Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τα ψηφιακά ως πιό...προηγμένα,απαιτούν τα μικροκύματά τους:111:
http://toast.ardant.net/

Reaction score
4

Με το εμπόριο βινυλίου, αξίζει να ασχοληθεί κανείς ; :121:
.....
Ως συλλέκτης... ;
.....
Επένδυση ίσως...;
Ντεκορασιόν ?
:116:

Εγώ πάντως θα πάρω ένα (πικάπ) και δεν κάνω πλάκα, οπότε και στο αρχικό ερώτημα θα απαντήσω πάλι.

Αξίζει να ασχοληθεί κανείς όταν έχει καλύψει πρώτα, όλες τις μουσικές του ανάγκες.

Reaction score
3.492
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Για την κεφαλή εννοεί...

...................................

Πάντως έχει φοβερή πλάκα το νήμα...

Ο Κ.Κ που δεν ξέρω καν τι επαγγέλεται(ούτε με ενδιαφέρει) συμβουλεύει για θέματα ήχου τον noisemaker που(αν δεν κάνω λάθος) είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ παραγωγός με ΔΙΚΟ του studio και πολλές επαγγελματικές δουλιές στην καριέρα του...

Ρε πουου πάααααμε ρε....
Ρε πουου πάααααμε ρε....
Για υπόδειξέ μου σε παρακαλώ μία από αυτές τις επαγγελματικές δουλειές του noisemaker μήπως την έχω στη δισκοθήκη μου και δεν το ξέρω τόσο καιρό .

Reaction score
0

Tαινία 1/2" και 1/4" με ή χωρίς DOLBY A και SR
Eίναι το καλύτερο μέσο καταγραφής της τελικής μίξης και αυτό που προτιμούν παγκοσμίως τα μεγαλύτερα στούντιο ηχογράφησης και mastering.
Eιδικά η ταινία 1/2" χωρίς DOLBY σε 30 ips θεωρείται καλύτερο μέσο ακόμα και από ψηφιακές μίξεις σε ανάλυση 96kHz/24bit.

DAT
Eίναι το πιο διαδεδομένο μέσο καταγραφής της μίξης στην Eλλάδα τα τελευταία χρόνια.
Aν και δεν είναι η ιδανικότερη λύση είναι αλήθεια ότι είναι πολύ πρακτικό μέσο και με αποδεκτή ποιότητα.

CD-R
Mε την διάδοση των computer σε όλα σχεδόν τα project στούντιο, αλλά και το γεγονός ότι πολλές δουλειές μιξάρονται από συστήματα σε σκληρό δίσκο όπου γίνεται και μια πρώτη επεξεργασία, το CD-R έχει διαδοθεί σαν τελικό μέσο καταγραφής. Αποτελεί τη χειρότερη επιλογή αφού συγκριτικά τέστ έδειξαν οτι σε παράλληλη εγγραφή το DAT ακούγεται σχεδόν πάντα καλύτερα.

Δίσκοι Βινυλλίου 33 rpm
Xρησιμοποιούνται και αυτοί όταν σημαντικό υλικό προς έκδοση δεν υπάρχει, ή έχουν χαθεί οι πρωτότυπες ταινίες.
Aν οι δίσκοι δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένοι, με τη χρήση του NoNoise και άλλων εξελιγμένων τεχνικών αποθορυβοποίησης που ακολουθούνται στο, δύσκολα αναγνωρίζει κανείς ότι δεν ακούει το πρωτότυπο υλικό.

Reaction score
0

Για υπόδειξέ μου σε παρακαλώ μία από αυτές τις επαγγελματικές δουλειές του noisemaker μήπως την έχω στη δισκοθήκη μου και δεν το ξέρω τόσο καιρό .
Και που θα σου πω θα τον συμπαθήσεις;

.... ﭒﭓﭞﭞﯟҖ

Reaction score
0

Κωστα,

Μην εισαι τοσο απολυτος και αιχμηρος. Κρατα μια..... "πισινη":137:

Και να προσέχει μην κόψη κάνα δάκτυλο πες του..: ﭒﭓﭞﭞﯟҖ

Reaction score
3.492

.... ﭒﭓﭞﭞﯟҖ

Τον συμπαθώ ήδη, επίσης θα μου άρεσε να ακούσω και κάποιες δισκογραφικές δουλειές του αν υπάρχουν στην αγορά.

Reaction score
23

Tαινία 1/2" και 1/4" με ή χωρίς DOLBY A και SR
Eίναι το καλύτερο μέσο καταγραφής της τελικής μίξης και αυτό που προτιμούν παγκοσμίως τα μεγαλύτερα στούντιο ηχογράφησης και mastering.
Eιδικά η ταινία 1/2" χωρίς DOLBY σε 30 ips θεωρείται καλύτερο μέσο ακόμα και από ψηφιακές μίξεις σε ανάλυση 96kHz/24bit.
Όταν ο άλλος το κατέχει…! Πιέστα, σύντροφε, που μας έπρηξαν με τα ψηφιακά … Οι άσχετοι, ντροπή τους.
Θα ήθελα να αναφερθείς για να ανοίξουμε στους στραβουλιακες τα μάτια. Για τη μεταφορά του σήματος από το πολυκάναλο στην κονσόλα και από εκεί στη ταινία 1/2" που καταλήγει το μιξάρισμα.
Ισχύουν τα παλιά καθεστώτα; Η εκεί υπάρχουν νέα δεδομένα, που σε φέρνουν κοντύτερα στο μουσικό γεγονός;
Για να το βάλουμε και στη σωστή βάση. Μιλάμε για contol room μεγάλων στούντιο ηχογράφησης, όπως αναφέρεις πάρα πάνω.
Φυσικά, από ότι συμπεραίνω από τα γραφόμενα σου, μια και είσαι της δουλειάς, δεν χρειάζεται να σου πω τα μέτρα – αποστάσεις, που διανύει το σήμα μέχρι το τελικό προορισμό του. Άλλωστε τα έχεις ζήσει από πρώτο χέρι, «οπότε τα λόγια είναι περιττά», όπως λέει και το άσμα.
Αναμένω με αγωνία την απάντηση σου.
Όχι τίποτε άλλο, εσείς μπορείτε να γελάτε, αλλά εγώ θέλω να μαθαίνω για να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.
Αυτή η σύγκριση του DOL BY με τo κιβώτιο ταχυτήτων των αναλογικών μαγνητοφώνων, πολύ μου άρεσε.
Ελπίζω να μη το συσχετίσουν μερικοί με το Nick name μου και βγω ο εφευρέτης της χρονιάς.
Για καλό και για κακό, έχω έτοιμο και το σλόγκαν, αχρείαστο να είναι:
DOL by FON , τώρα και σε συσκευασία δώρου, νικήσαμε το θόρυβο, ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Με ένα pm στη πόρτα σας…

Reaction score
23

Άσε συνάδελφε, δεν γίνεται τίποτα και άλλοι προσπάθησαν να τον βάλουν στον ίσιο δρόμο του Θεού και της αγαθοεργίας και δεν τα κατάφεραν…
Άκου, τώρα μεταξύ μας, άμα περάσεις τα 33 δεν έχεις πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Το λέει και μια παροιμία «γέρικο σκυλί νέα κόλπα δεν μαθαίνει».
Βέβαια, με σωστό προγραμματισμό, αν είσαι κάτω των 33, μπορείς αν έχεις τον κατάλληλο εκπαιδευτή να δουλέψεις ακόμα και σε τσίρκο…
http://www.argus-dog.gr/simvoules.html
Για ήχο, όμως, δεν αρκεί μόνο η κολοκυθόπιτα, εκτός και μιλάμε για συνταγές του Μαμαλάκη, οπότε πάω πάσο.

Αν νομίζουν μερικοί, ......., μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας παλάμης, ότι θα χάσω το χιούμορ μου είναι γελασμένοι. Όσο για την εξαφάνιση μου από το φόρουμ, έλειψα ένα μήνα στο εξωτερικό και ξαναφεύγω στο τέλος Ιουνίου για δυο με τρεις μήνες.
Δυστυχώς, έχασα όλους τους πελάτες μου, που τους πούλαγα Hi End καθρεφτακια και έτσι φεύγω μετανάστης. Βρήκα δουλειά σε ένα στούντιο ηχογράφησης στην αλλοδαπή! Θα ξεκινήσω από χαμηλά. Στην αρχή θα αρχίσω να μαζεύω καλώδια. Μια μέρα, ποιος ξέρει, μπορεί να δώσει ο Άγιος Βασίλης και να βρεθώ ανάμεσα στα αναλογικά θεριά. Τότε ποιος με πιάνει. Θα γυρίσω με τουπέ και ύφος επτά καρδιναλίων.

Υ.Γ. Μην νομίζετε ότι δεν μαθαίνω τα νέα και της εμπλοκές του ονόματος μου στο αγαπημένο σας παιχνίδι, το σπασμένο τηλέφωνο.
Μου λείπουν ένα - δυο κομματάκια ακόμα από το παζλ, μην πάρει η μπάλα και τίποτα αδέσποτα. Μείνετε συντονισμένοι…

Reaction score
23

Γεια χαρα σε όλους.

Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει να δώσω τα λεφτά αυτά από την στιγμή που δεν έχω δίσκους και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με βινύλιο...
Μόνο αν έχεις δισκοθήκη. Όλα τα αλλά είναι αμπελοφιλοσοφίες. Κοινώς σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Είναι διαφορετικό, σήμερα, να χρησιμοποιεί ένας επαγγελματίας αναλογικό πολυκάναλο μαγνητόφωνο κατ επιλογήν του για να εχει ένα συγκεκριμένο ηχο από τι είναι το σωστότερο.
Το ψηφιακό υπερέχει για πάρα πολλούς λόγους...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Όσο για την εξαφάνιση μου από το φόρουμ, έλειψα ένα μήνα στο εξωτερικό και ξαναφεύγω στο τέλος Ιουνίου για δυο με τρεις μήνες.
Και στην αλλοδαπη δεν εχει ιντερνετ μωρη?:142:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Άσε Ανδρέα, τα καλύτερα παιδιά μας τα τρώει η ξενιτιά!
Μόνη μας ελπίδα να της πέσει βαρύς (της ξενιτιάς ντε!) και να μας τον στείλει πίσω..:138:

Γράφε και άσε τις δικαιολογίες Δολοφονάκη! :136:
Για τις ιστορίες με το σπασμένο τηλέφωνο έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης..
Δεν τα λες, δεν τα γράφεις (που λέει και ο Αλέφαντος) οπότε θεώρησαν ότι γέρασες και παραδόθηκες στους "θαυμαστές" σου.. :144:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Μόνο αν έχεις δισκοθήκη. Όλα τα αλλά είναι αμπελοφιλοσοφίες. Κοινώς σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Είναι διαφορετικό, σήμερα, να χρησιμοποιεί ένας επαγγελματίας αναλογικό πολυκάναλο μαγνητόφωνο κατ επιλογήν του για να εχει ένα συγκεκριμένο ηχο από τι είναι το σωστότερο.
Το ψηφιακό υπερέχει για πάρα πολλούς λόγους...
Βρε καλώς τον! Πού ήσουνα χαμένος ρε; Στη Γη του Πυρός πήγες να πάρεις πλακάκια;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

... Όσο για την εξαφάνιση μου από το φόρουμ, έλειψα ένα μήνα στο εξωτερικό και ξαναφεύγω στο τέλος Ιουνίου για δυο με τρεις μήνες.…
Πας στο Κρασνογυάρσκ να ηχογραφήσεις τοπικές μπαλαλάικες; :136:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Πας στο Κρασνογυάρσκ να ηχογραφήσεις τοπικές μπαλαλάικες; :136:
Ελα μωρε, στην πατριδα σου την Αστρια παει γιατι του ειπαν πως
εχουν σπεσιαλ διαιτα με λουκανικα και λαχανα:142:
Τωρα τι διατανο θα ηχογραφησει με την μπακα του γεματη ενας...
ημιθεος ξερει...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως έχει φοβερή πλάκα το νήμα...
Ο Κ.Κ που δεν ξέρω καν τι επαγγέλεται(ούτε με ενδιαφέρει) συμβουλεύει για θέματα ήχου τον noisemaker που(αν δεν κάνω λάθος) είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ παραγωγός με ΔΙΚΟ του studio και πολλές επαγγελματικές δουλιές στην καριέρα του...
Λογικότατο είναι Μάνο και ιδού ο λόγος:
Είναι διαφορετικό, σήμερα, να χρησιμοποιεί ένας επαγγελματίας αναλογικό πολυκάναλο μαγνητόφωνο κατ επιλογήν του για να εχει ένα συγκεκριμένο ηχο από τι είναι το σωστότερο. Το ψηφιακό υπερέχει για πάρα πολλούς λόγους...
...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σαν τα χιόνια μπρε! Τελειώσανε τα πλακάκια να έρθω για επιθεώρηση; :114:

- Ρε συ DOLFON όλο παρέα με αυτήν την Σιντερέλα σκας μύτη. Μπας και παίζει κανένα ειδύλλιο; Μπας και σου μαγειρεύει τίποτις λουκάνικα με πράσο; :137:

...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Θα προτιμουσα οταν αναφερεστε σ' εμενα, να ειμαι παρων.:136:

Στην δισκοθηκη σας αγαπητε μου ειναι αδυνατον να εχετε δικες μου παραγωγες.:110:

Αν θελετε ομως να δειτε με τα ματια σας δουλεις μου. μπορειτε να μπειτε στιν εππαγγελματικο ηχο του site. Αν παλι θελετε να ακουσετε δουλειες μου, μπορειτε να ελεθετε απο το σπιτι μου να σας κερασω και καφεδακι.:137:

Για ενα πραγμα να ειστε σιγουρος ομως. Οτι δεν ειχα ποτε, ουτε εχω την διαθεση να θετω σε δημοσια θεα τις "περγαμηνες" μου.:142:

Reaction score
100

Άκου, τώρα μεταξύ μας, άμα περάσεις τα 33 δεν έχεις πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Εγώ που είμαι μόνιμα στα 33 1/3 (λόγω καλού speedbox) έχω περιθώρια βελτίωσης???? :135::135::135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.870
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef