Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Δε βανεις Steve Reich ονομαστικως και με πληγωνεις ... ουτε Glenn Branca ομοιως και με πατεις χαμε ...καλλιτέχνες όπως : Mertens , Nyman , Philip Glass & γενικά μινιμαλιστές
- ίντα ωρέ , όλα εγώ θα τα βάνω . . . δεν προκάμαμεΔε βανεις Steve Reich ονομαστικως και με πληγωνεις ... ουτε Glenn Branca ομοιως και με πατεις χαμε ...
Τσι κατεχεις ομως ε ?- ίντα ωρέ , όλα εγώ θα τα βάνω . . . δεν προκάμαμε![]()
Οκ, δυό λόγια. Κλασική και underground είναι έννοιες αντιδιεσταλμένες. Όμως, όσον αφορά την ευρύτητα του ερείσματος στο ακροαματικό κοινό, και μόνον από αυτή την άποψη, underground θα μπορούσε να θεωρηθεί η προκλασική, το πρώιμο δυτικοευρωπαϊκό μέλος (του οποίου ίσως ο πλέον γνωστός σκαπανέας είναι ο Ζορντί Σαβάλ) και η σύγχρονη προέκταση του κλασικού ιδιώματος, στο πρόσωπο της δεύτερης βιενέζικης σχολής, δηλαδή κατά βάσιν ο Άρνολντ Σένμπεργκ, ο Άντον Βέμπερν και ο Άλμπαν Μπεργκ. Και οπωσδήποτε ο Μέρτενς και ο Φίλιπ Γκλας είναι διακεκριμένα πρόσωπα στην contemporary σκηνή.- ακούω πολύ λίγο κλασική μουσική ( δυστυχώς δεν με αγγίζει ή δεν την κατανοώ ή . . . ) , ακούω μόνο τρίτο πρόγραμμα την ώρα που διαβάζω ( αλλά φυσικά η προσοχή μου είναι στο βιβλίο ) . . . οι ερωτήσεις μου είναι . . .
1. υπάρχει / υπήρξε underground είδος της ;
2. καλλιτέχνες όπως : Mertens , Nyman , Philip Glass & γενικά μινιμαλιστές , συγκαταλέγονται στο εν λόγω είδος ;
ευχαριστώ
Συμφωνώ, αν και δεν έβαλες και τους ατονικούς, Cage, Stockhausen, Schnittke ή ακόμα και η τελευταία περίοδος του Ξενάκη μπορεί να εμπίπτει στη θεώρηση σου...Οκ, δυό λόγια. Κλασική και underground είναι έννοιες αντιδιεσταλμένες. Όμως, όσον αφορά την ευρύτητα του ερείσματος στο ακροαματικό κοινό, και μόνον από αυτή την άποψη, underground θα μπορούσε να θεωρηθεί η προκλασική, το πρώιμο δυτικοευρωπαϊκό μέλος (του οποίου ίσως ο πλέον γνωστός σκαπανέας είναι ο Ζορντί Σαβάλ) και η σύγχρονη προέκταση του κλασικού ιδιώματος, στο πρόσωπο της δεύτερης βιενέζικης σχολής, δηλαδή κατά βάσιν ο Άρνολντ Σένμπεργκ, ο Άντον Βέμπερν και ο Άλμπαν Μπεργκ. Και οπωσδήποτε ο Μέρτενς και ο Φίλιπ Γκλας είναι διακεκριμένα πρόσωπα στην contemporary σκηνή.
(Ξεκόλλα από το underground και την αρρώστια και την κακομοιριά των γ@μημένων 80's. Ξεκόλλα από τους "μουσικοκριτικούς" εκείνης της εποχής. Δε τους βαρέθηκες πια; )
Οκ, δυό λόγια. Κλασική και underground είναι έννοιες αντιδιεσταλμένες. Όμως, όσον αφορά την ευρύτητα του ερείσματος στο ακροαματικό κοινό, και μόνον από αυτή την άποψη, underground θα μπορούσε να θεωρηθεί η προκλασική, το πρώιμο δυτικοευρωπαϊκό μέλος (του οποίου ίσως ο πλέον γνωστός σκαπανέας είναι ο Ζορντί Σαβάλ) και η σύγχρονη προέκταση του κλασικού ιδιώματος, στο πρόσωπο της δεύτερης βιενέζικης σχολής, δηλαδή κατά βάσιν ο Άρνολντ Σένμπεργκ, ο Άντον Βέμπερν και ο Άλμπαν Μπεργκ. Και οπωσδήποτε ο Μέρτενς και ο Φίλιπ Γκλας είναι διακεκριμένα πρόσωπα στην contemporary σκηνή.
(Ξεκόλλα από το underground και την αρρώστια και την κακομοιριά των γ@μημένων 80's. Ξεκόλλα από τους "μουσικοκριτικούς" εκείνης της εποχής. Δε τους βαρέθηκες πια; )
Ευκολακι.... κάνεις κλικ στο τονισμένο κείμενο και διαβάζεις !αχ μρε Βασιλη εγω στο ιντερνετ ειμαι στην πρωτη δημοτικου-το καλοκαιρι θα δωσω εξετασεις αν με περασει το - μεγαλο αυτι - στη δευτερα,![]()