Απάτη μέσω των αγγελιών

Reaction score
0
Ελα ντε λάθος μου και να φανταστειτε ηταν η πρωτη η συναλλαγη που εκάνα !Με καλοεποιασε και με επεισε με αυτα που μου ειπε ομως ειμουν καχυπωπτος απο την αρχη αλλα δυστυχως με το που του κατεθεσα και μετα ηρθα σπιτι και εψαξα το όνομα ήταν ηδή αργα.Αρνουταν την αντικαταβολη δηθεν οτι ειχε αναγκη τα χρηματα και οτι θα αργουσαν αν το καναμε ετσι . Απορω γιατι καποιος δεν κανει κατι ?Σιγουρα κοστιζει να κανεις αγωγη αλλα πιστευω αν καποιοσ παρει αποφαση αξιζει διοτι αν ερθουν σαν μαρτυρες και τα υπολοιπα θυματα κατι θα βγει σιγουρα ! Απο οτι καταλαβα φοβατε ο κοσμος και το αφηνει για να μη μπει σε εξοδα και σου λεει αστον αφου με εκαψε εστω και αυτα να μη μπω σε περιπετειες με δικες και λοιπα.Ναι ομως αυτος ακομα εξαπαταει οσο δε κανει κανεις τιποτα ? Επισης γιατι δεν εχει βρεθει καποιος αστυνομικός που ειναι γατα και χρονια στην υπηρεσια να εμφανηστη οχι σαν αστυνομικος αλλα σαν αλλος επαγγελματιας απλος αγοραστης οπως αυτος και να βρεθουν δηθεν να κανουν τη συναλλαγη χερι χερι και να του περασει χειροπεδες ? Ενα πολυ απλο τρικ για να πιασεις τους ειναι αυτο πιστευω αλλα σιγουρα οι ειδικοι θα γνωριζουν καλυτερα! Παντως ειναι ηταν η πρωτη και η τελετυταια φορα που αγοραζω απο αγγελειες !

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.529
Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο δεν ζητάτε να σταλθούν με αντικαταβολή και βάζετε χρήματα σε λογαριασμούς αγνώστων...........
Για να γλιτώσουν το 2ευρω..:o:p:roflmao::roflmao:

Reaction score
1.173
Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο δεν ζητάτε να σταλθούν με αντικαταβολή και βάζετε χρήματα σε λογαριασμούς αγνώστων...........
Για να μην τον βάλουν να περάσει στο επόμενο στάδιο να στείλει ένα δέμα με πέτρα μέσα και ξοδευτεί :bigboss:

Δεν είναι ευθύνη του ταχυδρόμου ή του courier να ελέγξει το περιεχόμενο του δέματος.Ο ταχυδρόμος παραλαμβάνει κλειστό δέμα και παραδίδει κλειστό δέμα.
Αν σου έδινε τη δυνατότητα να το ανοίξεις και μετά δεν το αποδεχτείς (πχ γιατί δεν σου αρέσει το περιεχόμενο ή το μετάνιωσες ή είναι μέσα μια πέτρα), ο απατεώνας θα κατηγορήσει τον ταχυδρόμο που σου έφερε ανοιγμένο δέμα.
Ο ταχυδρόμος είναι λοιπόν υποχρεωμένος να πάρει πρώτα την υπογραφή σου και μετά να σου παραδώσει το δέμα.
Εσύ αν θέλεις άνοιξε το πάνω στον πάγκο του τραβώντας με το κινητό σε κάμερα τη διαδικασία (όχι όμως τον ίδιο τον ταχυδρόμο) ώστε αν χρειαστεί να κληθεί ως μάρτυρας (δεν θα χρειαστεί).

Reaction score
0
Για να μην τον βάλουν να περάσει στο επόμενο στάδιο να στείλει ένα δέμα με πέτρα μέσα και ξοδευτεί :bigboss:

Δεν είναι ευθύνη του ταχυδρόμου ή του courier να ελέγξει το περιεχόμενο του δέματος.Ο ταχυδρόμος παραλαμβάνει κλειστό δέμα και παραδίδει κλειστό δέμα.
Αν σου έδινε τη δυνατότητα να το ανοίξεις και μετά δεν το αποδεχτείς (πχ γιατί δεν σου αρέσει το περιεχόμενο ή το μετάνιωσες ή είναι μέσα μια πέτρα), ο απατεώνας θα κατηγορήσει τον ταχυδρόμο που σου έφερε ανοιγμένο δέμα.
Ο ταχυδρόμος είναι λοιπόν υποχρεωμένος να πάρει πρώτα την υπογραφή σου και μετά να σου παραδώσει το δέμα.
Εσύ αν θέλεις άνοιξε το πάνω στον πάγκο του τραβώντας με το κινητό σε κάμερα τη διαδικασία (όχι όμως τον ίδιο τον ταχυδρόμο) ώστε αν χρειαστεί να κληθεί ως μάρτυρας (δεν θα χρειαστεί).
Σωστο αυτο που λες ! ειναι να εχεις ενα στοιχειο οριστε το βιντεο Κυριε με κοροίδεψες. Ναι και τωρα που το λές και σιγουρα με αντικαταβολη μπορει να στην φερουν πληρωνεις τον Courier και μεσα μπορεις να παραλαβεις πέτρες για αυτο υπαρχει και η δινατοτητα πριν την υπογραφή για έλενχο του δέματος απο τον παραλήπτη απο όσο γνωριζω

Reaction score
1.173
Σωστο αυτο που λες ! ειναι να εχεις ενα στοιχειο οριστε το βιντεο Κυριε με κοροίδεψες. Ναι και τωρα που το λές και σιγουρα με αντικαταβολη μπορει να στην φερουν πληρωνεις τον Courier και μεσα μπορεις να παραλαβεις πέτρες για αυτο υπαρχει και η δινατοτητα πριν την υπογραφή για έλενχο του δέματος απο τον παραλήπτη απο όσο γνωριζω
έλεγχος πριν την υπογραφή μπορεί να γίνει για εξωτερικά χτυπήματα. Δεν βλέπω λόγο να επιτρέπει ο courier το άνοιγμα όσο είναι στη δικιά του ευθύνη το δέμα. Πας και παραλαμβάνεις από το γραφείο της courier με φωτογραφίες/βίντεο στο άνοιγμα εντός του γραφείου της courier

Reaction score
0
έλεγχος πριν την υπογραφή μπορεί να γίνει για εξωτερικά χτυπήματα. Δεν βλέπω λόγο να επιτρέπει ο courier το άνοιγμα όσο είναι στη δικιά του ευθύνη το δέμα. Πας και παραλαμβάνεις από το γραφείο της courier με φωτογραφίες/βίντεο στο άνοιγμα εντός του γραφείου της courier
Ναι σαφως και στο αντιστοιχο γραφειο Courier Αντε και στα Ελτα μπορεις να το κάνεις .Και πιστευω εχεις το καθε δικαιωμα σαν αγόραστης μεσω αγγελιών να το κανεις ,Πιστευω δε θα σου πει κανεις Τίποτα.Οποτε και να σου παιξει απατεωνια ο αλλος θα εχεις στοιχεια τα οποια δε θα μπορει να τα δικαιολογησει.Εγω σαν πωλητης 2 φόρες πάντα με ανχος και καχυποψεια και παλι εβλεπα τη συνναλαγη μου διοτι Απο εμενα ναι μέν τα πράγματα ειχαν φυγει κομπλε αλλα ειχα και ανχος για τον αγοραστή.Να φανταστειτε καθε τοσο και λίγο τον επερνα τηλεφωνο μεσα στη μερα για να μου πει εξελιξη του πακετου αν το ειχε παραλαβει χαχαχα .Διοτι μπορει να Το παραλαμβενε αυτος και μετα απο μια μερα να μου ελεγε μου έστειλες Χαλασμένο κ λοιπά.Ειναι και αυτος ο φόβος οταν αγοραζεις-πουλας μπορεις να σου πει ο αλλος απο εμενα εφυγε σε καλή καταστάση δεν ευθυνομαι εγω αν χαλασε στη μεταφορά η στα χέρια σου . Οποτε το καλυτερο χερι με χερι η ελενχος αντικειμενου απο κοντα και μετα αγορά αυτο εξασφαλιζει και τον αγοραστη και τον πωλητή !

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Το καλύτερο ναι, είναι χέρι με χέρι.
Όμως οι περισσότερες συναλλαγές είναι με άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιείται κατά περίπτωση μια μεταφορική, κούριερ, ταχυδρομείο, ΚΤΕΛ κ.λ.π.
Ο κίνδυνος υπάρχει πάντα και θέλει προσοχή.
Νομίζω όμως ότι κατόπιν συμφωνίας αγοραστή - πωλητή υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθεί πρώτα το περιεχόμενο του δέματος και μετά να πληρωθεί η αντικαταβολή στο κούριερ.
Όμως αν το προϊόν είναι π.χ. ένας σκληρός δίσκος ή μια κάρτα γραφικών, δεν μπορείς να δεις επί τόπου αν λειτουργεί ή αν είναι καμένο.
Εκεί η συναλλαγή επαφίεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με το όποιο ρίσκο.

Reaction score
30.455
Ούτε οι συναλλαγές με γνωστά μέλη του σάιτ είναι ασφαλείς. Εγώ έχω καταθέσει 300 ευρώ στον λογαριασμό του μέλους daharis666 για μία κρυσταλλιερα που πούλαγε και ακόμα την περιμένω...μακριά παιδιά...ο τύπος είναι απατεώνας ολκής.:p

Reaction score
1.831
εγώ πάντως προτιμώ insomnia.
Βλέπω το προϊόν, τις αξιολογήσεις του πωλητή και προχωράω.
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Θεωρώ ότι οι αξιολογήσεις σε ένα site είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Reaction score
596

Όταν με πάρει τηλ, το κουριερ (το acs για Παράδειγμα) και μου πει ότι έχει ένα δέμα για εμένα (από τον επίδοξο απατεώνα για παράδειγμα) του λέω ευχαριστώ και ότι θα περάσω να το πάρω από το κατάστημα!
Όταν πάω στο κατάστημα acs έως να γίνει η διαδικασία πληρωμής-υπογραφής εγώ ανοίγω το δέμα και βλέπω αν έχει μέσα αυτό που αγόρασα! (το δέμα είναι δικό μου και δεν μου το απαγορεύει κανένας)
Εφόσον βλέπω ότι έχει πέτρες η ξύλα (αντί του ενισχυτή που υποτίθεται ότι είχε πάλι πχ) σταματάω την διαδικασία και δεν παραλαμβάνω τίποτα,.
Ούτε δικαστήρια ούτε μάρτυρες ούτε τιποτα
Το κουριερ αφού δεν το παραλάβω έχει την υποχρέωση να στείλει πίσω το δέμα ☺
Τόσο απλά!

Τώρα αν ο ενισχυτής δεν λειτουργει και είναι καμένος, αντιλαμβάνομαστε ότι δεν πρόκειται για εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου (κλέφτη) αλλά για μεγάλο καραγκιόζη.

daharis666

Moderator
Reaction score
83.529
Ούτε οι συναλλαγές με γνωστά μέλη του σάιτ είναι ασφαλείς. Εγώ έχω καταθέσει 300 ευρώ στον λογαριασμό του μέλους daharis666 για μία κρυσταλλιερα που πούλαγε και ακόμα την περιμένω...μακριά παιδιά...ο τύπος είναι απατεώνας ολκής.:p
Αφού σε εξήγησα ρε φίλε!Αυτά ήταν προκαταβόλα!
Γιατί μου χαλάς το feedback ?
Η κρυσταλλιέρα είναι pre-order τι δεν καταλαβαίνεις?:roflmao::rofl::roflmao::lol:

Ο καλύτερος τρόπος ειναι συναλλαγές μεταξύ μελών του avsite με ικανοποιητικό αριθμό ποστ;)
Διαφωνώ!

:rolleyes:Άντε τώρα να συνεννοηθείς με tonproinopousti της ημέρας
(δε πα νά χει και 800000+posts) :p:D

Reaction score
0
εγώ πάντως προτιμώ insomnia.
Βλέπω το προϊόν, τις αξιολογήσεις του πωλητή και προχωράω.
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Θεωρώ ότι οι αξιολογήσεις σε ένα site είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.
Ετσι με ξεγελασε και εμενα αυτος !Ειχε 5-6 θετικες ταχα. Μετα εμαθα με τα διαφορα account που φτιαχνει οτι βαζει καποιους αλλους να γραφουν θετικες αξιολογησεις η φτιαχνει ο ιδιος αλλα account και στο συγκεκριμενο που θελει να εξαπατησει πεταει θετικες.Δε ξερεις τι παιζει.Αλλα ρε παιδια απο το 2007 αυτη η ιστορια και 10 χρονια δεν εχει κανει κανενας τιποτα ? Δηλαδη αυτος τοσο αννέγγιχτος ειναι ? τοσο μεγαλες πλάτες εχει απο πισώ του ?

Reaction score
0
Εχω μια ερωτηση ! σε οσους εξαπατησε ο συγκεκριμενος.Σας εδωσε λαθος τρακινγκ να φανταστω. Προσπαθησατε να παρετε τα ελτα να διορθωσετε τα στοιχεια παραληπτη ?

Reaction score
36
Και ο κινέζος απο το ebay μπήκε στην διαδικασία να με στείλει 2 ζελατίνες κινητού επειδή η πρώτη παραγγελία ήρθαν σπασμένες (του έστειλα φοτο στο feedback )και όλα αυτά για αξία 0,50 ευρώ!Ντράπηκα που μπήκε στο κόπο αλλα νταξ σημαίνει πως τιμά την ξήγα.

Συμπέρασμα απο όλες αυτές τις εμπειρίες ειν συναλλαγές μόνο χέρι με χέρι ή αντικαταβολή με έλεγχο αν υπάρχει απόσταση και πάμε για άλλα καταπίνοντας την πίκρα για το χάσιμο μιας μεγάλης ευκαιρίας.

D

Deleted member 23222

Guest
Έχω εγώ μια πιο ωραία,280 ευρώ...

daharis666

Moderator
Reaction score
83.529
Έχω εγώ μια πιο ωραία,280 ευρώ...
Καλά ας ήμασταν στις παλιές καλές εποχές (τότε που μας περίσσευαν:whistling:) θα του την είχα στείλει με courier και αντικαταβολή με μπράβο της νύχτας για να μην μπορεί να αρνηθεί την παραλαβή:tongue::roflmao::roflmao:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.054
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, μέσω της δημοσίευσης απατηλών αγγελιών πώλησης δήθεν ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας από τον Ιούλιο του 2015, αναρτούσαν σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών, μεγάλης χρηματικής αξίας σε δελεαστικές τιμές και αφού έπειθαν τους αγοραστές για τη φερεγγυότητα τους, αποκόμιζαν τα κέρδη από την καταβολή χωρίς ποτέ να παραδίδουν τα αγαθά.

Λετε να ειναι αυτος??

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas