Απομόνωση τζακιού

I

iason

Guest

Και μια κάτοψη με διαστάσεις:

Σε κάποια φάση σήμερα θα κλέψω το dbμετρο της ΕΞΥΠ με την οποία συνεργαζόμαστε να πάρω μια γεύση με γεννήτρια συχνοτήτων. Δεν έχω και internet ακόμα ρε γμτ. Φυσικά φταίει ο ΟΤΕ μου λένε από τη HOL... Τώρα για REW κλπ ίσως μετά τα cc. Δύσκολο να βρω μικρόφωνο καλιμπραρισμένο σε φυσιολογική τιμή στο Ελλάντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το παράθυρο στα αριστερά. Εκεί σίγουρα πάω σε κουρτίνα την οποία έχω παραγγείλει και θα κάνει μάλλον κανένα εικοσαήμερο να φτάσει καθώς ο αντιπρόσωπος θα τη φέρει απ έξω. Έχει δουλειά πολλή. Κάθε ιδέα - γνώμη ευπρόσδεκτη. Και ναι, δυστυχώς παίζει στην μεγάλη πλευρά του χώρου.
Ωραίος χώρος μπράβο ,δεν μου λες φωτιστικά δεν βλέπω αυτό σημαίνει η οτι τα έχεις παραγγείλει και περιμένετε να ρθουν η οτι έχεις καλή γυναίκα !!!:gamer:

Reaction score
1.391
Ωραίος χώρος μπράβο ,δεν μου λες φωτιστικά δεν βλέπω αυτό σημαίνει η οτι τα έχεις παραγγείλει και περιμένετε να ρθουν η οτι έχεις καλή γυναίκα !!!:gamer:
προσπαθω να καταλαβω βρε ιασωνα τη σχεση της καλης γυναίκας με την έλλειψη φωτιστικών...

Reaction score
1.550
Έχουμε στεγνωσε ελαφρώς απο αγορά ακινήτου, ανακαίνιση κουζίνας, τρίψιμο πατωμάτων, ηλεκτρολογικα (τραβηξα γραμμή, άλλαξα παροχικό, εβγαλα surround κλπ), βαψιματα, γέννα σε δυο μηνες, χαράτσια να έρχονται... Και πολύ πολύ μερεμετι. Και έχει ακόμα πολλά να γίνουν. Τα φωτιστικα ειναι βαθος κηπος. Καλά να μαστε να τα κάνουμε σιγά σιγά.

I

iason

Guest
προσπαθω να καταλαβω βρε ιασωνα τη σχεση της καλης γυναίκας με την έλλειψη φωτιστικών...
Δεν γκρινιάζει αρχηγέ μου εκεί είναι όλη η καλωσύνη στην γυναίκα να μην γκρινιάζει!!!:dance2:

Reaction score
1.550
Στο δια ταύτα, εκανα καποιες πολύ βασικές μετρήσεις και καθώς χάρη στη hol δεν έχω ίντερνετ (κλείνει μήνας σήμερα απο την ημ/νια αίτησης φορητοτητας) είχα στη διάθεση μου μονο τα cd του stereophile. Το σπίτι στις υψηλές συχνότητες είναι ουτως η άλλως λαμπάδα ακόμη εν αναμονή της ήχο απορροφητική κουρτίνας και της απόφασης με τι σχεδια θα κρυφτούν τα ηχοαπορροφητικα. Η διάχυση και οι μπασοπαγιδες (αν τελικά χρειάζονται) είναι σε αναμονή.
Οι μετρήσεις με το τζάκι μπουκωμενο με ορυκτοβαμβακα και χωρίς αυτον είναι πανω κάτω ίδιες. Ψυχολογικά λέω στον εαυτό μου "Άστον μέσα, καλό κανει". Λέμε τώρα...
1khz 85db (ξαναθυμιζω τοίχοι τζαμαρίες όλα εκτεθειμένα)
200hz 78db
160hz 80db
125hz 79,6db
100hz 74db (αρχίζει η κατρακυλα νωρίς νωρίς)
80hz 65db (συνδυάζοντας τα πανω και κάτω αυτή η πτώση είναι ύποπτη)
63hz 71db
50hz 60db (ψιλοαπογοητευτικό, ελπίζω να είναι room mode)
40 hz 55db (αναμαινομενο)
31hz 54db (και τρέμει η βιβλιοθήκη)
25hz 46db (φτάσαμε το επίπεδο θορύβου του χώρου σχεδόν)

Μήπως τα ηχεία είναι " μικρά" για το χώρο;
Ο εξοπλισμός είναι pmc fb1i, bryston 4bsst, pass labs x2,5 και dac aune s16.
Στο ενδιάμεσο μετρήθηκαν και αρκετές χαζοαλλαγες interconnect και καλωδίων ρεύματος αλλα χωρίς μετρησιμες διακυμάνσεις.

Απο πλευράς ακούσματος, το ηχείο κάθε άλλο παρα άδειο ακούγεται αλλα του λείπει το punch του προηγούμενου χώρο 18 τ.μ.
Στον παλιό χώρο ο ρυθμός ερχόταν κυρίως απο το μπάσο. Τώρα το μπάσο είναι κάπου πιιιισω. Όχι θαμμένο, αλλα χωρίς το authority που είχε.
Γενικά, πέρα απο γωνίες σημαντικές αυξομοιωσεις έντασης στα χαμηλά δεν είχα.

Reaction score
855
είναι αναμενόμενα τα αποτελέσματα ... μόλις είδα την φωτο που ανέβασες μάντεψα ότι το τζάκι δεν θα επηρεάζει καθώς είναι αρκετά μακρυά από το αρ ηχείο αλλά και η διάταξη της θέσης ακρόασης το επιτρέπει .... τα παιδιά που κατά καιρόν έχουν 'τζακοπροβλήματα' έχουν το ένα ηχείο δίπλα στην ρουφήχτρα και την τελευταία σε ελάχιστες μοίρες σε σχέση με το κεφάλι τους ....

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Δυστυχώς η επιρροή που έχει το τζάκι στην ηχητική του χώρου είναι απρόβλεπτη.
Μπορεί να απορροφά κάποιες συχνότητες, ή να ενισχύει κάποιες άλλες ή και τα δύο μαζί, κάτι που μπορεί να βρεθεί μόνο με μετρήσεις.

Μια εύκολη λύση είναι να βάλεις ηχηαπορροφητικό υλικό πάχους 20cm περίπου, στην είσοδο του τζακιού και να το καλύψεις με ηχοαπορροφητικό ύφασμα.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Οι παραπάνω μετρήσεις (αν είναι σωστές) δείχνουν ακύρωση από τα 125 Ηz και κάτω αλλά δεν περιλαμβάνουν την απαραίτητη χρονική πληροφορία για τις μετρούμενες συχνότητες, που θα έδειχνε τι ακριβώς συμβαίνει.

Reaction score
1.550
Μου κανει εντύπωση αυτή η ομοιομορφία στην ελλειψη. What are the chances;
Καθώς το minidsp θα παει για καλά χριστούγεννα μάλλον θα μεινω με την απορία για καιρό...
Αυτό το Σκ ίσως δοκιμασω και με το sub για να αποκλεισω ενδεχόμενο συμπεριφορας ηχείου.
Το sub το στήνω εκεί που είναι στημένο κάθε ηχείο ε;

Reaction score
834
Στο δια ταύτα, εκανα καποιες πολύ βασικές μετρήσεις και καθώς χάρη στη hol δεν έχω ίντερνετ (κλείνει μήνας σήμερα απο την ημ/νια αίτησης φορητοτητας)
Αγαπητέ @panoramious η αίτηση φορητότητας πρέπει να ικανοποιείται σε 10 εργάσιμες ημέρες. Δες εδώ (σελ. 32, κάτω κάτω) τι λέει η EETT και στείλε μια επιστολή στη Hol με copy στην ΕΕΤΤ.

Σε αντίστοιχη περίπτωση είχα κερδίσει 3 μήνες χωρίς χρέωση ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία (από τον ΟΤΕ).

Reaction score
6.598
οι ακυρωσεις ειναι απολυτα φυσιολογικες, η αποσταση απο το πισω τοιχο κανει τη ζημια εκει στους 80 μεγαλυτερη και ειναι η ποιο διαχειρισιμη , απλα κερδιζεις εκει χαμηλα, ακυρωνεις αλλες συχνοτητες ποιο ψηλα καθως πλησιαζεις τοιχο πισω απο τα ηχεια και φυσικα καταστρεφεται η εικονα .
ενα μυστικο προσπαθησε να μην κρατας ισες αποστασεις απο παντου γυρω απο τα ηχεια (πατωμα ταβανι βεβαια δε μπορεις, οποτε...

Last edited:

Reaction score
1.550
Να προχωρήσω στο behringer ecm8000?
κάρτα ήχου έχω focusrite 2i2 scarlet.
Έχω βρεί γύρω τριγύρω στα ξένα φόρα αρχείο καλιμπραρίσματος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.