Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aξίζει δεν αξίζει εγώ θα τα γράψω και ας λογοκριθώ

Βρε μάστορε θορυβοποιέ, πότε βρε θα καταλάβεις τα αυτονόητα?

flac και wav είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα, απλά το flac καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο σκληρό δίσκο, καλά μωρό μου? :135::143::135:

είναι σα το zip ένα πράμα, που όταν "ζιπάρεις" το κείμενό σου (*.doc) δε χάνονται ούτε οι παρενθέσεις ούτε τα θαυμαστικά.....
Δηλαδη θες να πεις οτι μπορω να κανω την μειξη μου και να την κανω export σε Flac;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Όχι ρε, αφού ο editor δεν το υποστηρίζει (μάλλον). Σώσε το wav και συμπίεσέ το με το Flac Frontend.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Ορίστε πού είναι η ομορφιά του αναλογικού. Στα τηλέφωνα. Όχι πικάπια και μαλακίες...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Και το googlαρισα (καιρο πριν) και ακομα δεν μπορω να βρω κατι που να με πειθει γαι τις μη απωλειες.

Κάνε μόνος σου ένα πείραμα και δες αν υπάρχουν διαφορές.
Συνεχεια τα ιδια θα κανουμε; Ακουστικα τουλαχιστον, δεν υπαρχουν διαφορες.

Δυστυχώς εδώ έχουμε το σύνδρομο του άπιστου Θωμά και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της...
Το οτι ολλα αυτα που αναφερετε, διατιθενται και σε Flac, δεν μου λεει κατι.

Ειπα και στην αρχη, οτι τα Flac, ειναι παρα πολυ καλα διοτι ειναι ευκολα στη μεταφορα τους.

Πως θα αγοραζε ο Κογιας απο το Amazon; Σε wav; Θα περιμενε 27 χρονια και τελικα θα εσπαγε τον υπολογιστη του.

Πραγματικα, Αν κανω μια μετατροπη ενος αρχειου wav σε flac και μετα το μετατρεψω ξανα σε wav, θα παρω το πρωτοτυπο αποτελεσμα;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Όχι ρε, αφού ο editor δεν το υποστηρίζει (μάλλον). Σώσε το wav και συμπίεσέ το με το Flac Frontend.
Βρε Κωστα.

Εκει θελω να καταληξω.

Ενα sequenser, δεν κανει export σε Flac. Αρα το πρωτογενες αποτελεσμα της μειξης θα ειναι wav. Τουλαχιστον μεχρι σημερα.
Για το αυριο δεν μπορω να πω. Πιθανον αυτα που σηζηταμε τωρα αυριο να τα διαβαζουμε και να γελαμε με τις παπαριες που λεγαμε.

Το wav λοιπον, γινετε flac. Για ποιο λογο;;;;;

Για λιγοτερο αποθηκευτικο χωρο προφανως και για μεγαλυτερη ευκολια ταξιδιων. Κανω λαθος;;;;

Reaction score
8

Ορίστε πού είναι η ομορφιά του αναλογικού. Στα τηλέφωνα. Όχι πικάπια και μαλακίες...
Τα ποδαρια της ειναι digital ορε;;;;;:142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Επίσης, μια εξαιρετική ηχογράφηση πιάνου θα βρείτε εδώ, μαζί με έναν εξαιρετικό πιανίστα. Δεν ξέρω αν σας αρέσει αυτό το ρεπερτόριο, και μάλιστα παιγμένο με παλιομοδίτικο στυλ (Ernesto Lecuona, Γιάννης Σπάρτακος κλπ,), εμένα με λιώνει. Είναι πραγματικά must have! Για πολύ ερωτευμένους...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

(...)

Το wav λοιπον, γινετε flac. Για ποιο λογο;;;;;

Για λιγοτερο αποθηκευτικο χωρο προφανως και για μεγαλυτερη ευκολια ταξιδιων. Κανω λαθος;;;;
... Για να πιάνει τον μισό αποθηκευτικό χώρο χωρίς την παραμικρή ποιοτική απώλεια, καθώς το flac μπορεί να επανέλθει σε wav οποιαδήποτε στιγμή. Λίγο είναι;

Reaction score
8

Επίσης, μια εξαιρετική ηχογράφηση πιάνου θα βρείτε εδώ, μαζί με έναν εξαιρετικό πιανίστα. Δεν ξέρω αν σας αρέσει αυτό το ρεπερτόριο, και μάλιστα παιγμένο με παλιομοδίτικο στυλ (Ernesto Lecuona, Γιάννης Σπάρτακος κλπ,), εμένα με λιώνει. Είναι πραγματικά must have! Για πολύ ερωτευμένους...

Αν κρινω απο το εξωφυλλο, παλι digital ηχογραφησεις μας προτεινεις :405:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Πραγματικα, Αν κανω μια μετατροπη ενος αρχειου wav σε flac και μετα το μετατρεψω ξανα σε wav, θα παρω το πρωτοτυπο αποτελεσμα;
Μέχρι και το τελευταίο bit.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

... Για να πιάνει τον μισό αποθηκευτικό χώρο χωρίς την παραμικρή ποιοτική απώλεια, καθώς το flac μπορεί να επανέλθει σε wav οποιαδήποτε στιγμή. Λίγο είναι;
Μπορει;;;;

Ιδου το ερωτημα. :126:

Θα μου παρει χρονο, αλλα θα κανω αυτες τις δοκιμες στο studio.
Οπως ξερεις δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω αν κανω λαθος.

Μεχρι τοτε................................δεν μιλαω.:142::142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Τα ποδαρια της ειναι digital ορε;;;;;:142:
Οι γάμπες της Λολό είχαν πάντα τέλειες αναλογίες. Τί να λέμε τώρα...

Reaction score
40

Ρε συ darling , αυτό είναι ένα αρκετά απλοϊκό άρθρο και ακουμπά θέματα που έχουμε κατά κόρον συζητήσει - παρουσιάσει εδώ μέσα εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε δυό σελίδες, δεν μπορείς να αναλύσεις τόσα σοβαρά θέματα με τα οποία καταπιάνεται το εν λόγω άρθρο, το οποίο είναι περισσότερο για να βάλει στο κόλπο τον εντελώς άσχετο. Μην ξεχνάς ότι ορισμένα θέματα κάποιοι τα έχουμε μελετήσει σε λεπτομέρεια και δεν περιμένουμε να μας τα πει ένας τύπος στο internet. Η επιλογή μηχανών και s/w, η εφαρμογή τεχνολογιών σε καθημερινή βάση στα σπίτια μερικών από εμάς, είναι αποτέλεσμα γνώσης και άποψης σε όσα προσπαθεί να παραθέσει το εν λόγω κείμενο. Παρεμπιπτόντως, το αρθράκι δεν λέει μ@λακίες, μια χαρά είναι. Ίσως καταλήγει σε κάπως αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά γενικώς είναι μια χαρά.

Κατανοητό αλλά τα αυθαίρετα συμπεράσματα ποιά είναι?

Από την άλλη, αναλόγως της σχέσης που έχει ο καθένας από εμάς με το άθλημα, βγάζει και τα ανάλογα συμπεράσματα. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να κρίνουμε το άρθρο όλοι μαζί. Επιπλέον, το μπλέξιμο χιλίων όρων μαζί δεν βγάζει απολύτως πουθενά, ειδικά εάν δεν τους κατέχουμε σε βάθος. Πιάνουμε για παράδειγμα το θέμα αρμονικές και το γεγονός ότι στο φορμά του cd δεν αποθηκεύονται αρμονικές άνω των 20kHz και το κάνουμε λάστιχο, ενώ αφήνουμε άπειρα προβλήματα αναλογικής αναπαραγωγής στην άκρη. Το γεγονός ότι μόνον σε ψηφιακά φορμά υψηλής ανάλυσης μπορούμε να αποθηκεύσουμε τεράστιο συχνοτικό εύρος, πέραν του ακουστού φάσματος τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, δεν το συζητά κανείς. Τις τεράστιες διαφορές σε δυναμικό εύρος δεν τις συζητά κανείς. Το τεράστιο πρόβλημα συμπίεσης και αποσυμπίεσης του ήχου στο βινύλιο δεν το συζητά κανείς. Αυτά και άλλα πολλά δεν επηρεάζουν τον ήχο... Ανακαλύψαμε ένα δέντρο και χάσαμε το δάσος λοιπόν. Και όχι μόνον αυτό, θεωρούμε ότι this is it, όλη η γη κινείται προς την λάθος μεριά και ότι μόνον εμείς και τα... αυτιά μας έχουμε δίκιο.

