η τεχνολογια, η πειρα και η γνωση μετραει.

Reaction score
8

Ρίξε μια ματιά και στην ανταπόκριση από τα μέλη μας που πήγαν στην έκθεση του Μονάχου. Όλο για πικάπ μιλάνε στο εξωτερικό.
οι φιλοι μας που πηγαν στο Μοναχο, δεν εχουν αναλογικο μεσο κι ουτε σκοπευουν να αποκτησουν, ειναι σαν να στειλεις εκει τον κ. Σκαλουμπακα και να περιμενεις φωτογραφιες ψηφιακων.
Ολα τα υπολοιπα σαιτς στο ιντερνετ παντως ασχολουνται με πρωτο θεμα το καινουργιο Θορενς - που παρουσιασαμε και εμεις.

Reaction score
8

Βλέπεις τι παθαίνουν αυτοί που ασχολούνται με τα πικάπ?
και τα σιντις

Reaction score
8

ούτε αν πηδάνε ψηλά?
οχι γιατι τα ψηλα πηδηματα τα κανουν μονον αυτοι που ψηφιογραφουν

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

κι η αλεπού!

Reaction score
8

μα στειλατε δυο ψηφιακους και περιμενατε αναλογικο ρεπορταζ απο το Μοναχο.
Του χρονου θα παω εγω, Ανδρεα για μαζευε τα ταξιοδοιπορικα.

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

"Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;"

Πρωτάρης , ε ....? :121:
Καταρχήν για να μπεις σε αυτό το σπόρ θες το λιγότερο 1500 Ευρώ....
Για την κεφαλή εννοεί...

...................................

Πάντως έχει φοβερή πλάκα το νήμα...

Ο Κ.Κ που δεν ξέρω καν τι επαγγέλεται(ούτε με ενδιαφέρει) συμβουλεύει για θέματα ήχου τον noisemaker που(αν δεν κάνω λάθος) είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ παραγωγός με ΔΙΚΟ του studio και πολλές επαγγελματικές δουλιές στην καριέρα του...

Ρε πουου πάααααμε ρε....
Ρε πουου πάααααμε ρε....

Reaction score
4

Λοιπόν να κάνω την ερώτηση αλλιώς....

"Τι όφελος έχει να ασχοληθεί κάποιος με το βινύλιο" ?

Παρακαλώ, σειρά έχουν οι αναλογικοί....:137:
Από εσένα περίμενα απάντηση....:102:

Συμβουλέψτε τον και οι "δισκόφιλοι", εμείς τα είπαμε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Βινύλιο γιά πρωτάρηδες
http://www.youtube.com/watch?v=Y05HBLfDh1I&feature=related
Αν μη τι άλλο,μαθαίνουμε πρώτα ν'αυτοαμυνόμαστε στα επικίνδυνα χρόνια που ζούμε:117:

Reaction score
8

Βινύλιο γιά πρωτάρηδες
http://www.youtube.com/watch?v=Y05HB...eature=related
Αν μη τι άλλο,μαθαίνουμε πρώτα ν'αυτοαμυνόμαστε στα επικίνδυνα χρόνια που ζούμε
αυτος ο δισκος παντως θα παιξει, εστω και καποια μερη κομματιων, το σιντι απο την πρωτη σφαιρα - αν δεν δυαλυοταν - θα επαιζε;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

αυτος ο δισκος παντως θα παιξει, εστω και καποια μερη κομματιων, το σιντι απο την πρωτη σφαιρα - αν δεν δυαλυοταν - θα επαιζε;
Ενώ ο σκληρός δίσκος θα τα έπαιζε όλα ό,τι και να του κάνεις γιατί θα είχες τους φίλους σου να σου κρατάνε backup.. :138:

Reaction score
4

Χαχαχα, να λοιπόν ένας λόγος για να 'επενδύσεις' στο βινύλιο :137:
Αμα τύχει κανείς να πυροβολήσει την δισκοθήκη σου, δεν τα χάνεις όλα.....:143:

Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα τέτοια απάντηση...
Περίμενα κάτι τύπου....."

"Ακούσατε έκρηξη το βινύλιο ?
[ [ [ ΜΠΟΥΟΥΜ ] ] ] !!!

δοκιμάστε τώρα με το cd !
-μπουφ-

:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508