Συμφωνώ γι αυτό έχω και ένα κάρο cd. Όπως επίσης ότι μπορούν να υπάρξουν καλές και κακές αναλογικές ή ψηφιακές ηχογραφίσεις καλά ή κακά ηχοσυστήματα. Είμαι πεποισμένη ότι
πολλές πληροφορίες θα βρώ από μέλη που έχουν ψάξει εις βάθος όλα αυτά

Τα αυτιά μας darling, είναι ένα πολύ περίπλοκο όργανο. Δυστυχώς δεν είναι μετρητικό και δεν μπορεί να αποτελέσει απόλυτο κριτήριο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο η γεύση ή η όσφρηση. Πες μου εσύ δηλαδή τη άποψη έχει για ένα άρωμα κάποιος που καθαρίζει βόθρους. Έχεις ακούσει για την εξοικείωση του υποδοχέα ποτέ;

Απόλυτο κριτήριο δεν μπορεί να αποτελέσει αλλά κάποιες βασικές διαφορές αν δεν μπορεί να τις ξεχωρίσει βράστα καλύτερα.
Στην γεύση για παράδειγμα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι γλυκό, πικρό , ξινό κλπ αλίμονο αν όχι γιατί θα κάναμε πολύ κακό στην υγεία μας να πίναμε τον καφέ μας με.........αλάτι :142:
ας πούμε. Έτσι και σε μια ηχογράφηση είτε ψηφιακή είτε αναλογική είναι αν κάποιος δεν ξέρει να ξεχωρίσει τι μουσικά όργανα ακούει τότε του δίνω όλο το ταψί με τα γεμιστά της μαμάς μιας και θα έχει πάθει εξοικείωση του υποδοχέα όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω

Τοιουτοτρόπως, το αν σου αρέσει το βινύλιο ή το cd ή τα φορμά υψηλής ανάλυσης, έχει τόση σημασία όση η άποψη που έχεις για τα γεμιστά που κάνει η μαμά σου. Σε άλλον αρέσουν και σε άλλον δεν αρέσουν. Η όποια "εμπειρία" έχει κανείς λοιπόν είτε σε ήχους είτε σε γεμιστές πιπεριές, είναι της ίδιας αξίας όταν προσπαθούμε να βρούμε την απόλυτη αλήθεια. Τούτο διότι σε ότι έχει να κάνει με τεχνικά θέματα όπως αυτό που αναλύουμε δεν υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες, υπάρχει μόνο μια.

- Ας μην μπλέκουμε μια ζωή τα πάντα. Είναι σημαντικό καμιά φορά να αποφασίζει κανείς για το ποιά είναι τα κριτήριά του σε προσωπικό επίπεδο και κυρίως ποιό είναι το επίπεδο στο οποίο μπορεί ο ίδιος να συζητά εκφέροντας "άποψη". Δεν είναι κακό να είναι η υποκειμενική θεώρηση των πραγμάτων αλλά ας κρατήσει μαι πισινή για κανένα αντικειμενικό επιχείρημα το οποίο απλά δεν έτυχε να το γνωρίζει. Το να είναι κολλημένος κάποιος στις γνώσεις που είχε πριν από 30 χρόνια δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι αν μη τι άλλο ρομαντικός.

Συμφωνώ και νομίζω ότι το έγραψα στο μακροσκελές post μου

Το να νομίζει όμως ότι αφ΄ενός έχει πάντα δίκιο και αφ' ετέρου ότι όσοι έκαναν τον κόπο να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις είναι ανώφελο και συνεπώς να μετατρέπει ότι δεν φτάνει σε κρεμαστάρια, είναι γελοίο, όπως κι αν το δει κανείς. Αυτό δεν θα σταματήσω να το λέω και να το τονίζω όποιον κι αν αφορά. Επιτέλους ας πάψουν μερικοί πάπες του χάι ένδ να το παίζουν έμπειροι ξερόλες ενώ δεν γνωρίζουν επί της ουσίας για τι πράγμα μιλάμε. Σκέτη παραπληροφόρηση είναι. Θέλεις κύριε να πεις την άποψή σου για το θέμα, πες την ΑΛΛΑ οριοθέτησε την αξία της. Μην το παίζεις κάτι που δεν είσαι, γιατί εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

Δηλαδή τώρα για παράδειγμα ο Λουκάς, εάν του έλεγες τα αντίθετα ότι δηλαδή σου αρέσει περισσότερο το cd, θα σε άρχιζε στην ανάκριση. Τι μηχανήματα έχεις και πως έκανες την σύγκριση και σιγά την εμπειρία που διαθέτεις κλπ. Μετά θα απαξίωνε τις ακουστικές σου δυνατότητες και στο τέλος θα σε έχρηζε άχρηστο Γκεμπελικό. Ούτε μισό επιχείρημα, μόνον γελοιότητες.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

...
Με κάλυψες....darling:136::107:

Reaction score
40

:111: μιλάμε για τρελό respect !!!

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει ένας πρωτάρης να ασχοληθεί με το βινύλιο;

Οι γάμπες της Λολό είχαν πάντα τέλειες αναλογίες. Τί να λέμε τώρα...
Αρα ηντουνε analog. Χεχεχεχεχεχε :136::136:

Παω για υπνο τωρα, πριν με ξεχεχεχεχεχε.....

Reaction score
0

Πριν από αρκετά χρόνια προσπαθούσαμε σπίτι με ένα φίλο να συγκρίνουμε 2 cd players με σκοπό να δούμε αν αξίζει τα διπλά, σημαντικά για εκείνη την εποχή χρήματα, που ζητούσε το ένα από το άλλο και πόσο.
Έχοντας συνδέσει και τα 2 Player πάνω στο ίδιο σύστημα και έχοντας ταιριάξει την στάθμη εξόδου τους (και τα 2 είχαν μεταβλητή στάθμη εξόδου ευτυχώς) και χρησιμοποιώντας ίδια cd που είχαμε στη κατοχή μας τα βάλαμε να παίζουν ταυτόχρονα αλλάζοντας απλά τη πηγή από τον ενισχυτή.
Στα 2-3 πρώτα δισκάκια τα πράγματα κύλησαν ομαλά με το ακριβό player να ακούγετε από αρκετά έως πολύ καλύτερα.
Στο 3ο δισκάκι όμως τα πράγματα γύρισαν και το φτηνό player πήρε το πάνω χέρι σε σημείο που αρχίσαμε να ψάχνουμε μην έχουν αλλάξει οι στάθμες ελέγχοντας καλώδια και επαφές, φτάσαμε να ξεματιάζουμε και γενικός να οδηγούμαστε σε τρέλα!!!
1-2 δισκάκια ακόμα δώσανε το προβάδισμα στο σημαντικά ακριβότερο player, ότι δηλαδή είχαμε δει και από τα πρώτα cd που ακούσαμε.
Σε μια τελευταία προσπάθεια να καταλάβουμε τι γίνετε βάλαμε ξανά το ύποπτο δισκάκι αλλά τώρα το φτηνό ακουγόταν φτηνό και το ακριβό ακουγόταν όπως πολύ καλύτερο!!!
Οι διαφορές ήταν τέτοιες που σε καμία περίπτωση δεν είχαμε βιώσει με τα άλλα δισκάκια που είχαμε ακούσει.
Ναι το ακριβό ήταν καλύτερο αλλά όχι τόσο (αυτό μας είχαν δείξει τα άλλα δισκάκια) και γιατί πριν με αυτό το cd το φτηνό έπαιζε καλύτερα???
Πάμε πάλι ψάξιμο αλλά τίποτα μέχρι που βάζοντας τα cd στις θήκες τους παρατήρησα ότι το ένα, από την τυπωμένη του πλευρά είχε πιο έντονο χρώμα. Λίγο αλλά πιο έντονο.
Κοιτώντας λίγο καλύτερα το ένα ήταν made in France και το άλλο made in Germany νομίζω...
Μιλάμε για το ίδιο cd αγορασμένο μάλιστα και από τους δυο μας από το ίδιο κατάστημα στην ίδια τιμή (υπήρχαν επάνω τα ταμπελάκια!!!) ίδια έκδοση όπου τα δύο δισκάκια είχαν σημαντικές διαφορές στον ήχο τους!!!!
Ποιο ήταν το σωστό και ποιο το λάθος???
Τώρα πείτε μου εσείς τι σύγκριση μεταξύ cd και βινυλίου να κάνω και θα την κάνω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036

αχ θορυβοποιούλη μου, αχ...

πάρε ένα wav.
κάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.
ξανακάντο flac.
ξανακάντο wav.

πάρε το τελικό wav και σύγκρινέ το bit προς bit με το αρχικό wav.

Αν βρεις διαφορά, θα σου χαρίσω το στερεοφονικό μου! :135::143::135:

Βρε πάρτο χαμπάρι, όπως όσες φορές και να ζιπάρεις και να ξεζιπάρεις το document αρχείο σου δε χάνεις ούτε μια τελεία, έτσι συμβαίνει και με το flac, δε χάνεται ούτε μπιτ, καπίτο?

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Yπό το φως του εγκεφάλου

Η διέγερση λοιπόν των νευρώνων στις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου φέρνει συναισθήματα ευφορίας,ειρηνικής μέθεξης και ολοκλήρωσης μα πάνω απ'όλα ενισχύει την επιθυμία μας να ξαναπροκαλέσουμε τη διέγερση κατά προτίμηση με τον ίδιο-οικείο-τρόπο.
Όσο πιό μικροί σε ηλικία έχουμε αποκτήσει συγκεκριμένες ακουστικές/μουσικές εμπειρίες,τόσο εντονώτερα αυτές αποτυπώνονται στο υποσυνείδητό μας.Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι,καθότι ο εγκέφαλος ΄΄εκπαιδεύεται΄΄ να ευχαριστιέται με όλα τα παραπλήσια προς αυτά κι ακολούθως ν'απορρίπτει νιώθοντας πως κάτι βαίνει ΄΄λάθος΄΄ σε οτιδήποτε αλλότριο προς αυτά.Αποτελεί ακόμα έναν μηχανισμό ΄΄επιβίωσης΄΄ διαμορφωμένο από την αρχή του ανθρώπου.
Όμως τα ανώτερα κέντρα του εγκεφαλικού φλοιού είναι πάντα σε θέση να κάνουν παράκαμψη,αρκεί να υπάρχει η συνειδητοποίηση και η θέληση.Και τότε ίσως να μαγευτούμε και από τους καρπούς μιάς ΄΄μεταχαιενδικής ΄΄ κατάστασης.
Τ'αγαπημένα βινύλια και ζωντανές μουσικές εμπειρίες τα χω πιά μη απωλεστικά ριπαρισμένα στο σκληρό δίσκο του...εγκεφάλου(κάνοντας και τακτικά ΄΄backup΄΄ ακροάσεων),οπότε με ταξιδεύουν και σε παντός είδους διακοπές(του ρεύματος συμπεριλαμβανομένου:612:)
Όσο γιά τα υπόλοιπα,είναι μονάχα ένα κλικ μακριά...
Ένα μεγάλο :622: στον υποτιθέμενο ''μη ειδικό''

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036

Φίλε, κι εμένα με λιώνει! ο παππούς που δε μπορούσε να περπατήσει, στο πιάνο έπαιζε παπάδες και βάλε! Απλά απίστευτος...

Αν σου λείπει κανένας δίσκος του, ε.... γκούγκλιασέ το και θα τους βρείς...:142::143::135:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut